Jag gör inget alls......

Kajo äter allt t o m en apelsinklyfta som hon fick igår. Hon är verkligen allätare och stoppar i sig allt utom hundfodret som hon ratar ibland. Vi brukar ge henne det som blir kvar i salladskålen efter middagen och det älskar hon. Men det bästa hon vet är nog iaf köttbullar.

* * * * *
Idag har jag varit ledig och sov lite längre än vanligt. Skönt :-). Har inte gjort så mycket idag eftersom vädret är så trist igen. Varför fick det inte vara som igår då var det riktigt härligt. Sol och några minusgrader det var så att jag frös om tummen och pekfingret på vänster hand eftersom jag inte kan ha någon handske pga gipset.

Sen hade jag tänkt städa garderober idag men kom på att det inte var någon ide eftersom jag är så klumpig och inte kan vika kläderna ordentligt med handen i gips och så gick det ju inte heller att hänga ut och vädra kläder i det här vädret.

Det blev alltså inte så mycket gjort idag och vid halv två tiden ringde Frida och ville ha skjuts hem från skolan. Hon hade gått halva vägen men orkade inte mer och mycket riktigt när hon kom hem så var hon både snorig, hostig och så hade hon temp på 38 grader. Hon blir nog hemma i morgon och får vila någon eller några dagar.  Vilken tur att jag var iväg till apoteket i förmiddags och köpte barnalvedon.

* * * * *
Nu kom Malin hem från Sara och Hanna från Jenningsskolan där hon lyssnat på info om gymnasiet.
L-G håller på att lägga klinker i tvättstugan för att se hur vi ska ha dem. Det finns ju så många olika alternativa att lägga dem på.

* * * * *

Igår sol idag regn - I går trött idag pigg

Jobbade igår helt slut både när jag körde in till stan och hem. Spruta igår kväll, ledig idag och sov lite längre skönt.


Var F-N är vinten. Nu är jag less vädret!

Trevlig helg! Kerstin, Lars-Gunnar och Stina på besök och firade L-G som fyllde år i fredags. Även Hanna fick en lite försenad uppvaktning som blev uppskattad.

Kajo är slut efter helgen. Hon ligger pall sedan Stina åkte. Inte lätt att måsta skärpa till sig när Stina säger till så fort hon blir lite för aktiv och busig.

Vi andra har nog även varit lite tröttare än vanligt idag och L-G och jag tog en eftermiddags lur sedan Kerstin och Lars-Gunnar åkt men först hann vi en sväng till julmarknaden i Sikeå. Handlade lite bröd och pratade med Åsa som satt och hade lite reklam för RBBK. När vi kom hem hämtade vi även hem Frida från Fanny. Hon kunde ju inte cykla hem eftersom det var mörkt. Cykeln som hon ställt undan för vintern men det här vädret gör ju att ingenting är riktigt normalt så den kom ut idag igen.  

Tidigare idag vid 12-tiden tog vi en promenad som jag hade tänkt avsluta med lite träning på MTAB tillsammans med de andra från RBBK. Det var ganska fint väder när vi gick iväg, lite blåsigt men annars helt OK. Fast sista biten på promenaden kom regnet tillbaka igen och innan vi var på MTAB så var jag blöt och kall på benen. Varför tog jag inte regnbyxorna på, jag som stod och höll i dem innan vi gick ut, fast de är klart de andra var ju inte heller klädda för regnet. Brrrr så kallt det var. Fast de var några tappra som var kvar i kylan när vi gick vidare Izor, Xanto och Tarras vilka duktiga mattar och husse ni har. Hanna blev sur när vi kom tillbaka eftersom jag lovat att ringa när vi var på MTAB så att även hon kunde komma dit och träffa Xanto. Frida hade i alla fall sett till att hon inte missade honom och han var ju vääääääärldens gulligaste det var hon och Fanny helt överens om.

Vi hann väl vara hemma en ½-1 timme och så blev vädret bättre igen............

* * * * * * *
Maten är klar!  Väkt i vår eftemiddagslur av Malin som fixat middagen trots att vi inte bett henne. Tusen tack gumman! 
* * * * * * * 

Nystädat i Västerbotten och Ojämställt i Norrbotten

Kom hem sent idag. Mycket på jobbet och sen skulle jag iväg och leta present åt L-G som fyller år i morgon. Hämtade Frida från Fanny och när vi kom hem var det full aktivitet. L-G, Malin och Hanna hade börjat städa. Skönt! Jag får vara ledig i morgon och det är nystädat.

Innan vi hann få igång middagen kom Ulrika förbi med Joels X-box som L-G lovat titta på om han kunde laga. Frida var överlycklig för det innebär ju att hon får spela och kolla filmer. Vi har ju sagt åt henne att det inte blir någon X-box här hemma. PC spelen räcker till att spela med och filmer kan man hyra. Är vi tråkiga? Ulrika satt här ett tag så det blev  rester och paj till middag.

