SLUT IGEN! efter två hyfsade dagar.

Sitter här och är helt slut igen!!  Vad är detta? Jag orkar ju ingenting? Det var spruta igår men jag har inte haft speciellt hög feber i natt. Sov till nio och har varit ute med Kajo i en halvtimme och känner nu att jag inte orkar ta ett steg till. Tur att det är min lediga dag. Nu ska jag försöka vila ett tag och se om det blir bättre. Jag SKA ju i väg till Forslunda i kväll.

Att göra listan kvar till nästa helg! Många val! och Listen på garagväggen igen

En helg utan krafter : (

Spruta på fredag kväll och jag var helt slut så jag la mig redan kl 21.30 och vaknade igen efter någon timme med ordentlig feberfrossa. Fick i mig febernedsättande och kände mig hyfsad på lördag fm. Gick ut med Kajo vid nio tiden och skottade snö, L-G är ju inte OK än efter operationen, och sedan skulle jag ta tag i min "att göra lista". Fast först var jag ju tvungen att vila när jag efter någon timme kom in igen. Jag hade inte alls räknat med att åka till stan men det var den här helgen Malin hade tid att åka och kika på tapeter och på en ny säng och nu skulle både jag och L-G med. Curlingföräldrarna!!!

Hanna skulle inte hänga med för Oskar var kvar här hos oss, han hade missat sista bussen hem ; ). Frida som redan varit på fotbollsträning hade bestämt att hon skulle till Fanny istället för att hänga med oss. Så L-G, Malin och jag åkte in till stan för att hjälpa Malin att välja tapet men såklart valde hon själv och det är verkligen tur att det bara är garderobsdörrarna som hon ska ha ny tapet på eftersom tapeten hon fastnade för kostade 467:-/rullen. Sen var det Jysk och MIO för att provligga sängar och nu har hon två sängar att välja mellan men först bestämde vi att vi skulle se vad motsvarande säng kostar på IKEA. På Jysk hittade jag en matta åt Kajo som hon nu kan ligga på vid min säng. (Hon har ju tuggat sönder alla andra som jag har haft där förr men nu får vi hålla tummarna att den här håller ett tag.)

Efter Jysk var det dags för Buketten. Malin var sugen på en ny blomma till hennes rum och bestämde sig för en "galen gräslök" men kunde inte riktigt bestämma sig för vilken av alla exemplar som hon skulle ta. Skulle den vara lång, korta, smal eler tjock?  
- Vilken ska jag välja?  frågar Malin
- Ta en grön"  säger L-G  ; )

Sen var det även dags för L-G att handla först Sporthuset för att köpa valla mm till slalomskidorna och sen var det Ohlssons Tyger!!! Han skulle ha en gardin till garaget, joo det är sant, och rött skulle det vara i tyget, samma röda färg som nya bilen och listen på väggen......

Och så blev det coop och vi funderar på vad det var vi skulle handla och pratar om middag och disktrasor osv och sen kommer jag på att vi måste ha svamp. Jag hämtar L-G och är på väg mot diskmedel mm. Nä, jag menar champinjoner säger jag ; )

Sen innan kassan så var jag så trött och slut så jag gick ut och satt mig på bänken och väntade på Malin och L-G tills de kom igenom kassan. Det kan jag gilla ibland, att bara sitta och titta på folk.

Barn hur ser de ut? Är de lik sina föräldrar? Vilken förälder är de mest lik? Oj han/hon var trött och less men blir nöjd när de kommer ut och får sitt lördagsgodis osv osv

Par, hur ser de ut? Passar de ihop över huvud taget? Är de lika? Äldre par kring 70 är nästan de mest intressanta?  De är ofta gulligast . . .

Kommer någon i rullstol så kollar jag snabbt om det är någon jag känner sen jag varit i Sävar på rehabilitering. Fast det är det sällan....

Någan annan som jag känner igen men inte vet vem det är. Är det någon fd arbetskollega, är det någon jag läst med, är det någon som arbetat hos någon kund, är det någon klass- eller fotbollsförälder, är det någon från Robertsfors eller kan det vara någon hundägare jag träffat, eller . . . . Det är nästan jobbigast, när man inte kan placera in folk rätt. Ännu värre om de hälsar på mig och jag inte har någon aaaaning om vem det är utan vet bara att jag borde veta det. . .

