Hammarslag ger morgonpromenad

DONK DONK BONK PANG jag vaknade i morse av ett hamrande och trodde minst att någon spikade upp en hylla precis ovanför vår säng. Nu visade det sig att det var L-G som fått ett av sina ryck idag klockan halv åtta en lördag morgon och börjat spika räcket uppe på vår veranda ovanför grovéntren. Just i dag, min första lediga dag på min låååååååånga semester får han för sig att bräderna som har legat i förrådet sedan förra sommaren  måste upp nu. Jag som hade tänkt ha en första slappardag och det enda som jag bokat in idag var sovmorgon!!!!!!

Jag kände direkt att det doftade nykokt kaffe så det var bara att kliva upp och ta en kopp. Sen såg jag att det var  strålade sol ute och jag tog Kajo med mig på en riktig långpromenad i det härliga vädret och njöt verkligen av en tidig morgonpromenad. Det var så skönt så jag bestämde att det här skulle jag göra varje morgon under min semester; Upp tidigt, fika och sedan på långpromenad med Kajo. Vi får se hur jag lyckas???

Inte tid! Ingen tid över, har inte hunnit . . . .

Jag har ju tänkt skriva om Sardinienresan men jag har inte hunnit . . . .
Tänkte skicka kort för framkallning från resan men jag har inte hunnit. . . .
Tänkte skriva om sista kurstillfället men jag har inte hunnit. . . .
Hade tänkt träna med Kajo men jag har inte hunnit. . . .
Hade tänkt lägga ut bilder på RBBK:s hemsida från kursen men jag har inte hunnit. . .
Hade tänkt skaffa ny webbadres till RBBK:s hemsida men jag har inte hunnit . . .
Hade tänkt skriva om Furunäs/Bullmarkscupen men jag har inte hunnit. . .
Tänkte skriva om tjejmiddagen hos Agneta men jag har inte hunnit. . .
Hade tänkt lägga ut bilder från tjejmiddagen men jag har inte hunnit. . .
Tänkte skriva om vinlotteriet på jobbet, jag vann igen, men jag har inte hunnit. . .
Tänkte skriva om allt strul på jobbet, med datorerna, men jag har inte hunnit. . .
Tänkte skriva om våran trevliga midsommarhelg uppe på Brändön men jag har inte hunnit. . .
Tänkte lägga ut bilder från midsommarhelgen men jag har inte hunnit. . .

Lovar att jag ska bättra mig men att skriva här ska ju vara ett nöje och inte kännas som ett tvång alltså skriver jag inget mer just nu utan gör det när jag hinner . . . . .  kanske till veckan när jag börjar semestern igen, längtar . . . . .

Sommarlov

Skolavslutning! och solen sken i morse igen. Det är roligt att tjejerna jämt har tur med vädret när de börjar sommarlovet. Vi delade på oss och L-G gick till kyrkan för att se Fridas skolavslutning. Frida som fick en jättefin pärm från fröken med teckningar, berättelse dikter mm som var ända från dagis tiden.

Jag gick till folkets hus idag på 9;ornas avslutning. Trevligt! Alla uppklädda killarna i kavaj och många med slips och tjejerna i sommarfina klänningar. Vid betygsutdelning delades även premier åt de tre duktigaste i varje klass och Hanna fick en jättefin bok! Vi vet ju att hon är duktig och har bra betyg men att hon var bland de tre bästa i klassen hade vi ju ingen aning om och jag tror inte hon visste det själv heller. Men det är ju jätte kul att de får uppskattning. Malin hade lika bra betyg som Hanna´men Malin fick inte någon premie i fjol för hon gick ju i en helt annan klass där de var massor som hade lika bra betyg. Så lite orättivist kan det väl vara när det är de tre bästa i varje klass som premieras och inte de bästa i skolan. Fast är det de bästa som ska premieras det kanske är de som förbättrat sig under året eller den/de som gjort något annat kanske för de andra kompisarna. Idrottslärarna delar ju även ut priser till elever som är duktiga på idrott och de har verkligen tänkt igenom priset Ida tex som är duktig på fotboll och handboll fick en hockyklubba för att hon skulle förbättra sin skridskoåkning osv. Kanske musiklärarna skulle göra det samma. Ämneslärarna kunde ju också göra något sådant då skulle kanske fler barn  uppmärksammas för det de är duktiga på. För ofta är man inte duktig i alla ämnen men alltid är man duktig på något. 

Efter Folkets hus samlades klassen med föräldrar, Frida och L-G hann också med, hemma i Noreas trädgård där vi åt tårta drack kaffe pratade mm. Trevligt men samtidigt lite sorgligt. Hanna har ju gått i samma klass med flera av kompisarna från förskolan och en del har hon träffat redan på dagis och nu skingras de och många kommer hon knappt att ha kontakt med mer. Jag vet ju hur svårt det är att hålla kontakten med alla gamla kompisar det blir mer och mer sällan som jag eller de hör utav sig. Något julkort ibland eller födelsedagshälsning eller så kan man träffa någon när vi åker upp till Övertorneå och hälsar på mamma. Men det är ju inte så ofta vi åker dit upp nu.

