Mamma jag får åka till London!!!!!!!!!!!!

Nu har H flyt och är överlycklig. I förrgår fick hon reda på att fyra av eleverna som läser Media på Midgård kanske ska få åka till London i januari och praktisera på ett mediaföretag. Vilka fyra av alla sextio som skulle få åka var inte klart utan de som ville, alltså nästan alla, fick skriva ihop varför just han/hon var en av de fyra som skulle få åka. Nu i em ringde de från skolan och sa att H var en av de fyra utvalda! Gissa vem som är på bra humör idag! 

Sen ska H även ev få göra att jobb, inte genom skolan utan en av hennes klasskompisar hade rekommenderat henne till någon som ville ha en affisch, en annons om en tävling för gymnasieungdomar.

* * *
Idag blev L-G och jag sena hem från stan. Vi hade en massa lister till hallen som skulle köpas, fogmassa, silicon mm mm, köket ni vet :-) När vi kom hem höll H o M på att städa här hemma. Gissa vilka som blev på bra humör när de kom hem idag! Tusen tack tjejer!!!!!!!!!!!!!!

* * *
Äntligen fredag! och

i morgon är det Disco som gäller igen, för F alltså. Antagligen blir det som förra hösten då det var discon var och varannan helg. Men nu var det F och två av hennes kompisar som var först ut.

För M är det Maskerad som gäller i morgon. J och en kompis firar 40 år tillsammans och har ordnat en maskerad i Obbola.

H och O ska vara här hemma i morgon kväll. H har tackat nej till maskeraden. Jobbigt, tycker hon????

Avlopp - Asfalt - Mosaik - Voltige

Äntligen!! Vi fick vårt paket från IKEA idag, det paketet som vi skulle fått för två veckor sedan så nu kan L-G installera vatten och avlopp i köket! 
  Knepigt att man kan bli så glad över att få ett avlopp med posten ;-) och inte nog med det idag blev jag glad när jag kom hem på gården för nu hade de varit och asfalterat vår uppfart. L-G plockade ju bort en stor sten i fjol våras och sen dess har vi och delar av vår uppfart väntat på att någon vänlig själ hade tid att komma och asfaltera. Idag kom de!!!

Sen är vi i valet och kvalet om  vi ska välja brun eller grå glasmosaik till väggen... Jag tror det blir den gråa trots att tjejerna vill ha den bruna....* * * * * * *
Jag har varit i ridhuset i Sikeå idag.... och i stallet!! Jag som inte är så förtjust i hästar men nu har F bestämt sig hon ska börja rida och hon har själv fixat så att hon kom med i samma ridgrupp som hennes klasskompis R och då är det bara att ställa upp som förälder med skjuts, tid och pengar. Men det är nog värt det när man märker hur positiv hon var efter att de fått testa voltige. Det är ju tur att hon testat att sitta på hästryggen tidigare och att hon fått arbeta i stallet hos K och L-G.

Nu har ...

L-G bestämt sig.... Han har sagt upp sig och börjar istället på WSP som konsult (el-konstruktör). Gissa om han funderat hit och dit men jag och alla andra han känner har sagt att han nu måste tänka på sig själv och vad han vill. Så egentligen var det nog inte så svårt val utan det som var svårt var att bestämma sig för att lämna Eltjänst efter tre månader, han känner att han lämnar dem i sticket. . .  Hade det här hänt för något år sedan så hade han nog stannat kvar och kännt att så gör man inte, man lämnar inte ett ftg som man jobbat på i bara några månader och tar något annat som känns bättre för en själv. Han hade aldrig tänkt på sig själv i första hand men utifrån den erfarenheten han fått av arbetsgivare i samband med uppsägningen från E-six så har han lärt sig att det är sant det Alfons Åberg säger;
 Ingen tänker på mig, Alla tänker bara på sig själv, Det är bara jag som tänker på mig.....  ;-) 

Renoveringen av kök med små strul.......

Strul - Ingen ugn
I söndags åkte C-G hem och i måndags började L-G jobba så nu är det inte samma takt på renoveringen..... Sen har det ju strulat lite. I fredags skulle vi hämta vitvarorna från stan men det visade sig att ugnen hade hamnat på villovägar och att frysen  var en Siemens och inte BOSCH som vi beställt. Däremot var kylen rätt och även hällen. Iaf så kommer rätt frys och ugn i morgon med lastbil till dörren. Vi har alltså inte någon ugn just nu.....

Strul - Snea väggar
Alla köksstommar har kommit upp trots att L-G fick göra om jobbet pga av att väggarna var lite snea vilket inte syntes när man skruvade fast stommarna men när vi la på bänkskivan så syntes det tydligt och eftersom bänkskivan är av sten så är det inte så lätt att passa skivan efter väggen utan nu fick vi fixa väggen efter skivan ; ). Var hade de vattenpasset när de byggde huset?

