Ingen feber

Tog spruta i går kväll men glömde Iprentabletten trots de har jag inte märkt av någon högre feber i natt??? Så nu måste jag testa om det är så fler nätter?

I morgon packar vi . . . .

Det känns tomt..... Ingen Kajo hemma och det märks verkligen. Redan när jag kom hem igår kväll slängde jag blicken i vattenskålen och såg att den var tom och tänkte fylla den. . . Men nu ska hon ju vara borta en dryg vecka eftersom vi ska ha semester. L-G, Frida och jag var igår kväll upp till Kicki och lämnade Kajo där och det kändes ganska bra för hon blev överlycklig över att få träffa Kicki igen och ville fram och hälsa på Kicki först trots att Nalle ville hälsa på henne. Jag blir lika avundsjuk varje gång vi är där och ser hur Kicki bor. Jag tror knappt man kan bo bättre fast bodde jag där skulle jag ju inte ha några hästar och då är det kanske bättre att någon som har mer "nytta" av ett sådant ställe bor där. Det måste ändå vara en hel del jobb med hästarna alla hundra, två hus, stall och allt runt i kring. Nu på sommaren är det nog helt underbart men att komma hem dit en snöig vinterkväll när det är mörkt, blåsigt och kallt och då sätt sig i en kall traktor och ploga. . . .   

* * *

I går morse vaknade jag till fika på sängen, paket och blommor. Frida hade gjort två paket åt mig, öronhängen som hon gjort på träslöjden, en tavla i trä med blå botten och ett rött hjärta som hon skrivit mamma i hmmm, Lars-Göran hade varit och köpt en EDT-spray åt mig och av Malin och Hanna fick jag senare på eftermiddagen en hembakad tårta. Det är inte helt fel med morsdag. Ringde även min mamma på morgonen och grattade henne, länge sedan vi träffade henne. Vi måste nog åka uppåt snart, Frida säger att hon känner sig lite mormorsugen . . .

Klockan två skulle jag vara på kurs ute på Vippers men L-G skjutsade mig dit redan strax efter ett eftersom jag trodde att det kanske var några där och tränade och det är alltid kul att träffa hundfolk och sitta och prata en stund. Iaf var det ingen där mer än tre stora älgar på en av lägdorna och de var ju inte så snacksaliga. De stod bara och stirrade på oss ett tag innan de vände in i skogen. Efter ett tag kom Nike och Viveka dit och vi tog en promenad och släppte lös hundarna så de fick leka utav sig en stund innan resten av gänget kom. Totalt är vi sex stycken som ska gå kursen men tyvärr missar jag ju nästa gång eftersom vi då är på Sardinien. . . . I morgon kväll ska vi packa och på onsdag så åker vi som tur var inte med SAS!

Grappa - Ros - Hundar

I kväll längtar jag efter Lars-Göran. Det är trist när han är bortrest, han är på kurs i Stockholm och åkte i söndags och kommer hem på fredag!!! Hjälp! det känns som en evighet ett par tre nätter är väl OK men nu blir det nästan en hel vecka han ska vara borta. Han ringde iaf alldeles nyss och hade varit tillsammans med hans bror C-G på en Italiensk restaurang och ätit gott. Han hade även smakat Grappa för första gången. Jag hoppas att den grappan var godare än den jag smakade på en restaurang i Milano. På tal om Milano så gjorde Milan mål alldeles nyss i matchen mot Liverpool. Snygg frispark.

* * * *

I går köpte jag en ros till Malin och grattade henne till sommarjobbet! Jag tyckte hon hade varit så duktig som själv fixat så hon blev erbjuden två sommarjobb, ringt och besökt olika företag mm. Men hon tyckte att de erbjöd henne så lite i lön så hon ringde kommunen och kollade vad hon som 17 åring kunde begära i lön. Ringde och pratade och lyckades få 24 kr/tim mer på det ena stället och då pratade hon ändå med en fd VD för Scandiamant (Element Six). Sen fick hon precis som hon ville och ska jobba en månad i sommar.

* * * *

I kväll tog jag och Frida en promenad med Kajo. När vi var här hemma på kvarteret så släääääääpade Kajo benen efter sig och Frida höll i kopplet. Helt plötslgt ser Kajo en katt, som hon inte brukar bry sig om, och rycker iväg och jagar upp den i ett träd. Vilken hund, bara för att Frida håller i kopplet så måste hon visa att hon gör som hon vill. Hade det varit L-G eller jag som hållit i kopplet så hade hon bara lunkat på. . .

