Tisdag -3 Mulet och snö . Som vanligt.....

Spruta igår. OK i morse. På COOP igen i em. Trött har inte sovit något. Kvällspromenad snart.

Stök och bök

Nu är det ännu mer upp och ner här hemma än vanligt. L-G håller ju på med renovering av tvättstugan men eftersom det inte är så många timmar/vecka som han har tid och ork att ägna sig åt det så tar det tid. I groventrén står städskåpet, tvättmedel, skurhinkar mm mm. I huvdentrén hänger tvätt på tvättställningen och i badrummet hänger det oxå tvätt. Tvättmaskinen flyttas runt i tvättstugan men den har inte ännu fått åka ut därifrån eftersom vi inte klarar oss så många dagar utan den.
Barnen har ju ledigt och nu idag har Hanna börjat repa i sitt rum. Hon har flyttat ut alla sina möbler till allrummet och till Malins rum, lagt papper på golvet och slipat bort bården och börjat spackla väggarna....

Måndag -3 S¤ligt, Riktig vårdag igen. Som vanligt.....

Höstlov för barnen. Näsblod i morse igen, jag undrar varför?
Annars var extratimmen helt borta, vart tog den vägen. Lika trött som vanligt på morgonen. Var en sväng på COOP efter jobbet. Sov en timme innan middagen. Blir kvällspromenad sen.


Vintern här i oktober

Bytt bild i bloggen till en som jag tog på promenaden idag. Tyckte att Hannas flugsvamp inte var så aktuell längre.


Hanna fixat förarbeviset

Hanna har klarat utav förarbeviset idag! GRATTIS!


Söndag -6 S¤ligt, Riktig vårdag? Sommartid och jag SLUT

Tidig i säng i går kväll. Slut, kan det vara efter baket och lagmatning eller plumsandet i snön? Spruta och försökte lösa SUDOKU men ögonen gick i kors. Somande vid elva och vaknade först tio men då fick vi ju skruva tillbaka klockan till nio :-). Vaknade matt och slut. Fikade och sedan skulle aktiva Frida sy en klänning till dockan samt laga L-G:s jeans. Hon är ju duktig och fixar det mesta men hon behöver ju hjälp och när det gäller att laga ett par jeans behövs koncentration och den orken hade jag inte idag. Hmmmm alldeles slut, bara att vila och försöka samla ihop ork, jag som skulle dammsuga och skura eftersom Kajo löper. Samlade ork och gick ut i finvädret med Kajo istället, L-G dammsög och skurade :-), TACK! Envis som jag är iväg i samma fotspår som igår fast lite längre upp på berget och nu är jag helt matt och slut igen. Sängen är fortfarande obäddad så jag kan ju inte lägga mig där utan sitter här och samlar kraft för att orka ta hand om allt tvätt, disk, bäddning av säng mm mm.

Blödde näsblod när jag kom hem på gården efter kvällspromenaden,  tagit ut mig?


Vitt och Bak mm

I går morse skulle Frida säga upp meterologerna som inte kunde sitt jobb utan ljög ;-). Det var ju ingen snö på morgonen utan det spöregnade istället. Frida och Fanny fick skjuts till skolan i regnovädret

Idag är det vitt! Det kom ca 20 cm snö igår här i Robertsfors fast jag misstänker att det blev betydligt mindre i Umeå. Var ingen snö alls där vid 13-tiden igår. Jag håller med Frida kan SMHI sitt jobb? Varför ska de skrämma alla och ffa barnen och så var det bara ett vanligt snöoväder. Betydligt värre har man varit med om flera ggr/år.

Vilken omväxling! För 14 dagar sedan kom vi från Lycksele och det var soligt o ca 15 grader varmt och L-G tog motorcykeln och körde 16 mil den dagen! Dagen efter klippte han gräsmattan för sista gången i år, klippte häcken mm mm. Det var inte många dagar höst i år utan sommar och sen ett par veckor med lite svalare väder och nu är det vinter! Få se om vintern håller i sig elr om snön försvinner om några dagar.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*
I morse vaknade vi vid sextiden. Malin skulle ju iväg med handbollslaget till Sundsvall och spela Flick SM. Vi får hålla tummarna här hemma! L-G skjutsade henne till Jenningshallen.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*
Frida åkte iväg vid 9-tiden till Fannys farmor och farfar. Fannys föräldrar hade också åkt till Sundsvall men de skulle på IKEA istället. L-G skjutsade henne till Larssons och nu ska han hämta hem henne till lunch.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*
Hanna åkte iväg först vid 9-tiden men hade såklart missat att de sagt till att föreläsningen var flyttad till kl 10.00 så de fick vända hem och åka igen vid 10-tiden. L-G skjutsade henne till studiefrämjandets lokal två ggr och sen ska hon hämtas.........

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*
Nu ska jag göra något som jag inte gjort på massor av år. Jag ska baka matbröd! Iofs med färdig mjölblandning Ciabatta och ngt mörkare bröd men jag tror att det blir lite lättare för mig att hålla reda på om det bara är jäst, vatten och mjöl. Annars kan jag nog strula till det...........

