Nu fortsätter vi att hoppa

På bättringsvägen . . . Jag har varit hemma i veckan, blev risigare i tisdags så det var bara att sjukskriva sig.  Så den här veckan har varit lugn, för mig, i jämförelse med förra. Det var trevligt att ha Maria här men hon och Malin hade aktiviteter varje kväll så vi har pendlat in till stan för att skjutsa och hämta dem och i söndags förmiddag skjutsade vi henne till flyget.

I söndags var även höstuppstarten för våra Leonbergerträffar i Forslunda. Kul! att få träffa alla igen och skönt att komma igång igen med någon träning. Den här gången testade vi en del av tävlingsmomenten till 10-kampen och det är ju lite annorlunda moment. Kajo ville inte alls agera ett bowlingklot och springa rakt in i käglorna (PET-flaskor) utan dem skulle hon ju hoppa över. Kan det bero på att jag jämt ber henne hoppa över hinder som vi stöter på under våra promenader??? Fånga godis i luften kunde hon iaf fast det gäller att jag kastar dem rätt så hon inte hamnar utanför ringen, hon har inte riktigt förstått att hon ska hålla sig inom en viss gräns. Mimmi hade också satt upp sitt stånd med Leonberger-artiklar och Frida var ju inte sen att shoppa, en tröja och  ett paraply.

Innan vi hann sluta kom L-G dit, han hade vi lämnat i stan på morgonen för han skulle hjälpa Kjell med huset och nu skulle han ju åka hem med oss. Kjell o Eva samt barnen kom också in för de ville ju gärna se vad vi sysslade med där inne och det måste ju ha varit en ganska mysig syn när man kommer in. Åtta leonberger som håller på med olika aktiviteter, jag kan förstå om Kjell blev sugen på hund igen och barnen blev alldeles till sig. 

* * *
Sen har vi fått ett härligt besked i veckan! Kajo har inga problem med sina leder. Röntgenresultaten visar att allt är OK! så nu får hon väl fortsätta hoppa över PET-flaskorna och allt annat, springa runt och sladda på golvet, springa upp och ner till övervåningen och hoppa i och ur bilen!  Det är skönt när man inte måste oroa sig för jag har varit orolig för hennes front eftersom hon haltar av och til. Sen var det skönt att allt var OK för jag hade ju glömt bort att jag skulle se till att röntga henne mitt emellan två löp..... Fast ska det spela någon roll??

Sambandscentralen....

Onsdag och jag är ledig igen! Skönt! Det är ganska mycket just nu ...  

Ibland undrar jag om vi skulle starta en sambandscentral med taxi ; )
Lördag - städning och sen kurs med Kajo i Vippers (kul alltså kursen), bad av Kajo när vi kom hem,  skjuts av Malin o Anna till Bygdeå, skjuts åt Hanna till bussen, kvällspromenad med Kajo och lite lugn, hämtning av Hanna i stan vid 23.00 och Malin o Anna från Sandra i Bygdeå.
Söndag- Ingen väckte oss så vi sov länge men efter morgon, läs förmiddag, -promenaden hann vi se F1-starten på TV och sen skjuts åt Hanna till Bobacken, Frida skjuts till Stantors,  handlade för hela veckan och hem och såg F1-målgången, hämtade  Maria från flyget, Hanna från Bobacken och Frida från Fanny. Middag först vid 19.00
Måndag - Skjuts av Malin, Hanna o Maria till Midgårdskolan, sökte parkeringsplats runt universitetet länge länge i spöregnet och sen jobb till tre och hem, ut med hunden, mat, Frida fick åka med Linn till Scoutträffen i Siknäs, jag och L-G till stan igen och  på föräldramöte på Midgård hann handla på COOP strax innan de stängde och hem vid 22-23.
Tisdag-Promenad!! först såklart med Kajo men sen till busstation eftersom jag åkte buss till stan sen promenad igen och jobb, lokalbuss till mötet på IBS, L-G kom med bilen från Robertsfors till stan och iväg till veterinären med Kajo, (L-G slocknade i väntrummet) hämtade sen Hanna från Midgård och hem, hämtning av Malin och Maria från IKSU i Umeå och sedan middag vid 20!!)
Onsdag - Skjuts av Malin, Hanna och Maria till Sikeå och nu disk, tvätt, baka pinnbröd, handla och packa eftersom jag ska vara i stan innan fem för att hänga med till Nydala med Malin, Maria och alla andra Spanienelever med värdelever och familjer. Jag tror Kajo får följa... Middag idag kl???

