Sommarlovet slut . . .

Idag har tjejerna kommit hem från Gbg, skönt! L-G och Frida hämtade dem i Umeå vid halv nio i morse.

På måndag börjar Hanna skolan, ettan Media på Midgårdsskolan. . .
På tisdag börjar Frida fyran med ny fröken, Eva heter hon. . .
På onsdag börjar Malin skolan, andra året på Arena, Midgårdsskolan. . .

* * * *
Jag är helt slut idag och det är kanske inte så konstigt. Jag var trött och slut redan i går morse men körde igång direkt på morgonen med att städa här hemma (Iofs gjorde L-G det mesta). Tidigare hade jag tänkt hinna iväg till Vippers och hjälpa med städning där mm inför tävligen men i fredags kväll ringde Kjell och bjöd in sig och Eva hit på lördag. Kul tyckte vi! Fast då fick vi ju flytta städningen här hemma, som vi tänkt göra på lördag kväll, till lördag morgon istället. Sen efter städningen var det RIK-match, Fridas lag var fotbollskallar och vi föräldrar fixade med fika mm. Jag stod tillsammans med Helena i tornet och sålde kaffe, kakor och godis under hela matchen vilken RIK förresten förlorade med 1-2. När matchen var slut så åkte vi hem och började fixa middagen. Iofs gjorde L-G det mesta igen men även Kajo behövde en promenad och det blev ingen stund för vila så i morse när jag vaknade var jag ......... men tjejerna skulle ju komma så jag klev upp när L-G o Frida åkte till stan och gick ut med Kajo, hängde tvätt, plockade disk och gjorde iordning fika till Hanna och Malin som äntligen kom hem strax efter nio.
 * * * *

Det var iaf en trevlig kväll i går kväll. Eva hade varit lite nervös för att komma hit och träffa oss för första gången, det är nog inte lätt att börja umgås med en massa nytt folk bara för att man har ett nytt förhållande. Fast det är klart, det är nog lika jobbigt för Kjell men det kan väl iofs vara trevligt också att träffa o lära känna en hel del nya människor och ffa oss ; ) . 

Nu måste jag börja fundera på middagen. L-G har tagit en MC-tur och jag borde vara i Vippers med Kajo nu, hon behöver det, men jag känner att jag bar inte orkar, stackars hund. . . .  Sen har ju E-six grillfest för familjerna i Siknäs idag men det prioriterade barnen bort, så jag fick lägga mig ner och vila en stund.

* * * * *

I veckan har jag varit duktigt och ordnat klart i mitt (datorrummet) rum, köpt nya gardiner mm. Tyckte jag skulle passa på medan stortjejerna var borta så jag fick bestämma själv, annars så är det ju så många olika synpunkter på det jag ska handla så jag blir helt låst. . . . Nu är det bara tavlorna som ska upp igen men det tar vi kanske till veckan.

* * * * *

Barnfri helg här HEMMA! (första gången sedan Malin föddes)

Ensamma hemma en hel helg utan BARN!! Det är första gången på över 17 år det har hänt och det gick bra!!  Vi har överlevt ; ) . Visst har vi varit borta över någon natt eller någan helgt tidigare och lämnat barnen här hemma med någon eller hos syrran i Skellefteå. Fast det har väl inte heller hänt så ofta. . . . 

Frida åkte på fredag morgon på scoutläger och vi har hämtat hem henne nu i eftermiddag. Helt slut var hon så hon slocknade nästan direkt men efter middagen så började hon piggna till igen.

Däremot kommer inte Malin och Hanna hem förrän nästa söndag. De åkte iväg i fredags kväll  tillsammans med Anna. De tog tåget  och hade en egen sovcupé så resan ner hade varit ett riktigt nöje för dem och när de kom fram var det varmt men tyvärr mulet.

Ja, vad skulle vi hitta på. . . På fredag åkte vi, innan stortjejerna åkt i väg, till Skellefteå och firade Maffe som fyllde 55. Vi var inte hemma förrän vid två tiden på natten så på lördag sov vi lite längre än vanligt. Hyfsat väder på lördag och jag tog en lång promenad med Kajo. På eftermiddagen åkte vi till Karin och Björns stuga ute vid Skeppsvik. De hade bjudit oss på middag och när vi kom hem därifrån så var det dags att lägga sig igen.

Idag hade jag först tänkt åka iväg med Kajo till Tallbacken men eftersom vi skulle hämta Frida från scoutlägret så skulle det bli så ont om tid så det blev en kort sväng till Nolia istället. 

I kväll har L-G, Frida och jag varit ut på gården och aktiverat oss och Kajo. Kajo tycker alltid att det är extra kul när vi är flera som är ute och aktiverar henne, sen spelar det inte så stor roll vad vi gör allt är kul bara vi gör något. . . . . .

