Grön, blöt julhelg - kan en julgran se eländigare ut?

image35

Vi åker till norrbotten till nyår och håller tummarna för att det ser något bättre ut för värre kan väl det inte vara. Idag sken iaf solen och Malin tog Kajo på en skogspromenad. Men det var så halt att både hon och Kajo halkade efter stigen i skogen. Kajo har jättesvår att gå där det är ishalka man får vara riktigt rädd att hon sträcker sig när hon halkar omkring. Ibland ser hon ut som "Bambi på hal is" och hon tycker inte alls att det är roligt. Men vart ska man ta vägen? Uppe i skogen kan hon ju springa men tar man en promenad efter stigarna så hakar hon ju på och halkar efter en. Och hur gatorna ser ut här omkring ska man inte tala om..... J-vla Stockholmsvinter!!! Vi bor ju här i norr bl a för de härliga vita vintrarna.

Dagen innan julafton fick Kajo ett bad eftersom hon var så dyngig pga alla promenader i slask. Ett bad i duschen är ju inget som man tycker att hundarna ska behöva kring jul utan de ska rulla och plumsa sig rena i vit härlig djup mysig SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

Vilmers första jul

Vi firade julafton i Skellefteå hos Gun och Maffe och eftersom det var Vilmers första jul så var vi tvugna att ha Tomte. Malin ställde upp med tomtemask, morgonrock och allt....
image34

6 dagar kvar till jul och +6 grader ute!!

Nu är jag less, less, less på det här vädret. Var är snön??? Det ringde på dörren och en bonde ville sälja oss en kärve till fåglarna. Men nej tack! Jag vill ju ha snö till kärven så  fåglarna istället får klara sig med det vi har i fågelbordet. Det är bara att hålla tummarna för att vädret vänder till helgen. Hur ska tomten annars komma fram med släde och allt? ; )

I morse postade jag julkorten, som vanligt försenad de skulle ha postas den 16:e. Förstår inte varför jag alltid är sen med korten. Jag tror att jag ska börja skicka julkorten åt alla via mailen. Men det är klart jag känner ju några som inte har någon mail och jag vet också att en del gärna vill ha korten via posten. Själv gillar jag också att få julkort i brevlådan.

Annars var Hanna snäll och gjorde julkorten åt oss i år och de blev ju riktigt bra. Hon gjorde två likadana men bytte ut motiven i julkulan, ett med Kajo och ett med Frida och så här blev de:

                              
                                                                  


Hanna kom precis ner och var GLAD! Hon kom på att hon lärt sig att VISSLA. 16 år gammal! Bättre sent än aldrig.......

Vi ÄR rika!

Läste DN i veckan och fick mig en riktig tankeställare! Visst vet jag att det är många i världen som mår dåligt och är hemskt hemskt fattiga men att det var en sån mängd människor här i världen som har det sämre än oss och jag som klagar över att köra bil utan 4-hjulsdrift. Kolla länken nedan..... Hur många  skulle vara glada om de hade en bil över huvud taget eller om de bara fick åka i en bil och hur många har inte ork och kraft att tänka på bilar utan funderar mest på att få mat för dagen osv osv... Medan vårt största problem med mat är att komma på vad vi ska laga av allt som finns till buds.....

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=724109


Tjänar du 25000 kr/månaden hör du till de 3,1 % mest välbeställda i världen!

Vem är det? Vem är jag?

Träffade en kvinna som undrade hur det gick för mig när jag krockade i förra veckan. Bra sa jag och så berättade hon att hon fått ett SMS samma dag som jag krockat där det stod att det var Simus fru som krockat. Då visste hon ju direkt vem det var men jag undrar hade jag förstått vem det var om jag fått SMS:et?

Jag har ju aldrig sett mig själv som någons fru trots att jag älskar att vara gift med Lars-Göran. Nä, Eva  eller Eva Lundströmer Simu eller varför inte Eva-L8 eller.... Malin, Hanna och Fridas mamma eller Eva på IBS eller hon som är gift med Lars-Göran eller Kajos mattte eller varför inte Simus fru ; ) . Det går väl bra och det är väl något som jag får vänja mig vid om jag ska bo kvar här i ett mindre samhälle och här är det ju min man som är mera "känd" än jag. 