...och jag har inte hunnit få mina vilostunder mitt på dagen samtidigt som jag känner mig lite risig nu.

Hanna har ju varit sjuk med feber och det kanske är något hon smittat mig med. Iaf  har jag blött näsblod de tre sista dagarna och i morse körde det igång när jag var på promenad med Kajo måste ta det lugnare idag.

Fridas fotbollssäsong slut

I går var Fridas sista fotbollsmatch för säsongen. 1-0 slutade den, kul att de fick avsluta säsongen med en vinst. Tyvärr missade jag både den och matchen i måndags. Det börjar bli ganska mycket nu och tiden finns inte för att hinna med allt.

I måndags var jag ju på SPA istället för match och igår var jag i stan på Midgårdsskolan. Det var ett informationsmöte för oss värdfamiljer. Malin var ju till Spanien i våras och på söndag eftermiddag kommer det elever från Haro hit till Umeå. Maria, som Malin bodde hos, kommer att bo hos oss här i  Robertsfors. Det ska bli kul, synd bara att man inte kan spanska utan det blir att prata engelska en vecka, det är även en av orsakerna till att de i Spanien startade det här. De vill att eleverna ska få komma ut och träna på engelska och även se hur det ser ut i Sverige och i den svenska skolan. Eleverna kommer att få hänga med sin "värdelev" under skoldagarna plus att de hade fixat en massa andra aktiviteter bl a bastubad på IKSU, Korvgrillning på Nydala, Djurparken i Lycksele och så ska de få träffa älgarna på Älgfarmen.  Sen får vi familjer en heldag, nästa lördag, med "våra barn" och då är det tänkt att man ska göra något som är typiskt svenskt. Vi får väl se vad vi ska hitta på men det är nog tur för Maria att inte vi gillar surströmming.....

* * *
Frida som börjat fyran ska nu i morgon fredag kväll iväg till Åkullsjön på Disco för barn som går i klass 4-6. Hjälp!!! snart är hon också stor. Malin och Hanna har också kommit på att "snart är Frida en fjortis" och Frida kommer verkligen att bli en fjortis säger de och de kommer inte att orka med henne utan nu funderar de på att flytta hemifrån! Ja, när jag (Malin) går trean och Hanna tvåan så kan vi väl få en lägenhet i stan..... Visst mamma?? 

Jag känner bara att nu tar vi det lite lugnt här, de kan väl inte flytta bägge två samtidigt? Iofs fyller Malin 18 till sommaren men Hanna hon har ju inte fyllt 16 än. Nää, inte bägge på en gång, det blir ju så tomt här och stackars Frida som blir ensam kvar med oss. Och hur ska de två lyckas samsas när de är som Ying & Yang? Den ena som är så ordentlig och vill ha det rent, snyggt och städat omkring sig och tar tag i saker och ting på en gång medan den andra som inte ser oordningen eller inte bryr sig om det är lite stökigt utan trivs ändå och inte heller har så bråttom med att städa undan och lever lite efter mottot "gör inte det idag som du kan göra i morgon istället"  eller är det  "gör inte det idag som någon annan gjort åt dig till i morgon".. . .  
 
