Örn Örn Örn - Gnek Gnek Gnek - Tjatter Tjatter Tjatter


*  *  *  * V Å R *  *  *  *
På mina resor till och från stan ser jag ofta massor av djur renar, rådjur och nu på våren massor av vårfåglar. Svanpar kryllar det utav och tranor, flera hundratal. Så igår när jag körde så såg jag att det satt något djur som såg annorlunda ut än de vanliga djuren jag brukar se och hann tänka  - År det en tjock trana ; )  - eller är det ett rådjur som sitter!!?????  Men när jag saktar in så ser jag att det är en havsörn som sitter mitt på lägdan. Jag stannar och tänker ta ett kort med kameran i telefon. Bara som minne men tyvärr blir ju örnen rädd så fort han hör att bilen stannar och lyfter och när jag sen tittar upp så ser jag att de är två stycken.

Härligt, visst har jag sett örn tidigare men då har de alltid varit högt upp i luften. . .

*  *  *  * B I L  *  *  *  *
I måndags hade jag bilen inne på motorcentralen i stan för service och så skulle de fixa ett "gnek"-ljud bak i bilen. Ett ljud som inte låter så trevligt när man ligger efter gatorna i Robertsfors. Hämtade bilen och de sa att de fixat något med gardinen i baksätet och nu skulle det vara tyst! 
Pyttsan! hörde lite i första rondellen när jag åkte från MC:en men sedan ute på E4 var det så klart tyst. I går morse däremot när jag körde efter gatorna var det ingen skillnad ... Vad less jag blir på folk som inte kan sitt jobb och inte erkänner det. Kan man inte fixa en sak så ska man ju iaf stå för det och be någon annan om hjälp. Så jag tog telefonen och när jag fick tag i kundtjänst på MC:en så var jag inte så glad. Sa åt dem att de antagligen haden en mekaniker som inte kunde sitt jobb alternativt var han döv!! Jag fick komma direkt dit träffa verkmästaren och skjutsa runt honom på Haga, han var INTE döv ; ), så nu fick jag en ny tid till veckan för att lämna in bilen. Visst är det våran bli men de måste ju förstå på verkstäderna att man har annat att göra än att lägga ner tid och energi på att inte de kan sitt jobb. Ffa känns det mindre kul nu när  jag som inte har någon ork och känner att den energin jag har vill jag använda till något som ger mig positiva respons. 

Gissa om bilmekaniker står högt i kurs hos mig just nu, L-G kan känna sig glad att han inte är det längre ; ). 

*  *  *  *  M A T  *  *  *  * 
I går var det tjejmiddag igen och den här gången var vi hos Christina. Jag fick sitta och ta det lugnt medan de andra hjälptes åt med maten.
Trevligt hade vi iaf och surrade som vanligt en hel del. Gott åt vi också  Vitlöksbröd till fördrinken -för mig ett alkoholfritt alternativ
Förrätt -  Jordärtskockssoppa med chiliräkor
Huvudrätt - Lax glaserad med cashewnötter och vitlök
Efterrätt - Fransk päronpaj 

Till hösten planerar vi att hitta på något kul för att fira vårat 20-års jubileum med våra TJEJ-middagar.


Ett projekt klart!

Äntligen är mitt och Malin:s projekt klart och hyfsat bra blev det.... Malin sydde sängöverkastet, jag hjälpte till med hörnen.
image39
Kuddarna är mitt verk men val av tyger har vi gjort tillsammans...

Malin sydde gardinen...image40

Skönt att det är klart till slut. Fast gardinen och överkastet blev ju klart ganska snabbt däremot kuddarna har det gått lite långsammare med men idag sydda jag den sista! TROTS att jag inte alls mår något bra just nu orkar inte mycket, har värk, är kraftlös och blir annfådd utav inget ?####??,  Det är korta stunder jag har ork just nu och därför måste jag göra något när jag orkar. något som visar vad jag gjort och att tiden inte bara försvinner utan att jag hinner vara med och använda mig av den.
Vet ej om det är medicin som jag slutat med, nya sprutorna, "stressen" kring L-G sista månaderna eller om det bara är MS:n som jävlas eller något helt annat??

* * *
LG har varit på två anställningsintervjuer i veckan men det tar såklart tid innan han får veta något, de ska ju träffa fler sökanden än honom. Han var ju även på en anställningsintervjun bara ett par dagar efter att han blev uppsagd men han känner att det jobbet är lite för kvalificerat för honom eller att det lät så iaf eftersom han tyckte att han svarade NEJ på alltför många frågor.

