Vilken härlig solig varm dag : )

Tänkte ta en snabb morgonpromenad idag eftersom jag bestämt mig för att spara krafterna för att kunna gå på en längre promenad senare idag. Jag gick upp i skogen och bestämde mig helt plötsligt för att ta en genväg eftersom det var skare. Tyvärr var det inte skare hela vägen utan jag sjönk igenom flera ggr och då blev det helt plötsligt en jättejobbig genväg och just nu är jag helt slut i benen. 

Återkommer senare idag . . . .

Det blev en långpromenad i det härliga vårvädret. 10-15 grader varmt i flera dagar, jätteskönt men sen var det ju mindre trevligt att ta in Kajo. Hon var hur smutsig som helst. Jag försökte få bort det värsta genom att låta henne ligga i snön och även krypa tog även en handduk som hjälp. Ändå blev det som ett mindre sandtag där hon legat och torkat upp. Själv slocknade jag en timme efter promenaden.

Frida kom hem från skolan och var överlycklig. De hade varit iväg till Umeå idag. Först fick de vara och testa Jujutsu och sen på något ställe där det hade fått klä ut sig. Sen var de på Akademibokhandeln och fick var sin bok, Frida fick den boken hon önskat sig och var helt nöjd.

Jag kom iväg med Kajo till Forslunda idag. Känns skönt för vi behöver det : ). Idag var vi några fler Buffy, Börje, Diva, Elodia, DD, Panta och så Enzo som vi inte träffat på ett par månader och han hade vuxit ffa på höjden. Lena H var också där och som alltid kommer hon med en del bra råd och synpunkter. Tack, Lena. Lena ska även vara kursledare här i Robertsfors när RBBK kör igång kurserna i allmänlydnad.
 
I morgon är det jobb igen. Jag har ganska fullt upp just nu så det har varit skönt att få koppla bort det en dag. I morgon eftermiddag har jag även utvecklingssamtal. Skulle ha förberett mig men jag har inte riktigt hunnit med det eller ska jag vara ärlig har jag inte prioritera det. 

Sen har vi bestämt att vi har städdag här hemma i morgon kväll. Vi ska hjälpas åt alla fem för att det inte ska ta så lång tid.


Stolt moster!


image18Grattis Gustaf!

Vad kul!

Förra veckan blev Gustaf uttagen till målvakt i landslaget ungdomar upp t o m 16 år. Sen har de i veckan åkt ner till Åland för att spela tre landskamper mot Åland. Gustaf fick stå i går och . . .

2007-03-27

Sveriges Team 16 vann klart mot Finland
Sveriges Team 16 vann stort mot Finland med 6-2 (2-2, 3-0, 1-0) i Islandia, Mariehamn, på Åland på tisdagseftermiddagen i den andra av tre landskamper.
I första perioden var det Finland som satte full fart de första två minuterna och skapade flera chanser framför svenska målvakten Gustav Lindvall.

mer kan man läsa här http://www.swehockey.se/t3b.asp?p=69309&x=1&a=909353

* * * * * * *
Malin har ju alltid skojat att hon ska bli rik när hon blir stor. Hon ska se till att hon får gott om pengar. Hur då har vi frågat? Vad tänker du bli då? Då brukar hon skämtsamt säga att hon förlitar sig helt på Gustaf. "Han kommer att bli hockyeproffs i NHL och då ska jag åka dit och hälsa på honom och där finns säkert någon annan snygg, trevlig, rik hockyekille som jag kan gifta mig med."  Malin kanska få rätt! Han kanske blir proffs i framtiden, vem vet . . .

* * * * * * *

Gustaf har spelat i dag också. Han fick stå i dagens match igen! Kul och de vann igen! Ännu roligare.


En hundägares hatthylla

Jag undrar vad våra gäster tänker . . .

image17

Våren på g, eller?