Här är lungt i huset just nu. Men det har varit fullt pådrag hela dagen Malin med Sara och Sandra,  Hanna med Oskar och Anna, Frida med Sofie och Linnéa så efter middagen somnade jag och glömde helt bort att jag skulle till Karin och klippa mig. Men det är tur att man bor nära och att hon har koll på oss så hon ringde och påminde mig så nu sitter jag nyslingad och nyklippt här. Skönt!

Lars-Göran tog kvällspromenaden med Kajo nyss men jag hängde inte med eftersom jag såg en film. Malin har kommit in från sin joggingrunda för en stund sedan. Hanna är i Noreas stuga i kväll, undrar vilken tid hon vill bli hämtad. Frida sover över hos Sofie. Jag tror jag tar en dusch och lägger mig igen.

Hemma igen . . .

Hemma igen. Eller det har vi varit i några dagar men jag har inte hunnit sätta mig här sen dess eftersom det varit fullt upp. Vi kom hem i  fredags morse efter att vi vaknat vid sjutiden på "Rest en Fly" där vi hann få en nattvila på 3-4 timmar men det var ändå skönt att slippa ligga och vila på någon bänk eller golv på Arlanda. Vi hade iaf ork att packa upp direkt när vi kom hem och få oss lite lunch innen vi sov i någon timme. Sedan var det middagsdags och jag och Lars-Göran körde upp till Piteå för att hämta Kajo. Tjejerna hade fullt upp här hemma Malin med sin solbränna och kompisar, Hanna med Oskar och Frida med Fanny och fotbollsträning så det var bara vi två som åkte iväg. Kajo kände inte igen oss först utan skällde ut oss tillsammans med resten av Kickis hundar. Men vad skulle hon göra om de tyckte de var något man skulle skälla ut så måste man väl hänga på. Iaf blev hon otroligt glad när hon upptäckte att det var vi och sprang runt runt mellan L-G, mig och Kicki sen några varv runt bilen för att se om det var någon fler med. När vi sen skulle åka iväg hoppade hon direkt ín i bilen och tvekade inte att hänga med oss. Trots det tror jag att hon verkligen trivts där med hundarna, hästarna och ffa Kicki. Det är verkligen skönt att ha någon som man vet att man kan lämna henne till. Tyvärr hade jag glömt kameran och missade ett tillfälle igen att få fotografera Nalle. Sen berättade även Kicki att hon bestämt sig för att behålla Nalle och Ginny trots att hon i fortsättningen bara ska föda upp Borderterrier. Nalle hade hon ett tag ev tänkt överlåta till Mimmi och Tim men hon kände nu att hon inte fixade det.

På fredag var det jobb och skola igen men Malin stannade hemma, pga av sitt solexsem och blåsor, och det var nog tur för när jag åkte hemifrån så började Kajo yla efter sin flock, hon saknade nog alla sina hundkompisar som hon haft när vi varit iväg. Hon blev inte tyst förrän Malin började aktivera henne och fick henne på andra tankar och sedan kunde hon slappna utav och vila.

På fredag var vi hemma hela kvällen i värmen och det var riktigt skönt lika skönt som vi hade haft det innan vi lämnade Algerho. Frida åkte iväg på eftermiddagen på scoutläger och skulle sova i Sikfors över natten och skulle inte hämtas hem förrän kl 14.00 på lördagen.

Eftersom inte Frida var hemma på lördag morgon passade jag och L-G att åka till stan för att köpa henne en födelsedagspresent. På vägen hem åkte vi över Bullmark för att hinna på "Grunkor och mojänger" i Överklinten och sen snabbt hem och äta lunch, packa bilen med hundsaker och iväg till Vippers för träning. Vi var inte så många den här gången men det var ändå jättekul för Elisabeth och Bosse hade tagit sig tid att komma förbi och vi fick träffa Izor och Xanto. Xanto som nu blivit lika hög som Izor, hjälp vad fort de växer. . . . Vid fyratiden kom L-G och Hanna och hämtade hem oss och när jag kom hem hade Frida redan hunnit iväg igen till Fannys stuga för att bada i Tryssjön. L-G och jag bestämde oss för att vila en stund så det blev en sen middag i går kväll . . . .

I morse vaknade vi och insåg att nu var det dags att ta tag i trädgården, bilen, inköp av blommor mm. Det hinner snabbt hopa sig när man varit borta i drygt en vecka men ikväll såg det ändå ganska bra ut. Nu är det inomhusstädning och fönsterputsning som behövs. Jag har bara dammsugit och skurat sedan vi kom hem och ffa tvättat kläder, kom just på att det är dags att lägga in en maskin igen. Sen var det ju blommorna som inte fått vatten sedan vi kom hem och så skulle jag ju tidrapportera . . .

Fortsätter att skriva lite om Sardinienresan en annan gång.