GRATTIS!!! * * * * * 35 HÄRLIGA ÅR * * * * * GRATTIS!!!

I morse grattade L-G mig på vår brölloppsdag. Jag hade så klart glömt den. Hur länge har vi varit gifta då? 15 år och det är han helt säker på och jag måste kolla vigselringen för att få det bekräftat. Jag kommer alltid ihåg att vi gifte oss den 14 april men vilket år det var minns jag aldrig.

När jag kom hem från jobbet stod det tre rosor på bordet, kaffe och tårta!!  TUSEN TACK ÄLSKLING!

Vad fick L-G?? En puss!

* * * * *
För er som inte vet gifte vi oss när vi varit tillsammans i 20 år. På dagen 20 år, all släkt och kompisar hade slutat fråga och frågade någon så sa vi att vi skulle gifta oss den 14 april 1993 och att de var välkomna på brölloppet och så svarade vi i flera år innan vi gifte oss.

Så den 14 april 1993, en onsdag, lämnade vi Malin och Hanna på dagis och åkte till Rådhuset i Umeå och gifte oss. Sen var vi och åt en jättegod lunch/middag på Rådhuskällan och efter det åkte vi tillbaka till Robertsfors och hämtade barnen från dagis. 

Efter någon dag så berättade vi åt släkt och vänner att vi gift oss och alla blev så förbaskade över att de inte blivit bjudna till något bröllopp och vi sa att de hade alla som frågat när vi skulle gifta oss men ingen kom ju ; ) ....

* * * * *
Vill bara säga att vi har brölloppsresan innestående, så det kanske blir i år eller  .....

......

Idag sitter jag här ensam igen, nä Kajo är ju hemma fast vi har nyss varit på promenad så hon ligger och sover.

Jag sitter här och är SLUT efter promenaden orkar inte ens se "Äntligen hemma" ...
Frida är hos Sofie, ringde precis och sa att hon glömt bort tiden...
Hanna blev har inte kommit från skolan än, hon och Oscar åt middag i stan i dag...
Malin har varit ledig hela dagen och är nu hos Sara...
L-G är i Västerås och går kurs, han åkte dit i söndags och kommer tillbaka på fredag kväll...


Fler som är less...

Det är inte bara jag som är less. Kajo år oxå riktigt less men samtidigt alldeles full av energi. Hon gjorde illa en klo i fredags och har varit tvungen att ta det försiktigt sen dess. Inga långpromenader utan bara kortare i snö, tur att det kom ren snö igen. Sen fick hon inte heller leka med Stina som var på besök hela helgen. Nu tror jag iaf att det börjar läka så jag tänker nu ta en lite längre promenad och hoppas att det håller.

- - - -
Det gick bra med tassen trots att vi gick lite längre.... 
- - - -

Annars väntar jag att Kajo ska börja löpa. Det brukar hon göra med ett intervall på 5 ½ månad och nu har det snart gått 6½ månad sen hon löpte sist. Iofs är det väl ganska skönt om hon börjar få längre mellan löpen men eftersom hon kräkts så mycket på sista tiden så vill jag att löpen ska vara över se vi får se om det blir någon förändring. Veterinären tyckte också att vi skulle avvakta till efter löpen innan vi startade någon utredning. Bara för att se om det kanske är något hormonellt som gör att hon inte mår så bra. Eller bra mår hon väl egentligen hon är ju pigg och glad och som vanligt förutom kräkningarna. Fast jag har börjar misstänka att det är ansträngning och/eller stress som gör att hon kräks så mycket för sedan hon gjorde illa tån och fått ta det lugnt så har hon ivarit betydligt bättre.

Kajo har så klart gått ner i vikt eftersom hon inte fått behålla maten och väger nu bara 43 kg.

Solar men har fullt betalt ändå....

Idag när jag kom hem från jobbet sitter L-G och läser en bok ute i SOLEN! Han såg ut att ha det riktigt skönt trots att han from idag är arbetslös, jag menar utan fast anställning. För arbete det finns det hur mycket som helst här hemma.

Orkar inte skriva mer idag...... Jag är fortfarande risig och orkar i stort sett inte mer än arbeta mina timmar och inget mer... Gissa om jag är less!