Den som letar han söker . . .

Sommar! på min lediga dag. Hur kan man ha sån tur med vädret. Jag har tagit det lugnt hela dagen och varit ute tillsammans med Kajo och fixat och donat och letat både skor och järntråd mm. Skulle hänga upp en liten vit vattenkanna med blå blommor som dekoration i fönstret i förrådet, kroken fanns ju redan där sedan julstjärnan hängt där så jag behövde bara lite järntråd. Garaget!

Garaget - varför är det alltid likadant när jag kommer in där? Trots att Lars-Göran säger att han har städat där och har ordning så hittar jag ALDRIG och jag menar ALDRIG det jag söker där. Det finns massor av saker, hyllorna är fulla, verktygstavlorna och lådorna lika så. Åh, inte undra på om någon granne pratar med L-G och saknar något så har han alltid det på något ställe i garaget och grannarna slutar aldrig att förvånas över att han kan ha just en sån sak. Ibland tror jag att han har ett större eller iaf bredare sortiment än vad en vanlig järnhandel har. Bänken som inte ska vara full med saker är det också och jag ser massor av saker men absolut inte det jag ska ha just då.

Så klart hittar jag ingen järntråd utan ringer Lars-Göran. Mobilen hade jag på laddning så jag gick in i köket och ringde. - Hmmm, järntråden den är nog på verktygstavlan till vänster i en av de tre vita burkarna, du vet de som Frida haft i sitt rum. Bra, säger jag och går och letar, jag tömmer burkarna på alla sina saker och i dem finns vad som helst men inte järntråd. Jag går tillbaka till köket, ringer, och får nu veta att de kan vara på bänken i hyllan till vänster, den med massor av små fack med en massa skruvar i olika storlekar och är järntråden inte där så kan den vara ev i  den blå verktygslådan som står på golvet alternativt i en annan låda där det ligger en massa järnsaker. Jag går tillbaka till garaget och letar men jag vägrar att leta i lådan med järnskrot för så smutsig hade jag inte tänkt bli för att hänga upp en kanna i ett fönster.

Jag går tillbaka till köket och börjar bli ganska less, ringer upp L-G igen och undrar samtidigt varför jag inte fattade att jag skulle ha tagit med mig mobilen till garaget på en gång. Hittar inget,  men var finns det fiskelina? Jag har kommit på att det blir nog så snyggt att hänga upp den med en "osynlig´" fiskelina istället. - Hmmmm, fiskelina, kika i min fiskeväska den hänger till höger i garaget där arbetskläderna hänger annars så finns det fiskespön i förrådet. TACK! säger jag och går till garaget igen och jag hittar fiskeväskan på en gång : ) Men tyvärr är det bara 2dm kvar av linan som finns där alltså går jag och hämtar saxen tar raka spåret in i förrådet och hugger första bästa metspö, tyvärr tror jag att det var Fridas, klipper av fiskelinan och stätter krok och flöte tillbaka och sen knyter jag fast kannan i fönstret. Nöjd, går jag ut och låser dörren i förrådet, det blev ganska sött det där och skönt att få sitta i solen och njuta igen. Ibland undrar man varför allt tar sån tid. . . .
 
Sen på eftermiddagen när det blev lite svalare så körde jag lite dressyr med Kajo här på tomten, det har jag gjort sedan snön försvann. Och hon är nästan lika uppmärksam här på gården som hon annars bara är hemma inomhus. Kul! Det var Lena H som sa att jag skulle ta det stegivs. Kajo har ju varit duktig när jag tränat inomhus här hemma men så fort vi kommit till Forslunda eller MTAB så har hon tyckt att gå fot och göra som matte vill är allat annat än kul. Därför sa Lena att jag skulle ta det stegvis, träna en sak inne sedan på gården och sedan lite längre hemifrån och sen på "dressyrplan" med andra hundar. Jag pratade även med Yvonne (RBBK) och hon sa att det är så de gjort när de tränat olika dressyrmoment med Tarras. Ska bli kul om det fungerar.  Jag har även anmält Kajo till en allmänlydnadskurs som jag hoppas kör igång snart.