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*
Håkan från MC:en ringde idag och sa att han fått alla papper från IBS och Swedbank så nu skulle han lägga in beställningen på A4:an. Han ville bara kolla med mig att det blev rätt eftersom han skrivit tre olika offerter ;-). Om ett par veckor hör han utav sig så får vi leveransdatum. Antagligen någon gång i januari 2007.

Första snöovädret i vinter

I morse var jag tveksam. Skulle jag till Umeå och arbeta? Världens oväder var på g. Men jag har väl aldrig stannat hemma pga väder elr väglag. Jag har ju kört både i snöstorm, snö, storm och regn och regnstorm och aldrig blivit kvar så varför var jag orolig? Det var nog media som ställde till det. Jag tog bilen till stan som jag alltid gjort och även hem. Tidigare än vanligt eftersom både Hanna och Malin ringde två ggr och underade om jag skulle vara hemma innan ovädret var igång. Jag skippade vinlotteriet och åkte hem för att inte tjejerna skulle behöva oroa  sig för mig. Men som det ser ut nu så var det ju inget att oroa sig för, ett vanligt snöoväder, inget utöver det  vanliga iaf. Jag säger som Frida sa i morse. Hon var besviken över att det regnade ist för snöade i mnorse och skulle säga upp alla meterologer som ljög om  vädret. För snö hade de lovat och det skulle det vara nu på fredagsmorgonen.

Fredag, regn och snöstorm. - Trött

I går soligt och fint och jag mådde bra men trött och sov 2 tim på eftermiddagen. Trött när jag kom hem men ska försöka att inte sova innan läggdags.

Onsdag s¤ligt och fint.Må, Ti blåsigt och kallt. LEDIG - Trött

Ledig igen. Helt slut i går kväll efter arbete fr 10-16 och bussresa hem. Spruta igår kväll. Slut i morse men skogspromenad mitt på dagen : ). Ska vila för att orka iväg på Hannas utvecklingssamtal.

Vi sover lääääääänge och Kajo ensam lääääääänge

När man blir gammal (äldre) så får man problem med att sova. Vi har inga problem med att somna och sova utan det vi har problem med är att vakna! I natt sov både jag och L-G ca 12 timmar. Frida vaknade väl först men lekte med Barbie på rummet och störde ingen. Sen kom Malin ner och fixade fika och samtidgit kom Hanna och väckte Kajo och oss. ZZZZZzzzzzzzzz

Härligt med skogspromenad i dag. Vi gick stigar som vi inte brukar ta och Kajo höll verkligen koll på oss. Duggregn och blött men ändå jättehärligt, bra att vi har  hund så vi kommer ut på de här härliga höstpromenaderna.

Senare på eftermiddagen åkte vi till Skellefteå och grattade Gun på hennes födelsedag. Maffe och Gustaf var också hemma och sen kom Henrik och Maria. Eftersom vi alla åkte upp så rymdes inte Kajo med utan fick stanna hemma alldeles ensam i 5½ timme. Jag tror att det är bland de första gångerna hon varit ensam så länge i ett sträck. Hon höll ju på att ta ner oss när vi kom hem men lugnade sig ganska snart när jag varit ut med henne och nu har hon fått mat och mår gott.

I morgon blir det Forslunda, trots att inte Kajo och jag kan läxan =(

Söndag + 7 Regn o Snö

Har varit pigg hela helgen. Fast natten mot idag sov jag och L-G 12-timmar. Skogspromenad på dagen i duggregnet.

Äntligen ett beslut....

Idag har vi varit till MC i Umeå igen! Nu har vi bestämt bil och färg det blev en Brilliantröd A4 Avant TS Quattro. Till veckan lämnar jag offerten till Lars och sen när betställningen är gjord tar det ca 10 veckor innan bilen är tillverkad. Kajo får vänta till januari innan det blir en ny bil. Men sen får hon ligga bak i bilen och L-G ska fixa en bur åt henne så att det även blir säkrare färd för henne.

Fredagsmiddag

Härligt gott! Men Malin som jag precis hämtat från handbollsträningen skulle bara duscha och sen iväg till Sara och sen till Sandra. Klart hon ville ha skjuts så L-G fick vänta med vinet till maten och skjutsa henne när hon ätit och var färdigsminkad.

Ikväll har jag och L-G hunnit fixa i fd pannrummet. Flyttade dit en ny hylla och fyllde den med massor av skor. Jag kan inte förstå hur många par skor vi har i den här familjen. Vi borde ju inte ha mer än 1 par vinterskor, stövlar, sommarskor och sandaler var (4 par * 5) alltså 20 par men jag slår vad om att det är minst det dubbla trots att Kajo har försökt hjälpa oss att minska ner antalet.