Vi kom hem vid middagstid efter en tung men trevlig dag i stan. L-G lagade en god middag "paprikafilé" med champinjoner ; ). Sen såg Frida, Malin, L-G och jag sista uttagningen till melodifestivalen. Kl halv tio var jag helt slut så vi gick och la oss. Malin var så klart uppe ett tag till men jag somnade direkt och vaknade kl 2 när Hanna var på väg hem från Anna och deras filmkväll och ringde och frågade oss om ytterdörren var öppen???? mig. Hur ofta brukar vil låsa ut våra barn!!! 

Jag vaknade i morse vid halv tio, sovit runt klockan!!, och var helt slut och matt. Men blev alldeles varm inombords för L-G och Malin hade fixat en härlig frukost åt hela familjen. Härligt gott! Restan av dagen har jag tillbringat i soffan och suttit här några kortare svängar. Barnen har varit ute och lekt med Kajo i snön men hon vill gärna att även jag ska vara aktiv och försöker få igång mig så fort jag kliver upp ur soffan. Tyvärr har jag inte orkat med henne eller något annat idag. Så är det ofta jag har orken så jag fixar veckorna men behöver helgerna för att vila upp mig....  Nu är det dags för spruta igen och jag håller tummarna för att jag slipper någon frossa i natt. Men först ska jag smaka av det nybakta brödet som L-G precis tagit ur ugnen.

Takdropp!!!

I dag när jag kom hem från jobbet gick jag ut med Kajo och när jag öppnar ytterdörren så droppar det något i huvudet på mig. Kikar upp och ser att solen smälter snön och att det är takdropp!!! Härligt trots de här sista kalla dagarna så är vi helt klart på väg till sommar och bad igen. Solglasögon har jag också fått börja använda när jag kör bil så det måste nästan vara vår eller?

N får jag en vovve i famnen som tycker att jag är jättetråkig. . . Vill kanske ha färskt vatten från kran i tvättstugan eller bara uppmärksamhet.


Skriv som du pratar

Man säger ju att man ska skriva som man pratar. Men ibland när jag läser mina tidigare inlägg så undrar jag hur jag låter när jag pratar. Ordföljden kan var upp och ner och bak och fram. Man kan även vara glad om jag har kommit ihåg alla ord fast det kompenserar jag ju med att upprepa andra flera ggr.

Ni som läser bloggen måste ha överseende med mig och hur jag skriver, TACK!


Röd som vägglisten i garaget.

Jag som skaffat leasingbil för att vi ska slippa behöva bry oss om bilen och nu har jag tre bilar helt plötsligt som jag måste hålla reda på. Jag hämtade våran nya A4 idag, KUL!  den står i garaget nu och det är samma färg på den som på listen L-G målade i somras. Gamla A4:an är i Skellefteå där de ska laga bränslepumpen och sen ska den till Umeå, antagligen med bärgare? Passaten, hyrbilen, hämtade vi från Umeå i kväll och i morgon ska den tillbaka till Skellefteå, vi kör väl den dit . . .
Allt strul bara för att de från "mobilitetsgarantin" tyckte att g:a A4:an skulle bärgas till Skellefteå i fredags istället för till i Umeå. Trots att jag sa att det var närmare till Umeå och han som körde bärgaren oxå sa att det var nog lika bra att dra den till Umeå men killen på 020-numret gav sig inte utan den skulle till Skellefteå.

Äh, det är bara att se det positiva i det hela. Med några extra resor till Umeå och Skeå så kör vi snabbt in bilen och vinterdäcken och sen får jag börja gasa på igen ; ) ?

Hanna och Frida har varit lediga från skolan idag. Lärarna har haft någon studiedag. Skönt för Kajo då har hon haft sällskap hela dagen idag också och även fått vara iväg på en skogspromenad med Hanna. Det är största fördelen med att vara fler i familjen när man har hund. Det är jämt någon som är hemma och Kajo behöver sällan vara ensam mer än 4-5 timmar en dag och sällan en hel vecka i rad.

Nu är det sprutdags och sen sovdags. GOD NATT!

