Massor av utgifter och disk

I går kopplade L-G in värmen på tvättstugegolvet, härligt med varmt golv därinne. Fast fortfarande återstår en hel del jobb och inköp innan tvättstugan är klar. Var vi nu ska hitta de pengarna..... Golvet hann knappt bli varmt i går kväll när jordfelsbrytaren löste ut. Det första jag tänkte på var att elslingan under det nylagda golvet var trasig och nu var det bara att börja om från början igen. Det visade sig att det som tur var inte var golvvärmen utan diskmaskinen som löste ut den. L-G tänkte som vanligt börja söka fel på diskmaskinen men den har ju faktiskt gjort sitt nästan 15 år gammal så måste den väl få gå i pension....... I morgon kommer en ny Cylinda hit, skönt för idag har jag handdiskat massor.  Kanske jag ska be L-G fixa den gamla så har vi två diskmaskiner. Jag har ju alltid sagt att har man en diskmaskin så ska man ha två. En med ren disk och en med smutsig disk. Mellanlagrigen i skåpen är ju onödig. Det är  ju oftast samma porslin och bestik som cirkulerar och att däremellan plocka upp dem i skåpen måste vara onödigt jobb!

*^^*^^*^^*^^*^^*^^*
Iaf så hade diskmaskins pengarna suttit bra till inköpen till tvättstugan, skåp, korgar, duschslang till Kajos dusch mm mm. Vi har på något sätt lyckats göra av med massor av pengar den här månaden vad nu det beror på. Resan? Julklapparna? Malin och Hanna fick även varsin SonyEricsson W850i i julklapp och de var inte billiga eftersom vi köpte dem helt utan abonnemang. Men tjejerna har ju gått och skämts för sina döööö gamla (ca 3 år) mobiler. De säger att de knappt vågat ta fram dem, fast när de fick dem för tre år sedan var de ju  moderna iofs med kamera som man fick koppla till, inga pylofoniska ringsignarler, ingen MP3 men annars ;-). Jag pratade med en försäljare på Expert som sa att det är många som byter telefoner ett par ggr per år. Inte är det jag iaf jag har haft min i massor av år, fast det är ju inte min utan IBS:s, och den går faktiskt att ringa med fast nu ska vi ju förmånsbeskattas för alla privata samtal så jag kanske skulle fixa en egen privat mobil en sån där som  man kan knäppa bra kort med, ladda i en massa musik, ha sin kalender i och kanske kan ringa med om man har tid och hittar rätt bland alla menyer. Kan man diska med den?

*^^*^^*^^*^^*^^*^^*

Härligt väder har det varit de här sista dagarna och i går kväll fick vi lite mer snö. Barnen och jag är lediga och i morgon blir det antagligen stan igen. Shoppa, inte jag, jag har inga pengar kvar...... Men jag ska byta ett bälte som jag fick i julklapp, det var för litet!!! Gun som i massor av år varit tyngre än jag hade missat att jag gått upp samtidigt som hon gått ner och antagligen därför köpt ett för kort bälte ;-)


Vit jul - Liten bil - Ingen tomte

Julafton i Skellefteå. Ja! Trevligt! men eftersom vi inte alla ryms i bilen så lovade Maffe att hämta ett par av oss. Fast det tyckte ju vi var onödigt utan någon kunde väl ta buss istället. Frida var med på det direkt och ville mer än gärna åka buss om hon fick sällskap. L-G lovade att åka med henne om inte Hanna eller Malin var sugen förståss.
 
Det går ju bussar även på julafton men till Skellefteå gick den ena strax innan tio och nästa först vid ett tiden. Vi som lovat att vi skulle komma dit senast ett och ingen av oss var ju klar att åka buss kl tio. Men visst ryms vi väl alla i A4:an?? Ja, hon kan sitta på golvet framför mig sa Hanna. Senare upptäckte vi även att julklappshögen under granen växt ordentligt under veckan och nu var det massor som skulle rymmas i bilen + sängkläder mm för att övernatta och Kajo måste ju ha mat och vattenskål och allt julgodis som Malin och Hanna bakat och. . .  Men det skulle väl fixa sig..........
 
