Vem eller vad avgör om man är tant?

Idag var det min första arbetsdag efter semester. Helt OK att börja jobba igen trots att tankeförmågan inte var på topp. Men det tar väl ett par dagar och så är man i full gång .... eller om ett par dagar är det ju helg igen så det är nog först efter helgen som det börjar rulla på ordentligt.

L-G har redan jobbat sedan i måndags men han är ju "ledig" igen nästa vecka eftersom vårat nya kök kommer då.

H och A hängde med mig till stan för att H skulle köpa nya skor men hon hittade inga för det fanns INGA skor på någon av skoaffärerna i stan, jag undrar var alla skor tagit vägen ;-). H har förresten blivit tant, 16 år gammal. En liten treårig flicka sa till sin mamma och pekade på H "Titta mamma, tanten där har en glass."  Vad är man själv när ens 16-åriga dotter är tant???? Hur är man när man är tant? Visst känns det bättre att kallas kvinna? Eller hur känns det att kallas dam eller gumma då? Jag undrar vad folk säger om mig "Hon den där tanten som går med den där stooora hunden" elr Hon den där damen som går med den där fina leonbergen. eller??? Jag kan väl få kallas tjej.... den där äldre tjejen med en stor hund... ;-)

M var också till stan i dag, övningskörde och så lyxade hon till sig och klippte och slingade håret för massor av pengar. Vi har ju annars sån lyx här när vi har en granne som är frisör och endast tar 190;- för en klippning och klipper hon barnen så är det ännu billigare.

F har varit med S och hennes föräldrar till Killingsand och badat idag. Blåsigt, men varmt i vattnet var hennes kommentar. Brrrr jag har inte badat i havet alls i år och jag brukar inte vara någon badkruka men då ska man ju först och främst komma iväg till en badplats. . .

Vägen blir längre när man kör med MC

-Jag kan ju ta motorcykeln till stan när jag ska köpa fuktspärr, vilken tur att vi inte skulle ha golvlister eller något sådant idag. L-G tog iaf BMW:n i morse och sken som en sol när han kom tillbaka. 18 mil blev det tor till stan, knepigt när jag kör bil så är det 12 mil tor. Han hade inte kunnat låta bli att köra några extra svängar när han äntligen fick en stund över kom iväg på motorcykeln i finvädret.

Sättlimmet och burken med fuktspärr fick lätt plats i packväskan.

Idag har jag gjort något som jag varje vår sagt att vi borde göra, jag har knäppt kort på våra rabatter, bara för att nästa vår veta vad vi hade för blommer i rabatten och vad vi bör komplettera med. Få se om vi lyckas bättre nästa år för speciellt snyggt är det inte trots att Kajo har ju hjälpt till och gräva om rabatten ett par gånger.

Soligt och varmt och

Nu har värmen kommit och vi har haft tre dagar utan regn. Skönt! Men här hemma har vi fortsatt med renoveringarna trots värmen. Trappen är i stort  sett klar. Väggarna och div lister är färdigmålade och nu har L-G rivit upp golvet vid ytterdörren. Han skulle väl ha fortsatt i går kväll men upptäckte han inte hade någon "fuktspärr" hemma så i dag är det stan som gäller igen och i går kväll tvättade han blien istället. VAR får han energin ifrån??

Stan, där var vi i förrgår också och köpte nytt golv till köket och hallen, hade släp så det var en resa i långsat tempo ;-). 
Vi var även till stan i torsdags men då för nöjes skull och såg matchen Umeå IK - Brasilien. Det var väl ingen höjdar match utan man märkte att det var en vänskapsmatch men det är kul att se de som kan hantera en boll. Det var iaf skönt att få göra något  annat och trevligt att H och O hängde med.

F har däremot fått göra en hel del annat trots att föräldrarna bara varit hemma. Hon fick åkta tillsammans med Sofie och hennes familj till Lycksele och både besöka djurparken, Ansiabadet bo på hotell mm och igår åkte hon ut på en heldagstur med deras båt.

