Hösttrött och less.....

...... för en av våra datorer är på lagning. Strömlös var den helt plötsligt. Nätenheten som pajat säger L-G men han får ju inte laga den eftersom det är en hyrdator och garatin fortfarande gäller. Så nu har jag fått sitta här vid min bärbara elr uppe vid tjejernas dator i en vecka och det är inte kul alls. Knepigt vad man vänjer sig vid sin plats och sin, skärm, tangentbord, skrivbord (på datorn), länkar, div programvaror,  dokument mm mm och ffa är den betydligt snabbare än de andra. Sen är jag för slö för att börja installera allt på någon annan dator utan nu väntar jag på att de ska ringa och säga att datorn är klar.

...... för att inte värken går över i foten. Först missade jag ju tre Forslundaträffar pga att Kajo löpte och förra helgen var det min fot som ställde till det. Stackars Kajo får bara korta promenader med matte och hon fattar inte varför inte jag hänger med på de längre kvällspromenaderna tillsammans med husse.

...... för att inte Kajos öron blir bra. Jag ringde veterinären till slut idag för nu har hon ont  stackarn : (

...... för att vi fått "bråka" med Hanna så mycket sista veckorna. Hon vägrar att lyssna elr lyssna gör hon väl men hon gör inte det jag säger att hon ska göra. Hanna är också less, hon har åkt på urinvägsinflammation och har varit helt slut i veckan, försovit sig två mornar. Men nu får barnen vila upp sig för nu har de höstlov! Fast Frida har anmält sig till Cirkusskola så för henne är det väl full fart trots lov

..... på det här vädret, jag vill ha snö och några grader kallt. Kajo drar in en massa sand, löv och kvistar. Bilen blir smutsig direkt när man tvättat den.

..... på mörkret, försöker att vara ute en stund på eftermiddagen för att få ljus men med den här foten finns det inte så mycket man kan göra, skogspromenader får jag längta efter. Jag som fixat älgklövar, tack Ulrika, för att kunna lägga spår åt Kajo men de ligger bara där i frysen just nu.

..... för att jag och Hanna inte orkar komma igång med groventrén. Vi ska ju repa det Kajo förstörde när hon ville tugga på allt. Jag har iaf gjort slag i saken och tagit bort Kajos hage av kompostgaller och ersatt den med en stor hundbur. Hon trivs där lika bra som i hagen men jag måste fixa så att vattenskålen sitter fast istället för att ha den på burgolvet.

..... för att jag inte får något gjort här, allt ligger och väntar på att jag ska ta tag i det. Här inne har jag två dockvagnar, flera dockor, barbie, barbiebil, kläder och massor av andra Fridas avlagda saker. Jag vill inte ha kvar dem, jag leker inte med dem mer.... sa hon i höst när hon började fyran.

..... för att det går åt pipan så fort jag tror att jag ska fixa något ffa när jag ska laga middag på vardagarna. Då är jag trött och fixar inte att koncentrera mig så det blir jämt misslyckat eller så lyckas jag tappa saker på golvet, som inte går att återanvända pga att jag/vi inte dammsugit o skurat bort alla sand och hundhår. Eller så bränner jag mig, just nu ser jag trevlig ut på armen efter att jag stänkt brännhet olja på den när jag försökte göra ett försök i köket.

.... på att jobba just nu, vet inte varför det var säkert tio år sedan jag var less sist? Känner att jag inte riktigt engagerar mig i arbetsuppgifterna och gör inte lika bra ifrån mig som vanligt.

..... på den här sjukdomen som gör att jag tappar orden eller inte får fram dem när jag behöver dem som bäst. Så fort jag är trött går det så förb-nat trögt, känns ibland som om att jag inte längre ids yttra mig eftersom det blir helt fel det jag säger.

..... för att jag inte kommer på vad jag ska hitta på åt L-G när han fyller år. Han vill inte heller stanna hemma och ha någon fest utan vill att jag ska hitta på något. Fast det kan väl bli trevligt iaf jag vet ju att jag brukar kunna hitta på något som han uppskattar.

..... för att jag nu måste ta tag i Kajos öra och rengöra det igen innan hon ska få medicin i örat. Hon kommer inte att tycka att jag är snäll . . .  Fast hon är ändå jätteduktig och ligger helt stilla och ser plågsam ut när jag håller på med hennes öron. Sen funderar jag på att få hjälp av Hanna och bada henne i kväll, har inte badat henne sedan hon slutat löpa och nu har det varit slaskigt så hon är allt annat än fräsch.....

..... nu är jag less på att sitta här........................... Kanske ska prioritera TV:n i kväll. Jag som nästan aldrig ser på TV.


Hundsugen . . .