På morgonen när vi vaknade hade vi blivit så positivt överraskade över att det föll stora vita flingor från himlen och blev vitt på marken. Vi hade ju inte precis räknat med en vit jul efter allt regnande. Jag kunde iaf inte låta bli utan tog Kajo ut på en ordentlig morgonpromenad och även en sväng in i skogen. Det var fler som hade tyckt som jag för det var första gången på alla våra skogspromenader som vi mött någon annan hund och jag tror att de var lika förvånade över att möta oss. Det var en goldentjej på 7 år som inte var så sugen att leka med Kajo så vi fortsatte vidare och när vi kom hem hade L-G förstått att vi inte skulle rymma allt om inte takboxen kom på bilen. Tur vi hade den för både den och bagagluckan blev alldeles fulla med paket. Kul med jul!

OK! Kanske bäst att Frida skulle få sitta framme så att Kajo skulle få plats på golvet framför oss så Malin, Hanna och jag satt oss ibaksätet och så bad jag Kajo hoppa in. Visst hoppade hon in men inte ville hon sitta nere på golvet utan hon hoppade direkt upp i famnen på oss och la sig på mig och Hanna och tyckte det var riktigt mysigt. Det tyckte jag och Hanna oxå så hon fick ligga kvar så ända fram till Skellefteå. Kanske inte så trafiksäkert men jag tyckte det var riktigt varmt och skönt och somnade innan vi var i Lövånger.

Hos Gun och Maffe blev det sedan Kalle Anka, julmiddag och därefter julklappsutdelning och första gången utan tomte sedan jag vet inte när. Frida var ändå helnöjd för det var hon som fått i uppdrag att dela ut julklapparna. Hon tog en luva på sig men ratade tomteskägget och sedan började hon dela ut ett paket i taget åt oss var fast efter ett tag överlät hon jobbet åt mig och Gun eftersom det blev mycket intressantare att öppna paketen istället. Annorlunda och trevligare blev det iaf för vi öppnade alla paketen runt matsalsbordet och vi hann alla se vad de andra fick och även veta av vem de fått paketet.

* * * *
I morgon åker Gun och Maffe till Kina och firar sin 30-åriga bröllopsdag. . .  Helena åker hem till Christian. . . . Henke och Maria blir kvar så att inte Gustaf ska vara ensam hemma när Gun och Maffe är bortresta. . . .

* * * *
På juldagen när vi åkte hem så var det ingen som tyckte att vi behövde ta buss utan Kajo låg i våran famn tillbaka oxå. Till nyår är vi bjudna till Brändön utanför Luleå. . . . . . . Nya bilen tillverkas vecka 3!!!!


Julkort i morgon?

Stackars Kajo fick vara ensam jättelänge idag. Vi åkte ju in till stan och julhandlade och hon blev ensam hemma en hel dagen, jag tror aldrig att hon varit ensam så länge någon gång. Nu har vi iaf handlat de flesta julklapparna det är några kvar men jag vet precis vad jag har kvar att köpa och det känns skönt.

- - - -
L-G ska in till stan i morgon och hjälpa Kjell igen. Jag hade ev tänkt till Sikeå för RBBK var bjudna att visa upp sig i samband med ridskolans avslutning. Men i morgon blir det vila för mig, jag ska be Hanna att ta Kajo-promenaderna. 
Jag som skulle ha badat Kajo i kväll, jag kanske orkar i morgon.

- - - -
Malin har vi inte sett till på hela helgen. Hon har visst flyttat till Sara. Skjutsade dit henne i går kväll och hon, Sandra och Sara hade tjejkväll. Idag blev hon kvar hos Sara eftersom de skulle på Synskadades julavslutning. Ringde hennen nyss och nu såg de OC-filmer. Hon skulle höra utav sig när hon var på väg hem.