* * * * * * * * *
Ikväll blir det färg på väven i tvättstugan. Det blir lite ljuslila elr mer lavendel hållet. Ser bara bra ut efter första varvet trots (eller pga) att det inte var färgen jag valde.
* * * * * * * * * 

Fingret har känts bättre idag fast det är fortfarande ont sen jag var och la om det igår. Pratade med mamma idag och hon tyckte att det var Kajos fel att jag gjort illa mig. Jag blev lite 'irri' och sa åt henne på skoj att det i så fall var mitt fel eftersom jag köpt Kajo och egentigen var det ju hennes fel eftersom hon uppfostrat mig.  Jag förstår inte varför man alltid måste skylla olyckor på andra. Visst var Kajo billig just när det hände men det var mera för att hon drog ifrån mig och inte för att jag fick ont men hon fattar ju inte vad hon ställde till med . Till slut fick jag i alla fall  mamma att ändra uppfattning.

Stig och Lena hade åkt till Kanarieöarna i går och lämnat barnen hemma. Vad skönt det lät värme och sol just nu istället för det här trista vädret. Det är nog i november man ska iväg så man slipper den här årstiden. Jag börjar förstå Anne och Staffan som åker dit varje vinter, de är där nu oxå, trots att jag inte själv är så förtjust i Kanarieöarna och tycker att det finns betydligt trevligare ställen att åka till.

Sen hamnade jag i en diskussion om jämställdhet med mamma. Jenny hade fått lära sig hur tvättmaskinen fungerade eftersom ffa Ronnies träningskläder måste tvättas när de är borta. Först blir jag förvånad över att inte barnen (14,16 och 20 år) tidigare fått lära sig att tvätta kläder och varför Jenny och inte Ronnie eller Jimmy som är äldst? Sen skulle Jenny även se till att Ronnie vaknade i tid till skolan.  Hur uppfostrar de barnen och hur är föräldrarna uppfostrade? Mamma!!!  Hennes kommentar "Ja, nog kan Stig både laga mat och städa men Lena tycker att det går fortare om hon gör det själv ....", hmmm, ".... och Stig har ju inte tid eftersom han är egen företagare" Vad säger man? Hur ofta gjorde han det innan han blev egen företagare???? Bortskämd grabb kanske inte hans fel när han var enda pojken med fem systrar. Men man kan ju alltid ändra sig och sina värderingar och ha mer förståelse för vad det innebär att hålla igång ett hem med tre barn så att all logistik fungerar. Lena jobbar ju oxå och det är ju hon som fixar snöskottning,  gräsklippning skjutsar barnen hit och dit (tur Jimmy har körkort nu) engagerar sig i Ronnies basketlag och sköter Stigs bokföring mm mm.

Fredag-Söndag Fortsatt regn, Lite sol, Blåsigt - Kraftlös

Tredje dagen med värk i höfterna ffa. Kraftlös i benen i kväll. Spruta i kväll.  Skrev över fredagens blogg men det var ungefär samma som idag. Helt slut efter att ha jobbat intensivt fyra dagar i rad.

Regn, mörkt, dimmigt, disigt och tråkigt PLUSGRADER!

Har inte skrivit här på flera dagar om hur jag mår i min MS eftersom inget riktigt stämmer när jag gått på värktabletter. Iaf har jag sista dagarna haft ont i höfterna, låren och ena knäet. I kväll är det spruta igen.

Återbesök

Jag hade tid på handkirurgin idag där de röntgade för att titta hur skadan i fingret hade läkt. Det såg bra ut men enligt läkaren så hade det kunnat se bättre ut.  Gipset måste sitta kvar tom 4 december vilket inte var så bra eftersom det bästa är att börja träna så fort som möjligt men nu gick det inte eftersom stiftet i leden måste vara kvar tills skadan är ordentligt läkt. Fick ett lite lättare gips idag men har haft hemskt ont i em och kväll vad det nu beror på.

Träffade Berit på NUS och hon berättade för mig att hon fått psoriasis. Trist! det kan visst vara ganska jobbigt. Hon hade haft det ett tag men nu i höst hade det blivit betydligt värre och hon hade även fått en massa i hårbotten.

* * * * * * * * * *

Hanna var tillsammans med L-G till Brukspatron i kväll för information om val till gymnasieskolan. Att hon oxå är så pass gammal det går så fort. Först börjar de ettan och så går de helt plötsligt på mellanstadiet och sen sjuan och pang så är det dags för gymnasiet och ................... Det är tur att vi har Frida annars hade nog vi suttit här hemma ensamma snart men Frida har sagt att hon ALDRIG ska flytta hemifrån. Vem vet det kanske blir så att vi fylttar från Robertsfors innan hon gör det???

* * * * * * * * * *
L-G fick ta kvällspromenaden ikväll. Hanna har engelska prov i morgon och ville läsa i kväll. Fast jag tror att hon hann se OC så allt handlar väl om prioriteringar. L-G försöker att prioritera renoveringen av tvättstugan nu men det är inte lätt det kommer alltid något emellan. I kväll har hann iaf målat taket två varv.


