Kavaj bits och tapeter rivs

Vilket uppvaknande en lördag morgon, kl 05.45 hör jag att Kajo tuggar på något. Jag vaknar till och kliver upp och hon är ju lika glad som vanligt. När jag sen går på toa ser jag att L-G:s kavaj ligger på golvet. Tänker ta upp den men upptäcker att den är blöt, tänder lyset och upptäcker att en bit är borta från slaget. Vad gör man...... Förra veckan var det L-G:s Salomon skor för ca 1000:- och idag kavajen och den kostade väl ca 1000:- den också. Till råga på allt så är det bland de första kavajen som L-G trivts i.

Vid tio tiden var det handbollsdags. Vi åkte till Jenningshallen för att se Sikeå A-flickor spela SM. Tyvärr gick det inte så bra. Matchen vi såg förlorade dem men de hade bra försvar men fick inte sina skott in i mål. Andra matchen missade vi tyvärr de hade flyttat den och vi kom precis när den slutade. Malin sa att det var lika bra att vi inte såg på eftersom de spelade jättedåligt och förlorade stort. Men nu är det bara att ladda om. Två matcher till i morgon men först ska L-G och jag i väg vid 06.30 och hjälpa till med morgonfikat åt gästerna.

Frida kom hem idag vid två tiden. Hon hade sovit över hos Fanny och sen var hon med henne och Helena och sålde fika på biblioteket.

På tal om fika så vet jag inte vad jag har hamnat i för period. Det är bara godis och fika som har gällt i veckan massor av chokladkakor mm mm. Jag som brukar kunna stå emot de mesta som är sött har bara vräkt i mig ALLT i veckan. Törs inte ställa mig på vågen.

L-G har tagit tag i tvättstugan idag. Först började han med att tvätta sitt MC-ställ och sedan plockade han ur allt i städskåpet och bar in det i groventrén. Just nu håller han på att riva ner tapeterna. Kul att han har kommit i gång, jag älskar när han håller på att renovera i huset och när han gör det jag vill. Det är betydligt trevligare än när han bytte värmepump, byggde förrådet eller repade garaget i somras.

Vi har ju pratat om att reparera tvättstugan så länge men jag tror att han tappade sugen när Kajo tuggade sönder den nyrenoverade grovenrén. Men nu är han alltså på g. Sen undrar jag när vi ska repa groventrén igen? Hanna och jag har ju lovat att vi fixar det fast vi sa ju inte när och hur. Orken, orken vet inte riktigt vart jag ska börja men det kanske är att mäta hur många lpm panel vi behöver och sen inhandla den och spikar eller ska man skruva och ska vi måla om vi sätter boasering på väggarna där Kajo klöst och tuggat? 

Dags att ta sprutan nu. Vi ska ju upp tidigt i morgon oxå.

Lördag + 7 ~, Slut

Vaknade jätte tidig för att vara lördag sov istället någon timme mitt på dagen. Frös när vi satt i Jenningshallen och tittade på H-Boll. Helt slut i benen i em och kväll. Spruta i kväll och kroppen reagerade direkt. Fick värk inom ½ timme.

Fredag + 7 ~, Bara bra

Kaffe på sängen och iväg tidigt. Em på IBS. Sov ca 1 tim när jag kom hem.

Torsdag + 7 ~, Trött

Trött i morse, trött på dagen sov 2 timmar efter jobbet. Iskallt ute. Spruta i kväll.

Mycket regn i dag

Trodde jag skulle få sova lite längre på min lediga dag men Kajo ville inte det utan det var bara att kliva upp när tjejerna gått till skolan. Tog det ändå lugnt när jag varit ut med henne en sväng. Men sen kom jag på att jag fått nya duschdraperi och då skulle jag ju städa badrummet helt plötsligt. Tog det hemskt lungt men fräscht vart det med nya draperier och handukar i samma färg.

Sen satt jag och surfade en del och upptäckte att Elisabet varit iväg och röntgat Indra igår och mailade till Anna och frågade om hon hört något hur det gått. Det hade hon inte men bad mig titta på SLBK:s hemsida där Elisabeth fått en lejonkram av uppfödaren till Indra och det lät inge bra. Jag rös riktigt när jag läste det och idag har jag flera ggr varit in på Elisabeths hemsida och funderat om hon skrivit något. Men hittar inget och det känns inte bra, blir jätte orolig.

Det har regnat och regnat idag och efter skolan ringde Frida mig från Linns granne och ville att jag skulle hämta hit dem. De kom inte in till Linn eftersom hon inte hade någon nyckel och var sjöblöta bägge två. Hämta dem och när de kom hem tog de ett varmt fotbad innan fikat.

Tog en tupplur och sen var det middag och vid sextiden åkte jag iväg till Midgårdsskolan i stan. Vilken trevlig skola. Den liknade inte så mycket traditionella skolor utan såg mer ut som en byggnad med kontorsrum mm, fräscht var det där.

I alla fall fick vi bra information och så ville de att vi skulle hjälpa våra barn att hitta en mentor. Känns svårt eftersom de flesta som jag kommer att tänka på har barn i Malins ålder och då är det nog inte lika intressant att vara mentor åt någon annan tonåring. Efter mötet på Midgård åkte jag till Alvik och hämtade L-G,  jag fick vänta på flyget ca en ½ timme men det var det värt. Fast jobbigt att köra hem eftersom jag var trött och det spöregnade och asfalten var alldeles svart.

Frida och Malin sov när vi kom hem men Hanna hade några besvärliga mattetal som hon ville ha hjälp
med innan hon gick och la sig.

God Natt!

Onsdag + 10 ¨¨, Bara bra

Tog en alvedon på morgonen. Lite tung i benen men helt OK.

Kajo i 1:a hand????

Hjälp! vad jag sov dåligt i natt. Väckarn skulle ringa tidigare än vanligt och jag var orolig att jag inte skulle höra den nu när L-G inte är hemma. I alla fall så vaknade jag i tid och kom iväg tidigare än vanligt, först av alla i familjen, och då kunde jag sluta redan tolv allt för att Kajo inte skulle behöva vara ensam så länge. Hon verkade då inte ha väntat på att husse skulle komma hem på lunch för jag väckte henne när jag kom hem och då hade hon nästan varit ensam i fem timmar.