- - - -
Hanna är hos Anna och har filmkväll så henne ser vi inte mycket utav i kväll men de var i alla fall bägge med i bilen t o r in till stan.

- - - -
Frida kom hem sent i går kväll. Hon hade åkt till stan med Fannys familj direkt efter skolan och de var hemma först efter 22.00. Idag var hon med oss in till stan och fick handla julklappar åt Malin och Hanna och alla kompisar. Nu i kväll är hon tillsammans med Sofie som ska sova över här.

- - - -
Jag undrar när vi ska hinna ta julkorten av alla tre och Kajo tillsammans?
När ska de hinna baka peppakakor med oss?
När ska de klä julgranen? Julknäcken?
Det börjar bli svårt att samla ihop alla barnen samtidigt och är de hemma allihop så är det alltid något annat som de måste göra............... Skönt att de får jullov snart.

Julkort i morgon?

Helt SLUT idag!!!!!!

Var på stan och köpte julklappar på torsdag och fredag em. Slocknade i går kväll och var helt slut i benen när jag vaknade i morse och vart skulle vi om inte till stan och handla julklappar. Nu värker benen och jag orkar knappt sitta här och då är det illa............ Blä..... Spruta nu i kväll, vad less jag blir. 


Lucia - Italien

63 kg! 63 kg! Sextiotre kilo!!!! Trodde inte det var sant när jag ställde mig på vågen i morse för så mycket har jag aldrig vägt. Ja, när jag varit gravid såklart men annars nää. Fattar inte riktigt vad det är men det kanske beror på de fyra julborden som jag ätit på fem dagar och det sista i går kväll i Anumark. Gott var det och massor av saker på efterrättsbordet.

Lucia I dag är det lucia och Lars-Göran och jag var först och såg lågstadiets luciatåg med Frida som tärna. De var sex tjejer och över tjugo pojkar. Man såg riktigt hur spännade det var och det är alltid lika trevligt med barn i luciatåg. Sen var vi snabbt i väg till kyrkan där niorna hade sitt luciatåg. Hanna var inte med i tåget utan satt och spelade gittar i orkestern. Angelica var jättefin som lucia men det var nog jobbigt att stå där framme för en av tärnorna höll på att svimma och fick sätta sig ner.

* * * * * *

Nu regnar det igen men igår var det härligt! Soligt och ljust och jag började senare och hann ta en ordentlig skogspromenad med Kajo. Annars har jag varit så less det här vädret så jag beställde hem resekataloger och i helgen som gick bokade vi en resa till solen. Iofs blev de ju inte nu när man behöver det som bäst men det känns iaf betydligt bättre nu när resan är bokad för då har vi ju något att se fram emot. Tjejerna blev glada och även över resmålet - Sardinien.

Dop - Märta Ulrika Carolina

Sju barn under 3 år! Åh, vad det var länge sedan jag var på en sådan tillställning men igår var jag på dop och sen på kaffe hos lilla Märtas farmor och farfar. Det var Hanna, jag och mamma som kom iväg igår till Backens kyrka. Den här gången hade inte Ulrika och Magnus bjudit in lika mycket folk som när Irma, 2 år idag,  döptes utan nu var det deras syskon, syskonbarn, föräldrar, Ulrikas mormor och farmor, en kompis med familj och så Hanna och jag. Förutom att träffa de minsta mysiga småbarnen så var det nästan trevligast att träffa Ulrika och hennes systrar Moa, Linn och Tina. Det blir ju inte lika ofta som förr. Förr var det jag som var deras lekmoster och idag är det de som leker med sina syskonbarn. Ganska kul att se hur livet förändras på 20-30 år för både mig och dom. Från att ha varit fyra småtjejer som bodde i Sävast är nu Ulrika 2-barns mor  som är föräldraledig från sitt jobb som forskare, medicintekniker, tror jag det var. Moa, matte till Hubbe, och doktor på kirurgen i Kalix. Linn, som nyss köpt lägenhet i Lindköping och fått jobb som nogon typ av designer och Tina som läser i Lund till civilare inom väg/anläggning? Jag träffar dom för sällan eftersom jag inte riktigt har koll på vad dom gör. Moa har jag väl träffat mest och har bästa kontakten med, kan det vara för att hon och Jakob har hund elr? Fast det är klart det är inte lätt att hålla koll på 15 syskonbarn det är ju bra om jag vet vad mina barn gör........... 

