"Kajo Sväng!" - Slalom?

* * *
En bet mig i höger fot en slet i andra byxbenet och en hade jag i famnen och snusade på. Stod mitt i valplådan och de var så söta så. Mysvovvar! Fem stycken Tollarvalpar som snart är en månad gamla. Mamma Cabela tittade oroligt på mig och funderade över vad jag tänkte hitta på. Men hon behövde inte vara orolig jag skulle inte ta någon valp av henne eftersom alla valparna är tingade av andra. Hade jag vågat åka dit annars? 

Tyvärr hade vi ingen kamera med oss men här kan du kika på dem om du är sugen
http://www.bygdefjardens.se/valpkull2.html

* * *

I går kväll var Frida, Kajo och jag till Forslunda. Vi var inte så många men ändå sex lejon. Frida blev lite besviken eftersom hon gärna ville träffa DD, som är hennes favorit just nu, men  Lena och hundarna var tyvärr inte där igår kväll. Däremot tyckte Frida det var kul för vi tog fram slalomhindret (agilityhinder) och hon försökte få Kajo att gå slalomgång mellan pinnarna. Men eftersom slalom för Kajo nu är att cirkulera mellan mina ben så blev det SVÄNG istället som kommando. Kajo tyckte också att det var kul för hon fick äta sig mätt på Frolic.

Lars-Göran skjutsade in oss till stan, vilken lyx det är att slippa köra till stan. Ibland kan jag känna att jag kan vara ganska less den vägen ffa när det är mörkt, blött och man nästan inte ser något alls mer än lyktorna man möter. Iaf har L-G hängt  med de sista tre gångerna eftersom han tycker att det är lugnare att köra själv för åker jag iväg ensam sitter han bara och oroar sig om jag blir sen. Han brukar även passa på att söndagshandla på COOP FORUM och det är ju jättebra för på söndag kväll brukar det börja bli tomt i kylskåpet hemma hos oss. Sen blir även måndagen lugnare eftersom vi slipper stressa iväg och handla efter jobbet.

På hemvägen från Forslunda stannade vi och hämtade upp Hanna som var hos Oskar och passade samtidigt på att titta på valparna.  Jag behöver väl inte säga att vi skjutsade Hanna och Oskar hem till Oskar innan vi åkte till Forslunda för då hade vi ju en anledning ; ) att åka dit igen när vi var på väg hem, Hanna skulle ju hem......
 

Stolt hundägare, mitt L är tillbaka, tjejmiddag??? och jorden runt på MC....

Ibland är det extra trevligt att vara hundägare. Idag på morgonpromenaden som vi tog uppe i skogen träffade vi två pensionärer som gick med stavar. Jag har ju Kajo jämt lös uppe i skogen och det är inte ofta vi stöter på folk där  så Kajo blev ganska nyfiken. Men jag sa att hon skulle stanna och gick fram till henne och höll henne i halsbandet och när paret går förbi oss säger han "Den hunden behöver inte vara med i "GoKväll" för den var ju så väluppfostrad!" Det ni! som känner Kajo. Gissa vem som kände sig lyckad! 

* * *
Jag har fått tillbaka mitt L till min bärbara. Frida städade för ett tag sedan och dammsög tom tangentbordet och vips var L:et borta. Jag trodde det var borta för evigt eftersom vi har centraldammsugare och påsen är ganska stor. Men idag när L-G bytte påse tog han på sig munskydd och hällde ut innehållet och hittade mitt L + en massa andra småsaker! Sen var det ju en massa hundhår oj vad glad jag är att vi har centraldammsugare. Tidigare när vi hade hund hade vi vanliga dammsugare och trots att vi köpte nya dammsugare så luktade de apa efter ett tag (kan det bero på hur ofta man byter påse?)  och vi försökte göra allt för att stå ut med hunddoften och fyllde den jämt med doftkulor.

* * *
RIK har fest i kväll! 100-års jubileum och eftersom vi är fotbollsföräldrar föll det på vår lott att hjälpa till med salladen så jag och två föräldrar till har stått och gjort sallad till 230 pers idag. Fast det gick ganska snabbt för oss vi behövde ju bara fylla kantiner med sallad medan de som gjorde förrätten skulle fylla 230 glas med melonsallad och räkor.

****
I torsdags var jag på tjejmiddag hos Annika och det var jättetrevligt som vanligt men vi måste nog fundera på att ändra namnet till dam-, tant- eller som Annikas mamma sa gummiddag! Efter middagen var jag ganska slut och la mig på en soffa och vilade och lyssnade på de andra. Först hade vi ju pratat om att det var så mörkt och svårt att läsa det småstilade receptet, vi behöver ju nästan alla läsglasögon. Några hade också dyftat sina eller anhörigas sjukdomar med Annika. Sen när jag låg där började de andra prata om ålderdomshem och vilket som var bättre än det andra sen var det några som varit på auktion i sommar och köpt trasmattor och Kathrin hade köpt en gungstol. När de sedan började diskutera vilka gungstolar som var bäst så tyckte jag att det var så kul och sa att nu var det verkligen dags att byta namnet på våra tjejmiddagar.