Köttbullskap och spark i bak

Idag känns det bättre än vad det gjort under hela helgen.

Jag gjorde absolut ingenting i helgen som gick och det bara för att få fingret att läka. Var hemskt uttråkad och satt här vid datorn och spelade massor av dataspel. Med mus förståss för höger hand fungerar ju ändå som vanligt. Ha ha vad det blir kul i längden............. Men Lenas memory var ganska skoj men Frida var så klart duktigare än vad jag var. Jag sitter iof ganska ofta här vid datorn annars oxå men då är det ofta varvat med annat och jag går hit och vilar upp mig och sen är det ju enklare att skriva löpande text med två händer än med en. 

Jag försökte få L-G att hänga med till Vippers i lördags men han har ju massor av annat att göra eftersom jag inte gör något alls. Fast idag var jag och köpte fem frysta pajer till middag och Hanna gjorde salladen så middagen fixade jag idag innan L-G var hemma!! och då fick vi tid att åka iväg bägge två till Forslunda. Tjejerna var också sugna att hänga med och träffa lill Xanto men de hade ju alla skolarbete att fixa. Men jag fick träffa Xanto och alla andra. Mmmmm vad sugen man blir han är så mysig jag skulle bara vilja hålla på med honom lite mer men det är inte så lätt när Kajo är med och sen är ju Xanto intresserad av allt utom mig fast min köttbullspåse var intressant. Jag kanske skulle åka och hälsa på honom hemma hos Bosse o Elisabeth.
Izor o Xanto Mysvovvarna Izor o Xanto
Bilden har jag stulit från deras hemsida, jag glömde ju kameran idag igen.

Köttbullar ja - jag gjorde ett kap på ICA idag köpte tre paket för 8 kr/paket, eftersom det var dagens datum på dem, så nu kommer Kajo att se ut som en bulle snart. Sen fanns det varmkorv för 10 kr paketet så nu har vi hundgodis några dagar iaf.

När Elisabeth pratade om att hon och Anna skulle gå kurs med hundarna så fick jag dåligt samvete och tog tag i och saken  när jag kom hem och anmälde Kajo till RBBK:s utställning i Sikeå i februari och även till klubbens allmänlydnadskurs. Känner att Kajp behöver träffa andra hundar regelbundet och då är det bästa för mig att ha bestämda tider att passa. Sen är det aldrig fel med lydnad och jag har verkligen massor att lära och behöver en kurs, eller flera, för att göra mindre fel när jag ska lära Kajo nya saker.

Begränsad

Alt-Ctrl-Delete är inte så lätt med gipsad vänster hand däremot är det betydligt enklare att lyckas med att  trycka på ALLT alla tangenter som man inte vill trycka på just för tillfället.

Tur i oturen att det var vänster som är gipsad meb jag har upptäckt att man behöver bägge händerna. Det är inte så lätt att klä sig, få tandkräm på tandborsten, kaviar på mackan eller bädda sängen. Sen är det inte så många handskar som passar en gipsad hand. Men köra bil går bra nu när jag inte längre har sån värk och igår körde jag till Umeå och jobbade i fem timmar.

Stolta föräldrar skryter om sina barn ..............

Två kvartsamtal idag med bara positiv kritik! Det är så man blir stolt över tjejerna! Jag kunde inte köra bil i dag eftersom jag var  "drogad "av tabletterna så när L-G och Malin åkte in till Umeå så skjutsade de mig till Tundalsskolan. Jag var där lite tidigare så jag hann även vara med på Fridas sista lektion för  dagen men första gången de hade en i geografi. Sen hann jag och Frida en sväng till biblioteket innan vi hade träffen med Lena. Lena hade bara positiva saker att säga om Frida och då jag frågade om Frida orkade att sitta still och lyssna sa hon att Frida inte hade några problem och blev hon någon gång less på att lyssna så bad hon bara fröken att de skulle få börja arbeta och få göra något.

L-G som åkte till Midgårdsskolan med Malin hade oxå bara fått höra positiva saker. Terje, Malins ängel, hade försökt övertyga L-G att de verkligen inte berömde alla elever på det sättet utan Malin var verkligen jätte duktig och ambitiös. Fast det visste väl jag o L-G eftersom vi har fått höra det på alla hennes kvartsamtal under nio år men det är ju kul att det stämmer på gymnasiet oxå. L-G tyckte även som jag att Midgård ser bättre ut än en "vanlig" skola. Inga långa korridorer, inget klotter utan fräscht, rent och snyggt och trevligt. 

* * * * * * * * *
Jag tror faktiskt det börjar kännas mindre i handen hu ikväll. Vaknade flera ggr i natt trots att jag tagit värktabletter men nu tog jag sista vid ett tiden på dagen och det känns hyfsat. Ska jag kunna köra till stan i morgon?

