Vilmers dop

Mailade Helena och efterlyste foton från Vilmers dop och fick massor, eller en länk till massor av bilder på Vilmer, Helena, Christian, Julia och Gustav samt deras släkt och vänner.
image38
Ni som vill se mer har länken här:
http://picasaweb.google.se:80/lindvallhedin


Saker på G!

* * * * * * * * * * * * * * * Influensa på G * * * * * * * * * * * * * * *
Idag är det min lediga onsdag fast idag är jag inte ensam hemma. Frida är sjuk och har feber och MÅSTE stanna hemma. Ja hon ser det som ett MÅSTE det är inget hon vill, ja kanske ibland på torsdagar för då har hon ingen matte men däremot "läsförståelse". Frida älskar matte och ringde tom nu på morgonen till fröken och bad henne skicka hem matteböckerna så hon kunde räkna hemma. Däremot läsförståelse det gillar inte Frida, hon säger att det är alldeles för enkelt?? Man kan det vara så att det är trist?  

Hanna som också hade feber i går kväll men åkte med sjubussen i morse till skolan, kan inte vara borta säger hon, undrar hur hon mår idag.

Malin är som vanligt piggheten själv och den här flunsan kommer väl att bara dansa förbi henne, peppar! peppar!!

* * * * * * * * * * * * * * * Sportlov på G * * * * * * * * * * * * * * *
Nästa vecka har tjejerna sportlov men vi har inte hunnit fundera och än mindre bokat någon fjällsemester. Jag tror att det är första gången på 8-9 år som vi inte åker till fjällen på sportlovet, det har ju varit så mycket annat nu...... L-G säger att han klarar sig, han var ju till Alperna för en månad sedan, men Frida däremot är lite ilsken fast vi har sagt att nu är det renoveringen av hennes rum som gäller och vi får prioritera att åka till IKEA och handla nya möbler istället. Hanna och Malin har inte sagt något om att åka till fjälls, jag undrar varför inte dom trycker på det????? Kan det vara några andra som drar mer än den rena fjälluften och slalomåkningen???????????

* * * * * * * * * * * * * * * Renovering på G * * * * * * * * * * * * * * *
Annars har nog L-G piggnat till för han är på G igen. Han har börjat med Fridas rum, det ska bytas tapeter (Frida tycker att hon är för stor för Nalle Puh-bård) och så ska vi nog sätta in fler garderober i hennes rum, sen vill Frida även ha en dörr till rummet så hon kan stänga om sig.

L-G vill nog även att Hanna och jag ska komma igång med renoveringen i grovéntren, han var till stan igår och köpte bröstpanel som vi kan sätta upp för att skyla över Kajos djupa klös och gnagmärken i väggen. Vi ska även måla dörrar och sätta nya lister samt en fondtapet. Hanna har ju lov nästa vecka så jag tror att hon får börja redan till helgen, d v s om hon piggnat till.

Sen Kajsa har vi faktiskt kommit igång med köksrenoveringen och hallrenoveringen!!!! fast det är inte säkert att du ser det om ni kommer hit ; ). Vi sköt ju på byte av ff golv när jag "blev med hund" men i vinter har jag varit så less den mörka hallen och köket så i lördags började vi renoveringen med det som vi annars brukar sluta med! Vi köpte nya lampor till entren och köket!!!  Så nu är vi på g ; ) för nu syns alla skavanker på köksinredningen, tapeterna,  mm så tydligt så nu finns det ingen återvändo och nästa steg, efter Fridas rum, är att flytta öppningen till vardagsrummet och samtidigt börja titta på ny köksinredning och golv mm. 
Kanske vi tar hallen först för var lagar man mat medan man renoverar köket? Det blir nog till sommaren så vi kan grilla ute? Vad gör man om det regnar? Kylskåp och diskmaskin får vi nog plats med i tvättstugan. Huuuuuu vilket projekt (L-G som längtar till våren för att köra MC. . . ) fast det blir nog härligt när det blir klart. Fast när blir man klar egentligen när man har ett hus? Vi har ju badrummet nere som vi också ska ta tag i, kan vi  hinna det innan köket???  Nää, ni hör hur jag låter! Kanske måste jag ligga lågt, L-G vet ju vad som måste göras och det är ju han som gör det mesta så han får väl ta det när han har ork, jag vill ju inte skjutsa in honom på akuten igen.

Har inte problem att somna men att vakna. . . .

I dag fick jag skjuts till jobbet av L-G som skulle till tandläkaren, härligt att bara sitta brevid och slappa. Sen på eftermiddagen tog jag bussen som gick till Sikeå med taxianslutning till Robertsfors. Det var också ganska skönt att åka buss och jag somnade redan kring Sävar men det var inte så kul när jag vaknade, i Ånäsett!!! "Det här en expressbuss det här och vi har stannat i Sikeå och nu får vi inte stanna innan vi är i Skellefteå". Så det vara bara att åka upp till Skellefteå, byta buss och åkta söderut till Robban igen. Tre timmar tog det hem med buss och så undrar folk varför jag kör bil till jobbet...