Det är mycket nu.....

I går, måndag, hade jag och mina "tjejmiddagskompisar" en jättetrevlig träff. Men istället för middag så gjorde vi julgodis! Nio olika sorter blev det en del misslyckade men andra otroligt lyckade och ffa jättegoda. Lakritskolan var helt perfekt trots att den "råkade" koka över =).

I söndag var vi på Element Six julfest. Lika mycket folk som vanligt. Men det var bara Frida som hängde med av våra barn. Vi satt i samma bord som Harry och Birgitta och passade på att bjuda hem dem på middag till trettondagshelgen, kul, för det var ett bra tag sedan de var här och vi har pratat om att bjuda hem dem redan i våras.... Men bättre sent än aldrig ...

I lördags var vi tvugna att åka till Umeå så då missade jag och Kajo leonbergerträff med julkort. Vi som förra söndagen tyckte att vi skulle få ett bättre julkort än i fjol och ffa med SNÖ. Men tyvärr var det ju sånt jä-la väder förra veckan så all snö hade nog regnat bort i Sävar ......

I fredags kväll var vi till Umeå på 50 års kalas. Det var Anki som fyllde år och Kjell hade fixat en överraskningsfest. KUL! och ffa snällt av honom eftersom de flyttat isär för drygt ett år sedan.

I torsdag var jag på julfest på IBS. Vi hade den tillsammans med Solidar  och de hade fixat mat, dukning mm och lekar. En otrolig svår lek där vi fick höra introt till ca 20 låtar och skulle gissa vem som sjungit originalet och vad låten hette. De låter väl inte så svårt och hade väl inte varit det vara bara att samtliga låtar sjöngs på FINSKA med någon sorts hompa takt. Vårat lag hade inte många rätt .....

I onsdags var jag ledig men sov alldeles för länge så jag hann inte alls med allt jag tänkt göra, vad nu det var?? Sen satt jag hela kvällen med att fixa en julklapp åt min mamma. En "fotobok" från vår släktträff som vi hade i somras. Det var första gången jag utnyttjat tjänsten på nätet men jag tyckte det gick ganska smidigt, ffa slapp man allt lim, största problemet var ju att välja ut alla bilder som jag skulle ta med. Nu blir det kul och se hur resultatet blir och att alla är med på några bilder.

* * * * *
I morgon är jag ledig igen och ska inte sova så länge. Jag hade tänkt hinna göra en hel del, antagligen det som jag tänkte göra förra onsdagen. Konstigt att det fortfarande är kvar man kan ju undra vad man sysslar med under veckorna - - - - - -  som går och går och snart är det ett nytt år.
* * * * *
Kan inte låta bli att lägga in en bild från L-G:s 50 års dag. Bilden tog Hanna när han var med i TOP MODEL efter att han uppträtt som Di Leva i IDOL ; ). Jag är bara ledsen att vi inte spelade in en filmsnutt så att ni även hade fått höra honom . . . . Fridas kommentar var då "Mycket likt originalet"
106058-30

Saknar Quattro!

Jag trodde inte det men man kan sakna en BIL! Just nu har vi en jättefin A4 avant som endast gått ett par hundra mil och när jag kör den så saknar jag våran A4. Vad snabbt man lär sig att köra på ett visst sätt med sin bil. Igår åkte jag med Frida och Sofie in till stan för att köpa julkläder åt Frida. Jjag drar på när jag kommer ut på E4:an och upptäcker att jag inte alls kommer upp i min hastighet lika fort. Slött kändes det : ) sen var den bara fem växlad så marchhastigheten blev 105-110 istället för 120-125. Det är väl egentligen helt OK eftersom det är 90 efter vägen nu men på något sätt känns det inte riktigt bra. Sen kändes det inte heller lika stadigt att köra om i snömodd och när jag skulle starta i korsningar så uppäckte jag snabbt att det gällde att inte gasa utan här driver ju inte alla fyra hjulen utan det är bara framhjulen som snurrar.......... 