Kämpigt - Ont - Lyx

AAAAJJJJJJ!!! det värker i mitt finger, de har plågat mig idag!

Men jag ska inte klaga för jag var på onkologen och träffade Anders som var helt slut efter cellgifterna han fått. Kämpigt! Hoppas bara att det ger resultat men......  Stackarn, han har ju nästan försvunnit helt, 10 kg på 8 veckor, och han såg betydligt äldre ut än när jag träffade honom i somras. Vad ska man säga för att uppmuntra? Jag köpte en chokladask och en lott till honom men kom på efter ett tag att han nog uppskattat ett par pizzabitar och en öl bättre. Jag ska be Marie ta med det nästa gång hon hälsar på honom eftersom jag antagligen inte hinner till stan fler ggr innan han får åka hemåt igen. Moster Essie var också där och hon var nog ganska glad att jag kom förbi. Det kan nog bli ganska jobbig att sitta och bara vara sällskap hela dagarna och inte kunna göra något ffa nu när Anders var trött efter behandlingen och bara sov. 

* * * * * * * * * *

Iaf så har de stiftat mitt finger idag. Nu är det bara att hålla tummarna att fingret blir bra igen. Jag ska tillbaka om en vecka och då ska de röntga och se att det läker rätt. Ont har jag men jag fick några dunderpiller som ska tas tillsammans med två Alvedon och som faktisk hjälper. Ingen bilkörning elr alkohol när du tagit dem! Men om några dagar ska jag inte ha så ont.

Fick skjuts hem eftersom Lars-Göran också hade tid för röntgen på NUS idag. Skönt det räcker med en bussresa per dag. Åh, vilken tur vi har Malin! Hon var ledig idag och när vi kommer hem hade hon städat köket, hallen och vardagsrummet. Vilken lyx! Tack Malin! Lyx även för Kajo som hade sällskap hela dagen igen.
* * * * * * * * * *
Frida kom precis hem från scoutträffen vid Siknästorpet  men nästa gång ska de få vara inomhus i Rickleå föreningshus.  Det var inget som vi var medvetna om när vi bodde i torpet bakom föreningshuset. Utan då var föreningshuset något för de äldre som bodde i byn det var sällan vi såg några barn där.

* * * * * * * * * *
Nu är det dags för L-G att skjutsa Malin till handbollsträningen sen får nog han ta kvällsrundan med Kajo för Hanna har inte tid, hon har prov i morgon.

Farsdag - Handkirurgin

I söndags var det farsdag och barnen kom och väckte oss med fika och presenter till sin PAPPA. Malin hade fixat fikat eftersom hon inte köpt något åt L-G och efter frukosten gjorde hon en Pavlovatårta. Lars-Görans favorit bland tårtor.

Vid ett tiden åkte jag med Kajo till Sikeå ridhus. Elisabet och Bosse skulle komma dit med Izor och lilla Xanto så nu skulle vi äntligen få trätta dom. Kul att se hur glad Kajo blev över att träffa Izor och Xanto var ju för söt. Det var trist att Kajo var så stressad för jag kunde inte allas gosa med honom. Kajo var alldeles exalterad och visste inte riktigt hur hon skulle bete sig bland alla hundarna. Antagligen blev det för mycket för henne som inte träffat någon hund på fyra veckor. Det gick faktiskt så illa att hon drog sönder mitt finger. Ont som f-n gjorde det och jag skrek AJ! Men sen kunde jag böja tilllbaka fingret iofs kändes det lite knepigt men det gick bra och jag var kvar där över en timme och strax innan jag skulle hem så kikade jag på fingret och såg att det börjat svullna och sen när jag skulle ratta hem Audin i snömodden så kände jag att något var helt fel i fingret. Jag som skulle laga farsdagsmiddag. Stackars Lars-Göran fick åka och handla och fixa middagen själv och inte fick han ens ta ett glas vin till maten eftersom vi bestämt att han skulle skjutsa mig till akuten efter middagen.

Det var tur vi åt middag innan vi åkte iväg för vi åkte hemifrån vid halv sex och var tillbaka strax innan elva. När vi kom hem igen sov allihopa och Kajo var nyduschad och fräsch. Tur man har barn som fixar det mesta.

Iaf så visade de sig att jag fått en fraktur i fingret. Läkaren som tittade på det trodde först inte att det var någon men skickade mig för säkerhets skull till röntgen och verkade lite förvånad när han fick se röntgenbilderna. Det resulterade i en remiss till handkirurgin. Dit har jag varit idag och de gipsade handen men jag ska tillbaka dit i morgon och då ska de dra fingret rätt och stifta fast benbiten som lossnat?!?!?! ST-läkaren förklarade för mig att om de lät det vara så skulle jag ganska snart få artros med värk och bli stel och skulle de operera så skulle det nog bli samma resultat eftersom det satt så galet men det skulle bara ta lite längre tid så överläkaren hade sagt att de istället skulle "stifta".