Vill bara tala om för Elisabeth att trots att vi inte planterar några blommor här än så ser vi en hel del vårtecken ; ). Det första jag såg var för några veckor sedan när jag kom hem och stearinljusen som stått i fönstret, mot söder, slokat igen. Det händer varje vår för mig, jag missar våren och stearinljusen kroknar i solen :) Nästa vårtecken var rabatten, jorden kom fram utan Kajos hjälp och nu de sista vårtecknent, Frida har fått ta ut cykeln. Nu väntar jag bara på det bästa och det är när de skyltar om från 90 till 110 på E4:an mellan Djäkneboda och Umeå.

Vi har hämtat Malin från Flyget i dag och hon har haft massor att berätta. Nu kan hon säga "Jag älskar dig" på åtta språk. Jag undrar vad det sysslat med. Men det har nog gått ganska lungt till enligt deras lärare för hon hade aldrig varit iväg med en så lättsam grupp : ). Föräldrarna ( släkten) där Malin bott visste nog vad som var populärt hos svenska vuxna för de hade skickat med tre flaskor Rioja-vin som tillverkats där. Vi fick även en DVD som vi inte hunnit titta på än.

Ibumetin istället för Alvedon

Spruta i kväll.
Har ju varit så risig efter sprutorna på sista tiden så nu ska jag försöka få ner febern med Ibumetin istället för Alvedon. Ibumetin ska vara bättre eftersom det är inflammationshämmande.

Vinst igen! Saknar Malin! Bild på A4:an!

Jag vann igen! Två flaskor vin. Jag som inte dricker vin ; ) . Fjärde gången som jag är med i vinlotteriet andra gången vann jag första pris = 6 flaskor vin och nu idag 2 flaskor. Vinlotteriet har ju pågått i flera år men jag brukar ju inte vara med eftersom jag inte tycker om vin. L-G har ju inte heller drukit vin men började för ca 5 år sedan att tycka det var ganska gott till maten och nu tycker han att det är riktigt gott. Därför kunde jag ju vara med i vinlotteriet det är ju en social grej oxå. Så det var ju ganska typiskt att jag andra gången skulle vinna och då kände jag ju att jag måste vara med fler gånger. Jag kan ju inte bara sluta direkt när jag vunnit men nu vann jag ju igen så jag kommer nog att få fortsätta ett bra tag till. . . . 

I morgon kommer Malin hem. Skönt! Nu tycker jag faktist att hon har varit borta tillräckligt länge. Det går bra i några dagar när någon av de är borta men en vecka är bra länge. . . Fast hon har ju ringt några gånger och sedan har jag senast idag pratat med henne via MSN. I kväll skulle de ut och äta och sedan på någon club och i morgon på morgonen skulle hon upp kl 4 för att ta sig från Habo till Bilbao och flyga därifrån till Madrid och sen till Arlanda och Alvik. Vi ska hämta henne på Alvik vid 17-tiden. Ska iaf vara roligt att höra om allt hon varit med om och jag hoppas hon tagit massor av kort för hon har ju vår karmera med sig och sen har hun ju även kamera i mobilen.

I onsdags när Ann-Gerd och Carl-Gunnar var här på middag ville jag ta kort på dem men kameren hade ju Malin med sig så det gick ju inte. Så jag säger: "Äh jag kan inte ta några kort för Malin har kameran med sig. Jag saknar verkligen kameran hade vela ha den på skogspromenaden i dag när jag var ut med Kajo."  Ja, säger Hanna jag saknar också kameran jätte mycket och L-G flikar in "och jag saknar Malin". Hmm så det kan bli ibland. . .

Annars har det varit en lugn kväll. Middagen blev sen eftersom både L-G och jag tog en tupplur efter jobbet. Sen efter middagen åkte L-G och tvättade bilen. Det är knepigt att även nya bilar kan bli smutsiga, fast är det en ny bil längre? Den har ju snart gått 500 mil. Så här ser den ut för er som inte sett den
image16
Kortet tog vi när vi var på Dunderet den 10 mars.