 

Min Stjärnprofil

Stjärnprofil , vet ni vad det är? Jo, det är något som vi 30, 40, 50 och 60 åringar kan få om vi tackar ja till en hälsoundersökning för att minska riskerna för hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes. Man offrar 100 kr och 2½-3 timmar av sitt liv för att ändra sin livstil till en bättre som gör att man kanske lever längre.

Iaf är det en niouddig stjärna och när allt är optimalt är alla nio uddarna lika långa och spetsiga.
Min stjärnprofil hade sju riktigt snygga uddar medan en var halvbra och en inte bra alls bara en liten liten udd. Mina sju spetsuddar var iaf;
TOBAK   OK, slutade röka för 15 år sedan

FYSISKT AKTIV    OK, det tackar vi Kajo för

ALKOHOLVANOR   Skål!

SOCKERBELASTNING helt OK från början men efter att jag druckit en sockerlösning så skulle det visst gått tillbaka  till utgångsvärdet lite snabbare men värderna var ändå betydligt under gränsvärdet.

MATVANOR  OK, men kunde vara lite mer regelbundna, sockerbelastning visade visst det???

BLODTRYCK  BRAAAAA 105/72 inte undra på att det snurrar i huvudet ibland
BALANS I LIVET   JÄTTEBRA, det tackar vi familjen för
och min två mindre snygga uddar var
BLODFETTER  Triglycerid BRA 1.36 och bör vara mindre än 2,0. Men mitt kolesterolvärde var 5,83 och ska helst vara mindre än 5,0 men de gör ingen utredning på goda och onda kolesterolvärden förrän det är över 6,8.  
VIKT BMI helt ok 22,5 ska vara mindre än 25, alltså jättebra men inte får man vara glad för det!! För det hjälper inte om man har ett bra BMI om inte midjemåttet är helt OK. Som om inte jag visste att det var lite för mycket runt midjan. Vi kvinnor bör inte ha mer än 80 cm runt midjan och jag hade alldeles för många cm för mycket (kan det vara ölen?, jag får nog jobba på att byta ölen mot vin istället, NÄÄÄÄ nu kom jag på det är ju en massa som förändras i omgivningen när man blir äldre, läs i ett av mina tidigare inlägg, och det måste väl vara så att en centimeter är kortare nu än förr eller iaf så följer inte måttbanden samma standard nu som förr ; ) Hmmm måttbandet som sköterskan hade idag visade 88 cm. 8 cm för mycket alltså!!

Jag fick även några enkla råd som skulle hjälpa mig att fixa de två uddarna. Bäst att skriva ner dem eftersom minnet inte är vad de borde vara
Fortsätt som tidigare med kost och motion men du kan
1. Använda rapsolja eller flytande fett vid matlagning - smör och grädde endast till helgerna
2. Äta mer regelbundna måltider med bra mellanmål. - Nu blir det middag kl sex och ingen kvällsmacka kl tolv!
3. Skippa vanligt ris o pasta och ändra till fullkornpasta o råris - Precis vad Malin försökt få oss att göra det senaste året.
4. Ät mer bönor. - Inte min favorit!
5. Minska på kaffet - Det  är något jag vet att jag inte fixar!

Jag gjorde 150 situps efter kvällspromenaden.....

Har även stressat upp L-G som nu satsar på att få en bättre stjärnprofil än jag, han gör den om en månad, men det värsta är att jag redan nu vet att han vinner!


Trevligt babbel med massor av bubbel

Ååh! Vilken härlig kväll!

Det är inte alltid helt fel att fylla år och trots att jag undanbett mig firande av min födelsedag så älskar jag ju överraskingar, iaf positiva sådana. Igår skulle vi ha tjejmiddag och när jag kommer till Annika så är alla redan där och står fullt påklädda och väntar på mig.

Vilken härlig present jag fick; En helkväll på TAKE CARE, i Holmsund, med bubbelbad, ansiktsbehandling, champange kycklingsallad och vin mm och framför allt ett trevligt sällskap. Eftersom Monika som äger stället är vännina till Maria så fick vi vara där hur länge vi ville. 