Efter lunch och promenad tog jag en tupplur för att orka med handling, matlagning, disk, tvätt och sen skjutsning/hämtning av Frida till scouterna. Efter det var det dags för Hannas kemiförhör. Hon har prov i kemi i morgon och hade ju prov i svenska idag. Hon sa i alla fall att det kändes som om det hade gått bra på svenskan och det är ju skönt eftersom jag hade så dåligt samvete för att jag inte hann förhöra henne igår. Tur att man inte är ensamförälder jämt.

I morgon har jag tagit ledigt, skönt. Kan ju inte orka iväg så tidigt två dagar i rad  :o  och ikväll är det ju spruta så då vill jag ju gärna sova klart i morgon. Sen måste jag ju ha ork kvar till i morgon kväll då jag ska iväg till Midgårdsskolan på föräldramöte. Det ska bli spännande, synd för L-G att han inte hade möjlighet att få se skolan men det blir väl fler tillfällen om Malin ska gå där i tre år.

L-G ringde precis från Gbg de hade blivit bjudna på middag och med uppträdande av Janne Bylund. Inte helt fel han är ju duktig och ffa rolig. Vi hade ju honom på en av våra kunddagar för några år sedan nä, det var nog en herrans massa år sedan.....   [Ja, det var ju när Olle var chef och Christer och jag fixade kvällsaktiviteternam på festen. Vi bokade en av båtarna i hamnen och även Ladok var bjudna fast då hade inte jag varit där som konsult än. Jag tror att det bara var Jörgen som var med från Ladok på den festen. Fy, vad tiden går fort, det här måste ju ha varit på 1900-talet,  98-99 någon gång. Jag säger bara GOD NATT! ] 
L-G kom på att jag hade ju kunnat hänga med till Gbg när jag ändå var ledig och så skulle vi ha bokat A-M som hållt ställningarna här. Gulligt!. Att jag inte kom på tanken själv utan jag har mest funderat på hur jag ska fixa så att inte Kajo blir ensam så länge de här två dagarna när inte L-G kommer hem på lunch. Det hade ju varit jätte härligt med Gbg. Bott på hotell två nätter, gått på stan hela dagen idag, suttit ute i +25 grader och sol och ut och ätit och druckit gott i kväll. Vilken miss av oss! 

Janne Bylund var nog lika bra då som idag ...............


Tisdag + 15 ¨¨, Bara bra

Tidigt uppe slutat 12.00. Hem och vila, skjuts till scouter, handlat, matlagning, kemiförhör, vilken ork.
Spruta i kväll.

Fullspikad dag

Idag har det varit lite kort om tid. På morgonen åkte jag direkt till Motorcentralen för bilen skulle på service. Jag fick en Golf som lånebil så jag slapp gå till kontoret. Alltså jobbade jag lite längre idag för bilen var inte klar förän strax efter tre och sen skulle den ju värderas. Jag åkte dit lite tigare och satt och prata med en av försäljarna medan jag väntade. Såklart fick jag ett offertförslag på en ny A4 kombi men vette f-n hur vi ska göra eftersom den gamla A4:an sjunkit så i värde. Ungefär halva priset på 28 månader men det blir en billig bil om vi skulle köpa lös den själva .....

När bilen var klar så vände jag hemåt vid 16.20 och var väl hemma ungefär fem. Slängde i mig mat, Kajo fick mat, Frida hade packat hundgodis,vatten mm och L-G hade packat resväskan och sedan vände vi tillbaka in till stan. L-G lämnade vi på Alvik för han skulle till Gbg i jobbet ett par dagar och sen åkte Frida, Kajo och jag till Forslunda. Kom dit ganska precis 18.20 ca tjugo minuter försenade.
 
Det gick hyfsat bra för Kajo idag hon var betydligt lugnare än sist antagligen för att hon var mer van miljön och så var ju inte Indra och Izor där. De är hon ju så trygg med och vill helst bara leka fast hon försöker nog med de andra också men inte lika ihärdigt.

När vi åkte hemåt fick jag surra för att hålla Frida vaken och Frida ville att jag skulle vara tyst. Hur ofta händer det? Att Frida är tyst och att jag ordar mer än vad hon gör? Det var ju inte så trevligt att komma hem för jag hade ju glömt bort att disken var kvar eller så hade jag hoppats att någon av tjejerna skulle ha fixat den. Men Malin hade inte orkat, hon har varit sjuk idag, och Hanna har prov i morgon. Fast det går ju ganska fort att stöka undan när man sätter igång dvs om man orkar stå....  Jag har lite dåligt samvete för Hanna eftersom ingen av oss hann förhöra henne på svenskan och när jag frågade om hon behövde hjälp vid nio tiden så orkade hon inte mer utan ville se på Prison Break istället. Hmmm, hoppas det går bra på provet annars får jag ju ännu mer dåligt samvete.

L-G ringde precis. Han var framme i Gbg och väntade nu på en lokalbuss, han skulle ringa igen från hotellet.

Måndag + 10 ¤, Bara bra

Första kalla dagen idag och jag mår bra. Hyfsat tidig morgon kört på hela dagen och på hundträff på kvällen. Ingen vila utan nu ska jag i säng.

Bilen och Bilar

Lugn morgon eftersom ingen hade någon tid att passa direkt på morgonen. L-G och Frida har städat och tvättat bilen på förmiddagen och nu på eftermiddagen så åkte L-G tillsammans med Frida och Fanny in till stan. Tjejerna skulle se på bio "BILAR" fast först skulle de handla godis på Godishuset mmmm kanske man skulla ha följt med. Hade jag haft mer ork idag så hade jag nog gjort det vi hade ju tänkt åka till Motorcentralen och provköra A4:an som vi funderar på. Fast det är ju ingen panik, det är så sällan vi åker iväg alla fem och måste lämna Kajo hemma.

Har inte orkat med mycket mer än sudoku och suttit här vid tangentbordet i dag. Hoppas jag är piggare i morgon.


Söndag + 15 ¤, Slut

Helt kraftlös redan på morgonen i hela kroppen men ffa i benen. Ingen promenad idag =( . Spruta i kväll.

Ledig lyxdag

Lördag, skönt att vakna. Slippa att göra sig i ordning och iväg direkt. Iofs så skulle vi till stan även idag men ingen stress tills Malin kommer in och säger att hon vill ha skjuts till Jenningshallen. De skulle ha träning kl halv nio med två tjejer från handbollslandslaget. L-G skjutsar henne.