Men vad ska jag göra med Kajo hon får ju inte göra sådana ryck!!!! Fast det är väl bara mer och mer lydnad som kan hjälp. Men det är klart här hemma ikring är hon ju oftast betydligt lugnare och även lydigare för här är ju så sällan det går en någon går förbi och ffa någon med hund ....

* * * * * *

I morse läste L-G VK innan han skulle skjutsa mig in till stan och vem är inte där på bild. Jo, läkaren som jag träffade på akuten igår. Vilket sammanträffande!?!?! Han hade tillsammans med sin systerson hittat en ny vulkanö.

Var tvungen att skippa Forslunda idag. Iofs erbjöd L-G att skjutsa mig dit men jag avvaktar nog tills handen slutat värka.

Nu måste jag leta reda på busstiderna till stan i morgon, jag undrar när jag ska kunna köra bil igen. Det går kansk bättre när jag inte har någon värk längre.

Måndag 0 snöslask -pigg

Har varit pigg i MS:n i helgen. Kan det bero på att jag "glömde" sprutan i lördags kväll och slapp biverkningar? Tog sprutan först i går kväll istället. Blödde näsblod när bi kom hem igår kväll. Upp tidigt i morse eftersom jag skulle på lassa var där till ca halv elva. Jobbade sen i 4 timmar och tog halv fyra bussen hem.

Mitt beslut?

* * * * * *
I dag var vi till Umeå och det blev som jag anade, jag fick inte ta den färgen jag ville ha till tvättstugan. Jag vägrar att vara i tvättstugan om det blir den färgen sa Frida och Hanna letade reda på en annan färg som var lite ljusare och mer åt silver än lila. Såklart kom vi hem med den färgen som Hanna tyckte var bäst. Men det var ju hennes födelsedag och nöjd blev hon över alla presenter som hon fick.

Träffade Annika och Martin på Åkerbloms i dag. Åh, vad jag kan sakna henne och  våra pratstunder som vi hade förr det är knepigt att vi inte träffas oftare bara för att vi inte jobbar på samma arbetsplats. Jag måste komma ihåg att boka in den där lunchen som vi pratade om för ett år sedan men som inte riktigt blivit utav eftersom jag oftast har bråttom hem till Kajo. 

 * * * * * *

Lugn fredagkväll

Ja, jag fixade det. köpte alla presenterna igår både åt Hanna och Lars-Göran. Ikväll bakar L-G tårtan till Hannas födelsedag. Inga bär i tårtan tack och Never Stop på!

Det är bara Frida, Kajo och jag som är hemma nu för L-G och Hanna har åkt iväg till Holmsund för att hämta hem Malin. Malin och några andra tjejer har tjejkväll hos en klasskompis. Kul! men det är lite långt till Holmsund fast vi vill ju inte att hon sover över hos folk som vi inte känner. Iofs hade jag kunnat ringa Julias föräldrar men imorgon är det ju Hannas födelsedag och då måste ju Malin vara hemma!

I morgon lördag blir det nog en sväng till stan igen. Ska iväg och köpa färg tlll tvättstugan. Vet inte riktigt vad det ska bli för färg på väven men jag tror på en ljus färg åt plommonlila hållet. Fast är Hanna och Malin med så får nog inte vi bestämma färgen utan då är det dom så säger vad vi ska ha och inte ha ;-).  

Fredag -1 sol - huvudvärk mm

Tabletten hann inte verka något innan frossan satt igång i går kväll. Fick ta en alvedon för att snabbare få ner febern. Förstår inte varför det blev så kraftig reaktion på sprutan igår. Hyfsat pigg i morse och har haft huvudvärk hela dagen? Slocknade efter middagen men nu är jag på väg på kvällspromenaden. Tack Kajo för att du finns.


Torsdag -1 sol - ont i höfterna?

Värk i höfterna på fm tog en tablett. Sent hem från jobbet. Sov ½ timme.Spruta i kväll.


Trevlig biverkningar av medicin

På bipacksedeln till min medicin står bl a att man kan få mardrömmar. Efter att jag börjat med medicinen har jag märkt att jag drömmer mer och ffa att jag kommer ihåg mina drömmar. Samtidigt blir jag lika förvånad varifrån man får allt när man drömmer.

I går tog jag sprutan och en tablett och hade ganska hög temp i natt men det var på förmiddagen jag drömde att:

Hanna och jag var iväg någonstans till ett stort köpcenter. Eftersom vi hade så ont om tid skulle Hanna parkera bilen (det var ju förarbevis för EU-moppe hon tog) ,  det gick bra och nycklana lämnade man till en som arbetade i en blomsteraffär mer massor av saker typ Solrosen. Sen när vi var klara och skulle iväg hemåt gick vi förbi blomsteraffären och träffade karln som hade fått nycklarna. Han hade jobbat med bilar förr och hade inte kunnat låta bli att köra A4:an eftersom han inte hade fått köra någon och inte hade haft råd att köpa en själv. I alla fall så körde vi med bilen full i vatten han tippade att det var ca 20 liter och jag tyckte det var knepigt men samtidigt var det så självklart för mig att det fanns där under motorhuven någonstans så jag sa bara att det skulle jag be L-G kika på eller så kanske det gick bra att köra eftersom vi skulle få en ny A4 om ca två veckor :-) . Sen när han ändå höll på så hade han justerat hjullagren och bromsarna????????
Hanna köpte två gamla svartvita foton och svarta ramar så vi kunde rama in dem. Hon skulle ha dem i sitt nytapetserade rum. Vi tog bilen och åkte hem för jag skulle ju be L-G kolla på vattnet i motorn!!!! (är det spolarvätskan som är slut?) Vaknade och klockan var tio.