Nä, den som kommit i kläm pga vårat engagemang i huset nu i sommar är ju Kajo. Det har inte blivit några badtripper eller andra aktiviteter för henne. Det är klart hon har fått hänga med jämt men det är inte hon som stått i focus för aktiviteterna. Fast hon mår bra än då husse och matte är ju hemma och morgonpromenader med ett dopp i ån är inte heller så tokigt. Sen kan det bli riktigt långa promenader tillsammans med M när hon är hemma.

I går kväll, en lördag, var även M hemma. Det var första lördagen på hela sommaren som hon varit hemma med oss föräldrar. Det var även första lördagen på länge som hela familjen åt middag tillsammans, trevligt. Nuförtiden är det lite knepigt när man ska planera middagarna man tror att man ska vara 5-7 som ska äta middag och helt plötsligt är det bara  L-G och jag som sitter där. Andra dagar tror man att det är familjen som ska äta och så kommer tjejernas pojkvänner och kanske någon kompis till dem eller F och helt plötsligt är man åtta stycken till middagen.


Löss . . .

. . .  första gången hemma hos oss. Eller Kajo har ju haft det en gång men nu har Frida drabbats. Först när hennes kompis ringde och sa att hon hade hittat en lus så trodde jag att det var ett skämt. Men när jag gick igenom Fridas hår såg jag gneter, kände igen dem från Kajos gneter. Men som tur var hade det inte gått så långt. Det är skönt att upptäcka det i tid och skönt att vi har klarat oss tills nu. En av Fridas kompisar var full i lus för någon vecka sedan men tyvärr hade jag inte förstått det. Hanna och Malins kompisar har haft löss när de gick mellanstadiet men har inte själv drabbats än så länge. I kväll är Hanna hos Oskar och Malin är hos Julia så vi har inte kunnat kolla att de inte fått någon lus men i morgon när de kommer hem kör vi "Robi Comb Pro" - En helt suverän elektrisk luskam som vi fått låna, den slutar pipa när man träffar på en lus (det funkar verkligen),  och jag har alldeles nyss beställt den hem från nätet.

Klinker i trappen...

. . . nu är varannat trappsteg fogat. Tjejerna måste ju komma upp till sina rum så L-G har delat upp fogningen och gör hälften idag och hälften i morgon.
Vad snyggt det blir var iaf Fridas kommentar, inte visste jag att det skulle bli så där fint =). Kort kommer när trappen är klar.
Malin och Hanna är klar med easy covern det är endast våderna under trappen som är kvar och de måste vänta tills fogningen är klar eftersom det blir en del stänk även på väggarna.

Alltså det har hänt en hel del i hallen idag så det kanske inte är så dumt med regnväder.

Semestern regnar bort och humöret också.....

Mitten på juli och jag fryser så mina ben värker. Var är solen och värmen?

Regn, regn och åter regn. Idag har det regnat hela dagen, det började i natt så den blåa himlen finns någon annan stans.  Igår regnade det på morgonen och i förrgår regnade det lite av och till och nu är jag less så förbaskat less och då blir jag less allt inte bara vädret, just nu känns det som om det hade varit bättre att jobba jag gillar inte att slösa semesterdagarna på det här...... Kunde haft dem till något bättre och ffa bättre dagar.

Fast det är klart några ljusglimtar i rusket... I fredags morse var det riktigt härligt och L-G och jag tog en lång härlig promenad på morgonen tillsammans med Kajo. Sen var vi bjudna på middag till Hemmyrmarken och där var trevligt som vanligt, god mat också.

Lördag morgon hade F fotbollsmatch, RIK firade 101 år jubileum och bjöd på massor av matcher, både med herrar damer och barn. F:s lag var inte anmält men hon fick spelade i Mellanbygdens tjejlag 95/96 eftersom de var för få spelare och F stod i mål! De mötte killarna i RIK 97/98 (bla F:s klasskompisar) och spelade 3-3.

I går cyklade jag för första gången på länge. Min cykel blev ju stulen förra sommaren och så har jag prioriterat mina krafter till Kajopromenader istället för cykelturer men igår lånade jag M:s cykel och var på en riktigt lång tur, gissa om jag har ont i baken idag.

I dag har L-G, M och H jobbat ordentligt mycket i hallen så nu är det kanske inte så långt kvar. Men det tar tid, sätta upp easy covern tar tid eftersom det är massor av dörrar, trappen, element mm som ska passas in....