********************************************************************************************************************
Sen kom jag på en alldeles egen ny vits i kväll:

- Hur gör man för att på ett enkelt sätt  fixa sig nya kontakter?
- Lägg upp en i mobilen.
Ha Ha... Jag tyckte den var jättrolig

*********************************************************************************************************************
Mamma ringde i dag på dagen hon tar det visst för självklart att jag är hemma vid halv tvåtiden. Iaf så hade min faster Ruth ringt till henne och talat om att hon sedan ett par dgr låg på VC:en i Ötå. Mamma ville att jag skulle ringa upp Kerstin eftersom hon antagligen inte blivit kontaktad. Knepigt, Kerstin har ju lämnat telefonnr både till hemtjänsten och VC:en utifall att hennes mamma skulle bli inlag. Fick iaf tag i Kerstin och grattade samtidigt henne på hennes födelsedag. Hon fyllde ju år förra fredagen och när vi satt i bilen till Lycksele så tänkte jag ringa henne men eftersom klockan inte var så mycket så beslöt jag att göra det från hotellet istället. Glömde det såklart! Men sa Kerstin det var ingen fara ingan annan hade heller kommit ihåg att hon fyllde år. Inte ens Lars-Gunnar! Hmmm Vad våra tjejer blev arga på honom när de fick höra det. Sånt får man bara inte glömma!!

Välkommen hit!

I kväll skickade jag länken till min blogg till mina och till L-G syskon, Anja och Kerstin. Om ni orkade er ända hit får ni gärna skriva någon kommentar. Det kanske inte är så intressant men jag har kommit på att det skulle säkert ha varit jättekul för Malin, Hanna och Frida om jag kommit på det här för massor av år sen. Då hade ju de kunnat läsa om vad som hänt i deras vardag och uppväxt.  

Iofs fanns inte ordet blogg i min begreppsvärld men dagbok kunde jag ju ha skrivit ialla fall de sista tio åren när jag har haft tillgång till PC här hemma. Fast jag gjorde kanske annat på den tiden. Jag kommer faktiskt ihåg när jag jämt tillbringade kvällarna i det här rummet tillsammans med symaskinen.

På tal om ord som kommer och går. Jag kom på att ADB var ett ord som försvann under Malin och Hannas barnledlighet och när jag kom tillbaka så pratade folk om IT och första gången de sa ordet visste inte jag vad det betydde. CD är ju inte heller så gammalt och DVD hörde jag för första gången när vi fick erbjudand på hem-PC för ca 8 år sedan. För att inte tala om alla andra 3-bokstavskombinationer som har kommit och även försvunnit i mitt jobb.

Härligast var ändå när Kjell och Anki berättade om Davids kommentar för flera år sedan när de spelade en LP istället för CD och David utbrister "Går de att vända, finns det musik på bägge sidor?". Vi som även sett stenkakor kan verkligen känna oss gamla.

God Natt!


Bilen och tiden rullar .......

Dagen kunde ha börjat bättre. Jag skulle ut med Kajo men på gatan gick en okänd katt och den satte Kajo efter. Jag blev sur och gick åt andra hållet och då upptäckte hon väl att det inte var lika roligt utan hängde på mig istället. Vi tog en promenad och kom sen hem igen och jag åkte till jobbet.
Efter ca 1 tim, ringer Frida som varit hemma med Hanna idag, och säger att de inte hittar igen Kajo. Hon hade mått dåligt och Frida hade släppt ut henne och sen efter att hon kräkts så ropade de in henne men då var hon borta. Hanna hade gått ut i skogen och sökt efter henne och Frida ringde mig. Kändes inte så enkelt att hjälpa till när man sitter på kontoret sex mil söderut men jag sa att de skulle gå upp på Enebacken och kika för hon hade ju jagat katten dit i morse och säkert inte glömt det. Mycket riktigt så var hon uppe på Enebacken på lekparken och kom så fort hon såg Hanna. Skönt!
Det är nu andra gången hon sticker iväg på en egen utflykt. Jag blir så orolig att hon ska springa och bli påkörd och ffa hitta till Jomarksvägen där lägsta hastigheten är 70!

Efter jobbet var jag på Motorcentralen och pratade bil igen med Håkan. Fick en ny offert på en Audi A4 Avant TS Quattro (220 hästar) för att jag skulle vara säker på att man märkte att det var 30 hästar mer än vad vi har idag så fick jag låna hem en alldeles ny likadan fast en Sedan. Det märktes faktiskt att det var en nyare snabbare bil så jag ringde L-G och han ville att jag skulle hämta honom direkt jag kom hem så att även han fick prova. Vi var först en sväng till Ånäset sen åkte vi och handlade och efter middagen var vi en sväng till Bygdeå och sen några svängar runt i Robertsfors. Kul! Vi och ffa L-G blir nog aldrig vuxna när det gäller bilar. Vi kanske skulle beställa en disel istället som är slöare och drar mindre soppa så att man kan minska risken för fortkörningsböter. Ska bestämma oss för bil i helgen eftersom det tar ca 10 veckor från beställning tills bilen kommer till Umeå.

I morgon är det fredag igen... Det är inte klokt vad veckorna går fort och nu känns det som om de går ännu fortare när jag inte jobbar på onsdagar. Malin skulle bort i morgon och på lördag kväll. Frida och Hanna får nog vara hemma och kurera sig. L-G och jag tänkte åka till stan på lördag och sen åker vi till Skellefteå på söndag och grattar Gun och sen var det en ny vecka igen och nu är det ju inte långt till advent och jul. Det går fasligt fort och jag har kommit på att ett år går betydligt fortare nu än när man var liten. För är man liten ca 10 år då är ju 1 år hela 10 % av ens ålder och en jättelång del av ens liv men om man har fyllt 50 (det har inte jag gjort!!!) så är 1år bara 2 % av ens ålder och en betydlig mindre del av livet och därför känns ett år helt plötsligt kortare och man upplever att det går fortare, eller?!?!?!? 