Var får jag allt ifrån en del är ju helt OK men annat helt vansinnigt. Det här är väl också närmast en mardröm man kan komma? 20 liter vatten under huven hmmmmmmmmm jag undrar var vattnet fanns?


Lång dag med rådjur, läxläsning och halka

Ludde har sagt upp sig han ska starta eget och importera maskiner och hyra ut dem och entrepenader på trädgårdssidan. Jag är inte speciellt förvånade eftersom han har varit less på konsultjobbet ganska länge. Sen har han ju importerat en hel del maskiner och sålt dem och gjort sig rejäla vinster så det är kanske inte helt fel det han satsar på. Trist men han kommer säkert att må bättre av att bo i nya huset och vara sin egen. Iofs var det länge sedan Ludde och jag jobbade i samma projekt, det måste ha varit Concorde och hos Armstrong, och eftersom jag är ute hos kund så ofta så kommer jag kanske inte att sakna honom direkt men det är ändå trist. Trist är det för IBS vi blir ju färre och färre här i Umeå och det kan ju inte kännas bra för de som är nyanställda. Jag däremot får antgligen förlängt förordnande hos Ladok under 2007 vilket är ganska skönt för då vet jag var jag är fram till sommaren i alla fall.

* * * * * * * *
I morse var det rådjursspår efter vår stig i skogen. Syntes tydligt men Kajo var inte speciellt intresserad antagligen för att hon inte vet vad det är för något. Det var kanske de rådjuren som Oliver sett på Kolarstigen i söndags och Frida och Fanny hade snabbt tagit skorna på sig och sprungit efter dem för att få se dem. Såklart hann de inte se dem och jag undrar vilka rådjur som stannar och väntar när Frida och Fanny kommer ångandes och diskuterar vilt vilken väg de ska ta osv.
Sen senare när jag körde in till stan i morse fick jag se ett rådjur som sprang över vägen strax innan jag kom till Sikeå.

Vi var inte många på Ladok idag så det gick hemskt bra att jobba. Jag fick massor gjort och sen jobbade jag längre än vanligt. Malin ringde och ville ha skjuts hem så jag stannade i stan till efter16.00. Jag ska ju vara ledig i morgon så det skulle jag väl orka. När vi kom till Robban hämtade vi även hem L-G från jobbet och Frida från Fanny så de skulle slippa gå ute i regnet. Blev glad när jag kom hem för Hanna hade tagit fram saxen och höll på att klippa pälsen på Kajos tassar. Nu ska hon väl slippa de värsta snöklimparna ett tag.

I alla fall kände jag utav att jag jobbat längre än vanligt. Jag var hungrig och dödstrött så L-G tog tag i matlagningen och jag tänkte lägga mig och vila men kom på att det var för sent för att sova för då är jag uppe halva natten igen. Så jag hjälpte till med dukning och vattnade blommorna mm för att hålla mig vaken och efter middagen tog jag disken och sen förhörde jag Malin som har prov i morgon. Sen var det dags att skjutsa Malin och Idah till handbollsträningen. När jag kom hem var det kvällspromenad med Kajo, halt som tusan och jag med min balans så det blev en ansträngande promenad för mig men Kajo tyckte nog att det var en ganska tråkig och långsam promenad. Jag kanske skulle skaffa broddar så att jag inte drattar omkull och kan gå lite stadigare.

Kom in igen och så var det dags för Fridas läxa, 3:ans gångerstabell både bakåt och framåt. Det är ganska kul och inte så ansträngande och efter den var det högläsning i boken om Tor. Det kan vara ganska roliga berättelser och idag handlade det om barnen som förtjänade pengar genom att kratta löv hos en granne, fick betalt och bar säckarna med löv till nästa granne och hällde ut dem. Krattade och fick betalt osv... På tal om företagssamma barn, Hanna har haft företagande och entreprenörskap på schemat i veckan och hon + tre klasskamrater har bakat och sålt brödet och förtjänat över 1000 kr tillsammans, eller ca 270 kr var.  Tjusigt!  [fast de hade ju inga utgifter för ingredienserna]

Nu sitter jag här och håller mig vaken bakom tangenterna. Hanna och Lars-Göran har fortsatt med att tapetsera och idag är det fondväggen och garderoben som gäller.