Tusen tack tjejer för presenten vilken härligt bubblande kväll!  

För ovanlighetens skull blev jag kvar i stan, sov över hos Annika men kände mig lite billig när jag vid halv tolv tiden kom in på Statoil och köpte en tandborste och deo,  trosor fick jag av Annika ; ).
* * * *
Jag fick alltså en ordentlig sovmorgon i morse. Jag hade ett möte kl 13.00 så jag hade inte bråttom alls utan vaknade hos Annika kl 10.00. Vilken lyx!  Sen däremot när jag kom till jobbet blev det betydligt stressigare. Var där vid tolv och så var det panik med en sak som helt plötsligt skulle vara klar idag så det var bara att skippa mötet och se till att fixa det andra men jag var klar till eftermiddagsfikat och fick då en kort resume vad de avhandlat på mötet så det gick ju bra ändå.  
* * * *
Men det är tur att det inte händer så ofta och det är ganska skönt att bli påmind om hur det var förr på jobbet. Då hade jag det så i stort sett varje dag! Hade massor av saker som skulle göras och när dagen var slut fick jag vara glad om jag hade hunnit göra det jag tänkt  och om jag ändå gjort massor av annat och lite av det jag tänkt göra så var listan oftast längre vid dagens slut trots att jag jobbad övertid. På den tiden var ju inte heller helgerna heliga för mig.  Undrar hur jag orkade eller gjorde jag det inte? De säger ju att stress ofta är en faktor som startar ett MS-skov. Och hur orkade Lars-Göran med både jobb och huvudansvaret här hemma med hus, småbarn osv...........
* * * *


31 augusti 2007 var härligt lugn

Äntlingen har jag tagit mig tid att knappa på den här sidan igen, det var ett tag sedan sist. Det har varit ganska mycket senaste veckorna men som tur var mest trevliga saker som i går kväll när vi var iväg till Killingsand med Fridas klass och spelade fotboll, brännboll, grillade, fikade och umgicks. Alla barnen var med och hade med sig någon av sina föräldrar och flera hade bägge med sig.
* * * *
Idag är det onsdag och jag älskar mina lediga onsdagar, det vilar oftast ett lugn över dom och jag komma i kapp mig själv.  Idag har jag hunnit med massor. Först och främst en riktigt härlig promenad med Kajo skönt att bara strosa och inte behöva tänka på klockan. Sen hann jag sitta och fika och läsa tidningen länge..... och sen tvätt, plocka i diskmaskinen, dammsuga, bädda sängen och sitta här och uppdatera mig, läst bloggar mm. Sen hann jag även laga lunch till L-G och efter det var jag och köpte två tårtor och åkte in till stan och bjöd mina arbetskamrater på tårta. Jag som avsagt mig allt uppvaktande tyckte att jag ändå kunde bjuda dem på tårta. Det var iaf uppskattat och det tror jag det alltid är med fikabröd på arbetsplatser.

* * * *
Hur känns det? Har annars varit den vanligaste frågan den här senaste veckan. Men jag har svarat att det inte känns annorlunda nu än för en vecka sedan. Det är ju så att man sällan blir äldre över en natt och just nu känner jag mig bara som 30 ++ . Välkommen till klubben! är en annan kommentar som jag fått även från såna som varit där i flera år och då känns det inte så bra ; ). Nä någon åldersnoja har jag inte nu, jag har inte haft någon ålderskris sedan jag skulle fylla 25 och då var jag så stressad så jag sa att jag var 25 redan när jag var 24 och för att sedan kompensera det sa jag att jag var 25 när jag var 26. Så jag var 25 i tre år och sen gick åldersnojan över. Ja, sen märkte jag ju för några år sen att jag blivit äldre och det var när vi fick vår första inbjudan till en 50-års fest! Jag kommer ihåg att jag reagerade: Ska VI på 50-ärs fest, det är ju något som ens föräldrar går på. Men jag gick på kalaset och sedan dess har jag varit på flera. Jag måste umgås med många som är äldre en jag!!!!!! 