Torsdag, + 3 *, Hyfsat

Arbetat till två, förbi kontoret, till MC, ätit och slappat.

Sjuka barn! Ledig:-) Nytt jobb?

I går kväll fick Frida ont i halsen och har varit hemma hela dagen. Jag har oxå varit hemma och ledig eftersom jag testar 4 dagars arbetsvecka. Hanna var även hon hemma för hon är fortfarande snuvig och har blivit hes. I morgon blir nog bägge tjejerna hemma och jag åker iväg till jobbet sen får vi se hur det blir på fredag.

L-G är och jobbar ikväll, han hade lova att något skulle ha varit klart i förra veckan och han var inte klar än. Inte likt honom att inte hålla det han lovar. I går hade VD:n på E6 velat prata med honom om L-G:s ev uppsägning. Nu har de ju gjort det betydligt svårare för honom att byta jobb eftersom han fick höjd lön igår. Blir intressant och höra till veckan när de hör utav sig från Umeå och vad de erbjuder, det ska nog vara ganska mycket mer än han har nu för att han nu ska byta. 

Onsdag minus grader i natt, + 6 *, Ont - LEDIG

Helt slut i går kväll och i morse. Ont i alla leder, förkylning på g? Tog en alvedon på morgonen och orkade iväg på en längre skogspromenad senare på dagen. Sov 1 tim på em och lagade middag sedan slut nu igen. Spruta i kväll. 

Hanna sjuk, Kajo och jag till Umeå och de andra städar

Efter tre dagar i skolan så är Hanna hemma igen, ordentligt förkyld. Tänkte först ringa VC:en men vi avvaktar väl och ser hur det går både med förkylningen och provsvaren som de tog förra tisdagen, tror det skulle ta ett par veckor innan de skulle få svar på alla prover.

Malin bestämde sig för Marita som mentor. Hon hade jättesvårt att välja mellan Mikaela och Marita. Jag tror inte att det spelade någon större roll vem av dem hon valde de är nog lika ambitiösa bägge två. Marita är ju 5 år äldre så hon kan ju ha lite mer livserfarenhet. Vi får väl se hur det går och vad det ger i förlängningen. Jag har i alla fall lovat både Malin och Marita att jag inte ska lägga mig i deras relation utan det här med mentorskapet är något mellan dem.

Idag var jag till Forslunda och sen som vanligt. Det är inte lätt att hinna med allt när man är hemma vid tre och ska vara tillbaka i stan kl sex ffa inte när jag är i behov av att vila i ca en timme för att orka. Var i alla fall helt kraftlös fortfarande när jag vaknade men fixade i allla fall laxsoppa och kaffe till kl fem. Tänkte skippa Forslunda när jag stod och höll på med maten men kände att jag Kajo verkligen behövde få komma iväg och träffa andra hundar.

Kajo blir så glad när vi pakerar och hon förstår var vi är. Idag tror jag att det var nio hundar med.  Lena höll i övningarna och det är jättebra för då blir det lite mer strukturerat. Kajo var duktigare än vanligt idag fast hon försökte få igång Elodia. 

Jag var ensam iväg till Forslunda idag. Frida var inte med utan stannade hemma och skulle hjälpa L-G och Malin att städa. Malin och L-G bestämde igår att de skulle städa idag fast de hade väl tänkt att även Hanna skulle hjälpa till vilket hon inte orkade såklart. Däremot hade Frida hjälpt till  med att dammsugningen av golven. Skönt att komma hem när det är full aktivitet i huset och ffa när resultatet är att det är mer städat än när man åkte hemifrån. Kan det vara därför jag orkade iväg ikväll? Jag visste ju att de skulle städa och hade inte jag åkt så hade ju jag oxå fått hjälpa till ;-)


Måndag +13 *, Slut i kväll

Helt slut och kraftlös i kväll efter Forslunda. "Brann" i armar och ben när jag körde hem från stan. Kände mig ganska slut redan när jag kom hem idag och det hjälpte inte att jag sov en timme men kunde inte låta bli att åka till stan igen. Spruta i kväll.

Vinterdäcken på

Idag var det handboll igen. Två matcher i Botniaserien. Tjejerna förlorade bägge matcherna men det var betydligt jämnare spel idag än för två veckor sedan. Det tar nog sig och så är de i sitt esse till våren igen.

Kajo har inte fått det hon behövde idag. Jag hade ev tänkt hinna till Vippers men sista matchen slutade vid två och då hade vi bara hunnit dit och vända men i morgon ska vi till Forslunda. Läxan kan vi inte eftersom vi inte har tränat tillräckligt. Det var ganska svårt det här med backa.

L-G är ute och byter till vinterdäck! Hjälp snart kommer snön och det var inte så länge sedan den försvann. Fast med den här sommaren som varit så känns det helt OK att det blir vinter igen.

Söndag +6 *, Piggare än i går

Spruta igår. Klev upp vid 08.30 och var ganska pigg. Varit på handboll idag. Ska dammsuga nu.