* * * * *
Annars . . . . rullar det på som vanligt fast kanske ännu fortare. 
Malin och Hanna har fullt upp i skolan, en massa hemarbeten + prov. Malin har iaf träningsuppehåll just nu från handbollen fast hon har ändå varit ensam ute och joggat i kväll. Sen i maj ska hon ev börja träna med damlaget.
Hanna går och längtar till hennes "prova på dag" på Midgårdsskolan. Den skulle hon haft i fredags men nu har de flyttat den till nästa fredag och istället har hon Nationellt matteprov på fredag. Hon var inte så jätteglad över det. ; )

Frida har fått nya skor idag, överlycklig, vi var till Ånäset på skoaffären och hittade ett par. Hade varit konstigt annars för affären där är jämt överfylld med skor och idag tyckte jag det var ännu mer skor än vanligt. Känns ganska rörigt att hitta och hittar man något så tror man att man missat något annat. Dit kan man inte åka och handla och tro att man är klar på en kvart utan det tar tid att gå igenom allt som finns där. Kanske skulle de försöka hitta en större lokal så att man kan få bättre överblick.

När vi kom hem så kom Frida och Sofie, som också var med till Ånäset, på att de skulle ha gatkritor. Men eftersom jag just då skulle börja med maten kunde jag inte skjutsa ner dem till ICA så de tog cyklarna istället. Antagligen är alla överraskade av den tidiga våren för några gatkritor fanns varken på ICA eller Konsum. Fast tjejerna var inte så ledsna när de kom hem med varsin glasstrut istället. De är för härliga, man kan väl inte cykla till ICA utan att göra utav med lite pengar. Sen hittade de på någon annan lek där ute istället : )

Lars-Göran jobbar över i kväll  - - - -  Men innan ha åkte iväg ringde han mig från bilen och sa "NU ser jag vad du skulle ha järntråden till!" Det blev ju ganska tufft det där."  : )  - - - - - och måste visst göra det minst 2 dagar/vecka innan semestern. Han har en hel del som han ska hinna med på jobbet just nu och det är visst massor som ska vara klart innan de börjar med sommarsemestern på företaget, veckan innan midsommar. Sen upptäckte han hur få arbetsdagar det är kvar tills dess. Flera röda dagar och "halva" dagar, sen ska han på kurs till Stockholm en vecka i maj och sen åker vi till Sardinien gör att det inte är så många arbetsdagar kvar.  Samtidigt har han fått en ny (värsting) dator som han har fått ägna tid åt den här veckan. Det gäller att ta med allt från den gamla och få allt att snurra fast jag försökta säga åt honom att han snabbt jobbar in den tiden eftersom han kommer att bli betydligt mer effektiv med en ny snabb dator ; )


  


Städdag igen

Måste börja med att säga att jag får ge mig, Elisabeth ; ). Ni har tidigare vår än oss, sätta potatis i april! Nää, det tror jag aldrig vi skulle göra, isf skulle det vara i någon kartong inomhus... Jag vet att L-G:s pappa ibland satte potatis i jord i mjölkpaket och satt ut dem sen i början på juni, allt bara för att ha färsk potatis till midsommar. Det måste väl ni ju nästan ha i år. Förresten har vi slutat att sätta potatis över huvud taget för några år sedan eftersom de fick skorv i vårt potatisland och det är ju inte så kul. Så sedan vi flyttade hit har trädgårdslandet stadigt minskat i storlek och det har blivit mer och mer att klippa med gräsklipparen. Däremot var jag och köpte penséer som jag ska sätta ut i en kruka till helgen.

Torsdag och städkväll hos oss. Men idag var det första gången sedan starten som vi inte var alla. Det var Malin som inte var med, hon som kört igång oss med att vi ALLA ska städa tillsammans i kväll/vecka. Men idag hade hon stannat kvar i stan för en träffa med hennes spanskagrupp. Men Malin är ledig i morgon och vi har lämnade köket så det får hon ta då. Det kan annars vara lätt att man börjar boka torsdag kvällarna för något annat om man vet att man slipper städa. 

