Vi hade i alla fall tur med vädret, igen...

... är en hyfsad film och klart sevärd. Inte lika överraskande dråpligheter som föregångaren men ändå riktigt trevlig. F som inte sett första filmen tyckte den här var kul! Vi var på bio i helgen som gick L-G, jag och F.

Annars har julförberedelserna och julen rullat förbi..... julklappsinköp, julavslutning med ridskolan, julmiddag med Ladok, julgodis tillsammans med tjejmiddegänget, F:s julavslutning med skolan, hämtat mamma ner från Sävast för att hon skulle fira julen med oss i Skellefteå, mera julklappsinköp......  och nu är nyårsförberedelserna på g. Vi L-G, jag och barnen är lediga allihopa och ska vara det i totalt över två veckor. En riktig lång härlig vinterledighet.

Julafton firade vi i Skellefteå hos Gun och Maffe, trevligt som vanligt med massor av god mat. I år var det inga småbarn med så nu var F tomte. Hon klädde ut sig, stampade in i vardagsrummet och Ho Ho:ade. Då vi frågade henne var hon hade säcken med alla julklappar ( klapparna låg redan under granen) svarade tomten F ..... Tyvärr, tyvärr ingen säck och det beror på finanskrisen!!!  Hon hade nog hängt med i våra diskussioner runt julbordet. F delade ut julklapparna och läste dikterna för att se om vi andra kunde gissa vad vi hade i paketen. 

Ett rim på mitt paket (innehöll badskum med rosor) från F:
Med dessa kan du slappna av ibland
hoppas inte du tappar din balans
och att rosorna lättar på de som smärtar....

Det är kul F hade rimmat på alla sina paket, vi andra hade rimmat på några av paketen. Utom de tre paketen hon gav åt Kajo.

Men nu är det måndag igen och julhelgen är över nu är det alltså nyår att se fram emot. M åkte precis iväg till Bygdeå och i morgon åker hon till Hemavan för att fira nyår där tillsammans med sina kompisar. Hoppas de får lika fint väder där som vi har haft hela julen.

Årets julkortÅrets julkort med Frida och Kajo blev jättefint, fixat av Hanna i går kväll....
Tack Hanna!

Peking vs New York - Vilket angenämt problem.....

I förra veckan fick jag världens trevligaste överraskning! Vi på jobbet fick nu mitt i finanskrisen  tre resmål att välja mellan. Två i Spanien Barcelona och ett ställe kring Malaga men även möjlighet till skidåkning och det tredje resmålet var Peking! Enkelt val det blev Peking och det valde nästan alla så nu i veckan hade vi bara två resmål att välja mellan Peking eller NY! Men jag ändrade mig inte tycker att Kina låter mer intressant än USA. 

Så nu får jag min resa till  Peking i mars eller New York i april/maj!

  

Tjejhelg med Prima Vista

I fredags kl 12.00 stod Lollo och jag på busstationen och väntade på bussen som skulle ta oss upp till Luleå. När bussen kom hade Karin och Anna-Karin som stigit på i Ullånger hållt upp två säten åt oss, allt för att vi skulle kunna sitta och surra på resan. (Fyra timmar skulle det ta till Luleå, FYRA TIMMAR, fast de hållar kanske hastighetsbegränsningarna och sen svänger  ju bussen in i några byar efter vägen.......)

När vi kom fram möttes vi av Ingemar från Luleå-kontoret och väl till kontoret hade Mikael fixat glögg och pepparkakor. Kul att få se deras nya kontor. Efter glöggen skjutsade Ingemar oss till bolaget och sen gick vi en promenad genom stan till Hotell Avenyn.
Inte det lyxigaste hotellet men ett charmigt familjehotell med en värdinna i reception som var klädd i något som liknade ett nattlinne och sedan suckade över hur hösttrött hon var och över att hon inte hade orkat baka pepparkakor utan de som låg framme var köpes pepparkakor ; ). Receptionen skulle inte vara öppen hela natten så vi fick en kod till ytterdörren.

När vi packat upp, bytt om så gick vi ner på stan för att hitta något ställe att äta på, Tallkotten, hade de på IBS-kontoret rekommenderat men det var tyvärr fullbokat! Det blev Magma istället och en buffé som var riktigt god. När vi var mätta ringde Rolf och Maria och sa att de var på g. Vi skulle tillbringa kvällen hemma hos dem. Trevligt! blev det och kul att få se hur de bor och så fick vi träffa Malin, deras dotter, deras grabb däremot var på kontoret och "lana".

Lördag morgon och hotellfrukost! Inte så avancerad hotellfrukost men vi åt oss mätta och sen var det shoppa i Luleå som gällde med avbrott för fika och soppa på eftermiddagen. Sen var det bara att dra tillbaka till hotellet och göra i ordning sig för det vi kommit för att se Maria och de andra i hennes kör
http://www.primavista.se/ som skulle ha en föreställning "Julkarameller". Riktigt trevligt och underhållande var det med både humor och riktigt fina stillsamma julsånger. Duktiga var de och jag kände riktigt att nu är julen på gång, trots att jag inte köpt några julklappar den dagen.

Efter föreställningen var det dags för middag igen, Tallkotten var ju fulltbokat så det blev Genny:s och lax, pressad potatis med limesmak och någon japansk sås. Gott var det iaf. Efter Gennys sammanstrålade vi med Maria och så blev det Pub och surr i några timmar som gick jätte fort. Tjejerna ville fortsätta på nattclub men Lollo och jag drog oss hemåt och satt sedan och surrade till 3-3.30.....

På söndag tog vi Norrlandskustbussen hem igen.... och i Sikeå mötte L-G och M upp och hemma en överlycklig Kajo som riktigt diskuterade med mig och undrade var jag hållit hus...... Ja F och H var också glad att se mig.