Sen fikar vi och gör oss iordning. Kajo mår inte riktigt bra idag heller och får gå ut och kräkas. Hanna tar sen morgonpromenaden och Frida vill till Fanny så L-G får skjutsa dit henne innan han och jag åker iväg till stan. Var in på stan och letade skor åt L-G men det blev sen ett par Timberlands på Sporthuset. Efter det var vi fikasugna och åkte som vanligt iväg till Hermanssons fiket. Det är så trevligt och lugnt där och sen känner hon igen oss eftersom vi varit där massor av ggr. Idag var kommentaren "Var har ni barnen idag" "Ja, det är klart de är ju stora så att de klarar sig själv"......

Sen var L-G sugen att åka på Audi igen. De hade ngn specialhelg där och hade massor av bilar Q7, Allroad, TT, RS4 mm mm. Hjälp vad man blir sugen. Hade jag pengar skulle det bli en TT åt mig att pendla med och en Q7:a som hund-/familjebil. I alla fall bad vi han värdera våran A4 för att få se om det var ngn idé att börja tänka på ngn ny bil.

När vi kom hem så var vi och handlade mat, satte igång köttgrytan och sen var vi bara tvugna att ta en promenad i det varma höstvädret. Vi tog Kajo med oss och gick högst upp på Rotberget, riktigt varmt och skönt var det så vi satt oss uppe vid antennen och bara njöt.

Nu i kväll efter middagen har vi suttit och räknat på det här med ny bil. Dyrt blir det men vilket alternativ är bäst för oss? Skaffa en helt ny bil igen eller ha kvar den vi har och köpa en xtra hundbil. Två bilar?? det har vi ju haft förr när tjejerna skulle skjutsas/hämtas från dagis. Men sen köpte ju L-G en MC istället och eftersom som han gärna kör och skjutsar med.

Nu ropar Frida och vill att jag ska komma upp och säga GODNATT!

Lördag + 21~* , Hyfsat

Inte mycket känningar efter sprutan. Kan det vara de nya tabletterna jag fick? Varit in till stan tittat på bilar igen. Dubbelseende under o efter längre skogspromenad.


Nu rullar det på igen

Oj! Nu börjar det rulla på igen nyss var semestern slut och nu är det höstdagjämning. Tiden ramlar över en igen och nu hinner vi inte med så mycket mer än att hänga med i vardagen. Läxläsning, föräldramöten, skjutsningar, handling, laga middag, tvätt osv. I kväll åt Malin middag hos Sara och Frida åt hos Fanny. Det var bara L-G, Hanna och jag till middagen och då blev det räkmackor. Sen har vi tagit det lungt i kväll och tog en liten längre promenad med Kajo.

Det blir nog en tidig kväll i kväll och i morgon är det stan igen. Nya skor åt L-G eftersom Kajo tuggat sönder hans Salomonskor i veckan.

Fredag, +18 och "" Bara bra

Hyfsat. Sov ngn timme när jag kom hem. Kvällspromenad. Spruta i kväll.


Torsdag + 15 och "", Slut efter spruta

Sprutdag i går. Reagerade direkt med värk i armar, ben samt frossa?? Blev en "bula" i sticket. Helt slut i morse alvedon för att orka jobba. Bättre på em och kväll.

Tisdag, +20 och * - Läkarbesök

Sprutdag igår. Var på neurologen och träffade läkaren idag. De tog prover och skulle kontrollera antikroppar mot betaferon. Jag tror ju fortfarande att den sprutorna gör verkan eftersom jag reagerar på dem i stort sett varje gång. Fick nya recept bl a lite effektivare värktablett för att se om de är bättre.  Sovit  och ut med Kajo. Trött i armar och ben nu efter lite dressyr. Ska laga mat och orka iväg på föräldramöte sen.

Måndag, +20 och *, - Slut i benen

Kort promenad i morse, sov när jag kom hem. Lagade middag och åkte sen till Forslunda. L-G körde eftersom jag var slut i benen innan vi skulle iväg.

Hanna hemma och Fotbollsavslutning

Lars-Göran kom hem vid tio tiden i morse, Kjell och Lars-Gunnar skulle fortsätta med en ny golfrunda. De hade haft jättetrevligt och badat bastu och som förr var L-G tvungen och se om han kunde ånga ut de andra och bli längst kvar i hettan i bastun, och det blev han. 

Strax efter elva körde vi in till stan för vi skulle hämta Hanna på flyget 12.05. Vi hann bara till Djäkneboda när Hanna ringde och sa att de fått lämna planet pga tekniskt fel med bromsarna. Snacka om att allt hände på den resan men de kom i alla fall en timme försenade. Frida var bara glad för då hann vi förbi H&M och köpa nya jeans, bälte, skjorta och tröja åt henne. Till slut landade planet och de var hemma, härligt, jag undrar vem som var mest glad över att Hanna var hemma. Kajo höll iaf på att äta upp Hanna och "grälade" ljudligt på henne.

Kvart över två var vi hemma och då var det bara att laga snabb lunch, knyta på fotbollskorna och åka i väg till lilla Wembly för Fridas fotbollsavslutning. Det var matchsstart direkt mammor vs 97:orna som slutade 0-1 fast det hade gått bättre för oss om inte de andra haft domaren (en pappa) med sig. Sen var det dags, utan någon vila, för matchen mellan mammor och pappor. Papporna tänkte få tvåsiffrigt men med duktiga målvakter i vårt mål slutade matchen 0-3. Sen var det sista matchen papporna vs 97:orna. Den matchen slutade 2-3 men L-G sa att om han fått stå i mål hela tiden så skulle papporna vunnit.

Jag hade tänkt mig iväg till Vippers ikväll men var helt slut efter fotbollen och hann inte vila mig piggare på 1 timme. Istället tog vi det lungt och åkte iväg och röstade. Jag tror att det var det svåraste valet jag har varit med om men jag och L-G gick första gången tllsammans till röstbåset och diskuterade olika val och personer men jag tror ändå inte att vi röstade lika, frågan är om jag kommer ihåg vad jag röstade själv i kommun och landstingsvalet. Jag röstar sällan samma i alla tre valen.

Nu i kväll tog jag och L-G kvällspromenaden med Kajo tillsammans. Dags för valvaka nu...........


Söndag, +20 och *, - Värk i benen i kväll

Gick bra idag men har ont i benen i kväll. Kanske inte så smart att sparka fotboll?