Frida har städat vardagsrummet och vårt sovrum idag. Jätteduktigt för en nioåring men då slapp hon disken, trots att det var hennes diskdag, eftersom hon städade två rum. Jag fixade disken åt henne och sen städade jag badrummet här nere och det blev ganska ordentlig, tömde alla skåp, torkade ur dem, slängde en massa gammalt och sorterade upp mycket i plastkorgar som jag köpt på coop idag. Men under badkaret tog jag inte, det är L-G:s uppgift. Jag har märkt att det är bra när vi växlar om med att städa olika rum. Vi städar alla på olika sätt och en del glömmer att torka på ett ställe som någon annan kommer ihåg nästa vecka och tvärt om. Sedan behöver man ju inte torka allt varje vecka, eller?

Skura däremot måste vi göra varje dag just nu. Kajo löper ju och fast hon är duktig på att hålla efter så blir det ändå några fläckar här och där. Sen tar ju pälsen upp en del så hon luktar apa och det blir även dusch varje kväll för henne. Tur att vi har tvättstugan klar så att det är lätt att ta henne dit och duscha utav henne. Kajo löper ju för tredje gången och man märker att hon börjar förstå vad det handlar om. Tidigare löp har hon barat kissat en gång när man gått ut med henne men nu skvätter hon hela tiden och idag sprätte hon även med bakbenen. . .

Kajo är rolig, idag var jag iväg till Djurmagazinet och handlade tuggpinnar och lösviktsgodis, jag var även och handlade en del på coop. När jag sen kom hem så kände hon, antagligen på doften, direkt var jag varit och dök ner med huvudet i påsen från Djurmagazinet. Vilket luktsinne de har, det märkte vi även på en annan sak i kväll;  I går var L-G och hämtade Fridas nya RIK-dress och bar upp den direkt i Fridas rum, Kajo fick aldrig se eller lukta på den. Ikväll tog Frida på den och när Kajo ser henne så känner hon inte igen henne utan tror att vi fått besök, eller så kände hon igen Frida men förstod inte varför hon doftade så konstigt. Utan smög försiktigt fram till henne för att kolla vem som stod i hallen. Det måste vara doften hon reagerade på för den nya overallen är inte så olik Fridas förra overall och så brukar hon inte heller reagera om Fridas kompisar är på besök utan dem känner hon ju igen direkt.

Nu är jag trött och slut och en dusch och sen i säng. Hmmm Frida tog ju bort lakanen och ingen har bäddat med nya lakan så det måste jag fixa först!

God Natt!

Blåsippan ute i backarna står . . . .

Min lediga dag idag och det är fint och soligt igen! De lovade ju kallt, blåsigt och regn till idag men det verkar som om de har fel och att jag jämt har tur med vädret på mina lediga onsdagar. Jag ska iaf inte hänga ut tvätten idag, för att hjälpa metereologerna att få rätt ; )

Annars sov jag lite länge i morse eftersom det blev sent i går kväll.Jag var på tjejmiddag hos Kathrin i stan och klockan var väl nästan midnatt när jag var hemma. Kajo väckte mig vid 9.30-10 för att hon var less och ville ut. Hon har det lite jobbigt just nu med löp och så har ju tjejerna börjat skolan efter påskledigheten så hon får ju vara ensam hemma igen på dagarna. Men idag är ju jag hemma och vi tog en ordentlig promenad runt samhället och var ute i över en timma och kom hem nyss. Så nu ligger hon och vilar ute på gården och jag vilar här inne framför datorn men jag har ytterdörren öppen så hon kan komma in om hon vill. Sen vill jag också ha koll på henne, vem vet om det är någon hanhund som dras hit av hennes dofter ; )

Jag var ute i trädgården och måste ju kontra, har ni sett Elisabeth:s bilder i hennes blogg. Jag måste ju visa att vi inte är så långt efter här uppe. Fast i år är det ju ovanligt tidigt med allt så man undrar ju om det ska bli något bakslag, kanske till valborg eller midsommar? Nä, nu ska jag inte vara någon "krösamaja" utan det blir nog så att även sommaren är tidig i år. . . (Elisabeth vi förstår att ni trivs nere på erat nya drömställe men vi saknar er här uppe.)
image20 Krokusen har blommat ut. . . .
image21Blåsippan blommar nu. . .