Fast det är kanske dit vi är på väg nu... Vi har ju hållit på snart i 20 år och har avhandlat allt möjligt tidigare. Vi har ju hunnit diskutera småbarn alla har barn som är tonåringar nu så nu är det tonåringar och sen har det varit relationer,  inredningar, ombyggnader, karlar mm mm.  Jag kommer ihåg när jag och Annika, som aldrig klagat på våra män utan alltid haft något positivt att säga,  träffades i Annikas stuga och L-G och Martin var med och Annika säger det åt dem.; "VI måste ha valt rätt karlar" och då kommer kommentaren från Martin "eller så är det vi som valt fel" ; ) . Hade vi tänkt så??

* * * *
Ibland undrar jag vad som driver vissa människor; L-G var på Two Wheels i onsdags och lyssnade på en kille från Expressen som berättade om sin resa jorden runt med sin MC. Hur han valt att åka genom Ryssland, Mongoliet, Japan och vidare över till USA och när han berättade om resan genom Mongoliet om vägarna som inte fanns och fanns det inga vägar så innebär det att det inte fanns några broar över vattendrag, hur han kört i öken och kört omkull var 100 meter och packat av MC:n och rest upp den och fortsatt i 100 m till för att göra samma sak. Han berättade hur han löst alla problem för att sig jorden runt på drygt 100 dagar och när han kom hem en söndag så åkte han och jobbade direkt nästa måndag. Hur vågar och orkar vissa? Kommentaren från L-G var - jag skulle ha tagit en annan väg . . . . . 

* * * *

  

Sorry, ingen flagga i topp!

Igår var det inte bara farsdag utan Hanna fyllde 16 år så det var inte L-G som fick presenterna på sängen utan de var Hanna vi sjöng för.  16 år tusan vad fort det går. Jag kommer ihåg när Hanna fyllde 6 år och önskade sig en radiostyrd bil i present och nu får hon börja köra våran A4:a. Hjälp! ; ) Hon hade iaf inte önskat sig en riktig bil i present utan capo, strängar mm till gitarren och en mobiltelefon, en istället för den som slutat fungera efter ett besök i toastolen. Hon fick en mobiltelefon och även ett skydd som är vattentätt ; ).

Nu kom jag på VI GLÖMDE att hissa flaggan igår. Något som vi alltid brukar göra när någon hos oss fyller år. Varför glömde vi det? Var det jag som skulle komma ihåg det eftersom det var farsdag eller? Men Hanna fick iaf en tjusig tårta. Malin och Oskar lade ner hela sin själ i dekorationen och snygg blev den och den smakade också riktigt GOTT.
Hannas tårta


I lördag var Frida, Gun och jag i Umeå och shoppade. Vi var även en sväng till Ulrika och Magnus och lämnade leksaker, som Frida plockat undan, åt Irma och Märta. Vi hade först tänkt åka till IKEA men ändrade oss och det blev Umeå istället - MIO, Lagerhaus en massa klädaffärer och så klart köpte Gun en present och en julklapp till Wilmer. Jag har en känsla av att det är någon som kommer att skämma bort honom ordenligt.

Gun kom till oss redan på fredag kväll eftersom Gustaf var på landslagsuttagning i Sundsvall och Maffe hade något tjänsteärende i Sibirien och Gun kände inte riktigt för att vara ensam hemma hela helgen. Det var ju tur att vi fick henne som sällskap till middagen för Mailn var kvar i stan till kl elva, Hanna var hos Oskar till elva och Frida åt tidigare middag eftersom hon skulle på disco med sina kompisar.

Gammelmoster igen!

Äntligen!  datorn tillbaka och jag får sitta på min stol i mitt rum och knappa. Skönt!

Äntligen! Helena har fått sin bebis efter att ha gått två veckor över tiden. Hon och Christian har fått en "liten" grabb

image28som inte har något namn än. Men söt är han iaf och har stora händer. Han var 55 cm lång och vägde nästan 4 kg. Det var inte nog med att Helena fått vänta så länga på att åka in till förlossningen. Hon hade 10 min mellan värkarna när hon kom in vid 9-tiden på morgonen kl 6 på kvällen hade hon en min mellan värkarna och grabben fick de ta med sugklocka till slut efter 2 på natten!  De var bägge helt slut och pojken fick ligga i kuvös första dygnet. Men i onsdags kom de hem och nu ser han ju ut och må jättegott.

Äntligen! Snö igen! Inte mycket men de ligger kvar och det är vitt och så är det någon minusgrad ute. Härligt!

Äntligen! Börjar Kajos öron bli bättre men vi ska fortfarande medicinera någon dag till.  

Äntligen! Vi kom iväg till Forslunda förra söndagen trots att inte foten var helt OK! Vi ska iväg till Forslunda i eftermiddag också.

Äntligen! har jag varit på en längre skogspromenad igen. I morse gick jag tillsammans med L-G, Malin och Kajo  och foten höll!! och vilket härligt väder!

Äntligen! har jag bestämt vad L-G ska få i present och var vi ska fira hans födelsedag. Vi har även bestämt vad vi ska köpa för present åt Hanna.

Äntligen! börjar Kajos öron bli bättre men vi ska fortfarande medicinera någon dag till.  Tvättade henne förra helgen så hon känns fräsch i pälsen igen.