Långpromenad, RIK-match och Kört MC

L-G och jag tog en långpromenad med Kajo upp i skogen i morse. Såg massor av älgspår men ingen älg, jag kan ju leva om lite extra så att man slipper se dem. När vi var nästan hemma tog Kajo en extra runda efter en katt. Kattjägaren......

Sen tog vi en kopp kaffe i solen på trappen, jättevarmt och härlig. Efter kaffet tog jag fram dammsugaren och L-G åkte iväg till Bygdsiljum och hämtade hem Frida. Sen var det bara lördagshandlingen kvar och så hade vi ju bestämt att vi skulle se RIK vs Falun BK. Vi satt oss på läktaren men där vär så varmt idag så i halvtid hämtade jag min stol så jag fick sätta mig där det fläktade lite. 

Det var en bra match. RIK hade spelet och fick ett mål till slut men Falun jagade på och på övertid i 93:e minuten precis innan avblås så gjorde de 1-1. ´

När vi kom hem var L-G sugen på att köra BMW:n och då kom jag på att jag skulle testa. Jag har ju inte testat att köra på hela sommaren. Först skulle ju den köras in och sen har jag inte kännt mig pigg när L-G frågat men idag gjorde jag det. Två varv runt kvarteret! Men slut i huvudet blev jag, för mycket koncentration, det låter löjligt men det är ju inte alls lika som att sätta sig bakom ratten. Men ändå kändes det betydligt bättre att sitta bakom styret än bakom L-G när han kör. Den MC:n är inte gjord för att ta med någon passagerare. 

Nu måste jag hjälpa L-G med middagen. Kjell och Lars-Gunnar skulle vara klar med sin golfrunda ca 19.00. Kul att de kommer förbi..........

Kjell och Lars-Gunnar kom och var helt slut. De hade spelat 36 hål idag och skulle fortsätta till Holmsund i morgon och spela 18 hål till. Middagen var i alla fall uppskattad. De skulle inte sova över utan skulle tillbaka till Kjells stuga i Rickleå och bada bastu. Lars-Gunnar var chafför!!! Kjell ville gärna att L-G skulle hänga med tillbaka så att de kunde få en riktig killkväll. Jag undrar när de tre haft det sist, eller har de någonsin haft det? Jag hoppas i alla fall att de har de jätte trevligt med en riktig "killkväll" .... ... ...  och bastu


Lördag, +20 och *, - Hyfsat pigg

Skogspromenad i morse, dammsugit = slut. Orkade iväg på RIK-match. Trött först efter MC-körning men ikroppen känns det bra.


Festligheter på g

Fredag kväll, hem sent med huvudvärk och hann inte vila innan resten av familjen ramlade in. Vi kom i alla fall på att ta en enkel middag så vi beställde pizza i två omgångar eftersom Malin inte kunde äta förän kl 19.30 efter träningen. Vi andra tre som var hemma åt vid halv sju tiden sen skjutsade jag och L-G Frida till hennes kompis Linn som bor ½-tid i Bygdsiljum. När vi kom tillbaka var det Malin som skulle iväg på en fest i Bygdeå och just nu är L-G på väg dit el hem. Vi tar nog kvällspromenaden tillsammans när han kommer hem. Malin får vi väl hämta hem vid ett tiden kan jag tippa. 

Tre barn och fullt upp men ingen är hemma........

Jag var på IBS idag. Där var de full aktivitet och Intrumgänget var slut, de hade haft mer än fullt upp i veckan. I alla fall är det på g en resa till Lycksele och ev ett teaterbesök någon vecka senare och så blev vi bjudna av Martinsons på fest. Sen när jag kom hem så sa L-G att det var fest på E6 i början på oktober. Sen har vi ju ett par födelsedagar att fira i oktober och i morgon kommer Lars-Gunnar och Kejll hit. Lars-Gunnar har kommit ner för att de ska åka runt i V-botten och spela golf i helgen. L-G träffade Kjell på Konsum i em och bjöd dem hit på middag i morgon. Trevligt!

Hanna vänder hemåt i morgon, de ska vara i Barcelona vid elva tiden och sen flyger de i morgon kväll till Sverige. Tyvärr får de stanna på Arlande till söndag fm innan de kan ta flyget hem. Skönt att hon är på väg hem.

Fredag, +15 och *, minus grader i natt - Trött

Jag åkte direkt till IBS efter att jag var klar hos kund idag. Skulle fixa en del men blev kvar till efter fikat. Kom hem och hade världens huvudvärk. Har tagit en alvedon och det har lindrat, har inte hunnit vila. Känner att det blir en tidig kväll i kväll.

En del är sena andra tidiga

Klockan halv två i natt fick vi ett SMS från Hanna då var de tillbaka till Banyuls från Spanien. Det hade varit en massa vatten över spåret och därför hade inte tåget kunna gå ända fram och de hade fått vänta och vänta. Idag hade hon oxå haft sämre väder men de hade ändå badat i två meter höga vågor och varmt vatten, låter härligt.

Malin vaknade tidigt i morse och skulle iväg med sju bussen som vanligt. När hon kommer på bussen träffar hon på sin mentor/klassföreståndare/ängel el vad de nu kallar dem och han undrade vad hon gjorde på bussen redan nu eftersom de hade friluftsdag och inte skulle början förän kl 10.00. Hon vände och kom hem igen. Jag tror bara det är Malin i familjen som skulle kunna missa en sovmorgon. Hanna tex skulle ha kunnat glömma varför men hon skulle säkert veta att hon hade sovmorgon i alla fall.

Frida hade matteläxa i kväll och ville göra den framför TV:n medan jag ville att hon skulle sitta i köket för att kunna koncentrera sig. Sist hon satt framför TV:n så gjorde hon en massa slarvfel.  - Men mamma det är så lätt, jag gör inte fel!  - OK! men hittar jag ett fel så är det sista gången du får sitta framför TV:n. Det tog längre tid än vad det brukar för hon kontrollräknade allt innan jag fick rätta och hon hade också mycket riktigt alla rätt!
 
Idag har vi haft en lugn eftermiddag och kväll. Inga tider att passa och jag har äntligen tagit tag i våra (mest mina) papper, sorterat in i mappar och pärmar. Det tog bara ca 2 månader, jag började redan en kväll första helgen på min semester och sorterade allt i olika högar men orkade inte ta fram pärmarna utan de skulle jag göra en regnig dag på semestern och den dagen kom ju inte!, iaf inte den här semsestern. Nu är det i alla fall gjort och samtidigt som jag plockade i en massa nya papper så sorterade jag ut en del så nu är pärmarna tunnare än vad de var. **LER** L-G stackarn han har kvar alla sina papper i en hög och den är inte liten!