Show supe dans - - - - Tvätt städ disk

I går åkte vi, L-G och jag till Lycksele med egen bil de andra från kontoret åkte buss från stan men vi var där ändå nästan samtidigt. Vi bodde på hotell Lappland och alla i minsvitar med bastu och utsikt över älven. Fast det var inte mycket till bastu ingen speciell värme och inget att slänga vatten med på aggregatet och inte heller något avlopp i golvet. Jag undrar vad de tänkt de som byggt dom men L-G var ändå tvungen att testa den. Sen träffades vi alla i Fias rum innan vi gick på showen med Ronnie Eriksson. Han är för duktig fast vi i publiken var inte så duktiga så det blev inget riktigt drag utan lite mer som att sitta hemma och titta på TV. Efter showen var det supé och dans. Hyfsat god mat men jag dansade bara med L-G och tackade nej till resten eftersom jag inte ville att det skulle gå som förra lördagen. Vi la oss strax innan ett medan de andra höll igång till 2-3.

Efter frukost i morse och en promenad så åkte vi hemåt vid elva tiden. Jag körde hem men strax innan Överklinten blev jag jättetrött och bad L-G ta över. När vi kom hem var det bara Malin och Kajo hemma. Kajo höll som vanligt på att ta ner oss och Malin ville direkt ha skjuts till Jenningshallen eftersom hon skulle sitta i sekretariatet på A-lagets match. Jag ringde och försökte få hem Frida men hon var hos Hanna J och ville vara kvar där tills de hade lekt klart........ Våran Hanna var i stan tillsammans med Anna och skulle inte komma hem förrän senare. L-G var jättesugen på att åka ut med MC:n så han åt lunch och åkte iväg och så var jag ensam hemma med disk, tvätt och hundhåriga golv så jag bara tittade mig omkring och gick och la mig och sov i nästan två timmar. Sen när jag vaknade var jag helt slut och kraftlös men efter ett tag så både dammsög jag (slarvigt) och hängde tvätt (sittandes). Tvätten förresten hänger vi nu i entrén eftersom tvättstugan är upp och ner och därför ser de ännu stökigare ut här i huset.

* * *
I kväll var jag ut med Kajo och då stack hon iväg efter grannens katt i andra grannens trädgårdsland och vägrade att komma när jag ropade på henne så det var bara att hämta L-G och såklart kom hon hem direkt när han kom ut och så till henne. Hmmmmmmm   Nu ligger hon iaf i groventrén så att all jord ska rasa av henne.

* * *
Iaf så hade det gått jättebra för tjejerna att vara ensama här hemma i går kväll. Malins kompis Sandra var här ett tag och Frida var i stan med Fannys familj till kl 22.30. Sen hade de alla tre lagt sig och sova i våran säng. Den var också obäddad när vi kom hem idag......
Fida hade fått 100 kr med sig till stan. Hon skulle köpa sudd och äta middag. Nu blev hon bjuden på middag av Helena så då hade hon ju egentligen 50 kr kvar. Men när vi pratade med henne i morse så bad hon om ursäkt för att hon RÅKAT köpa en julklapp åt mig och Lars-Göran för pengarna. Vad säger man......

Nu måste jag ringa och kolla om Malin vill ha skjuts hem. Hon har inte varit hem sen vi skjutsade iväg henne idag vid 13.00 och klockan är nu 21.30.

Lördag +15 *, Pigg och Trött

Pigg igår var iväg till Lycksele la mig ca 01.00 upp vid 09.00, hemma vid 13.-tiden. Jag körde sov när jag kom hem och sen var jag helt kraftlös när jag vaknade. Hmmmm

Härligt höstväder

 Idag har jag varit ledig hela dagen och på morgon blev det en kortare skogspromenad med Kajo. Dvs jag gick inte så långt medan Kajo som tog några lovar fick en betydligt längre promenad , hon spårade något och kom tillbaka till mig, iväg och spårade igen och sen tillbaka till mig osv. När jag sedan gömde mig och blev alldeles tyst så blev hon lite orolig och sökte ganska snabbt upp mig.

Senare på fm gick vi ut igen och fixade med trädgården. Jag lastade i skottkärran en massa blomskräp mm och Kajo hade hela tiden koll på vad jag sysslade med och ffa vad jag satte i kärran. Hon hittade hela tiden något intressant som jag precis lastat i och som hon plockade ur. Hon höll även på att välta hela fullastade kärran men jag hann rädda lasten. Det är roligt att se hur hon trivs när man är ute och hon bara får vara med.

Jag har även hunnit röja en del här i huset idag. Det lönar sig inte att städa på allvar eftersom det är renoveringar på g. När jag precis var klar och kom från duchen ringde Frida och frågade om jag kunde hämta henne, Fanny och Linn från Kolarstigen eftersom de inte kom in någonstans (Fanny hade glömt nyckeln) och inte orkade de promenera ända hit. Iaf så bad jag dem vänta tills jag skulle ha gjort iordning mig men då hade de ju fått vänta alldeles för länge, säkert 5-10 min, så helt plötsligt orkade de ta en promenad och kom hit alla tre och fikade. Det är trevligt att vara hemma och ta emot Frida och hennes kompisar när de kommer hem från skolan. Världens surr och diskussioner och skratt .......... 