Ibland känns det som om jag inte vill ha en hund och inte två hundar utan jag vill ha ALLA härliga hundar jag träffar på. Och idag träffade jag en ettårig brun New Founlandshanne som jag ville ha, han var så fin så fin. Kanske för han hade vitt på nosen, det får de inte ha, och såg lite annorlunda men gud så sugen jag blev. Han var en sådan Njoffe som inte är så "platt" i pannan  så de ser ut som gorillor ; ) utan hans huvud var massivt på ett snyggt sätt han hade en sådan skalle som jag vill att de ska ha.....

* * * *
Jag och L-G fick äta middag ensamma i kväll. Känns lite trist att sitta ensamma till bords när man är van vid liv och rörelse men Frida var på disco, Malin hade stannat i stan lite längre och fikat med sina kompisar och Hanna är hos Oskar. Hon tänker vara där hela helgen eftersom Cabela 
http://www.bygdefjardens.se/  ska valpa vilken dag som helst. Oskar (och Hanna) har lovat ta hand om de andra hundarna när hon valpar. Jag vågar inte åka dit för då blir jag väl sugen på en tollare också!!!

* * * *
Nu är bara frågan. . . Hur ska jag kunna övertala L-G att vi ska ha en hund till? Kanske om han får en MC till ; ) eller kanske om Kajo får valpar för då behöver ju man inte sälja alla. Men jag tänker ju inte skaffa några valpar här så det gäller nog att hitta någon fin valp någon annanstans för jag vet att han inte är lika svår att övertala när han väl träffat någon.

Han vann : ) stjärnprofilen.

fast det visste jag redan. Han hade bara en udd i sin stjärnprofil som inte var helt OK och det var kolesterolet och det var sämre än mitt!!!! men ändå under gränsvärdet. Han slog mig på VIKT-udden  han hade också ett BMI som var helt OK och ett midjemått över 80 och mer än mitt men killarna får ju ha det! De ska ligga under 90 cm och vi kvinnor under  80 cm.

Frida har också varit på hälskontroll och allt var inte riktigt OK. Hon vägde för lite, hade inte följt sin kurva så nu ska de kontrollväga henne igen i december. Det är så man får dåligt samvete, visst är det vårat ansvar att hon äter ordentligt och vi vet att vi slarvat med luncherna i sommar men det är så lätt att det blir så när vi kliver upp sent. Vi hinner sällan äta lunch under semestern men det är ju så att Frida oftast är uppe först och frukosten blir sen för henne eftersom hon sällan äter innan vi kliver upp. Alltså har hon oftast missat ett mål/dag under sommarledigheten. Skärp er föräldrar!!!

Annars var hennes syn helt OK  1.0 resp 1.0.
Ryggen: ua
Längd: 147.3
Vikt:        36.4
BMI:        16.85 (övervikt 19.9) Visst känns det stressigt att de kollar det redan....................

Vi har skojat med Frida och sagt åt henne att det är dags att hon börjar sitta still och spela en massa datorspel, dricka läsk och äta chips och godis varje kväll.

Första snön . . . : )

Åh, äntligen onsdag igen. Vilket väder sedan, jag förstår inte att jag har sån tur med vädret på mina onsdagar. Tyvärr har jag inte kunnat utnyttja det som förra onsdagen då jag har ont i foten. Förra onsdagen hade Kajo och jag iaf en härlig skogspromenad och det behövde verkligen Kajo. Vilken överlycklig hund hon var som fick springa och snusa i skogen igen. Våra promenader  har ju varit mest efter asfalt på sista tiden både för att jag ska få en promenad i raskare takt och även för att Kajo ska få lite mer social träning. Träffa folk, andra hundar och se KATTER förståss. Fast igår var det inge kul för då fick vi se en överkörd katt eller det var bara en kattunge. Det är en familj längre ner på gatan som skaffat en ny katt i somras och den hade blivit påkörd på Jomarksvägen. Stackarn! Den var fortfarande varm när ägaren tog hem den.

* * *

I lördags var vi till Piteå och såg Jill Jonson. Hon är jätte duktig och charmig och fick mig faktist tycka att blues inte är helt fel. Hon hade gjort en ny blueslåt som hon framförde och som var riktigt bra. Fast jag måste nog lyssna på den en gång till för att vara säker. Iaf hade vi en härlig helg uppe i Piteå badade, åt, drack, dansade och sov gott. Tack Lars-Gunnar, Kerstin, Kjell o Eva för helgen! 

Ett extra plus var att jag även träffade min morbror Leif och hans fru Yvonne där. Jag vet inte riktigt när jag har sett dem sist, trots att de bor i Antnäs så svänger vi aldrig in när vi är på väg till/från Luleå elr Tornedalen. Sen fick vi se första snön, det snöade ganska ymnigt ett tag och snön låg kvar till söndag förmiddag då det blev varmare och den smälte bort :(. Iaf så satte L-G på vinterdäcken i måndags kväll för att vara på den säkra sidan..., han gillar inte att jag kör med sommardäck om det är halt, litar han inte på mig som chafför eller?