L-G hann däremot laga mat och städa badrummet i kväll medan Malin dammsög och Frida tog hand om disken. Kanske därför jag fick energi att göra något åt mina papper?

L-G tog kvällspromenaden med Kajo och avslutade den med att spela fotboll med henne. Inte med en fotboll eftersom hon inte får leka med dem utan med massor av äpplen, fallfrukt.

Torsdag, +15 och * - Ganska pigg

Sov 1 ½ tim när jag kom hem från stan. Helt matt en stund i kväll, kan jag ha ätit dåligt? Tog ingen kvällspromenad. Spruta i kväll.

Hälsade på i Flarken mm

Vädret är ju fortfarande så härligt, varmt och skönt och snart är det mitten på september, och när jag kom hem från stan var det  +23. Så det gäller att passa på för det här kan ju inte vara hur länge som helst så idag hade jag tänkt vara flitig och göra en extra sväng till Vippers. Men eftersom det bara var Izor och Indra som skulle dit och Elisabeth inte kände sig riktigt pigg så blev det istället så att jag körde till Flarken hem till Elisabeth och Bosse och så fick Kajo leka där med Izor och Indra.

Det är härligt att se när tre lejon busar och leker tillsammans men man får passa sig när de kommer i full karriär så att det inte råkar träffa en. De, ffa Kajo och Indra, lekte i över en timme och skulle väl ha fortsatt hur länge som helst om de bara fått. Till slut tyckte jag att jag skulle försöka få Kajo att hoppa in i bilen och hänga med hem men hon ville helst vara kvar. Elisabeth satt då in Izor och Indra i deras hundgård och då var Kajo lite mer motiverad att åka hem och hoppade frivilligt in i bilen.

När vi kom hem släppte jag som vanligt lös Kajo på gården. Då fick hon syn på vår granne som satt el halvt låg under deras bil i mörkret och skruvade fast extralysen. Det tyckte inte Kajo såg riktigt OK ut utan morrade och buffade men vågade samtidigt inte fram och kolla vem det var. Så jag gick över till grannen och satt mig jag också nerhukad och bad henne komma och kolla och med matte som stöd vågade hon fram och var sitt vanliga glada jag.

Hanna ringde nu i kväll. Hon och kollektivtrafik går inte riktigt ihop, hon är nog snart lika allergisk som jag är mot bussar ;-). När de var i Gbg i somras på Gothia kockade ju lagets buss med en spårvagn. Nu när hon är i Frankrike hade de tagit tåget över till Spanien och när de skulle tillbaka så var tåget bra mycket försenat + att det var ett riktigt oväder. Till slut kom tåget men när det återstod sex minuters restid slog blixten ner (antagligen i några ledningar) så att inte tåget kunde fortsätta utan de satt nu och väntade på att de skulle fixa så att tågen kunde gå igen. Vi föreslog att de skulle ta en taxi men Hanna trodde inte att någon var ute i det ovädret. Hon hade aldrig sett så mycket regn på en gång och aldrig varit med om ett åskväder som liknade detta. Vilket äventyr...... Det är tur att de har Stina med sig som kan språket ordentligt. Annars börjar jag faktiskt tycka att det är dags att Hanna kommer hem snart det , hon har varit borta bra länge.

L-G är och jobbar över nu i kväll, hur han nu orkar, han var ju minst lika trött som jag i går kväll. Jobbat hela dagen och sen när han kom hem från jobbet var det bara att äta, åka med Frida på fotbollsträningen, handla och när jag kom hem från Flarken stod han och tog hand om disken.

Malin var också trött i kväll och hade lagt sig innan 21.00 och alltså innan Frida la sig! Det händer inte ofta men hon hade inte kunnat sova i går kväll eftersom de tränar så sent så tar det en stund för henne att komma ner i varv och sen ska hon ju upp så tidigt oxå.

Gissa vem som ligger och är helt utslagen här på golvet och snarkar!


Onsdag, +20 och * - Ganska pigg

Idag gick det bättre in till stan men när jag körde hem igen kände jag mig helt slut igen och längtade bara efter sängen. Sov ca 1 timme när jag kom hem. Ingen trötthetskänsla i benen orkade laga middag idag igen. Ingen kvällspromenad utan stod en timma, puh, medans Kajo lekte med Izor och Indra hos Elisabeth och Bosse.  

Hur jag mår i Min MS

Idag fick jag ett mail av Elisbeth som läst min blogg och hon säger som så många andra "Jag vet så lite om sjukdomen men man märker den ju inte på dig."  Oftast låter jag bli att förklara och berätta sällan hur jag mår för jag tror inte folk orkar höra. Men idag tog jag mig tid och skrev ett svar åt Elisabeth och kom sedan på att jag skulle lägga upp det här i min blogg eftersom det är fler som kanske undrar....

MS (Multipel Skleros - "Många ärr" på svenska) är ju en sjukdom som sitter i CSN (centrala nervsystemet) och innebär oftast att man har mer eller mindre aktiva inflammationer i CSN. När man har sämre perioder kallas det skov och inflammationerna är då som mest aktiva. Hur långt ett skov är eller hur ofta man får ett och hur mycket restsymptom man har är helt olika från person till person. En del har också en stadig försämring som kan gå olika fort och för en del hemskt snabbt. Idag finns ingen medicin som stoppar eller botar MS men det finns bromsmediciner, lite olika beroende på vilken "typ" av MS man har.
Jag tar något som heter Betaferon, en spruta varannan kväll, sedan ca 3 år tillbaka. Tyvärr finns det ju ingen medicin som är utan biverkningar och den här ger influensasymptom (feber och värk i kroppen) några timmar efter att man tagit den. Biverkningarna var ju värst i början men jag har fortfarande kvar en del och ibland vet jag inte vad som är biverkningar eller MS-symptom. För min MS har bromsmedicinen varit bra, jag har varit utan större skov sedan jag började med den däremot har jag både sämre och bättre perioder. Sen sitter det kvar plack (ärr) i hjärnan från tidigare skov som för mig påverkar ffa orken både den fysiska och psykiska, balansen, synen, hörseln, talet mm. Jag är ju jämt trött och orkar inte göra så mycket utan får ofta "ladda" inför aktiviteter och ta igen mig efteråt. Det är sällan jag fixar att göra något oplanerat så där på en gång utan planering är A och O.
De tre senaste åren har jag varit flera ggr till Sävar på Björkgården på rehabilitering och sista gångerna har jag haft en helt underbar sjukgymnast som var jätteduktig på att förklara orsak och verkan i MS:n. Det var även hon och en annan kvinna med MS som påverkade mig att skaffa hund igen. För en av de viktigaste sakerna för mig nu är att hålla igång konditionen men tyvärr så går det ju inte vissa perioder men det är ändå viktigt att se till att man kommer igång igen så fort som möjligt. Det här fixar ju inte alla MS-sjuka som kan ha skov på skov på skov vilket gör där symptomerna inte hinner gå tillbaka och placken blir för många eller sätter sig på "fel" ställen och slår helt ut vissa delar av CSN.
Annars så jobbar jag ju halvtid nu och har gjort det i ca 5 år. Från att ha haft ett stressigt datakonsultjobb med mycket resor i massor av år så har min arbetsgivare sett till att jag har det betydligt lugnare. Vilket iofs lett till att jobbet inte längre känns lika utvecklande och intressant som tidigare men jag försöker se fördelarna med att ta det lugnt. Stress är ofta en av faktorerna som kan köra igång ett MS-skov. 