Ännu roligare var det igår när Frida kom hem från Fanny. De håller på att bygga en koja hos Fanny med både nytt och gammalt virke. De spikar ihop den själva och drar ut spikar från det gamla virket och igår när hon kom hem såg hennes hammare ut så här:
 Frida  skulle dra ut en spik från en bräda som satt fast i ett träd och tog i för allt vad hon var värd. Inte många 9-åriga tjejer som är så envisa som Frida och inte ger sig när man känner att det inte går utan tar i med hela kroppen så att hammaren går sönder.

* * * *

Anna från kontoret ringde i förmiddags och undrade om jag hade lust att ta med L-G till Lycksele. Det var ett par rum över och då hade de bestämt att om någon ville ta med respektive så var det helt OK. Kul hon ringde och frågade mig och klart jag vill att han ska komma med. L-G hängde på direkt eftersom vi pratat om att åka dit tidigare och sen är det ju Ronnie Eriksson som ska stå för underhållningen där i helgen. Tjejerna får nog klara sig utan oss och utan barnvakt för  första gången en hel natt. Vi ringde och kollade med A-M om hon hade möjlighet att komma men hon hade varit till doktorn i veckan och hade hemskt högt blodtryck och ordinerats vila.

* * * *
Pratade med mamma i kväll. Min mosters man Anders hade tillfrisknat lite från sin lunginflammation och skulle nu stomiopereras. Efter det så skulle de sätta in cellgifter pga att han fått prostatacancer som spritt sig. Jätte tråkigt! Hoppas i alla fall att han kryar på sig men det lät inte så hoppfullt..... Mamma är hemskt ledsen och funderar på hur det ska gå. Anders som jämt varit piggheten själv och en positiv pensionär på bara 72 år.

Onsdag +13 *, Pigg - LEDIG

Ledig dag idag :) och jättehärligt höstväder. Var pigg i går oxå och då var det hyfsat väder både sol och regn.
Testar med att arbeta 4 dgr/vecka 5 tim/dag

Jag blir sååå ledsen

Frida, Kajo och jag var iväg till Forslunda idag. Där var jätte trevligt massor med nya Leonberger som vi aldrig träffat tidigare. Men när jag kommer hem får jag se att Indra har fått somna in idag. Man blir så ledsen och vet inte vad man ska säga. Nu i kväll har jag suttit och tittat på massor av foton av mystjejen. Men jag har inget fotografi av bilden som jag ser inom mig när jag både nu och tidigare tänkt på Indra och det är hur uppmärksammad hon var på Elisabeth. När hon gick fot så släppte hon sällan Elisabeth med blicken utan tittade på henne och ville hela tiden göra henna till lags. Redan första gången vi var på valpkursen och Indra bara var drygt 5 månader så var hon jätteduktig, duktigast av oss alla.......  Vi kommer att sakna dig Indra och jag är glad att jag fick några av dina goa mjuka pussar på min kind. Sov så gott............  Indra gumman.....

Ny bild i bloggen - Oktobersvamp

Nu har jag bytt bild i bloggen. Hanna var ut och fotografera naturbilder idag. Det var så länge sedan solen sken så jag tror hon verkligen var sugen på att komma ut och foto fina höstbilder. I alla fall valde jag en av alla hundra foton hon tog idag.

Den förra bilden "September regn" hade oxå Hanna tagit.

Söndag +13 ~*, Seg och trött

men det kanske beror på att jag var på fest till 24.00. Kraftigt näsblod när jag la mig? Regn i går men i em var det soligt. Jättehärligt!
I dag ingen promenad....... Sparar mig till morgondagen ska orka med Leonbergerträffen.
Spruta i kväll.


Sol på himlen :)

Idag har vi haft "storfrämmande". Sissel och hennes dotter Vibeke var här. Jättekul att träffa dem eftersom vi inte sett Vibeke sedan hon var 5 år och nu var hon 13. Sissel och Vibeke hade lämnat resten av familjen hemma i Narvik och åkt med tåg för att träffa "gamla" bekanta. Sen var det jättekul att prata med Sissel igen och hör hur det gått för dem när de flyttat tillbaka till Norge.

Annars så har jag varit ganska seg idag efter E6-festen igår. Trevlig fest med bra underhållning och god mat. Fast jag tog nog ut mig för mycket, trots att vi gick hem när jag kände att krafterna började ta slut, eftersom jag fick ordentligt näsblod så fort jag la mig. Tänk om jag fått det på dansgolvet...........

Solen skiner nu i eftermiddag och Hanna är ute och knäpper höstbilder ska kika om jag hittar någon ny att lägga ut här. Frida har varit på utflykt med Scouterna och nu är hon med Fanny och tittar på när Fannys storebror spelar handboll. Malin åkte iväg till Holmsund på handbollssammandrag och de hade vunnit sina bägge matcher. Kul eftersom det inte gick så bra sist. Vi hade också åkt dit men eftersom Frida skulle ha skjuts till Siknäs så fick vi skippa handbollen den här helgen.