L-G läser sin senaste kvällslektyr. A4:ans instuktionsbok. Han måste väl se om han hittar någon skillnad i den här jämfört med den förra?!  För mig ser de lika ut, skulle aldrig falla mig in och sitta och läsa en instruktionsbok (för en bil) från pärm till pärm. Jag öppnar den ev om det är någon lampa som börjar blinka i bilen. Men först ringer jag alltid L-G och frågar honom och om han inte kommer i håg vad som stod i boken så kan jag väl leta reda på det jag vill veta.

Slapp Snöig dag och "kåssa nös" som Frida sa förr.

Slapp dag tills nu ikväll. Jag har precis kommit in efter snöskottning. Nu vräker det ner och det gör det alltid när L-G är sjuk och inte kan skotta snö. Det är då den tunga snön kommer. Fast idag har jag haft hjälp av Hanna och Malin som tog första svängen och nu har jag tagit en andra omgång. Den enda som gillar det här med att skotta snö är Kajo. Hon älskar att vara ute med oss när vi jobbar.... Fast jag har ju tjatat om snö hela vintern och nu kommer den ju så man ska väl inte klaga.

I morgon är det handbollsmatch kl halv tio men först ska vi skjutsa Malin halv nio till Jennings så det är bara ut och skotta först. Antagligen en riktig snövall som vi ska ta oss igenom först. Skulle vara skönt att ha Audin här nu med fyrhjulsdrift för då är det bara att backa ut om inte snön är för hård. Men audin svek ju oss igår och idag kör vi passat. Iof en ny fin bil men ingen fyrhjulsdrift. Jag var ute och körde med den idag och märker att jag numera kör på ett helt annat sätt än tidigare. Fyrhjulsdriften gör ju att man tar sig fram oavsett väglag och då kör man därefter.

Malin har knappt hunnit vara hemma idag. Hon kom från Sandra vid sju tiden och var helt slut efter en hel skoterdag. Livrädd hade hon varit för Sandra hade kört fort och hon och Sara hade fått turas att sitta antingen bakom Sandra elr på kälken efter. Kan ju inte ha gått så jä-la fort med kälke bakom men Malin har ju inte åkt skoter så ofta så hon upplevde det som livsfarligt ; )

Frida hämtade jag hem från Fanny först kl två. Jag hade tänkt hämta henne tidigare men hon ringde och ville stanna kvar längre och fick både lunch och nygräddade bullar där. Åååh vad det luktade gott när jag hämtade henne. Det är en evighet sedan jag bakade bullar måste göra det snart om inte annat för att få känna doften! Frida hann bara hem och så ringde nästa kompis och så har hon varit med Sofi hela kvällen.

Hanna sov länge idag kan jag förstå för kl var halv tre i natt innan hon kom i säng. Hon har också slappat med oss och sett herrarnas slalomåk idag. Ingen VM-medalj blev det och inte speciellt spännande eftersom de flesta åkte ut. Senare i eftermiddag fick hon pengar och gick med Anna och köpte godis. Godiset som vi lovat henne igår kväll och som hon inte fick när bilen strejkade så nu fick hon godismysa med Anna istället. 

Spruta i kväll. Struntade ju i den igår. Något som jag brukar göra var tredje-fjärde månad så där. Jag kan ibland bara känna att jag inte vill ha något stick eftersom huden känns alldeles öm och "knölig" efter alla stick. Men nu måste jag visst ta den jag törs inte "glömma" sprutan två dagar i rad.

Hur fungerar bilar??

Våran nya bil står i Umeå på Motorcentralen men de hann inte göra klar den för leverans idag utan vi får den på måndag. Och vad händer? Jo, i kväll skulle L-G skjutsa Frida till Fanny och Hanna skulle få åka iväg och köpa godis/kakor elr vad hon ville eftersom hon ska vara ensam hemma med oss i kväll.  De tar bilen och jag tar Kajo och går åt andra hållet. När jag kommer runt halva kvarteret ropar Frida och där står de. Bilen har stannat!!!! och den går inte igång igen. Det finns batteri och även bensin, L-G kollar säkringarna till bensinpumpen och den är OK. Sen får han ju inte skruva mer eftersom det är en leasingbil (och han kan ju inte heller nu när han fortfarande har ont efter operationen), så nu har jag ringt efter service och de är här om någon halvtimme till. Frågan är nu - vet bilen att vi ska överge den? Varför stannar den idag??? Fast jag tror ju att det är bensinen som frusit men det spelar ju mindre roll den tinar ju inte där den står.