Idag är det annars underbart härligt. Massor av snö har kommit i natt och på förmiddagen. Kajo älskar det och vi har varit ute hela förmiddagen! Här saknar man också quattro eftersom de inte är så snabba på att ploga bort snön här i Robertsfors. Grannarna som har bakhjulsdrivet sitter fast i snön!

Jag säger bara det! har ni chans att köra quattro eller Subarus fyrhjulsdrift en vintervecka gör det och ni är sålda! Vi har ju snart haft fyrhjulsdrift i 10 år och ................

Ring 112 - Ring den du älskar!

Kollision i Robertsfors. stod det på VK:s hemsida idag! Tyvärr var en av de inblande jag och våran bil :(. Jag är iaf helt OK och de andra två som satt i Volvon likaså medan våran A4 står på verkstan i Ånäset. Fronten är helt förstörd, högra dörren gick inte att öppna så vi får se vad som händer med stackars bilen.
Snabbt gick det iaf och jag är bara glad att om jag krockar att det sker inom ett samhälle och inte ute på E4:an.
Idag tyckte jag mest synd om killen som jag krockade med. Han, ca 25 år, blev jätte chockad men samtidigt var han jättegullig eftersom han direkt efter smällen rusade ut ur bilen för att lyssna hur det var med mig.

********
Vill bara säga att jag inte alls blev chockad utan mest paff. Jag hann se bilen som kom från vänster, (dvs att han skulle lämnat företräde, spelar roll...........) jag stod på bromsen men han körde nog ganska fort så jag hann inte få stopp på bilen innan det small! och jag blev jätteförvånad! Sen när vi såg att alla var OK var nåsta fundering VAD GÖR VI NU? Men efter att vi funderat ett tag och jag började få känningar i ryggen och min bil stod mitt i gatan så ringde jag först såklart efter L-G och seden 112. Snabbt gick det sen och först kom L-G sedan ambulansen som tog oss alla tre till VC:en, Brandkåren tog hand om bilarna och Polisen kom och ställde frågor. Skönt! att 112 finns! För helt plötsligt fixade sig ju allt med automatik. Det var som ambulansföraren sa; det är en av de sakerna vi betalar skatt för.....

*********


Henrik Dorsin, Lars-Göran, Thomas Di Leva

Henrik Dorsin är hemskt duktig. Igår var vi ett gäng från IBS som först åt middag och sen var på IDDU:n teatern och såg Henrik Dorsin. Från 19.00 nästan till 22.00 med en halv timmas paus och ändå orkade han underhålla oss. BRA!

Förra helgen var också bra! Barnen väckte oss med världens sång "JA MÅ HAN LEVA, JA MÅ HAN LEVA osv. L-G fyllde 50 och det firade vi uppe i Luleå hos Kerstin och Lars-Gunnar. Vi (Malin, Hanna, Frida och jag) hade fixat så att han fick göra saker som gärna vill göra men inte hunnit göra tidigare. Formula 1 (F1-lopp)  visste vi att han ville köra, tyvärr kunde vi ju inte riktigt fixa det men en häst skulle vi ju kunna fixa hos Kerstin och Lars-Gunnar eftersom de har tre stycken. Nu blev det lite ont om tid så han fick sätta på sig skoterhjälmen och miniskidor och tolka efter Stina, Kajos kompis, istället. Sen var det ju vasaloppet ett par varv runt huset med miniskidor och en stav! Inte blåbärssoppa utan frusna blåbär fick han när han kom i mål. Efter det gick vi in och tjejerna klädde om honom till di Leva. När han sen sjöng "fiskarna simmar" så vek vi oss alla dubbelvikta. Efter det var det TopModel. Hanna tog fram sin kamera och lampor, knäppte honom, alltså Di Leva och L-G poserade : ). Jag lovar att lägga in något kort så snart Hanna lagt över dem till datorn.

Efter det blev det bowling, något L-G aldrig gjort, och nu första gången han körde slog han oss alla sex!!! Vad säger det om oss andra?????

Kerstin skjutsade sedan L-G och mig till en restaurang med Thailändsk mat där vi åt jätte gott! Barnen åkte med Kerstin och Lars-Gunnar hem till Brändön och hundarna och jag och L-G stannade i stan och sov över på hotell.