Tjejerna våra var hemma och tog hand om Kajo, mat och hus medan vi var borta, skönt att de börjar bli så stora så  att de fixar det och ffa att man kan lita på dem att det inte blir något röj här medan vi är borta. Kompisar får de ju ha men ingen ff-fest!  

Frida var iofs på Laser dome i Umeå på lördagen men hemma på kvällen. Malin städade i tre timmar för två av hennes kompiser skulle komma hit och då får det inte se ut hur som helst. Hanna och Oskar hade bakat massor av GODA bullar och sen hade Malin lagat middag och Frida klagat över att hon måste äta lax!


* * *
Nu slutar jag för jag har lovat att rätta stavfel i Fridas deckarnovell som hon ska skicka till någon tävling. Allt hittar hon på den tjejen. Men det gäller ju att inte bromsa utan att låta henne gå vidare och se vart det leder till.... och trots att det är en hel del stavfel tycker jag att det låter riktigt bra i bland, eller?

. . . . Jag började springa den där bakom gjorde nog också det. Jag vände mig om en gong till inget var där. När jag såg mitt hus försökte jag springa fortare men just som jag kom upp ur den långa backen kände jag non som höll sin hand på min axel. Tiden stod som helt stilla. Vinden som just hade blåst starkt stod nu också helt stilla.. . . . .

Just nu sitter Frida och komponerar en egen låt på sin tvärflöjt, vad ska det bli?  Hon började spela flöjt för en månad sedan. De är härliga barnen för dem är det mesta möjligt och för Frida är inget som hon vill göra omöjligt.

JA, jag kom på den! Jag är ett geni! utropade hon alldeles nyss ; ) och nu vill hon att jag ska lyssna. . . . .

Lördagen den 13 oktober . . .

Det slår aldrig fel eller det är jämt så att om jag bokat något så kommer något annat emellan.

I fredags kunde jag inte gå på en fest. All vår personal i Umeå var bjudna av en kund och jag var sjuk.
I söndags kunde vi inte åka till Forslunda och träna inför 10-kampen eftersom Kajo börjat löpa.
I dag hade jag tänkt shoppa på stan men jobbet kom emellan : /

Sen ser det halvlungt ut i kalendern med lagom mycket inbokat  men den 13 oktober blev helt plötsligt en sån där dag som alla tyckte var lämplig att göra något kul på. Redan direkt efter semestern bokade vi en tjejträff med IBS-tjejer från vårt Umeå, Luleå och Kramforskontor. Den 13 oktober. Jättekul! tänkte jag och bokade in trots att jag vet att Kerstin fyller år den 13 oktober. I september kom en inbjudan till personalfest på E-six  till den 13 oktober - vi tackade nej. Sen ville våra kompisar fira att jag och L-G fyller jämt i år och eftersom inte vi inte bjudit till någon fest så fick vi en present, av  Kjell o Eva och Kerstin o Lars-Gunnar, en showkväll med Jill Jonson, mat och hotell på Piteå havsbad den 13 oktober. Det kändes som om det var en av de bättre presenterna vi kunde få för det är så sällan vi har möjlighet att träffas alla samtidigt. Fast det kändes inte bra och maila tjejerna på IBS och säga att jag prioriterat bort dem, jag hoppas de förstår.... Den 13 oktober har Frida fotbollsavslutning i Umeå  men hon får då skjuts av Jonny, hennes tränare, puh. . . .

Jag undrar om jag hade hunnit, läs orkat, med 10-kampen den 14 oktober, det kanske är tur Kajo löper för det  känns ju bättre om jag har Kajo att skylla på ; ) 

* * *

I morgon är det onsdag och jag är ledig. . . .  Frida ska till skolsköterskan på hälsokontroll och när jag erbjöd mig att följa med henne så fick jag till svar "Äh, dit kan jag väl gå själv, jag går i 4:an nu.!"  sen var det tyst en stund och antagligen för att ha möjlighet att ändra sig i framtiden så kom det "... och så ska vi inte ta sprutan nu utan det blir senare". En spruta som hon och hennes kompisar började oroa sig för redan i 3:an.

Tjejerna börjar tycka att de är ganska stora nu! De har hunnit med två discon sedan de började skolan och när L-G skjutsade de sist så hade både Fanny, Hanna och Linn sminkat sig och när Linn kom i bilen så frågade hon de andra "Är det någon som har läppglans", de är härliga : ) . När jag senare, när Frida kommit hem, frågade om hon funderat på att sminka sig så fick jag till svar - Äh, det syns ju ändå inte. Fast jag tror att det beror på att man måste tvätta bort allt sen och det tycker inte hon är kul. Eller så funderar hon på hur Malin och Hanna ska reagera om hon sminkar sig.