Hanna fick inget godis i kväll.
Frida sover hos Fanny, Johan kom och hämtade henne.
Malin sover hos Sandra tillsammans med Sara. L-G hann skjutsa henne innan bilen strejkade.
Hanna får köpa godis i morgon...........

Frida duktig tjej!

Upp kl 05.30 idag! Det är sällan jag är uppe så tidigt men idag skulle jag skjutsa L-G till Ske-å. Han hade fått tid för operation kl 7.30 och kunde inte ta blien eftersom han inte fick köra hem själv i em. När jag var tillbaka hemma hade Malin och Hanna hunnit iväg och Frida som är sjuk var ensam hemma med Kajo. Trött som jag var gick jag och la mig och sov en timme till.

Sen senare på dagen kollade Frida tempen och eftersom hon inte hade mer än 37,2 så bestämde jag mig för att jag kunde åka på mötet som jag hade på jobbet kl ett. Vi brukar ju annars vara hemma med Frida när hon är sjuk men hon tyckte att det var OK att jag åkte eftersom Hanna skulle vara hemma vid halv tre tiden. Frida låg framför TVn och jag la termometern, en alvedon och ett glas vatten på bordet. Du får ta alvedonen om tempen stiger sa jag. Jag hann inte in till stan innan hon ringde och sa att nu visade termometern 38,2.  Antagligen hade hon kollat flera ggr, vi har en örontermometer, för att se om tempen steg..... Vad gör man, får dåligt samvete, hmm ska jag vända elr??  Jag sa åt Frida att hon skulle ta alvedonen och sedan ringde jag efter en timme och kollade att febern verkligen var på väg ner. Som tur var den det och jag kunde sitta i lugn och ro på mötet sen. Puh! Jag tror inte jag gör om det, inte med L-G nersövd iaf.

Efter jobbet åkte jag direkt till Skeå och hämtade hem L-G. Allt hade gått bra och de trodde inte att bråcket skulle komma tillbaka,  trots att det är tredje gången han opereras för samma sak. Påverkad var han och det var nog helt OK att han inte skulle köra bil hem, när han pratade sluddrade han som attan fast det hörde han inte själv : ). 

I kväll hade Frida 39,1 så hon och L-G får kurera sig tillsammans i morgon.

* * * *

I går kväll ringde jag till Fridas fröken Lena och sa att Frida var sjuk. "Säg åt fröken att jag vill ha hem mina matteböcker så jag kan räkna" sa Frida. Jag frågade Lena om det var någon "tävling" på g  mellan barnen och hon sa att delar av matteboken får de arbeta i så mycket de vill och de är några som sitter och räknar så fort de har möjlighet, bl a Frida. Hmmmm   Vi tävlar inte, sa Frida. ; )

* * * *


JA, vi ska till Sikeå

Det blir utställning i morgon. Idag har jag lusgranskat Kajos päls och gått igenom massor. Hon tappar päls som aldrig förr och jag har borstat och kammat henne och gått igenom nästan varenda hårstrå. Inga ägg och inte en lus har jag hittat. Så jag har bestämt att vi ska iväg i morgon. Skönt! För det blir kul att träffa hennes syrror, Izor, Xanto, Elodia och Walle i morgon. Vi (läs jag) vill inte missa det.

Idag har det varit fint väder. Inte lika fint som igår men en skogspromenad blev det iaf för L-G, mig och Kajo. Malin och Hanna har varit in till stan och shoppat och Frida har varit iväg till Linn idag. Frida hon är inte riktigt kry. Kan det vara jag som smittat henne. Nästan 38 i temp i kväll och hes och hostig. Hmmm  det blir nog ingen Spiran och utställning för henne i morgon. Hon får kurera sig här hemma till på måndag.  Är hon sjuk på måndag så måste hon nog stanna ensam hemma. Jag ska ju skjutsa L-G till lassa i Skeå då och sen har jag ett möte på jobbet mln ett och fyra. Hoppas bara inte Frida har hög feber för då måste jag ju stanna hemma.