Frida och jag satt oss och såg "Så ska det låta" här nere och Oskar och Hanna såg det på övervåningen.  L-G:s favoritprogram och så missade han första biten, blien var nog riktigt smutsig ; ) Eller så gick det saktare än vanligt pga att han har ont i ryggen. Får se hur länge han ska ha kvar den där sträckningen som han tror att han fick när han strulade i liften på Dundret. Han kände att det gjorde ont i ryggen när han drog i liftkroken men sen kändes det inget förän några dagar efteråt och så har det bara blivit värre och värre. Han har varit hos Östen men han säger att det bara är att vila ut det. Tabletter och så smörjer jag in muskeln med Ibumetin-salva. Fast i kväll efter biltvätten så har hon legat pall med värme runt nacken. Hoppas han känner sig piggare i morgon. 
Senare såg vi en film på 3:an med Michael Douglas, en hel fredag kväll framför TV. Det är sällan jag orkar sitta och titta på flera TV-program i rad. Fast jag var ju ut en sväng med Kajo där emellan.


Reseförberedelser redan nu!

Ibland frågar folk vad jag gör på nätet och jag svarar allt möjligt  (hemsidan, bloggar, Tradera, läser VK, DN, TV-program, väder, hitta.se, bankärenden osv).  När jag skrev det här kom jag på att nätet har blivit det första stället jag söker information om jag funderar på något. Senast i går funderade jag hur "Linus på linjen" lät, jag hade helt glömt det, och det kan man höra på franska TV5:s hemsida.

 Ibland är jag ute i god tid vi ska ju till Sardinien i vår och  jag har senaste veckan gjort massor. Resan bokade vi ju en regning kväll i november på Fritidsresors hemsida. Jag har:

  1. Talat om för min chef att jag ska ha semester när vi ska iväg ; ) Mail såklart!
  2. Beställt Europeiskt sjukförsäkringskort åt oss i familjen som inte hade det sedan tidigare. Gorde det på försäkringskassans hemsida.
  3. Fixat pass åt barnen för deras går ut i april. Det är väl inte så dyrt tänkte jag och 400:- är ju inte så mycket men ska man gångra det med 3 så blir det ju 1200 kr helt plötsligt. Tur att mitt och L-G pass är giltiga i några år till. Sen kom jag på att det är nog sista gången jag behöver betala Malin och Hannas pass för nästa gång de måste förnya dem är de ju 21 resp 20 år. HJÄLP! vad det låter hemskt, vad är Frida då? Som Hanna är nu ungefär 15 år! Läste på polisens hemsida hur man idag ska gå tillväga för att fixa pass och på hemsidan fanns en Ansökningsblankett som jag skrev ut där vi bägge skulle skriva under och våra namnteckningarna skulle vara bevittnade. Annars hade även L-G måst vara med tjejerna till Umeå och det är inte ofta vi bägge är lediga när de har öppet för passansökan hos polisen.
  4. Lyssnat med Kicki om Kajo får vara där under vår resa (fast det gjorde jag ju tidigare redan). Det skulle iaf gå bra under förutsättning att hon inte löper. Har jag räknat rätt ska hon ha löpt klart annars vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på? Kerstin och Lars-Gunnar ska ju resa med oss. Skickade ett mail till Kicki stället för att ringa.
  5. Bokat flyg Umeå-Stockholm för oss alla fem. De har ju ganska billiga flygresor till Stockholm men vi är ju fem stycken så det blir ju ändå en slant. Så ut med 4000 kr där ..... Fast det kan det vara värt. Kan ju kännas ganska jobbigt att komma till Arlanda mitt i natten och sedan ha hela bilresan hem upp till Robban nästa dag. . . Bensin kostar ju och så är det nog dyrare att ha bilen på långtidsparkering på Arlanda. Sen måste man ju även äta ett par ggr om man åker med barnen vad det nu kan vara 70 mil. Sen kan jag ju tänka att ett av stoppen på hemresan skulle bli på IKEA och vad den kostnaden är ju svår att uppskatta. . . . Vi skulle ju även fått resa ner kvällen innan och då skulle vi ju måsta ha någonstans att bo. Bokningen och betalningen av flyget gjorde jag på nätet.                                                                                                                       Jag måste komma ihåg att  ordna så vi har  hotellrum på Arlanda när vi kommer hem. Det kan man nog också göra via nätet. 
  6. Kollat upp vad det kostar att ha bilen på Alviks parkering i åtta dagar. Även det gjorde jag via nätet. Det var ca 500 kr så då blir det dyrare att ta bussen från Robban till Umeå och sen bussen från stan till Alvik. För att inte tala om vad det kostar på att bära resväskorna . . .  