Ändrar färgerna och teckensnitt i min blogg...

... vet inte om det blir bättre men jag testar lite grann. Inget klart än men leonbergerfärgen ; ) är väl helt OK??

I torsdags fixade . . .

Malin teorin. . . . GRATTIS!

Köksrenovering?????

Lördag och vi fortsätter vår renovering Etapp II. Men man kan ju undra vad det här har med renovering av köket att göra? Vi är fortfarande i hallen och ska alltså ha klinker och golvvärme vid ytterdörren i hallen och det innebär att en termostat till golvvärmen ska finnas så L-G tog borren med dosborren och borrade hål i väggen och sen måste ju kablarna dras ner till golvet och värmeslingorna...


Sen råkade ju ledningarna till dörringklockan, till ytterdörren, finnas just där L-G borrade för termostaten vilket innebar lite extra jobb men ringklockan fungerar nu iaf ; -) och taket är riktigt vitt nu efter två varv med vit färg


Kajo däremot undrar vad vi sysslar med

Auktion - en "Paprika" urna

Igår var första gången som vi var på auktion och handlade något. Ja, vi har väl varit på auktion tidigare för länge sedan men inte köpt något. 
Jag kunde inte låta bli att ropa in en "Paprika" golvvas från Uppsala Ekeby. Tyvärr var den defekt, det var ett par sprickor i den men den är så snygg och passar in här hos oss (tycker jag iaf). Iofs såg jag sprickorna innan jag ropade in den så det var egentligen inget fynd men jag har länge kikat på urnan på Tradera och de brukar om de är hela och fina gå för ca 2000 kr och då tillkommer ju frakten också. 
   
Tradera förresten, jag trycker att det är ganska trist, de sista åren har det blivit hemskt dyrt att handla där, det är sällan man gör några fynd mer. Min Californiasamling från Rörstrand har jag ju tex köpt på Trader och de delar som jag köpte förr för mindre än 100 kr styck går idag på flera hundra. Alltså har det för mig varit en ren investering... om jag skulle sälja dem skulle jag göra en betydligt bättre affär än på mina fonder ; ). Fast jag har inte tänkt sälja dem, iaf inte än.


Stopp i renovering. . .

Idag blev det stopp i vår renovering, taket blev vitt i går men vi måste ha mer färg för att kunna stryka ett varv till. Vävlimmet tog slut när vi satt upp några våder av Easy Cover (vi ska måla väggarna istället för att tapetsera och då tycker vi att det blir snyggare med Easy Cover under och sedan slipper man ju allt slipdamm),  klinkerfixet i trappstegen ska torka 1-2 dygn innan man kan gå på dem vilket innebär att L--G kan börja med trappen igen först i morgon.

* * *
Malin skriver teoriprovet idag. Trots det är hon inte alls stressad, jag förstår inget? Kanske blir det annat när hon ska köra upp. Håller tummarna!
* * *
Frida som inte haft något kalas när hon fyllde 11 ville iaf fira det på något sätt och övertalade L-G att skjutsa henne och några kompisar till något äventyrsbad istället. Tyvärr kunde han ju inte ta med fler än fyra i bilen så Frida fick välja, vilket inte var lätt och nu är hon orolig för att de hon inte valde ska bli lessna....  Men bada ville hon och inomhus bad blev det idag eftersom solen lyste med sin frånvaro idag igen.
* * *
Hanna sover än, hon satt uppe halva natten och spelade SIMS!! Helt plötsligt var det kul igen, brist på sysselsättning? Hanna vaknade precis nyss . . . "Jag tänkte dra till Oskar"  Med moppen i regnet?

Nya kategorier

Nu har jag snart bloggat i två år och min blogg börjar bli aningen rörig och svår att hitta i så nu har jag lagt till några ytterligare kategorier, kanske blir de fler senare jag ska se hur det här känns först.


Renovering av kök - Etapp II påbörjad.