* * * *

I veckan har det hänt saker här i kvarteret. Hundantalet har ökat med 100 %. När vi skaffade Kajo fanns ingen hund i vårt kvarter. I somras skaffade ett par grannar en Flat, som man aldrig ser, och i veckan flyttade Carolinas 2 åriga gråhundstik, Tess, hit från Luleå. Sen har en grannfamilj köpt en terriervalp, Hilda, som är nio veckor. Kul! Då kanske Kajo får träffa några hundar här i närheten lite oftare. 

Lördag

I går var jag och Hanna till Järnhandeln här i Robban och kikade i tapetböcker. Vi skulle hitta en tapet hit till mitt rum. Vi var inte riktigt överens så vi lånade hem fyra böcker. I morse tittade Malin också på dem och då var vi ännu längre från att vara överens. Detta resulterade till att jag och L-G tog böckerna tillbaka till Järnhandeln i dag på förmiddagen och ut kom vi med nya bestick!!!!!! Våra bestick har ju blivit så svarta när vi diskat dem i diskmaskin så det var läge att byta ut dem. Senare idag var vi till stan och köpte en ljus olivgrön färg som vi ska måla väggarna i mitt rum med. Hur blev det nu????

- - - -

Examensdax är det strax, iaf när vi kommer hem från Sardinien så att fixa kläder till examen var ett av målen med dagen. Fixa examenskläder åt Frida och det gjorde vi, dubbelt upp ; ) men några skor hittade vi inte så det får vi försöka hitta någon annan dag.
Sen skulle även Hanna ha nya skor så henne skrämde vi upp innan vi skulle iväg till Umeå. Vi hittade skor och det gjorde vi redan på första stället hon som brukar ha sådana problem med att få sulan att passa i skorna. Hanna är plattfot. . .  Vi normala människor har tre hålfötter under foten. Det vanligaste problemet med fötter är att en av dessa försvinner under uppväxten för barnen men för Hanna har alla tre försvunnit och nu måste hon gå med sulor i skorna, resten av livet, för att inte få ont i kroppen och ffa ryggen.

- - - -

Anja och Kenneth har vi träffat idag. Kul! de hade kommit ner tillsammans med Hilding, Kennes pappa, och hälsat på hos Kennes bror Morgan och hans fru Paula. Jättekul att träffa dem, jag känner riktigt att jag saknar dem. De kommer hit till sommaren, i juni, men just nu känns de länge tills dess.

- - - -
Kisse var hemma på gården i eftermiddag, Frida och Linnéa var uppe i skogen. Kajo var ute på gården och lämnade inte gården utan var hemma?!?!? Hur kommer det sig ; ) Måste bero på att husse var ute, svårt att smälta ; ( för mig, Men samtidigt är det skönt att hon lyder någon oavsett vad som distraherar henne.

Grillat till middag idag mmmmmmm gott!
- - - -
Nu är det dax för melodifestivalen. Hoppas det går bättre för The Ark än vad det gick för Sverige i VM-hockyen.


Helgen som gick . . . .

Det här skrev jag igår söndag, tänkte fortsätta på kvällen med fick aldrig tid och ork så jag fortsätter idag istället.

Härligt, andra söndagen i rad som vi vaknar till doften av nybakt bröd. Idag var det Malin & Frida som var uppe och fixade. Bägge hade vaknat tidigt, Malin med näsblod pga att hon inte är riktigt kry, hon har en ordentlig ögoninflammation just nu. Frida vaknade med ont i halsen och halvrisig. Trots det har de krafter att baka på morgonen.

Både Malin och Frida stannade därför hemma idag när vi andra åkte till Umeå. Hanna har ju tjatat och tjatat om att låna pengar av oss till en kamera. "Snälla, snälla vi ska ju åka till världens vackraste ö och jag har ingen bra kamera, tänk vad många bra kort jag missar att ta . . . osv osv. Hon har varit inne på nätet och läst och läst och jämfört priser så idag åkte vi till stan och köpte en CANON EOS 400D till ungefär samma pris som hos CyberPhoto på nätet. Så i kväll har vi haft en paparazzi som springer runt och fotar, ingen av oss går säker och jag som hatar att bil fotograferad. Jag är precis som Hanna dvs står hellre bakom kameran än framför. Resten av familjen inklusive Kajo trivs med att vara framför . . .

Jag och Kajo hann iväg till MTAB en sväng innan vi åkte till Umeå. Vi var inte så många utan det var Malin med Älna och Diezel och så var Kristin Bjälstam där med sin dobbermantik Upsi tror jag hon hette och hon är nu över året. Tyvärr hade Kristin haft otur med henne och opererat henne för Osteoporosis som lett till att Upsi inte fått träffa så många hundar och nu idag var alldeles till sig när hon fick träffa hundar. Kul! jag tror det är bland de första gångerna som jag varit på träffar där det funnits någon hund som varit yrare än vad Kajo någonsin varit. En annan saksom var kul var att Kajo kände igen Kristin. Kajo var riktigt duktig idag, jag och Malin tränade en hel del hundmöten bl a innan hundarna fått hälsa på varandra och Kajo var betydligt duktigare än hon brukar. Sen tränade vi platsläggning och Kajo låg kvar trots aktiva hundar på bägge sidorna.