Varför tar ni inte en resa med direktflyg från Umeå då frågar många. Svaret är enkelt det finns inte så många charterresmål från Umeå.
Turkiet - dit får jag inte med L-G, han vägrar. En av orsakerna är att det är ett muslimskt land och han delar inte muslimernas kvinnosyn. Iaf inte som han tror att deras kvinnosyn är och då drar han alla muslimer över en kam. Hmmm 
Kreta - där har vi varit tidigare.  Kan tänka mig att åka dit igen men det finns ju så många andra ställen i världen som man vill se och då lägger jag gärna de få respengar som vi har på ett nytt ställe.
Thailand - En vecka är ju lite kort om tid och så vill vi inte alla dit än pga Tsunamin. Vi är fortfarande glada över att vi inte åkte ner den julen när Tsunamikatastrofen var. L-G och jag hade ju tänkt att vi skulle fira julen där och att barnen skulle få resan som julklapp och sedan bara något mindre paket när vi var där näre. Men både Hanna och Frida vägrade för de ville fira julen här hemma, de ville ha sina julklappar och vara hemma i Sverige under julhelgen. Fortfarande säger Frida att det var de två som räddade oss från Tsunamin och hon är fortfarande rent rädd för att åka dit. Malin oc h Hanna är inte heller så sugen på att åka dit. Jag kände oxå så från början men kan nog tänka mig att åka till Thailand men då ska det vara till någon del där inte vågorna slog in. Jag är orolig för känslan som kan komma över en när man börjar tänka på alla som drunknade där och ffa barnen som lekte på stranden och som inte finns kvar. Usch . . . Åker man med barnen på semester så vill man ju att alla ska må bra och trivas och . . . . . . 


: (

Idag har det varit en sån dag som man kan vara utan.....

* * * * * *

Men Malin har ringt och säger att hon stormtrivs. Familjen hon bor hos behandlar henne som en prinsessa! Idag hade de varit ute och ätit lunch, Paella, det hade varit jättegott sa hon och hon hade ätit mycket. Sen när de var klara med Paellan så kom de in med pommesfrites och kyckling. Malin hade inte förstått att Paellan hade varit en förrätt men alla hade ju ätit mycket och att de orkade med mer tyckte hon var otroligt.

Rioja -men inte vin, hoppas jag . . .

Nu är jag trött fast klockan bara är strax efter tio och det är lördag kväll. Tröttheten beror nog på att vi var uppe tidigt i morse trots att det var lördag. Vi skulle skjutsa Malin till Alvik och vinka utav henne efter som hon ska vara borta en hel vecka! Hon ska till Spanien till Rioja-distriktet tillsammans med åtta andra som också läser spanska på Midgård. Det är skolan i Haro där nere som ordnat allt och bjudit in svenska, polska och tyska skolelever. Allt för att de spanska eleverna skall lära sig att prata bättre engelska. Malin ska bo hos en familj som har en tjej som är 14 år och heter Maria. Hon har redan pratat med tjejen via MSN men det blir nog ändå jätte spännande och en trevlig erfarenhet. De har ett fullspikat program hela veckan tillsammans med eleverna från de andra länderna bl a skulle de på vinprovning och eleverna från de andra länderna får nog provsmaka medan föräldrarna till våra barn från Midgård bestämt att ingen fick smaka, blir lättare för lärarna att hålla koll då. Jag tycker att det är helt OK, varför ska man ha andra regler för barn bara för att de åker utomlands? 
 