Eftersom golvet i köket ska bytas så känner vi att vi även måste göra det i entrén eftersom det är samma tråkiga matta där. Och när vi ändå renoverar entrén är det ju lika att ta bort den gamla äckliga nålfiltsmattan i trappen upp till övervåningen. (Här är jag inte alls överens med Martin Timell som byggde in en gammal dammig heltäckningsmatta när han renoverade en liknande trappa)
Hanna rev iaf bort mattan för någon vecka sedan och sen var hon och jag och letade klinker till trappen. När vi kommer hem med våra nyinköpta klinker säger L-G att det inte är säkert att det går att ha klinker i trappen eftersom den sviktar. Men nu har vi testat med elastisk fix på ett av trappstegen och det verkar fungera alldeles utmärkt. Så idag la L-G kliniker på varannat steg  och gissa om det var ett riktigt pusslande. Tur att vi valde Kinesisk mosaik för de är inte riktigt raka från början......

Kanske vi skulle ha målat trappen vit först? Nä, nu får jag lugna mig ; )

Just nu målar L-G taket i entrén och jag sitter här, vilken arbetsfördelning........

Renovering av kök - Etapp I klart.

Vi började våran renovering av köket för några veckor sedan och som vanligt när vi gör något i huset så är det som katten på råttan leken. Vi kom ju på att vi ville ha ett luftigare kök och gjorde därför en öppning mellan kök och vardagsrum. Den gamla öppningen till hallen stängde vi samtidigt igen och här är nu resultatet av etapp I.  
 
 
Ett nytt hål i väggen - vår nya öppning till köket. Flytta elkontakter fick vi ju också göra, tur man är gift med en som jobbat som elektriker :-)


Här var gamla öppningen till hallen tidigare. Hittade en rulle av vår Ellipstapet på vinden så vi slapp tapetsera om hela vardagsrummet iaf. Här syns även nästan hela  min Rörstrand, California-samling.

Stelbent

Nu sitter jag här igen : ) men med ben som känns som spjälade och spjälorna trycker på smalbenen... Varför blir det så här ibland? Kunde inte ta någon morgonpromenade utan det var Hanna som gick en sväng.
Betaferonsprutan i går kväll? En dag försent eftersom det strulade i förrgår och även i går, förstår inte att de gör om något till det sämre.... Dyr medicin som bara hamnar i soporna, suck...
Promenaden i går kväll? Inte längre och inte heller snabbare än vanligt, samma skor som jag brukar ha och samma gator....
Värmen från igår? Fast det var inte så jättevarmt och jag satt inte någon längre stund i solen....
Kylan från i förrgår? Det var riktigt kallt när jag gick i kjol på promenad med Kajo i Haparanda och när vi kom till Luleå var det inte så mycket varmare.... Jag hade värk i benen på kvällen...

Jag känner mig så deprimert ... trots nya lagar

... uttalar det på norska, det känns bätte då.... Försök själv deprimert istället för deprimerad!

Nu är det mulet igen och knappt 15 grader SUCK!  Vad göra? snart har två veckor av min semester gått och jag känner att semestern bara rinner iväg och jag gör inget och är hur stressad som helst inombords och lyckas bara med att inte få något gjort. . . . Ja det är klart jag gör massor som idag;  duscha, bädda sängen, plocka ur diskmaskinen, morgonfika, en promenad med Kajo, sitta här en stund, plocka i diskmaskinen, plocka undan i köket, dammsuga, torka bordet och starta diskmaskinen, plocka undan, hänga tvätt, fixa lunch. . . . . . . och funderar nu om diskmaskinen gått klart?  ska kanske fylla tvättmaskinen igen? Vad ska vi äta till middag, handla, VAD??? 

MEN i morse var det 20 grader varmt i skuggan och efter alla morgonrutiner så hann jag faktiskt sitta i solen en halvtimma. SKÖNT! Jag som för X antal år sedan var världens soldyrkare fixar det inte mer men idag satt jag verkligen still i en halvtimme eftersom jag tog mig ett fotbad ute i solen och var tvungen att sitta där trots att både Frida och Malin ville ha hjälp så fick de istället hjälpa mig istället med att hämta det jag glömt . . . . Fast grannarna störde friden och startade grästrimmern . . .  som lät och sa att  vi också borde köra igång våran...