Strul - Såga i aluminium mm
Sen skulle ju hällen installeras och eftersom vi  tog ett annat märke än vad IKEA säljer så passade ju inte hällen riktigt i skivan. Jo, hålet var av rätt storlek, det hade vi kollat tidigare, men de hade gjort ett stöd för hällen ett stöd som ingen pratat om och som inte passade vår häll, vilket ledde till att L-G fick ta till sågen och såga.

Strul - Utan avlopp
Sen skulle avloppet installeras fast i diskhon och då visade det sig att bottensil mm saknades så det var bara att ringa IKEA och de skulle skicka sakerna så fort som möjligt, vi har inte fått dem än och har alltså inget avlopp i köket. 

Strul - Verktyg?
Sen kom vi på att verktyget som man skulle göra hål i diskbänksplåten med för att få fast kran saknades. Trots att en av säljarna på IKEA sagt att det skulle hänga med. Så det var bara att ringa IKEA som undrade om vi inte kunde åka själva och hämta men de ändrade sig ganska snabbt när L-G talade om att det var 35 mil till närmaste butik =). Så någon kran fick vi inte i helgen utan den har L-G installerat ikväll eftersom han kunde låna ett verktyg. Men spelar roll att vi har kran eftersom vi inte har något avlopp.

IKEA imponerar
Fast det går ändå bra, ugnen behöver man ju inte för att laga mat. En Siemens frys blir ju också kall. Diskmaskinen fungerar och stekpannorna kan vi diska i tvättstugan vi har ju vatten både där och i toaletterna. Sen verkar ju allt annat ha kommit och det verkar vara rejäla stommar och enkelt att montera hyllor mm, L-G är riktigt imponerad av hopsättningen av lådorna som är i plåt, det enda man behöver skruva är handtagen!

Så trots allt strul är vi ändå helnöjda hittills och hade vi varit smarta och köpt alla vitvaror från IKEA så hade ju de kommit samtidigt som köket! Hade vi sedan nöjt oss med en annan bänkskiva, som vi kunnat såga i själv så hade det varit enklare att installera  skivan och diskhon hade vi installerat själv och då hade inte några delar från diskbänken blivit kvar  i Tyskland eller var det nu var de fixade stenskivan.......

Golvet klart i entrén och i morgon kommer nya köket

Full aktivitet i kväll i köket...

Idag har L-G och C-G lagt trägolvet i hallen och nästan helt klart i köket. I går fixade L-G elen i köket, slipade väggarna och C-G målade taket och H elementet och så lackade hon fönsterkarmar. Nu i kväll målar H och en del kökskåp åker ut och M håller på att plocka porslin. I går fixade H o M även linnegarderoberna eftersom vi fått extra hyllor från skåpen i köket. 

Vad gör jag då? Jag jobbar ju och efter jobbet var jag på Intersport och köpte två bikinin åt F, fyndade på rea. Sen när jag kom hem vilade jag en stund och så skulle jag och M till banken och fixa en del saker och så efter middagen var det ju dags för Kajos promenad och sen har jag borstat och kammat henne och nu är jag slut.... Kajo har snart tappat all päls och ser ganska ruggsliten ut just nu.

I morgon kommer köket och på fredag ska vi hämta vitvarorna från stan. På fredag ska även L-G på anställningsintervjuv igen. Han måste bara lyssna hur intressant det är för i annonsen han läste såg jobbet hemskt intressant ut men vi får se han har ju inte jobbat tre månader än på sitt nya jobb.

Klinker i trapp och vid entrén och rep av köket påbörjat . . .

Nu är vår trapp klar med kinesisk mosaik. Snyggt blev det men mycket jobb och många timmar har vi lagt ner på trappen. Först så gick det inte att använda vanligt fix och fog utan för att det ska hålla så använde vi elastisk fix och fog och sedan mot träet använde vi silicon och det var siliconet som tog massor av tid först att stryka ut det och sedan när det torkat fixa till det så det såg hyfsat ut. Sen tog det såklart massor av tid att pussla och såga alla bitar så att de passade.

Sen är även klinkern framför ytterdörren lagd  och värmegolvet installerat. Nu idag fogade L-G klinkern så nästa steg i hallen är att foga med silicon mot ytterdörr och väggar, trägolvet får vänta eftersom det inte är lagt än, och sedan ska listerna runt ytterdörren upp.


Idag har även H rivit ner tapeterna i köket och i kväll ska det spacklas. Tidigare i veckan har vi minskat öppningen till köket med ca 10 cm för att det nya köket ska få rymmas.
 På onsdag ska köket komma men innan dess så ska taket målas, fönsterkarmana lackas, väggarna slipas och så måste vi ju hämta hem tapetkataloger sen måste vi köpa virke som vi kan låta nya köksskåpen vila på när vi skruvar upp dem. Vi ska även hinna lägga nytt golv innan köket kommer och ffa riva ner det gamla köket.... Puh L-G har iaf semester fr o m måndag och C-G kommer hit och ska hjälpa honom så jag hoppas att det inte kör i hop sig ;-).   Var vi ska laga middag ochdiska och  vad vi ska äta de dagarna vi inte har något kök har jag inte riktigt funderat ut än men det löser sig nog på ena eller andra sättet, fortsättning följer......