VC MQ och mera regn

Hanna hemma idag och nu är jag verkligen less, vad ska inte Hanna vara då. Jag vet inte hur många gånger det här gågna året hon varit till VC:en pga sin halsont. Så när det var värre idag igen ringde jag och nu sa jag att det inte var någon idé vi kom dit och träffade distriktssköterskan och sen ev jourläkaren utan nu ville jag träffa Kia. Hanna har nu haft ont i halsen i ett år! Hon var hyfsat kry under jullovet och några veckor under sommarlovet. Men i våras var hon jämt borta från Idrotten och kunde inte heller träna fotboll. Sen tränade och spelade några matcher men när hon kom från Gothia så har hon inte kunnat/orkat/fått träna. I höst har hon inte tränat någon fotboll och även missat de sista matcherna. Hanbollen har hon helt fått skippa i höst och i veckan även idrottetslektionen.
 
Det var i alla fall inte så lätt att få någon tid hos Kia men till slut fick jag en telefontid i alla fall. Jag tyckte att de måste kunna ta några prover så vi säkert vet att det inte är något annat de måste kunna göra en ordenlig utredning iaf. Kan hon tex reagera på tandställningen? Hunden är det nog inte för hon var risig innan vi skaffade Kajo. Mykoplasma var det någon som sa eller vad fn som helst. Sa även att Hanna börjar bli deppig och så sa jag att jag själv vet vad virus kan ställa till med. Det är ofta virus som är en parameter till att MS körs igång. Kia ska iaf ringa oss på måndag. Få se om hon kan hitta på något fast de är nog tur för dom att de inte hittar något för då blir jag förbannad........
 
 Efter jobbet åkte jag på MQ på Strömpilen och hur kan man ha sån tur. Kommer in och ett nyfyllt ställ med säsongskläder som de satt ner med 50 %. Jag tog 6-7 plagg till provhytten, ville ha fyra men köpte två. Jag som aldrig annars hittar något till reapris!! Ett av plaggen en brun blus/linne som jag ska ha på e6-festen  i morgon men jag måste nog komplettera först med en brun BH. Det blir nog Umeå i morgon fm igen. Vi måste nog iväg och prata med de på Motorcentralen igen. Allt tar sån tid och det är så sällan jag och L-G kommer iväg samtidigt till stan.

Sen middag i kväll eftersom Malin inte var hemma från träninge förän vid 19.30. Ätit L-G:s goda pizza till middag ikväll. Mmmmmmm vad det är gott med hemmagjord pizza och ffa den jag väljer med skinka, salami, vitlök, pepparoni, paprika, champinjoner.......... Nu har vi precis kommit in från kvällspromenaden och det började såklart regna igen innan vi hunnit halvägs. Dags att ta spruta och lägga sig vi ska ju iväg till stan i morgon fm.


Fredag + 5 ""~, Trött i morse

Trött i morse men vem är inte det nu? Orkade iväg till MQ efter jobbet man ska vila nu. Åt inte någon lunch innan jag kom hem vid 15.30 kanske därför jag är helt kraftlös nu i kväll. Varit på kvällspromenad nyss. Ska ta sprutan strax.

Regn regn och åter regn

Nu får det sluta regna. Det är vatten överallt. Rickleån brukar inte vara så här bred mer än ev på våren. Lägdorna kring Rickleå/Bäck ser ut som risfält. När jag gick i skogen med Kajo i går morse fick jag vända för att delar av stigen var vattenfylld. Ändå är det ingen sank eller myrmark utan ligger högt men marken är mättad och tar inte emot mer vatten. Fast vi får inte glömma den härliga sommaren vi hade helt utan regn! och det verkar ju som om det är en viss mängd som ska ner per år och då får man ju vara glad att det inte kom i somras och att det blir mindre snö att skotta i vinter.

En annan positiv sak är att Kajo har lärt sina nya konster ordentlig nu när jag har kört mer inomhusaktivering för henne. Hon kan nu snurra, slicka, fånga när jag kastar och säger varsågod och så har hon lärt sig i vecken att hålla still nosen när jag lägger godis på den och tar det inte förän jag säger varsågod. Kul! Sen var jag ju inte iväg i måndags och har ingen ny läxa så jag får väl träna mera på det hon kan eller komma på något nytt alldeles själv. 

Hanna kom hem igår och berättade att hon fått MVG på svenskan och jag som hade så dåligt samvete över att jag inte hann förhöra henne.  Vad duktigt av henne! Hon hade även fått MVG på kemin som JAG förhörde henne på. Fast det var nog snarare så att jag ställde frågor och hon förklarade för mig om saker och ting och Atomer och Molykyler mm mm. Jag förstod då men kommer inte ihåg speciellt mycket nu skulle jag fixat G? Nu ska det bli kul att höra hur det gick med biologin för där förhörde L-G henne ;-)
Torsdag + 7 ""~, Slut av sprutan

Kom hem vid 17-tiden från stan igår. Sov inget på em/kväll. Tog spruta och reagerade  innan jag hann ta Brufen. Hade frossa när jag la mig. Var slut ännu i morse och hade ont i kroppen. Ska vila ngn timme nu.

Nu skrev jag visst över Tisdagens MS-blogg. Såelar mindre roll men det var väl ganska bra både i tisdags och igår förutom att det regnad.