Sen läste jag ett inlägg i tidningen om FRA-lagen, har ni funderat på den? Jag vet inte vad jag ska tycka. . . Ska tänka på det ; ). Behöver vi den för vår säkerhet, landets säkerhet, europas säkerhet och västvärldens säkerhet eller är det någon som blir säkrare av den? Ska vi känna oss osäkra istället? Berör den mig och mina kära? De kontakter som jag har över gränsen är nog inte så intressanta att avlyssna eller vem är intresserad av att läsa min mail som jag skickar till L-G:s syster i Norge? Det är klart om jag skrev nåot om Al Qaida åt henne så kanske de skannar igenom det och så fastnar mailet i någon kontroll, vem läser det hos försvaret? Vad händer om vi alla går ihop och skriver något om tex Al Qaida i våra mail och skickar det iväg utomlands, vem får mycket att göra då??

Nä, jag känner just nu att det här är något som de kunnat göra och även gjort tidigare och nu vill försvaret bara ha en lag så att någon inte kan anklagas för att göra något olagligt men att de ändå gör som de vill utan FRA-lag eller ej. Eller??

Det har ju kommit en ny lag till eller det är väl en ny försäkrning en ny tandvårdsförsäkring som gäller from den 1 juli. Vi ska nu få bidrag med 300 kr varannat år när vi går till tandläkaren dvs om vi inte är mellan 20-30 då får vi 600 kr. Plus att vi om vi får riktigt dåliga tänder och dyr tandläkarräkning får hjälp med betalningen. Det låter ju bra... det är ju bra att hanteringen av bidragen även ska hanteras hos Försäkringskassan i Umeå. 70 nya arbetstillfällen!! (inte alla i Umeå) Det ni! Det är bara det att nu 1 juli har ju de flesta tandläkare gått på semester och då sitter de alla nyanställda på Försäkrningskassans nya avdelning och rullar tummarna. . . .  vart tar våra skattepengar vägen???

Född 90-07-07 18 år 08-07-07 GRATTIS!!!

7 juli klockan 00.09 pangade champangekorken för Malin och hon fick smaka på alkohol. En plojgrej från oss föräldrar för att hon fixat tonåren utan att dricka, röka, snusa osv....
7 juli klockan 05.45 sjöng vi för Malin och grattade henne med presenter . . . plus de 50.000:- som vi lovat henne om hon varit drogfri tills 18 års dagen . . .  
7 juli under dagen kom Malins kompisar och grattade henne. Massor av kakor, bullar och tårta blev det. Även lilla Isak, 5 år kom med en bukett rosor....
7 juli klockan 17.00 kom blomsterbudet med en stor bukett rosor från gudfar och gudmor
7 juli klockan 18.00 hade vi bokat bord på teatercaféet för födelsedagsmiddag med familjen och Rasmus
7 juli klockan 21.00 fikade vi tårta igen Oskar, Anna och Stina var också här....
Sen har hon även uppvaktats av mormor, mostrar och faster Ann-Gerd med presenter . . . .

50 000 kr är ju inget vi bara har att ta ur fickan sådär utan det är pengar som vi sparat under Malins uppväxt.... När Malin och Hanna var 11-13 år kom L-G och jag på vi ffa skulle ge dem ett argument för att inte smaka alkohol mm när "alla andra testar" men även känna sig motiverade att stå emot. Vi lovade våra tjejer 50.000 kr var på deras 18-års dag om de fixade det. (sen var vi lite fula också och sa att  den som skvallrade på den andra skulle få hänga med på resan som L-G och jag skulle göra med pengarna som de skulle fått) och nu har Malin fixat det! Hon varken röker eller snusar och både Hanna, kompisar och pojkvän intygar att hon hållit sig ifrån alkohol. Trots att killarna stått på knä och bett henne "bara smaka" när de varit på fester.
Till saken hör också att vi hämtat hem henne på nätterna från festerna hon varit på när hon var yngre det är först när hon blev 17 år som vi "släppte"  kollen . . . Hämtat hem tjejerna från fester hade vi nog gjort iaf  den kollen tycker jag att man bör ha på sina barn i tonåren. Man kan inte, och vill inte, hålla dem från festerna men man kan se till att de kommer hem ordentligt och i tid från fester. . .