* * * * *
Fortsätter här idag, måndag:

Vad gjorde vi mer i helgen som gick? Jag vet att jag skulle skriva mer igår men nu minns jag ju inte riktigt vad det var . . .

Ja, det blev ingen "handbollens dag" för oss eftersom Malin var sjuk och det var väl typsikt att hon inte var på plats när hon blev vald till "Årets spelare" bland A-flickorna. Kul! och hon var jätteförvånad själv, det är de andra spelarna och ledaren som väljer och hon hade aldrig trott att hon skulle bli vald.

Frida hade spelkväll här hemma i lördags kväll tillsammans med Linnéa, Fanny och Linn. Åh, vilket liv det var men mest skratt och sång och det är riktigt kul attt höra hur de håller igång.

Lars-Göran var på "Avrostning" med BMW-klubben nästan hela lördagen.

Hanna, vad gjorde hon? I fredags var Oskar här och sen var hon och Malin till Anna. På lördagen tror jag knappt att Hanna syntes till för efter att hon städat (skulle hon ha gjort i torsdags) där uppe så tror jag hon satt vid datorn hela dagen och letade på nätet efter allt om kameror och var hon skulle köpa sin och sen filade hon väl på argumenten för operation övertalning av föräldrarna. ; )

Vad gjorde jag då? Promenad med Kajo och pälsvård och så vilade jag väl kan jag tro, slut i kroppen har jag iaf varit. Sen har jag plockat lite med tjejernas kläder som de vuxit ur och kollat om någon kan ärva någon annan. Men Malin och Hanna har ju helt olika stilar nu så Hanna vill inte ha det Malin kasserat och tvärt om. Frida vill inte heller ha allt de kasserat och mycket som hon vill ha är alldeles för stort för henne så jag vet inte riktigt vad jag ska göra av allt. Känner ju inte någon i storleken mellan Frida och Malin/Hanna, så jag får väl försöka sälja en del på Tradera. Fast det är så mycket jobb för så lite pengar. .  . 

Pengar förresten, idag fick jag ut min bonus som jag tjänade in för tre år sedan. Vår bonus som vi får vissa år, när det går bra för oss, investeras i fonder som man om man vill kan spara till pension men det gör inte jag utan jag tar ut dem så fort man får och idag kom pengarna för 2002 års intjänade andelar. Det var mer pengar än jag todde eftersom vi fick ganska många andelar 2002 då IT-aktiena inte precis låg i topp och har stigit ordentligt sedan dess. Kul! Det behövs verkligen, vi som ska till Sardinien strax och så håller vi på att lägga nya golv här och på onsdag hade jag tänkt iväg och titta på tapeter till mitt rum.  Jag och L-G brukar säga att är det något vi har gott om är det idéer om vad vi ska göra med alla pengarna som vi inte har.

Varför sparar jag inte mina fonder till pensionen då? Jo, för mig har det blivit en princip sak. Jag tycker att det är lite av ett tvångssparande när intjänade pengar låses i tre år istället för att jag får ut dem i lönekuveret  varje månad. Det är ju idag jag lever och det är idag jag vill göra saker och ting, jag har ju ingen aning om hur jag mår den dagen jag går i pension. Sen är det ju nu man bäst behöver pengarna, huset och barnen kostar ju en hel del för att inte tala om bilen . . . Det är ju även nu som tjejerna vill hänga med oss på resor och aktiviteter inte sen när vi är pensionärer och de har egna familjer och aktiviteter. . .

Kortsiktigt tänkt får jag ofta höra, men när jag förklarar för folk att jag får skratta mig lycklig om jag har någon ork kvar över huvudtaget när jag är pensionär så förstår de mig bättre. (Jag brukar inte tala om att jag har ett mindre pensionssparande som jag började med redan på 80-talet, innan pensionsreformen ; )


* * * * * * *
Idag har både Malin och Frida varit hemma från skolan. Förkylning bägge två och det är osäkert om någon av dom kommer iväg till skolan i morgon. Iaf har bägge varit feberfria idag men snoriga och Malin med sin ögoninflammation. Jag var förbi apoteket och köpte Noviform till Malin så vi får hoppas att det hjälper.

Nu ska jag sluta för det låter som om L-G kommer hem, han har jobbat över i kväll igen stackarn.