L-G är nog också trött för han har sovit ca 1 timme i soffan redan.

Frida åkte iväg till Fanny direkt efter middagen och ska sova över där igen!!

Hanna sitter och spelar på sin gitarr och har gjort det nästan hela kvällen.

Kajo ligger och sover. Hon är ganska nöjd idag för L-G och jag tog en ordentlig skogspromenade med henne mitt på dagen. Hon var ganska slut innan vi var hemma och stannade emellanåt och la sig ner och åt snö.

Jag sitter här och funderar på att gå och lägga mig eller så ska jag skriva klart protokollet som jag började med före middagen. Är det något att fundera på egentligen, jag tror att protokollet får vänta tills i morgon.

God natt! / Eva 

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Anette, Molly och Valles, matte.
Se Anettes blogg
http://www.freewebs.com/mollypolly5/myblog.htm Det är svårt att slå hennes första sak. . . .


REGLER:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga / egendomliga saker om sig själv.
Den som blir "tagen" ska skriva sex saker om sig själva i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.
Till slut väljer den "tagna" sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Här är mina sex:

1.  När jag var 4-5 år så ville jag och min kompis plocka en fin bukett blommor. Vi hittade de finaste blommorna i en grannes rabatt. . .

2. Jag och samma kompis fångade en råtta i en stor gryta. Vi tog in grytan, lyfte på locket och råttan smet iväg inne i köket hemma hos min kompis. Vi ställde tillbaka grytan i grytskåpet, utan att diska den, ringde min kompis mamma och sa att en råtta smitit in genom ytterdörren!

3. En annan kompis var utomlands och jag hade hand om blomvattningen hos henne. Någon dag efter att hon kommit hem skulle jag gå förbi henne och lämna igen nyckeln. Men hon var inte hemma utan jag slängde in nyckeln i brevinkastet. Tyvärr på 2:a våningen, min kompis bodde på 3:e. . . .

4.  Jag var ute hos kund och skulle hålla kurs kliver in klär utav mig ytterkläderna. Går på toa och glömmer att kolla om min långa kjol faller rätt. Det gjorde den inte utan en del hade blivit kvar i strumpbyxorna. Som tur var det en tjej som upptäckte det och sa till mig. Men skämmit var det iaf. Det är sånt man vill glömma trots  att det säkert är 15 år sedan. 

5. Jag och L-G hade varit tillsammans i massor av år och alla frågade när vi skulle gifta oss. Till slut blev vi less och svarade åt alla 14 april 1993 och så gjorde vi i  flera år när folk undrade. Dagen kom, en onsdag tror jag att det var, och då lämnade vi Malin och Hanna på dagis åkte till Rådhuset i Umeå och vigde oss. Alla ffa min mamma och systrar blev ledsna över att vi inte sickat någon inbjudan och haft ett riktigt bröllopp. Då svarade vi att vi ju ALLTID hade sagt när vi skulle gifta oss och det var ju vi som skulle vara besvikna eftersom ingen kom ihåg det (HiHi)  

6. När jag skrev punkt fem var jag tvungen att kika på vigselringen vilket år vi gifte oss. Snacka om hon som har koll. . . .

Skickar vidare till Anna:
http://www.blogtown.se/blog.php?id=annape
Jag gör som Anette och skickar vidare till endast en person med blogg (jag känner inte ens sex personer som bloggar och vill inte ta vem som helst)


Härligt sportlov utan sol!