Vid tillfälle ska jag skriva ner lite mer om min sjukdomshistoria men just nu får det räcka med det här. Ni som vill läsa lite mer om MS kan göra det på en bra hemsida där det mesta är förklarat på ett enkelt sätt, se länken
http://www.omms.se/

Nu ska jag se sista avsnittet av "Morden i Midsomer" min favorit!

Hanna vinkar på webben

Idag hade vi fått stränga order av Hanna att leta fram webkameran i Banyuls. Gänget skulle vara på plats kl 19.00 och vinka åt oss. Redan kvart i sju kikade vi och där satt de och väntade, sedan vid sju gick de lite längre fram och vinkade mm. Tyvärr var det inte några rörliga bilder utan en kamera som uppdaterades med ny bild ca var 10-15 minut och sen såg man inte så mycket men vi såg vem som var Hanna och Anna. Månne om de har hemlängtan, eller vill de göra oss lite avis?

I kväll kom två killar och hälsade på Malin. Kajo har inte träffat dem någon gång och så kom de in genom grovéntren och Kajo sprang iväg och morrade åt dem. Vakthunden!? men sen bad jag henne sitt och när jag sa att hon fick hälsa så var allt OK igen. Nu vet vi att hon kan vakta =) släpper kanske inte in vem som helst om hon är ensam, kanske måste vi sätta upp en "Här vaktar jag"-skylt så hon inte skrämmer någon oförberedd.

Senare var hon hemskt avvaktande mot dem när vi kom hem efter promenaden. Då var killarna på vår gård med moppehjälmar på sig och det vet vi att Kajo inte gillar hon var ju rädd för L-G första gången hon såg honom med MC-hjälmen. Först när killarna tog av sig hjälmarna så vågade hon fram igen. Månne om det är rätt beteende, rädd och vaktande men vågar fram sen i alla fall? Betedde jag mig rätt? Sa sitt åt Kajo och bad killarna ta av sig hjälmarna och sedan varsågod och hälsa åt Kajo. Ibland vet man inte riktigt vad som är rätt och fel i hunduppfostran inte i barnuppfostran heller..... Jag sa åt Frida för en ½-timme sedan att hon skulle fika och lägga sig och än är det ingen reaktion där uppe. Oj, hon hade visst lagt sig, jag tar tillbaka det, måste gå upp och säga god natt.

Tisdag, +20 och * - Trött

Var hur trött som helst när jag körde in till stan i morse. Kan bero på att jag inte alls hann vila efter morgonpromenaden. Kom hem vid halv två tiden och sov någon timme. Orkade med matlagningen idag  =) . Tog en kvällspromenaden med Kajo och är nu helt slut i benen. Spruta sen i kväll.


Våra njoffar

Idag gick jag igenom en massa mappar som innehåller bilder på två av våra datorer eftersom jag knänner att  det är dags för en backup av alla bilder. Det var ca 1 ½ år sedan sist och skulle vara jättetrist ffa om någon av hårdiskarna la utav. Hjälp!

I alla fall hittade jag två gamla inskannade kort på


Frankie
Ariana

Frankie och Ariana. Bägge korten är tagna av Sven-Inge, L-G:s bror.  Ariana sitter på farfars gård och kan väl knappt vara ett år. Frankie sitter hemma på vår gård i Rickleå och var väl ca 2 år när kortet togs. Mysvovvar........hmmm

Tänk att man fortfarande kan sakna dem så trots att det är ca 15 år sedan vi hade dem. Jag blir så nostalgisk när jag ser kort på dem och Arris doft kan jag fortfarande känna (hon hade ju öroninflammation jämt) och sakna trots att det var så länge sedan. Fast henne fick vi ju i alla fall ha i elva år innan vi fick ta beslutet att ta bort henne pga livmoderinflammation. Frankie var det ju tristare med han blev ju bara tre år.

Jag tror att jag måste ta korten och lägga in på Kajos hemsida och skriva lite om dem, trots att det inte har något med Kajo att göra mer än att vi kanske jmfr henne med dem två och ffa Arris som vi hade så länge.

Nu är jag trött, jag börjar backupa i morgon istället ..........

Måndag, +20 och ½¤ - Slut

Spruta igår. Biverkningar som vanligt. Gick helt OK att jobbba, sov drygt 1 tim när jag kom hem. Ont i armar, händer o ben nu i kväll

Finväder tillsammans med Yrväder

Ja, vi kom i väg till Vippers i eftermiddag Kajo, jag, Frida och Sofie. Tjejerna ville hänga med och se hur de såg ut på brukshundsklubben. De vill även träffa Izor och Indra ffa Sofie som bara hade hört talas om dem. I alla fall så var Kajo allt annat än lugn och det enda hon tänkte på var att busa med alla fyrbenta i koppel. Känns lite halvjobbigt eftersom hon börjar bli så stark och jobbig att hålla i men vad är då bättre att åka iväg dit fler ggr. Ska försöka hinna iväg en kväll till den här veckan bara vädret håller i sig. Frida och Sofie tyckte oxå att det var kul de testade agility hindren och fick gå in i klubbhuset och på något sätt så "råkade" de titta i frysen och såg att de fanns glass där.  Glassarna kostade 5 kr styck men hur Frida än försökte så hittade hon bara 9:50. Elisabeth tänkte ge henne 50 öre till men jag försökte tala om för Frida att vi inte åkte dit för att äta glass och jag hade inte mer pengar med och att de kunde ju köpa en glass och dela på.  I alla fall lyckades de köpa två glassar för 9.50 medan jag var kvar med Elisabeth, Indra och Kajo på "banan". Jag undrar vart hon har lärt säg att pruta.