Tidsdag +2 regn - slut i benen

Tagit morgon och kvällspromenad idag. Jobbat ett par timmar extra eftersom jag ska vara ledig i  morgon. Sov inget när jag kom hem. Värk i benen i kväll. Spruta snart =(

? ? ? Presentdilemma ? ? ?

Nu i veckan måste jag fixa det vi skulle fixa förra onsdagen. Hannas födelsedagspresent och farsdagspresent. Vad fort tiden gick igen nu måste det ju vara fixat innan helgen. Jag har ingen aning om vad jag ska köpa åt någon av dem. Hanna har ju även fått så mycket i höst först resan till Frankrike sen förarbevisutbildninge och nu tapeter som kostade 200 kr rullen och de nya gardinerna mm. Fast jag tror att Malin fick mer i fjol när isamband med att hon skulle fylla 15 då köpte vi ju mopeden och så fick även hon förarbevisutbildningen. När hon fyllde år fick hon sen några hundra kronor till bensin. Men jag tror inte Hanna vill ha bensinpengar nu när det inte är moppesäsong. Måste hitta på något annat...........

Sen kommer ju Lars-Görans födelsedag oxå den 24:e. Vad tusan ska jag hitta på. Han köper ju allt han vill ha själv och nyss blev det ju ny kavaj, väst, skjorta och byxor pga Kajo!!!??

Kajo stackarn löper ju och vi kom inte iväg till Forslunda den här veckan heller. Frida och jag tänkte nästan åka iväg utan hund eftersom Elisabeth och Bosse skulle iväg med Izor och Xanto. Men klockan hann bli så mycket innan vi ätit middag och så började L-G och Hanna att tapetsera och hade inte tid att hänga med och ville helst att jag skulle ta Kajos promenad. Men nästa måndag måste vi iväg! Kajo har ju inte fått träffa någon hund sedan vi sist var till Forslunda.

Fick även ett mail utav Marie, hon hade blivit "mormor" igen sa hon. Anna och Markus hade skaffat en finnspetsvalp som heter Atlas. Det var Markus som ville ha en finnspets eftersom han jagar fågel. Han har ju fått jaga utan hund de två sista åren eftersom det inte riktigt är fågeljakt som en rottis är duktig på. Jag hoppas verkligen att de har bättre tur med Atlas än de hade med Robbin och att det går bra med Annas ev hundallergi. Anna hade även slutat jobbet på bilprovningens callcenter och istället börjat maskinförarutbildning och hon gillar visst verkligen att köra stora maskiner och grävmaskiner, lilltjejen. Fast hon gör nog helt rätt ska man bo kvar där uppe i Gällivare/Malmberget så är det nog hos LKAB som man kan få ett bra betalt jobb. Sen berättade Marie även att Stefan inte längre var singel utan hade flyttat ihop med en tjej som hette Marona. Kul! Då kanske Marie blir farmor snart ;-).

Att inte mamma berättar allt det här när jag pratar med henne utan prioriterar att berätta om alla gamla och sjuka och de som nyss dött oavsett om jag kände dem eller inte och inte har en aning om vilka de är. Men mamma kanske tror att vi systrar har daglig kontakt med varandra och redan vet allt trevligt som hänt och att vi behöver en dos av tråkigheter per vecka och den ska hon då stå för, eller varför är hon som hon är? Börjar hon bara bli gammal och är det hennes vardag att hålla reda på alla gamlingar och alla som hon pratar med är på samma sätt. Nä, så kan det ju inte vara eftersom hon pratar med oss barn jämt och alla barnbarn som ringer och hennes syskon. Hon måste ju ändå få höra en massa positiva saker fast det kanske inte är så lätt att vara positiv när man blir gammal och bor ensam och inte har möjlighet att röra sig utan rollator samtidigt som man märker att minnet sviker..... Eller är det jag som inte klarar av att hantera att mamma börjar bli gammal?  Fast samtidig upplever vi ju alla systrar samma sak så jag vet inte......

Nä, nu har de slutat tapetsera för ikväll och jag ska lyssna om L-G har några presentförslag om inte åt Hanna så åt honom själv.

Måndag 0 s¤ligt - pigg

Hyfsat pigg igår men tog det lungt. Spruta igår kväll och näsblodstablett, som L-G kallar dem. Pigg i morse. Sov 1 tim på em när jag kom hem.

Två söta Halloweenspöken ;-)

HalloweenFanny & Frida ville klä ut sig och gick runt kvarteret. Men inget BUS utan de hade ritat jättefina kort som de gav och fick massor av godis. Fanny sov över hos oss eftersom Helena och Johan var på RIK-fest.

Lördag -5 s¤l och sen sn* - slut

Spruta i natt vid ett. Slut i morse. Blödde näsblod innan promenad?! Frida fick ta morgonsväng med Kajo och jag gick ut lite senare och hade aktivering med Kajo på gården. Kan det vara tabletterna som jag tar isamband med sprutan som påverkar slemhinnorna? Avvaktar någon vecka till innan jag slutar med dem och tar Ipren istället. 