Hemma igen!
 
Vi har varit uppe i Norrbotten och där fanns all snö som vi saknat här. Länge sedan man sett så mycket snö de hade säkert mellan 130-150 cm i Gällivare. Jag var vilse jämt eftersom alla gator såg likadana ut - vit snö med hustak. Fast ibland var det något hus som var lite större som man kunde ha som riktmärke.
106058-15
Det var ju slalom som gällde för familjen och då var det helt OK med massor av snö. Lars-Göran har varit med tjejerna uppe på Dundret och åkt i tre dagar. Tyvärr igen sol mer än ett par timmar i går, lördag, men ändå varmt och bra backar. Frida som varit sjuk fick stå över i torsdags och sen blev det bara 3 timmar per dag för henne. I torsdags var hon lite sur men eftersom hon fick hänga med Marie på Lekia och handla så glömde hon det snabbt sen fick hon även vara med Marie på COOP och dra streckkoder när hon handlade och så var Frida helnöjd med den dagen. På fredag var hon slut efter tre timmar men i lördags när vi hämtade henne var hon fortfarande ganska pigg och hoppade hopprep med Kajos koppel på Dundrets parkering. Jag såg att det var en karl några bilar bort som tittade åt vårt håll, trodde först det var Frida han tittade på men såg sedan att det var Kajo han var mer intresserad av, fast jag tänkte inte mer på det förrän L-G säger att jag ska vända mig om och titta och då ser jag ju en till Leonberger. Kul! Det visar sig att det var Divas bror Mojje en Martenlake:are. Hundarna fick snusa på varandra och jag pratade med ägarna en stund men glömde tyvärr att ta något kort på Mojje, typiskt mig.
106058-16
Annars har vi haft ett bra sportlov uppe i Gällivare. Marie har skämt bort oss ordentligt. Kajo har också trivts där med massor av snö och fått hänga ut och lufta sig jämt tillsammans med Marie, Eero eller Anna. Det är inte alltid en nackdel med folk som röker ; ).  Anna som tillfälligt flyttat hem igen har ett skåp med hundleksaker och tog fram dem åt Kajo. Snabbt lärde hon sig i vilken skåp de fanns i och var jämt där och försökte öppna dörren och sno någon leksak eller om hon inte lyckades så försökte hon få Anna eller mig att öppna skåpet.

På fredag kväll var även Stefan och hans sambo Marona på middag. Trevligt att få träffa dem igen. Stefan har vi inte träffat på två år och Marona var det första gången vi träffade.

Idag när vi åkte hemåt var vi in till Kerstin och Lars-Gunnar på Brändön. Stina som inte gillade att Kajo tuggade på hennes märgben satt Kajo på plats direkt när hon kom in och tog i lite för hårt så att Kajo fick ett par jack i nosen och blödde lite grann. Kajo sa inget och blev inte märkbart rädd utan senare när vi gick ut med dem så var det vanligt bus igen.

Vi fortsatte hemåt och stannade även i Skellefteå eftersom Maffe ville ha lite råd av L-G hur han skulle dra golvvärmen i badrummet som de håller på att renovera.

Kom hem vid fem tiden handlade och sedan blev det middag och L-G kom hem nyss från ett möte med fotbollsföräldrarna till Fridas RIK-lag.


Orkar mer än vad jag tror!

Klockan halv tio gick jag ut i morse. Det var jätte fint och soligt och några minusgrader. Helt slut var jag och funderade bara på att ta en sväng runt kvarteret men jag tyckte så synd om Kajo så en kort sväng in i skogen skulle jag väl orka iaf. Gick en bit, gick sakta och Kajo sprang och tyckte det var jättehärligt. Kanske jag skulle vända hem, nä jag går runt och ut på Enebacken istället tänkte jag men upp dit är det en sån brant backe så den kändes oövervinnerlig när jag kom dit. Fortsatte istället efter skoterspåret upp mot masten i sakta mak. Det gick ju ganska bra och härligt var det. Kajo tog en massa "lovar" eftersom det inte var någon fart på mig. Kanske jag skulle orka upp på toppen när jag ändå är på väg och sen var jag vid masten på toppen av Rotberget orkade inte vända tillbaka utan kände för att fortsätta efter skoterspåret.