Hanna ringde  idag på förmiddagen och berättade att hon badat i härliga varma blåa Medelhavet, det är nästan så att man blir lite avis. Fast här har ju också varit riktigt varmt idag.

Malin imponerade på oss idag igen. Hon kom hem från Sara i morse vid 10-11 tiden, sa hej och började nästan direkt att städa på övervåningen. Sen har hon tvättat flera maskiner, hängt upp tvätt och disken efter middagen tog hon hand om. Flitig som ............. , hur orkar hon?

L-G klippte gräsmattan idag, jag undrar om det är sista gången det här året. Sen hösstädade han på gården en hel del men när jag åkte iväg till Vippers tog han en tur med BMW:n. Han ville köra den kurviga nyasfalterade vägen mellan Bullmark och Gravmark och det var nog inte bara han som tyckte att det skulle vara kul att köra MC efter den. För när han kom till Gravmark och vände tillbaka mötte han flera som han mött när han åkte åt andra hållet. Sen kom han även han till Vippers och hann vara där med oss andra  när vi stod och hundpratade. Vid åtta tiden åkte vi hem, jag tog grusvägen till Gumboda och L-G E4:an.

Flickorna hade hört att älgjägarna idag hade sett ca 17 älgar i omgivningarna kring Vippers och när vi åkte hem ville de också se någon. Jag bad dem hålla utkik på lägdorna eftersom det ofta är där de står och äter vid skymmning. När vi nästan var hemma ringde min mobil som jag såklart hade i byxfickan. Jag saktade in och försökte krångla ut den ur fickan men innan jag fick tag i den så hade den såklart slutat ringa men ringde sen direkt igen. Det var L-G som redan var hemma och som ringt bägge gångerna, han hade ringt mig för att varna mig för en älg som han sett vid vägkanten precis där jag släppte koncentrationen på vägen och fösökte få tag i min mobil. Kan det var därför inte vi inte träffade någon älg??????

Söndag, +20 och ¤ - Slut i benen

Idag är jag slut i benen igen och det blev nog inte bättre av att jaga Kajo som var på rymmen i morse. Har även ont i halsen kanske dags för ett halsprov. Nu ska jag i alla fall försöka vila så jag kommer iväg med henne till Vippers. Äter middag och tar en tablett innan jag åker.


Kategorier Mina, Bra och Dåliga dagar

Idag har jag lagt en länk till min blogg på Kajos hemsida. Ni som hittat hit har antagligen kommit den vägen och då är det helt OK för er att läsa vad jag skrivit i min blogg. Har idag lagt ett par nya kategorier i bloggen "Mina dagar" hade jag från början men nu har jag även "Bra och Dåliga dagar" där jag kommer att skriva lite mer om hur jag mår i MS:n och i Mina dagar allt annat som jag vill skriva ner. Delar upp det så att eventuella besökare ska slippa läsa om mina MS-krämpor utan de inläggen är mest för mig själv för att på något sätt försöka hitta orsaker till att jag mår betydligt bättre vissa perioder än andra. Vill ju må bra jämt =)


Hanna i Barcelona

I morse vaknade vi vid sextiden trots att det var lördag. Vi skulle skjutsa Hanna till Alvik för hon skulle i väg med sin Franskaklass till Banyuls i Frankrike. I kväll vid halv nio tiden ringde hon och talade om att de landat i Barcelona och satt på en minibuss som skulle ta dem upp till Franska rivieran och det  var jättevarmt.  Vilket äventyr det ska bli för dem, en dryg vecka i Banyuls fyra tjejer och två killar samt deras lärare Stina Nilsson.

Vi, L-G, Frida och jag, åkte och tvättade bilen efter att vi lämnat Hanna på Alvik. Sen åkte vi på COOP och köpte nygräddat bröd och skinka som vi tog med till L-G:s syster Anne-Maj som bjöd på kaffe. Vid 12-tiden var vi hemma igen och Frida försvann till någon kompis och jag och L-G som var helt slut tog siesta i 1-2 timmar. Malin hon var på handboll och såg ÅEKIS sen kom hon hem en sväng och hämtade nattkläder för hon skulle sova över hos Sara tillsammans med Maria och Sandra.

Samtidigt fick jag dåligt samvete över Kajo som verkligen vill göra något varje dag det kan tex räcka med att hålla koll på hela familjen men idag var vi ganska utspridda och vi som var hemma gjorde ju inget. Det var bara att ta stövlarna på sig, ta med tre träbitar, och gå upp i skogen och lägga ett spår. Sen efter ca en timme så gick vi spåret och hon hittade alla tre träbitarna =) trots att jag hela tiden tyckte att hon gick helt fel men jag kommer ihåg vad Yvonne Fång sa; Tro inte att du vet bäst utan lita alltid på hundens nos!

Mätt och belåten i går


I går var jag sen in till arbetet igen men nu var det planeret. Vi skulle ha ett möte på IBS vid 14.30 och sedan skulle jag iväg med buss kl 16.00 med Ladokgänget på hemlig ort. För säkerhets skull kontrollerade jag innan bussen gick om det hemliga målet låg norrut och eftersom målet var Skeppsvik så tog jag bilen dit istället.

När vi kom fram bjöds det på fördrink och sen var det frågerunda. En promenad där var inte helt fel det var hemskt fina omgivningar. Maten serverades vid 18.00 och den var verkligen värld att vänta på. Det var buffè sill, ägg, räkor, lax mm som förrätt och som varmrätt; prinskorv, köttbullar, fläskfilé, kycklingfilé, oxfilé, grönsaker, potatis tillagat på två olika sätt och massor av goda såser till. Sen var det även massor av bröd, sallad, ost, kex, vindruvor, melon mm. Ooooooootroligt gott och ffa mättande. Det var länge sedan jag åt mig så mätt.

Efter maten och prisutdelning, vårat lag vann inte, gick bussen tillbaka och jag körde hem.