Jag fyllde ju år i fredags och var ledig från jobbet. Barnen och L-G uppvaktade mig tidigt på morgonen med 50 ballonger och flera presenter. Sen när tjejerna åkt iväg så tog vi bilen och åkte söderut, vart vi skulle hade jag ingen aaaaning om men jag misstänkte Sundsvall så jag hade ju packat för att gå ut på restaurang osv. Döm om min förvåning när L-G svängde av E4:an i Ullånger ut mot Norrfällsviken. Jag hann tänka mycket på vägen och ffa att jag skulle tagit bättre skor med mig och kanske hunden. Men när vi kom ut så sa L-G att vi bara skulle stanna och äta lunch på restaurangen och sen fortsätta. Vi hade ju ingen tid att passa och kunde ju ta det lungt. . . Så vi fortsatte söderut och stannade igen vid Vedabron och åkte upp till restaurangen där sen fortsatte vi och svängde även av i Härnösand. Skulle vi stanna här? Nä, men vi åkte runt och tittade och det har hänt en hel del där sen vi bodde där på 80-talet.

Till slut var vi framme på hotellet, Baltic, i Sundsvall. När vi kom dit så säger receptionisten; Ni hade bokat rum för två nätter med sjöutsikt. Jag höll på att "garva hjäl mig". Sjöutsikt = hamnen!!! och E4:an??. På rummet överraskade L-G mig med Champagne i glas (som han tagit hemifrån) + jordgubbar (fast de fick vi vara i väg på stan och handla eftersom det inte funnits några i Robertsfors och inte heller i Umeå).  Senare åt vi gott!!! Trerättersmiddag och delade på en flaska rödvin!!!!! Jag som inte dricker vin men L-G tyckte det var dags att börja nu eftersom jag nu har åldern innen ; ) .

Resten av helgen i Sundsvall var härlig vi strosade på stan och var en sväng ut med bilen, men vi undvek IKEA. Vi hade tom tur med vädret, det var så varmt så att vi kunde sitta på en uteservering och dricka kaffe på lördagen. Ett extra plus var att vi träffade Anne-Marie, en arbetskollega från Härnösandstiden, på stan och fick höra hur hon hade det idag. Iofs har jag träffat henne några gånger sedan jag slutade i Härnösand men det blir ju inte oftare än var femte år ungefär......

Trots att vi kom hem ganska sent på söndag em så kom så klart Gun och Maffe hit med presenter och blommor, man ska inte tro att man kan fly syskonen när man fyller år. De hade iaf fika och kaffe med sig eftersom de inte visste om vi var hemma eller ej men just när de kom så satt vi redan och fikade och åt tårta (Pavlova min favorit)  som Malin och Frida bakat.

* * * *
Jag fick ändå, trots att jag annonserat i VK att jag INTE ville ha någon uppvaktning, flera fina blombuketter, presenter och ffa pengar och presentkort och ska jag vara ärlig så känns det inte helt fel att ha en massa pengar att gå och handla åt sig själv för utan att behöva känna att jag istället skulle köpt något åt barnen eller använda dem för att repa huset el dylikt.... En av de bästa presenterna var iaf från Kerstin o Lars-Gunnar och Kjell o Eva som ska bjuda mig och L-G på en weekend i Piteå tillsammans med de fyra som sällskap, det ska bli trevligt.....

* * * *
Måste bara poängtera att inte besöka IKEA var mitt val och L-G som varit i Sundsvall i jobbet tidigare samma vecka kom på att det nog aldrig tidigare hänt att han åkt förbi IKEA sex ggr samma vecka utan att gå in där.
* * * *
Nu är min lediga onsdag strax slut, sprutan och disken är kvar men sen ska jag lägga mig.