Glömde ringa till Kerstin och Lars-Gunnar i kväll och inte har jag ringt till Gun. Förstår inte när jag ska ha tid och ork samtidigt så att jag kommer mig för att ringa. Nu är det ca två veckor sedan jag började fundera på att ringa dem men de har ju varit massor..... Ringde ju mamma i veckan iaf, skönt!!

? ? ? Hundutställning ? ? ?


- - - - MINUS - - - - TJUGOTRE GRADER UTE! ÅÅÅåååhhh vilken härlig kvällspromenad det blev. Både Kajo och jag trivdes  ute och när jag kom tillbaka släppte jag henne här på gården och då blev det världens glädjerus och bus. Fast det var inte alls samma aktivering som hon hade fått om vi hade tagit oss till Forslunda idag. Men jag vill avvakta ett tag till innan jag låter henne träffa andra hundar så jag säkert vet att hon är av med all ohyra. Imorgon kväll ev fredag kväll blir det bad med ohyreschampo och sen får jag se hur det ser ut i pälsen. Iofs har vi inte sett några löss sedan förra fredagen men jag tror att hon kan har små gneter kvar.

Hur vi gör med utsällningen på söndag bestämmer väl vi på lördag..... Jag som tänkte hinna ringträna innan vi skulle dit och det har det ju inte blivit av. Sen fäller hon igen nu när kylan kommit!!  Det blev ju kallt helt plötsligt så då reagerade väl kroppen med att tro att den skulle fälla sommar/höst pälsen nu eller hur blev det ; ) Tycker hon fäller jämt fast det har nog varit ett par månader här kring jul som hon inte fällt.

* * * *

Idag var jag förbi på Motorcentralen för att lyssna vart nya bilen håller hus. De hade ju lovat bilen i veckan men den hade inte lämnat Helsingborg än så det är frågan om vi har den i veckan. Leverans vecka 6 stod det men sen stod det en kommentar senast den 13/2 och det är ju en hel vecka till dess.... Det är bara att vänta!!

Jag vet minst en som längtar mer än jag . . .

* * * *

Hemma från Åre

Hemma igen! Skönt!

Trist att vi inte fick se någon Super-G i Åre. Det känns lite onödigt att åka över 100 mil en helg bara för att se invigningen av VM. Visst var det trevligt att se invigning men slaskigt och snöigt och blåsigt. Kunde ha varit bättre väder fast det kan ju ingen styra över. Sen var det en hel del folk så det var svårt att se något "live"på senen utan att stå på tå se det var TV-skärmarna som gällde och det har man ju hemma....... Men de som åkte slalom tyckte nog att det var värt resan och jag vet ju att L-G hade uppskattat resan betydligt mer än jag gjorde eftersom han älskar att åka slalom.

Fast i övrigt hade vi ju en trevlig helg. Höjdpunkten var lördagsmiddagen på Karolinen med täljstensmeny. Sen var vi ju en kväll in till Åre och festade på samma ställe som alla kändisar.

Maria, Lollo, Tina och jag var också och åt lunch på en restaurang i Åre och när vi skulle gå ut så satt Anja Person i bordet intill. Vad säger man? Hej! Kan jag få autografen? Får jag knäppa ett kort? Läget? Lycka till! Nä, vi blev alla fyra så paffa så ingen av oss sa något utan gick bara ut i restaurangen. Lycka till! kunde man väl fått ur sig iaf. Fast Anja tycker nog att det är skönt att få vara i fred från en massa dumma kommentarer. 

Vi var även och shoppade i Åres nyaste galleri och där träffade vi på alla de andra Svenska utförstjejerna.

Men som sagt var trevlig helg med arbetskamraterna men alldeles för lång bilresa ffa när jag hade feber och ont i magen hela hemresan. Har haft feber idag oxå men hoppas att jag ska fixa och åka iväg till jobbet i morgon.

* * * *

Kajo har visst varit busigare än vanligt när jag varit bortrest och i går när Malin var här ute med henne hade hon sprungit runt och långlinan hade hamnat runt Malins ben så att hon trillat omkull. Malin slog sig ganska illa och har inte kunnat sova i natt för att hon haft ont i nacken.