I kväll har jag varit helt slut igen. Jag blir så besviken jag hade tänkt hinna med så mycket men det är som vanligt huvudet vill mer än vad jag orkar. Kan det vara en kombination av att jag inte vilade igår, var hemma sent  och sedan sprutan?


Kattjägare

Morgonpromenaden skulle bli kortare idag och blev det ffa för mig. Vi tog första skoterspåret idag på morgonen och eftersom jag tror att det kan finnas älg så går jag och pratar med Kajo hela tiden för att skrämma älgarna och alla andra vilda djur. Kajo hon gör ju små lovar på några meter in i skogen och vad stöter hon på? Inte en älg utan en svart katt, kan det ha varit Lakrits, som hon jagar upp i ett träd sen så står hon och skäller åt katten, jag orkar ju inte jaga henne utan går vidare.... Kajo skäller men undrar ju såklart var matte tagit vägen kommer och kollar, springer tillbaka igen och skäller lite grann men ger sedan upp och hänger med matte ;-) och vi går vidare.

Ofrivillig långpromenad

Jag har ju varit så slut i mina ben den sista tiden och i går var det även "sprutdag". [Tar Betaferon som MS-bromsmedecin sedan drygt  3 år tillbaka] Biverkningarna den här gången var väl inte så starka men jag är ju alltid mer slut morgonen efter.

I alla fall så tänkte jag ta en kortare morgonpromenad med Kajo så jag gick ner till Jomarksvägen och tänkte ta gamla skoterleden (den är snöfri fortfarande) som går upp tillbaka till  vårt kvarter. Då skulle promenaden inte bli så lång och jag kunde släppa lös Kajo så hon fick springa utav sig lite eftersom jag skulle iväg till jobbet sen.

Nu råkade jag gå lite längre efter Jomarksvägen och förbi första skoterleden och vek utav vägen på nästa led istället. Jag vet ju att de går ganska prallellt första biten och tänkte att jag nog skulle hitta stigen som gick mellan dem. Men stigen som syns från den andra skoterleden såg jag inte skymten av från den här utan skogen här var hemsk tät. Jag kunde ju ha vänt tillbaka men tyckte det var lite trist att komma ut på vägen igen så det var bara att stövla över blöta myrmarker och ta sikte på Rotberget och gå upp på toppen för att sedan styra ner hemåt igen efter kända stigar. När jag gått en bit snubblade jag till och kom samtidigt på att jag inte hade mobilen med mig så nu var det ju bara att skärpa till sig och inte trilla omkull. Balansträning för mig ;-)

Det gick iaf bra och när jag var uppe vid antennen på Rotberget så började jag bli både varm och svettig samtidigt som mina jeans blivit blöta och jag hade fått blåbär i stövlarna. Hmmm jag som var nyduschad och klätt mig för att åka in till stan och jobba. Det var bara att göra om allt  när jag kom hem igen och slänga kläderna i tvätten och så var jag sen till jobbet idag också.........

Kajo var i alla fall nöjd och så fort vi kom i närheten av vår gård rusade hon hem och la sig på gräsmattan, sedan låg hon ute och flämtade tills jag skulle iväg till stan.

Jag däremot fick inte vila förrän jag kom hem vid 15.00. Sen var det matlagning och kl 17.30 bar det i väg och titta på Åkullsjöns F91 sista seriematch, de förlorade med 6-3 mot GUIF. Hanna spelade inte eftersom hon fortfarande har problem med halsen. Lars-Göran fick inte se matchen eftersom  han skjutsade Frida med MC:n till sjöscouterna i Sikeå hamn. Han hade turen och fick även han paddla kanot tillsammans med Isaks pappa Pelle.

I morgon ska jag jobba em eftersom jag ska på KICKOFF med Ladok-gänget. Jag och Kajo kanske hinner på en frivillig långpromenad och så kan jag vila innan jag ska köra in till stan.Sovmorgon i morse

I morse sov jag lite längre. Jag var ju redan slut i fredags och efter lördagens aktiviteter i stan, vi var bl a och tittade på bilar och på Hermansons, så var mina ben mer än slut. I alla fall så ville jag ju iväg på ringträningen på lördagen i Sikeå men efter två timmar och ett fall på betonggolvet så var det knappt jag orkade iväg och se Fridas sista seriematch innan vinteruppehållet. Men vi hade ju föräldrafika och jag kunde ju inte skicka i väg L-G ensam och sedan var det ju jättekul för de vann med 3-2 mot Nysätra -97.

Men sen var det inte så kul i går kväll för mina ben var grymma mot mig och i natt var jag upp och tog en tablett så när väckarklockan ringde så var jag dööööööd. Jag bestämde mig då för att ta det lugnt och arbeta em istället vilket var ett vettigt beslut för idag har det gått hyfsat med mina ben. Jag var ute på kvällspromenad med Kajo och orkade även leka lite med henne.

Sen när jag kom in igen kom jag på att L-G lovat att fixa en ny spårlina och vajerlina av alla linor och kabellås mm som vi inhandlat så nu har Kajo en ny 10 meters spårlina och en tunnare vajerlina som vi ska ha när vi har fast henne här på gården. Det är ju inte meningen att hon ska bli någon "linhund" som sitter fastspänd jämt men det kan vara ganska skönt att kunna koppla fast henne tillfälligt  när man inte har möjlighet att ha full koll.


Mår inte bra

Vaknade i morse med ont i halsen IGEN! sen har jag gått med halsont, halsbränna hela dagen. Har varit in till stan en sväng eftersom jag lovade Hanna och Annah skjuts in, de skulle se Lisa Miskowsky. Malin och L-G hängde också med till stan och vi tre var och tittade på nya bilar. Det är ju snart dags att byta bort A4:an. Vi tittade på en nyare A4 och även Passat men de är ju så f-baskat dyra men fina. Kan man sätta en hårande leonberger i en ny bil?

Kajo hårar hur mycket som helst och dammsugaren går flera ggr/dag. Jag har köpt en ny karda, en som Kicki rekommenderade, och även B-vitamin tillskott. Hon har ju fällt i 1 månad nu och måste ju sluta snart annars tror jag att hon är sjuk =(

Frida har klarat sig ensam hela dagen. Hon åkte med Fannys familj till Vännäs på fotbollscup och kom hem vid två tiden. Hon ringde sen till oss i stan och sa att hon skulle gå till Sofie och vid halv fem så ringde hon och sa att hon skulle på RIK:s match. Hon kom hem lagom till middagen vid 18.30.