Värmen är här och 110 på E4:an

Det slår aldrig fel! Åh, så fint väder vi har haft idag, 19 grader varmt och solsken så jag hängde ut tvätten på tork, sen går det några timmar och så regnar det. Varför är det alltid så? Måste jag kolla väderprognosen innan jag hänger ut tvätten eller är det så att när jag hänger tvätt så åkallar jag fram oväder.....  Tvätten blir iaf ordentligt sköljd nu.

Helgen som gick var också jättefin. Varmt och skönt fast i lördags var vi i Umeå på handboll hela dagen. Det känns inte så skönt att sitta inomhus i en svettig hall när det är soligt vårväder ute. Men samtidigt är det ju kul att se tjejerna spela och ffa när de vinner. Tyvärr förlorade de DM-finalen med ett mål!
Efter handbollen stannade vi i Sävar och kikade på lilla Elodia, stackarn, hon var sig inte alls lik. Nyrakad och med ett rejält sår efter operationen. Jag trodde aldrig att de skulle vara så stort ärr som det var, systan måste ju ha varit riktigt stor. Hoppas nu att det läker bra. Sen är det nog inte så lätt för henne att röra på sig med en sån jättekrage som hon hade. Diva däremot var som vanligt och var jättegullig för hon var säker på att om jag kom dit så hade jag med Kajo så hon gick och kikade in i våran bil. Anna och Wilma var däremot inte hemma utan i stan för att se Grease.

Söndag var sköna slappar dagen här hemma. Iaf för mig. Jag satt i solen och hade det skönt medan L-G räfsade löv och kottar. Det är första gången sedan vi flyttat hit som vi krattar gården innan valborg och vi har bott här i 15 år så våren är riktigt tidig i år. . .  Till middag blev det såklart grillat, det är andra gången vi grillar i vår.  


IKEAshopping - Hemmablind - Hästmassage

Nu har redan den långa påskledigheten gått. Det är otrligt var tiden snurrar på snabbt. Fast vi har ju hunnit med en del. Först hade vi städdag på torsdag och trots att jag började tidigt så var vi inte klara förän sent på kvällen. Jag tror Hanna blev klar i går eftersom hon prioriterde annat i torsdag. Hm!  I fredags åkte ju L-G med stortjejerna till IKEA och de hade handlat massor! Tur de hade släp. Fast som vanligt är det en del saker som måste kompletteras. De köpte bl a en hängstol åt Frida som saknade kudde och ett skåp till tvättstugan men glömde att ta med hyllplan och gångjärn. Så nu har vi ett skåp med dörrar fast dörrarna ligger på golvet. Det är ganska typiskt att man gör sådan missar när man handlar på IKEA eftersom man sällan får hjälp av någon där. De handlade även en del som inte stod på listan. Tjejerna tyckte att jag och L-G skulle förnya våran säng med ett nytt överkast. Så det blev ett brunt överkast och två lila och en brun kudde. Kul med överraskningar.
image19
Enligt L-G kunde det ha blivit massor med nya saker till hemmet om inte han stoppat tjejerna. . .
* * * * * *
På lördag fm tog jag och Malin en lång skogspromenad tillsammans med Kajo. Vi gick efter en skogsväg där inte jag gått tidigare men Malin brukar ta sina joggingturer. När vi gått en bit ser jag något som kommer längre fram efter skogsvägen. Jag kopplar Kajo och upptäcker sedan att det inte var rådjur som jag trodde vid första anblicken utan det var en man som var på skogspromenad med sin vorsterhanne. Vilken stor hund tyckte jag, han var ju hög som en kalv, fast sen när vi släppte lös hundarna och de fick leka så upptäckte jag att Kajo var större än den andra hunden. Jag som från början tyckte han såg så stor ut och det var han ju för att vara vorsteh och det var väl det jag såg men han var ju inte så stor i jämförelse med min lilla leonberger. . . .  
Senare på eftermiddagen kom Kerstin, Lars-Gunnar och Stina på besök. Vilken lycka för Kajo två hundar som hon fick leka med på samma dag. Det har nog bara hänt på våra leonbergerträffar tidigare. Fast Stina hon leker ju inte så mycket utan försöker mest uppfostra Kajo och visar vem som bestämmer. Kajo skäller mest som en liten valp åt henne och försöker få i gång damen men hon trycker mest ner henne, fast det är ganska kul att se när de hamnar i en snökulle och Stina vill visa vem som är störst och vackrast och ska vara högst upp på kullen.
* * * * * *
På söndag började vi också med en långpromenad i skogen. Malin hängde också med oss och sedan satt vi här i solen och njöt. Vilket härligt väder det varit i helgen. På eftermiddagen åkte L-G och jag till Skellefteå och hämtade hem Frida. Hon var verkligen sugen på att komma hem och hade även haft hemlängtan kvällen innan. Trots att det var hon som valt att sova borta i två nätter så hade andra kvällen varit jobbig och hon ville hem. . . 
* * * * * *
Idag har jag sovit! Har vilat upp mig efter helgen och känner mig som om jag skulle behöva några dagar till på att ta igen mig. Kerstin som är utbildad hästmassör masserade mina ben efter vår kvällspromenad i lördags och det var riktigt skönt. Tänk om man hade en privat massör här hemma. Det var knepigt att få hästmassage och kändes inte som vanlig massage som jag tidigare fått av vanliga massörer. Hon var så försiktig när hon masserade, jättemjuk i händerna, betydligt mjukare än vanliga massörer?? Jag som trodde att man skulle få ta i ordentligt när man masserade hästar men när hon började med att massera mina vader så gjorde hon det så försiktigt och det tog bara några minuter innan hennes händer var brännheta. Kerstin förklarade att när hon masserar hästar så får hon iofs ta i ordentligt på vissa ställen, hon känner var det behövs mer kraft men oavsett så tar det så mycket energi av henne att hon blir helt slut efter att hå "gått" igenom en hel häst. Hon berättade även att hästarna gillar det. Ägarna brukar ofta varna henne för att hästarna är känsliga på vissa ställen men det är inge häst som reagerat negativt på hennes massage utan de brukar bli alldeles lugna efter att hon hållt på i några minuter och bara stå och njuta. . .  