Filosofiskt, Deppigt, Nostalgiskt och Regnigt

L-G var på anställningsintervjuv í Umeå igår. Det lät hemskt positivt och även bättre betalt. Fast jobba som konsult vet jag inte om jag vill rekommendera. Det är ju lite som att jobba på ackord ;-), talar ju av egen erfarenhet. Fast samtidigt tycker jag nog att man ska byta jobb lite oftare än både han och jag gjort ffa för att känna att man utvecklas och så får man ofta upp lönen samtidig. Vi får väl se hur det går, jag ska inte försöka påverka honom varken åt ena eller andra hållet. Känner att det måste vara hans eget beslut. Men jag kan förstå att det inte är så lätt. Man vet vad man har men inte vad man får eller gräset är inte grönare.......  Fast kan det kanske räcka med att det är gräs och att man bara använder en annan typ av gräsklippare? Eller ska man avvakta tills att det blir en massa ogräs så att man behöver ta en lie till hjälp istället för att komma ifrån.

Sen regnar det bara nu. Det är väl allt som inte kom i somras som ska ner nu istället. Fast det är ju inge kul när det regnar hela dagar. Kajo får ju inte vara ute lika länge men jag har försökt att aktivera henne inne istället. Nu tror jag hon fixar  kommandot "Slika" ganska bra och även godis på nosen utan att röra. Snurra vet hon precis vad det är och gör det även när hon inte riktigt vet vad man vill. Måste lyssna med Anna om det blev någon ny "läxa" igår. Vi kunde ju inte åka till Forslunda eftersom L-G inte var tillbaka från stan förän vid 20-tiden.

Jippi! Nu har jag lagat middagen två dagar i rad utan att ha strulat till det. Men jag har ju varit utvilad och fått hålla på utan störande moment och sen har det ju inte varit så avancerat utan det har blivit middagar som jag har improviserat och inte haft några recept till. Det var som Frida sa; du ska skriva upp hur du gör så att det blir lika gott nästa gång.

Frida och jag har varit kompisar hela kvällen ;-) och hon har inte retat gallfeber på Malin och Hanna heller. Annat var det igår em uppkäftig och obstinat var hon mot mig så det slutade med "kompisförbud" den dagen.  Inte kul alls men vad gör man, man kan väl inte tåla vad som helst från sina barn. Ffa när man inte är van, de andra två går ju att prata med utan att de sätter sig på tvären eller ifrågasätter vad man vill.

Var in på Elisabeths blogg idag och hon hade skrivit ner sina tankar till Indra. Det är så att tårarna trillar och man undrar varför vissa hundar ska ha sån förbaskad otur. Man lider verkligen med dem som måste ta ett beslut om hon ska få vara kvar eller ej. Jag håller tummarna för att hennes livmoderinflammation blir bra av antibiotikan så att hon slipper operation nu. Sen så gäller det bara att tro och hålla tummarna och allt där till på att inte höfterna blir sämre utan att det stannar så här.  Men har hon ont och det påverkar hennes beteende och hon inte mår bra så ..... Fast Elisabeth och Bosse känner henne bäst och de fixar nog det här till det bästa för Indra. De här är ett beslut som man sjäv vill slippa och inte vill fundera på..... Det är helt klart avigssidan med att ha husdjur att behöva ta såna hemska beslut man fäster ju sig så fort vi dom och vill ju att de ska vara friska och få leva bra länge.

L-G och jag har ju fått ta det beslutet två ggr det var "lättare" med Ariana som var 11 år för då visste vi att det inte fanns något alternativ men med Frankie som inte var 3 var det betydligt värre för det var vi som var tvugna att bestämma.... Usch det där vill jag inte tänka på ........ Däremot är jag L-G evigt tacksam som tog hundarna till veterinären. Jag hade nog aldrig fixat att ta farväl på ett sådant ställe och L-G gjorde det för när vi tog bort Frankie så var jag ju i 8/9-månaden och var tillräckligt orolig för min pappa som låg sjuk i cancer. Usch, det vill ja inte heller tänka på..... När vi tog bort Ariana stannade jag i bilen tillsammas med Malin som inte var året ännu.     Hjälp, vad mycket det hände på ett år vi fick en underbar liten tjej Malin men samtidigt dog min pappa en vecka efter att Malin föddes och Frankie någon månad innan och Ariana några månader efter och så flyttade vi från Rickleå och allt och alla kan jag sakna på en gång. 

Nu börjar jag bli nostalgisk. Vi hade ju jakthundar hemma när jag var liten och jag kommer ihåg när jag gick i 7an och pappa bestämde att vår beagel Cikita skulle avlivas. Jag var så ledsen och förbannad på honom och pratade inte med honom på flera dagar och var borta från skolan i en vecka. Men idag känns det ju inte lika jobbigt utan nu förstår jag ju pappa oxå på ett helt annat sätt än vad jag gjorde då. Idag är jag bara arg över att han inte finns kvar här hos oss....

God Natt!

Måndag + 10 ~"", Kalla fötter

Jobbade kortare dag idag sov ett par timmar när jag kom hem. Sen orkade jag fixa middag och diska mm. Spruta i kväll. Iskalla fötter tillbaka igen

Söndag + 7 "", Slut

Upp redan kl 5.45 för att fixa fika på Jennings. Slut i kroppen, fick starta med Alvedon för att orka. Slut i benen hela dagen. Ont i nacke och hö arm.