En del får välja andra inte.......

Ledig idag! Men tyvärr hade jag inte lika tur med vädret som jag haft mina lediga onsdagar. Det spööööregnade i morse. Regnet slog mot fönstret och då var det skönt att kunna ligga kvar i sängen en stund till. Fast vid lunchtid hade det sluta regna och då kunde jag inte låta bli att ta en promenad i skogen. Härligt, trots att det droppade regnvatten från träden och marken var dyngsur. Kajo uppskattade promenaden.

* * * *
I går em kom mamma hit. Jag hämtade henne från bussen i Sikeå men sen skulle jag tillbaka in till Umeå på julfest så jag hann knappt prata med henne. L-G skjutsade in mig och stannade själv kvar hos Kjell och hjälpte honom med huset. Det var en ganska trevlig fest och det blev inte så sent eftersom de flesta skulle jobba idag. Julmaten smakade också bra eftersom det var första julbordet det här året och jag har inte hunnit bli less än. Det blev mycket julmat kvar och idag åt de jullunch, som jag missade : ) fast det blev kvar mat efter lunchen och Anna ringde och sa att jag har en Doggybag till Kajo i frysen på jobbet. Köttbullar och leverpastej blir mums för Kajo.

Mamma kom från Skellefteå igår där hon varit hos Gun sedan förra helgen. I morgon ska vi iväg på Märtas dop i Backens kyrka och även till Ulrika & Magnus nya villa på Umedalen. Jag undrar vilka som har tid att hänga med det blir iaf Hanna och Jag. Malin ska om hon är frisk åka iväg till Norrbotten och spela handboll och Frida är bjuden på kalas med bowling inne i Umeå. L-G står i valet mellan dopet och golvet i tvättstugan.........

* * * *
Idag på förmiddagen ringde Marie och berättade att våran mosters man, Anders, somnat in. Tråkigt, men jag tror att jag förstod att han inte skulle fixa det så länge till när jag träffade honom för tre veckor sedan. Nu sista veckan har han bara bli sämre, katetrarna lossnade från njurarna och de fick inte tillbaka dem och så hade han en hjärtattack och i natt en hjärnblödning. Han hade visst haft det jättejobbigt och ont i går kväll men somnat in lungt idag på morgonen ...........


Rätt fingersättning men jag missar S

Äntligen! Idag tog de bort gipset! Härligt att få använda handen igen. Men det var mindre härligt när de drog ut stiftet, som gick igenom fingret, med tång. ÅåååhhhhÅååå sa jag och stampade med fötterna i golvet. Fast det var ändå så kort stund som det gjorde ont och egentligen betydligt lindrigare än att gå tre sista dagarna med gipset när stiftet skavt på  lillfingret. Fast nu är det borta och nu är det upp till mig de närmaste veckorna. Måste vara försiktig, inte lyfta något tungt men jag ska träna för att få upp rörligheten i fingret. Jag fick ett program av en sjukgymnast som jag även ska träffa igen om två veckor.