Långfredag och tyst i huset

Midnatt råder tyst det är i huset tyst i ...... Nä det är ju Påsk nu men tyst här i huset. L-G, Malin och Hanna åkte i väg i morse strax efter klockan sex till Sundsvall. Resan ner hade gått bra (med sommardäcken på) trots släp och blåst på18 s/m på Vedabron.  

Jag och Frida sov lite längre sen tog jag och följde henne med taxianslutningen till Sikeå. Jag märkte att hon ville ha full koll på vilken väg bussen skulle ta och att den säkert skulle stanna på busstationen i Skellefteå. Hon ville även ha koll på var resväskan stod under resan och hoppades att hon skulle slippa magont. Gun skulle i alla fall vara på busstationen i tid och ta emot henne. Sen har hon ju sin mobiltelefon med sig så hon kan ringa oss om det är något. Mobiltelefonen ja... Det är ju också en historia för sig. Ibland är det bra att vara som Frida och inte ge sig, trots att det ofta är jobbigt för föräldrarna med barn som ifrågasätter allt man säger och tror att allt men VILL går att fixa på ena eller andra sättet. Hennes kameramobil var en sån sak.......

Vi var ju upp till Gällivare på sportlovet hos min syster och Frida frågade om hon fick titta i deras köksskåp eftersom hon vill ha koll på allt. I ett skåp hittar hon moblitelefoner och undrar varför de ligger där. De är trasiga säger syrran och jag vet faktiskt inte varför vi har kvar dem. Då ser Frida att det är en mobil med kamera OOOh en kameratelefon vad är det för fel på den? Jag tror att det var mikrofonen som var trasig säger syrran och Frida testar så klart med kortet från sin telefon (Hannas gamla utan kamera). Hon konstaterar snabbt att det är mikrofonen som inte fungerar men frågar om hon får telefonen iaf eftersom pappa kan ta den till jobbet och fixa den. Lars-Göran förklarar att mycket brukar han fixa och laga men mobiltelefoner lagar han inte! Frida envisas och L-G säger nej och vi försöker förklara att hon kan ju ha sin gamla telefon som telefon och den här som kamera. Men hon ger sig inte utan frågar min syster om hon har en liten skruvmejsel. Hon skruvar upp några skruvar och tittar in i den, tar en topz och rengör den, skruvar i hop den igen och så klart när hon testar så fungerar den!!! 