God Natt! // Eva
* * * * * * *
Slut

Jag har varit helt slut sista dagarna och använt krafterna till matlagning, disk, tvätt och Kajo promenader. Trots att jag är  (läs känner mig)  helt slut  när jag ska ut så orkar jag ändå ganska långt bara jag kommer igång. I går gick jag tom två längre promenader med Kajo först på fm tillsammans med Malin, ända till Kyrkan och tillbaka, och i går kväll tillsamanns med L-G och vi gick minst lika långt. Fast där emellan hade jag inte mycket till krafter, satt på en stol och kammade och borstade igenom Kajos päls sedan sov jag väl någon timme. Blä, vad jag börjar bli less. Tänk om man kunde lägga sjukdomen på hyllan ett dygn och fick känna sig pigg en hel dag. Pigg i benen, armarna, huvudet och humöret. . . .

Sprutan

Missade att ta sprutan i går kväll. Gör det idag istället . . .

Lugn 1 Maj

Nu har vi kommit hem efter kvällspromenaden. Vi gick på promenad tillsammans hela familjen och Kajo. Vi gick ner till sjukhusudden eftersom jag ville kolla hur Kajo skulle reagera där idag. Men idag märktes inget på henne trots att det fortfarande rök från majbrasan, fast det var ju inga raketer den här gången. Skönt att hon iaf inte var rädd för att gå dit ner igen och även att hon kopplade av så fort hon kom hem igår trots att hon var i panik i  där nere. 

Sen märks det på Kajo att det är efter löp och att hon börjar bli lite (jag sa lite ; ) ) förståndigare. I kväll låg hon kvar på gården och tittade på när en katt gick tvärs över gatan och strax efter den kom en till. Fast det är klart ingen av dem var grannens Lakrits och de är ju inte lika roliga som han. Honom vill hon ju jämt jaga under någon bil för att sen springa och skälla som en liten varlp runt runt bilen medan Lakrits fräser och slår tassarna efter henne.

* * * *
Idag har L-G börjat lägga ny träparkett, klickgolv, uppe i allrummet. Malin var sugen på att lära sig hur det går till så hon har hjälpt honom. Snyggt och fräscht blir det iaf och sen när golvet och resten är klart i rummet så är det dags för mitt, jag kallar det så, rum här nere. Just nu funderar jag på om jag ska ha tapeter eller om jag ska måla här inne.

* * * *
Annars har det varit en skön och lång helg med en strejkande tvättmaskin. Den gick sönder i lördags och nu är alla tvättkorgana överfulla. I vanliga fall går ju maskinen minst en gång/dag och under helgerna brukar den få gå flera ggr/dag. L-G har i alla fall tittat på den och hittat felet så vi slipper köpa en ny. Maskinen är iofs över tio år gammal men tvättar bra när den fungerar och jag tycker att det finns trevligare saker att lägga pengarna på än en ny tvättmaskin. 

Gun och Maffe var här i går och firade Valborg det var även första gången vi var ner till sjukhusudden för att fira. Tidigare har vi ju haft en brasa här uppe på Tallstigen eller så har vi varit till Gun och Maffe och firat Valborg. Gustaf var inte med utan var hemma hos Julia. Däremot var våra tjejer här hemma och två av Malins kompisar, Sara och Sandra, åt också middag här. Fast senare på kvällen var Malin med Sara mfl nere på udden och hemma hos Sara. Hanna, Oskar och Anna fick skjuts ut till Malin Z:s stuga utav Annas föräldrar och de hämtade även hem dem vid tolv tiden.

Sen märks det att vi börjar få stora barn. I söndags morse vaknade vi till doften av nybakt bröd. Det var Malin som höll på att baka frukostbröd. Vad säger man, var får hon energin ifrån? Gott var det iaf med nybakt bröd till fikat och efter fikat tog Malin och jag en promenad till Stantors med Kajo. Vi skulle se på Fridas fotbollsträning och L-G var redan där eftersom han skjutsat dit Frida. Senare på dagen skulle jag iväg på stadsvandring med leonbergerklubben och L-G var sugen att åka och titta på Two Wheels som firade 15 år. Jag tog bilen med Kajo in till stan och L-G tog MC:n. Tyvärr fick han åka i alla väder sol, regn, snö och storm men eftersom han älskar att köra MC så var han ändå på gott humör när han kom hem. Iaf så är det hemskt sällan vi åker på var sitt håll och gör något utan att någon av oss har någon av tjejerna med sig. Frida börjar ju bli så stor så att hon föredrar att vara hemma med kompisar istället och hon fixar även att vara ensam och kan ordna med lättare lunch om hon behöver.

Kom just på att sedan vi bokade resan till Sardinien har det varit jullov, sportlov, påsklov,  valborg  och snart är det Kristi himmelfärdsdag och ledigt igen och sen nästa ledighet då ska vi iväg! Nu får vi börja nedräkningen eftersom det är mindre än 30 dagar tills vi åker. Längtar . . .