Bit ihop eller Bryt ihop

Det är skönt att vara tillbaka till vanliga dagar igen. Förra veckan vill jag inte vara med om en gång till men de har ju sagt att L-G ska vara helt OK. Han har fortfarande stickningar mm bakom örat, hals och bröst. Men läkarna har ju sagt att han är OK och händer det något så ska det inte vara något livsfarligt utan det är bara att ta lite nitrospray och ringa efter ambulans, gissa om man känner sig trygg.... Jag som brukar vara svårväckt vaknar nu på nätterna så fort L-G "låter".

Efter att ha "bitit ihop" hela förra veckan, kunde ju inte bryta ihop med tanke på allt så "bröt jag ihop" i helgen. Riktigt storbölade några gånger bara för att något gick lite snett. Hur kan man gråta övar att tex "Soppåsen är överfull och ingen har tömt den", "Affären är stängd när jag ska köpa hundmat" "Toalettpappret är slut när jag sitter på toan" osv.....  Inte riktigt likt mig, irriterad kan jag bli, iaf en gång i månaden, men storböla?? Knepigt för annars kan jag ju känna att det mesta inte är så viktigt i relation till vad vi gick igenom förra veckan. Bilen tex ser OK ut nu men inte helt bra och jag orkar inte bry mig. På L-G:s jobb förhandlar de just nu och kommer att säga upp ca 50 stycken och blir L-G uppsagt så är det ju jättetrist men det ordnar sig alltid bara han är frisk.....

Idag är det min ledig onsdag igen, med sol, snö och skoterspår att promenera efter. Kajo och jag var på en lång härlig skogspromenad så nu är Kajo riktigt nöjd och ligger och vilar. Annars är jag lite orolig för henne. Hon kräks så lätt ibland flera ggr/dag och pälsen har hon fällt så hon ser inte så fräsch ut. Jag skulle ha tagit henne till veterinären men hon har ingen feber och annars är helt som vanligt; glad, sprallig och yr. Kanske är det för att hon ska löpa snart igen?

I morgon ska jag till neurologen igen. Årlig kontrol,l bla tas blodprov för att se om jag bildat antikroppar mot Betaferonen (min bromsmedicin).

Vilken natt! Men nu är L-G hemma igen.......

Har jag varit så rädd förr? Ja, det skulle vara när jag fick åka med Frida till Barn 4  när hon var tre dagar gammal och hade hög sänka. Och gissa om barnen blev olyckliga i går morse när jag berättade vad som hänt under natten, jag som tidigare sagt åt dem att det inte var någon fara med L-G eftersom hjärta och hjärna var helt OK.

Natten mot i går ringde Lars-Göran mig. Han hade mitt i natten fått åka från medicin till hjärtintensiven med kramper och ordentliga smärtor. Hjärtinfarkt trodde de men det visade sig att hans hjärta är helt OK och nu idag fick han komma hem igen. Skönt att ha honom här hemma igen och nu håller vi tummarna för att han ska vara OK . Han har fortfarande domningar och stickningar kvar men enligt läkarna ska det inte vara något livsfarligt och vad han har vet vi fortfarande inte men om han får så ont som han hade natten mot igår så har han fått nitrospary och sen ska vi ringa efter ambulans. Men enligt läkaren på hjärtintensiven så ska det inte hända igen och vi håller tummarna för att han har rätt.

Audin tillbaka och L-G:s huvud OK men....

då har han inte sett Audin än ; ). Skämt åsido men det känns jätteskönt att MR:en inte visade något.  Känns helt bra att det varken är hjärtat eller hjärnan som ställer till det för honom Så nästa är Öron Näsa Hals, de ska nu göra ultraljud på halsen så vi håller tummarna....... Mest troligt har han någon inflammation alt infektion som ställer till det och då ska det ju vara övergående......

Idag har jag varit och hämtat Audin igen. Kändes bra att få köra den när jag kört Skoda Octavia över en vecka. En helt annan motor och audin är betydligt mer ljudisolerad. De har lyckats bättre med bilen nu men jag väntar med domen tills jag sett den i dagsljus och ffa tills L-G sett den.

Oooooorolig

Är orolig just nu..... Skjutsade in L-G till NUS i går kväll och han är kvar där än. Domningar i ansikte hals och bröst på vänster sida. Idag har de iaf konstaterat att det inte är något fel på hjärtat (fast det kunde ju jag ha sagt) och i kväll när vi åkte därifrån skulle han på MR (röntgen). Hoppas den inter visar något jag vill hellre att det här är något stressrelaterat eller möjligtvis att någon nervtråd kommit i kläm. Vill inte att det ska vara något annat........

Frida har var med ikväll och ligger nu och läser läxan. Hon har varit ledig idag och var tillsammans med Fanny till Flarkens skola, Fannys pappa arbetar som lärare där nu. I morgon ska hon ha friluftsdag.

Malin bakar semlor just tillsammans  med Sara. Det doftar härligt.

Hanna är helt slut igen. Säger att hon haft feber idag. Fast det kanske inte är konstigt att hon är slut eftersom hon var med oss till NUS i går kväll och vi två var inte hemma förän efter två i natt. Hanna åkte med sjubussen till skolan i morse medan jag ställde om väckaren och ringde jobbet vid nio tiden och sa att jag skulle vara ledig idag.
Har istället varit två svängar till Umeå för att vara med L-G.

God Natt!