* * * * * * *

I morgon är det jobb igen, första veckan efter semestern för L-G och andra veckan för mig. Jag tycker ändå att det gick bra att arbeta förra veckan och sen var ju jag ledig i onsdags. Som vanligt hade jag tur med vädret på min lediga dag, det var nog varmaste dagen i augusti och L-G, alla tjejerna var tillsammans med Carl-Gunnar till Norrbyskär och sedan en snabb sväng till Nydala och badade. Carl-Gunnar kom hit i tisdags och åkte vidare i fredags. Jag tror att det är första sommaren som han varit och hälsat på och som L-G inte haft något projekt på g åt honom (målning, spikning e dyl) utan nu hade L-G planerat att han skulle få se lite mer av Västerbotten istället och då var väl inte Norrbyskär helt fel.  Tjejerna som inte heller varit där var alla sugna på att hänga med så jag som varit där ett några ggr "offrade mig" och stannade hemma tillsammans med Kajo.

Uppehåll i semestern

Min sista semesterdag idag . . . . men jag älskar positiva Frida. - Men mamma det är inte din sista semesterdag du får ju nya sen ; ). Härliga barn det känns nästan lättare att åka iväg i morgon och det är nog så man ska se det, det är inte slut på semestern utan nu har jag ett uppehåll i semestern. . . 

Kajo 2 år idag! Mamma 76 på söndag! Märta 1 år snart!

Kajos tårta!

image27
Just nu känner jag mig mörbultad. Vi firade Kajo i kväll och alla åt tårta inkl Kajo. Sen la hon sig mitt på golvet i köket vilket jag missade och när jag klev upp fick jag bägge fötterna under henne och trillade handlöst rakt fram på golvet. Klarade huvudet men resten av kroppen känner utav smällen och mina läsglasögon måste till optikern. Alla de andra i familjen blev oroliga men de kunde inte låta bli att skratta åt mig när jag klev upp oskadd. Det hade sett för roligt ut och Kajo hon var alldeles chockad över en matte som ramlade platt fall och jag förstår inte hur hon klarade sig utan att få mig över sig. Phu!

* * *
Annars har jag varit iväg med min onda fot till VC:en idag. Det skulle inte göra något utan jag fick en ny tid om två veckor för koll om knölen under foten är kvar eller ej.

* * *
Släktträffen som vi var på i lördags var verkligen lyckad. Vi var 41 stycken det var bara tre killar som saknades Hannas, Jennys och Linns. Men annars var vi alla med från Märta som snart fyller 1 till mamma som fyller 76 på söndag. Gun hade verkligen fixat och planerat allt hur bra som helst. Först träffades vi utanför hotell Tornedalia och chekade in och där väntade en buss på oss. Vi åkte först till Luppioberget där vi åt lunch och fikade samt hade en tipsrunda där temat var Övertorneå. Efter det var det några lekar där alla fick vara med och tävla, stor som liten.
Sen åkte vi med bussen på sightseeing i Tornedalen (det trodde jag aldrig att jag skulle göra) vi åkte på finska sidan norrut och stannade vid Polcirkeln för inköp av souvenirer, vi köpte glass : ) . Sen åkte vi över Pello till Sverige igen och stannade vid Dränglängan i Svanstein och handlade bl a en present åt mamma. Därifrån åkte vi vidare till restuarangen vid Polcirkeln på svenska sidan, där vi åt middag.

- - - - - -
Det var en mindre restaurang som vi fyllde och maten var förbeställd och serverades av kocken och ägaren. Ägaren som visade sig vara en kille (numera över 50 år) som jag inte träffat sedan jag gick nian. Det var Hasse som var så snäll och på den tiden skjutsade min kompis Doris och mig precis överallt dit vi ville. BKZ 855 var registreringen på hans Amazon. Jag skulle aldrig ha känt igen honom men L-G kände igen honom och han hade känt igen mig direkt.  Kul iaf att se att allt gått bra för honom, själv kan jag ha lite dåligt samvete för jag tror aldrig vi betalade en krona för bensinen. Iofs var bensinen betydligt billigare då men iaf. . .
- - - - - -

Efter middagen åkte vi tillbaka till Övertorneå. De med små barn åkte hem, de större barnen från Frida till Jimmy åkte hem till Stig:s och spelade spel och pratade, ett gäng på 13 stycken tror jag de blev. Vi älder åkte till hotellet där vi bokat två bord och det blev så att det ena bordet blev upp till 30 och det andra 30 till 75. Helena och Christian hade lite svårt att bestämma var de skulle sitta men när vi började prata om släkt som de inte hade någon aning om vilka de var flyttade de till bordet  <30 ; ) En lyckad kväll blev det. Och Gun måste ha en eloge ffa för att hon fixade så att vi fick åka buss allihopa. Jag vill inte ha något "Tornedalsrally" sa hon åt mig. Tänk dig L-G i en bil, Marie bakom ratten i en annan, Stig, Maffe och Stefan i de andra och alla ska visa att de fortfarande är duktigast på att köra med snabbaste bilen . . . . . .

* * * * *
Kajo hade vi lämnat hos Stina. Lars-Gunnar hade lovat ta hand om henne. Det hade gått bra och Kerstin sa att Stina varit mer hörsam och lydigare än vanligt när hon haft konkurrens om matte och husse. Sen sa de att de inte hade en aaaning om att Kajo var så morgonpigg och det sa jag att vi inte heller visste. Men hon hade iaf väckt dem vid 5.30 på söndag morgon : ). Kan ju säga att här hemma sover Kajo lika länge som jag sover och det kan bli långt in på dagen vissa dagar. Jag tror att jag aldrig stigit upp före 6.00 för att gå ut med henne.