Lite osäker var jag om leden skulle svänga väster- eller österut. Hoppades på att den skulle gå österut för då skulle jag komma till Gumbodavägen och sen är det inte långt hem. Skulle den gå västerut så antog jag att jag till slut skulle komma till någon annan väg och då kunde jag väl ringa L-G efter skjuts..... Iaf så gick skoterleden som jag trodde och vi fortsatte hemåt efter den. Vi mötte två skotrar efter vägen och Kajo var lite skraj för dem men vi klev åt sidan och det gick bra. Sen fortsatte jag hemåt och när jag kom hem hade vi nästan varit ute i 1½ timme.
 
Gissa vem som var slut sen och genomsvettig. Fast vi var nog bägge två ganska trötta. För Kajo brydde sig knappt när grannen kom förbi med skoter på gatan, kikade bara lite misstänksamt. Jag själv kände direkt jag stannade utav att det varit alldeles tillräcklig promenad och hade aldrig trott att jag skulle orka så långt idag . . . 

Det var nog det här Marianne, sjukgymnasten, visste när hon tyckte att det bästa jag kunde göra för att hålla uppe konditionen var att skaffa hund. Hon försökte ju förklara för mig att kraftlösheten, slutheten och värken som jag känner sitter i CNS (inte CSN) och inte i kroppen. Fast det är inte så lätt att förstå att det är nervtrådarna som stökar till det för mig . . . . . .

Tåg blev buss. Slut i kropp och huvud.

I kväll skjutsar L-G Malin, Sara och Kalle till Umeå. De ska åka till Gävle och vara där över helgen. Malin kommer hem på tisdag. Puh!

Frida åkte med L-G in till Umeå för hon ville se insidan på ett tåg. Hon har ju tidigare bara åkt tåg från Flåm upp till Myrdal och sen från Myrdal tor till Oslo. Det var sommaren för två år sedan när vi var och hälsade på AnnGerd och Tor i deras "stuga" i Myrdal nästan uppe på Hardangervidda.

Hanna är hemma här i kväll tillsammans med Oskar och Anna.

Kajo ligger och vilar. Vi har tränat lite med apportblocken både idag och igår. Hon tar den i munnen nu men hur var det man skulle fortsätta för att få henne att hålla kvar den utan att tugga. Jag önskar jag kunde vara lika tydlig som Lena L är när hon lär sina hundar olika saker. Hon tar allt så lugnt och försiktig och både Panta och DD lyssnar jätte uppmärksamt på vad hon säger och försöker hela tiden vara henne till lags.

Malin ringde precis och Frida hade varit jätte besviken. För det var något fel på spåret/tåget så Malin och Co fick åka buss till Vännäs. Frida fick inte se något tåg från insidan idag....

Själv har jag varit helt slut de sista dagarna. Var till Forslunda i onsdag och det gick hyfsat men på tisdag morgon var jag helt kraftlös efter att jag hade varit ut en sväng med Kajo. På jobbet gick det knappt att tänka. Vilade hela går kväll och så var det spruta igen. Ont som F-N gjorde det den här gången så jag skippade 1/4 av medicin. Så får  man nog inte göra men jag är så förbaskat less allt vad sprutor heter!!!  I morse var det på samma sätt igen fast tankearbetet fungerade lite bättre idag. Men sen jag kom hem har det "brunnit" i armar och ben och jag har varit helt slut.

Nu kommer L-G och Frida hem. Jag ska prata med dem istället för att skriva här.