Jag är bara glad att jag inte sa åt henne att hon inte kunde fixa den utan jag var tyst, det var ju ändå en trasig telefon så om syrran gav henne en skruvmejsel så fick hon väl försöka . . . 

Nu ska jag ringa och kolla om resan upp till Skellefteå gick bra. Sen ska jag vila en stund, det tog lite på krafterna att ta sig till busstationen och tillbaka.

Påskledigt!

Påskledighet!

L-G till jobbet i morse och barnen till skolan och jag sov lite längre. Har varit helt kraftlös och haft värk i benen sista dagarna och så även när jag vaknade i morse. Vet inte riktigt vad det är just nu men kanske är det bra en släng av MS:n eller så är det medicin eller något annat... Iaf har jag gått på Ipren i några dagar nu och det känns ju inte så där jätte bra. Trots allt har jag orkat städa köket idag men det tog också hela dagen. Jag gör lite grann och så vilar jag en stunde och så lite till och vilar igen osv osv. Till slut är jag klar och jag blev klar tidigare än alla andra. Vi har ju städdag så de andra delar på resten. Datorrummet ska jag ta i morgon när L-G, Malin och Hanna har åkt till IKEA. Frida ska inte med till IKEA utan åker till Skellefteå eftersom Helena är där med sina bonusbarn som vill ha sällskap.

Vi har bestämt att vi inte åker på någon längre tripp nu i påsk utan stannar här hemma. Iof ska ju L-G och stortjejerna till Sundsvall i morgon men de kommer ju hem i morgon kväll. Jag åker alltså inte med utan stannar här hemma med Kajo. Jag har gått igenom IKEA-katalogen och gjort en ordentlig lista så jag fixar det nog bättre här hemma. Orken finns inte just nu för en heldag på IKEA men kanske senare i vår....  Sen får vi gäster på lördag som sover över till söndag och på söndag åker vi till Skellefteå och hämtar hem Frida.

Måndag-Onsdag var annars ganska jobbiga dagar. Fullt upp på jobbet och massor kvar till efter påsk.... Fast på onsdag kväll var vi till Forslunda jag och Kajo. Jag var slut från början men kom igång iaf och orkade mer än jag trodde när jag åkte dit. Kajo var lite mer uppmärksam på mig den här gången än vad hon brukar vara. Hon  vågade även igenom "tunneln" direkt första gången jag testade. Hon kröp igenom den flera gånger utan att visa minsta osäkerhet.  Ibland förvånar hon mig. . . Däremot får jag inte henne att hålla kvar apporten. Hon tar den i munnen men släpper den direkt. Jag måste fundera ut hur vi ska lyckas komma vidare med den. . . Hopp över hinder börjar hon bli ganska säker på. Ligg eller stå under gång går sådär, efter ett par extra kommandon gör hon som jag vill. Platsliggning gick jättebra trots att Enzo och Alice reste sig men hon hade ju DD och Diva på andra sidan och ville väl visa att hon kunde göra som de stora tjejerna ; )

Mindre tråkigt i onsdag var att höra att Tjorven fått somna in. Inget kul när man måste sätta bort så unga hundar men det är bara att inse att ibland är det det bästa för hunden och att de inte ska behöva plågas och ha ont. 
 

Vååååååår

Det är vår med besked! Igår var vi till Skellefteå och såg 50-100 svanpar och canadagäss. Härligt, men än har de inte skyltat om det är 90 efter E4:an fortfarande. Fast efter påsk brukar de skylta om. Efter påsk blir det nog även andra däck på A4:an. 

Inomhus är det också vår. Sandigt och grusigt efter skor och tassar. Nu går det inte att gå någonstans utan att Kajo blir smutsig tom våra fina snövägar i skogen är borta och nu är det myrmark som luktar och det luktar ordentligt. Stakars Kajo vi är inte så sugna på att ha henne i famnen just nu. I morse smutsade hon även ner Fridas nytvättade jacka och handukarna som vi torkar tassarna på är på besök i tvättmaskinen om och om igen.