Fredag -5 s¤ligt - pigg

Jobbade längre igår och ledig idag. Känns bra! Ännu bättre när jag fick ett brev från Neurologen där det stod att provet som de tog sist när jag var där inte visar att jag har bildat några antikroppar mot Betainteferon. Vilket innebär att sprutorna fortfarande har effekt. Skönt! att höra att jag inte tar dem i onödan.


Allhelgona fredag

Jag tror jag arbetar för lite. I går em när jag satt på jobbet började folk säga att de skulle vara lediga idag och frågade hur jag skulle göra. Då kommer jag på att det är halv dag på fredag och för mig som jobbar halvtid är det 2 timmar! Jag jobbade en timme extra igår och sa att jag skulle bestämma mig hur jag skulle göra i dag på morgonen.

Det var lätt att bestämma sig när väckarn ringde och sen vaknade jag halv tio istället! Tar ut komp idag :-) . Hämtade hem Frida kl halv tolv eftersom hon sovit över hos Fanny och sen åkte vi och fredagshandlade. Var även en sväng till Carolas med Hanna och letade tyger. Men såklart hittade hon inte det tyget hon ville ha så det blir väl stan nästa helg. När jag kom hem var jag så pigg att jag orkade dammsuga och torka golven. Massor med krafter hade jag från början men var såklart helt slut när det var klart. Jag som hade  planerat att fixa i sovrummet men det får bli en annan dag istället. Hur många gånger har jag sagt det?

I kväll har L-G skjutsat Malin till en stuga i Ratan. Det skulle vara fest där, hjälp! Vad gör man? Iaf hämtar vi nog hem henne vid 12-1.

L-G fortsatte till Umeå. Han skulle på COOP idag! I veckan har ju jag varit där och handlat två eftermiddagar och nu i kväll kommer han på att vi måste köpa tapetklister så att Hanna kan få upp sina tapeter i helgen. Det blir dyrt lim.

Nä, jag tror jag ringer mamma nu ........


Ledig - Stan med barnen. ist för Skogspromenad i solen.

Mobiltelefonen ringde vid nio tiden i morse. Det var Tommy som ville diskutera min tidrapport, han bad om ursäkt att han väckt mig. Barnen och jag skulle ju till stan idag så det var helt klart dags att stiga upp det var rena turen att han väckte oss för annars vet man inte när vi vaknat. Iaf så var det dusch och fika och så tog Hanna morgonpromenaden med Kajo så vi kom väl iväg vid elvatiden. Målet var att köpa vinterskor och farsdagspresent samt present till Hanna som fyller 15 nästa fredag.

Vi startade med att åka till banken här i Robban. Jag hade lovat Frida att hon skulle få åka dit och växla in sina sparade slantar. Det visade sig att vi alla hade mynt att växla in Frida drygt 100 kr, Hanna ca 300, Malin kring 500 kr och jag som är störst hade så klart mest och det var nästan 800 kr.

Sen åkte vi till stan och började med Strömpilen där Malin köpte sig ett par nya vinterstövlar som jag fick sponsra med hälften. Sen var vi redan hungriga och för att orka med dagen åkte vi till baren vid Hermanssons. Det är så kul att äta där eftersom de känner igen oss varje gång och så har de ju bra mat, sen är det betydligt bättre och lugnare än om det blir Max elr Frasses. Tjejerna åt varsin sallad och jag tog en paj. Gott!

Med nya krafter var det sen Sporthuset som gällde och där blev det ett par nya Reima-vinterskor åt Frida. Hanna ville ju också ha nya vinterskor och vi var iväg på en skoaffär till men som vanligt fanns det inga skor som passade henne så det blev istället Barnens Hus och Buketten. Efter det åkte vi till Bäcklunds på Västerslätt där vi köpte nytt handtag till Hannas garderobsdörr och nya knopphandtag till badrumsmöbeln på ÖV. Efter det diskuterade vi vart vi skulle åka, in till centrum och ränna på affärer och hitta något till pappa och/eller till Hanna. Men det var ingen som var riktigt sugen att gå runt på stan. Vi funderade ett tag att åka  till Ulrika och Magnus och träffa Irma och lilla Märta. Men eftersom de flyttat till deras nya villa i helgen och jag inte hunnit köpa present till dem elr till barnen så bestämde vi att vi skulle hinna träffa dem på dopet istället. COOP elr någon annan stans funderade jag? Second Hand sa Malin och eftersom tjejerna aldrig har varit in på någon annan Second Hand än Andra Varvet i Sikeå så blev det Mariedal igen. Fridas kommentar när vi kom in var: "Här kanske vi kan köpa en present åt pappa!" "Lågt" sa Malin.

Ingen farsdagspresent, ingen 15-års present, men skor åt Malin och Frida blev det i alf.

Nu måste jag aktivera en orolig Kajo, är det löpen elr har hon varit för inaktiverad idag.