* * * *
Idag blev det tidig middag för mig och barnen eftersom jag skulle med Kajo till Forslunda och träna. L-G däremot åt middag i Skellefteå. Han och några till från Esix har blivit bjudna av en leverantör på middag och AIK-Brynäs matchen.
Jag fick iaf med mig Frida till träningen, Hanna har en novell som ska vara klar till i morgon och Malin har varit sjuk idag och orkade inte hänga med. Fast vi var ändå alldeles tillräckligt med folk och hundar och det är lite trångt när man försöker träna. Men det är ju ändå bra att bara vara där och idag hade vi extra jobbig träning för hundarna. De skulle alla komma med på samma kort med tomteluvor och glitter mm. Jag hoppas verkligen att någon fick bättre bilder än vad jag fick. Det var alltid någon matte eller husse med eller så var det någon hund som ledsnat på att posera. det här blev nog min bästa bild idag:
Xanto Xanto

* * * * * *
Igår hade Malins lag handbollssammandrag igen. Jag och L-G var på bägge matcherna. Det var kul och se och nu vann de bägge med ca 10 mål i målskillnad. Sen var vi även till Centrumhuset men vi behövde aldrig stå i något stånd för de ville Frida och hennes kompisar göra. Jag och L-G tog en kortare promenad men det kändes lite knepigt att gå där på skyltsöndag två vuxna utan barn och utan hund. Vi gick till ICA och handlade till middagen och åkte hem i stället. Sen tog vi en tupplur i soffan och så fick L-G dåligt samvete över att han inte hunnit göra något här hemma i helgen så han åkte iväg och tvättade bilen för börja lägga golv på söndag kväll är ju ingen större idé. Han har ju haft nog i helgen och inte kunnat slappa destomer. I fredags var han på fest, i lördags var vi till stan och handlade sen åkte vi hem och åt och därefter vände han och Malin tillbaka till stan. Malin skulle på fest hos en klasskompis på Haga och istället för att L-G skulle åka tillbaka hem passade han på att åka till Kjell för att hjälpa honom med renoveringen av villan. Kl 00.30 kom de tillbaka!  
Annat är det med mig jag har bara slappat i helgen! Har ju inte kunnat göra något eftersom stiftet skaft i lillfingret så fort jag flyttat handen ur ett visst läge. Jag har suttit mest här och jobbat med RBBK:s hemsida och det känns ganska kul att testa ett nytt program, FrontPage, men det verkar fungera ungefär som FirstPage som jag jobbat tidigare med. Finns en del skillnader och FrontPage är enklare kanske för att man känner igen sig från andra officeprodukter. Sen är det på svenska.

* * * * * *
Vilka barn vi har! I lördags när vi kom från stan tänkte L-G och jag att vi skulle beställa pizza till middag. Men pizza eller något från grillkiosken det ville inte tjejerna ha utan det slutade med att vi åkte till ICA och köpte ingredienser till skinksallad! Mmmmm vad gott, sa tjejerna, det här är bland det godaste man kan äta. Vi som vara sugna på pizza..............

Om och om igen

Frida är fortfarande sjuk.

Idag har jag suttit här nästan hela dagen. Fick ett USB-minne med RBBK:s hemsida och det var faktiskt en hel del. Jag har försökt återställa hemsidan och sedan kompletterat med lite aktuell information. Det hade väl gått bra och betydligt snabbare om inte mitt FTP-program strulat och stoppat mig efter var och varannan bild som jag skulle ha över och jag fick starta programmet om och om igen. Men nu har jag fått över det mesta det återstår ytterligare några bilder men dem tar jag vid tillfälle. Känner mig ganska slut just nu. Blir nog tidig kväll eftersom jag kom hem ganska sent från "tjej"-middagen i gårl och i kväll är inte L-G  hemma utan han är på "avdelnings" fest med sina arbetskompisar.  Så jag tror faktiskt att sängen drar ganska tidigt.

Tjejmiddagen i går var lika trevlig som vanligt. Den här gången var vi hos Marit och det var Annika, Kathrin, Carina, Agneta och jag som var hos henne. Nästa gång ska vi vara här hos mig och då måste alla andra ta sig ända hit till Robban ;-).