Telia hmmm

Ah, jag har fått svar från Telia och de var som jag trodde att de hade gjort något så jag inte lyckades komma in på mina hemsidor via mitt FTP program. De hade ändrat HOST adressen utan att meddela mig och antagligen alla andra som har sina hemsidor hos telia. Vilket sätt! Kan man bli mer än irriterad, tänk alla som inte förstår att det är något som hänt hos Telia utan kanske tror att de är de själva som gjort fel. Blä...

... och Malin som brukar säga att om hon får en dotter ska hon heta Telia....

Jag har faktiskt börjat fundera på att fixa en ny hemsida med enklare namn och domänen .se men nu när det här fixade sig så avvaktar jag nog ett tag till. Fast ikväll när jag la upp en del foton på Kajos sida så upptäckte jag att jag har ganska lite utrymme kvar så jag får nog ta tag i saken i sommar . . . eller kanske är det höstjobb....

VÄLKOMMEN till oss!

Hej!

Jag vill bara hälsa alla välkomna till oss i sommar!! Har ni vägarna förbi så kom in, vi vill gärna ha trevliga avbrott . . .  Men jag vill bara förvarna er så här ser det ut just nu, och Malin som har bjudit in en massa kompisar till hennes 18-års dag på måndag : / 
 Kolla ringklockan uppe till vänster... Kajo tar det lungt som vanligt numera.....

 Spana in trappen, Hanna har tagit bort nålfiltsmattan.....
 Välkommen in till köket och till vår nya ingång till vardagsrummet som är inplastad eftersom L-G ska olja EK-parketten ikväll.... och Kerstin och Lars-Gunnar som är i Göteborg på Springsteen konsert (på VIP-läktaren hmmm). De ringde precis när Bruce kom in och L-G hörde bara ett tjutande av 50 000 fans och Lars-Gunnar hörde INTE vad Lars-Göran sa.

I dag var det kallt . . . kallkälla . . . Missat något i uppfostran . . .

. . .  och jag har, läs tar, mig tid att sitta här. Men det är så kalla vindar idag och det känns verkligen efter några riktigt varma dagar. Vi som tänkt grilla i em men vi får väl skjuta på det till i morgon eftersom värmen skulle vara tillbaka då.

I sommar blir det vattenkurs, inte för Kajo utan för våra barn...... L-G och jag som tycker att vi är ganska naturnära har missat en del i våra barns uppfostran;  Malin som snart fyller 18 år körde in till stan efter E4:an. Vid ett ställe får man väja eftersom det alltid är en grop där, en grop som vägverket med jämna mellanrum får fylla med asfalt. Det är antagligen en kallkälla där under eftersom asfalten försvinner ner i gropen eftersom. En kallkälla? Vad är det frågar Malin. Våra barn har alltså aldrig sett en kallkälla än mindre druckit vatten ur en så nu i sommar ska vi ta alla tre barnen till en kallkälla, så de får smaka på det friska kalla vattnet..........  Det närmaste våra barn kommit en kallkälla är när vi åkt bil och stannat vid någon mack och köpt vatten som finns i kylen och som kanske har haft namnet "kallkälla"

Själv minns jag när man åkte bil med pappa och han helt plötsligt kunde stanna efter en väg och gick rakt ut i skogen för att hämta kallt vatten i någon kallkälla. Eller hur det i mina kusiners stuga hela tiden rann iskallt vatten ur en slang, en slang som det dragit från närmaste kallkälla till stugan för att där alltid ha friskt vatten.

Vädret är som gjort för att blogga idag....

. . . så nu blir det flera inlägg på en gång. Ketchup-effekten.....

Jag har även en glad nyhet, efter att Kerstin och L-G flaskmatat sitt föl i nästan en månad började hon äntligen dia själv och fölet och stoet fick komma ut på sommarbete.  När vi var upp i helgen hade hon diat själv nästan en vecka men fick fortfarande mjölkersättning morgon och kväll.

De var härligt och se henne stå på egna ben och inte alls lika mager som sist. Skönt att de inte gav upp, trots att alla sa att de skulle avliva fölet när hon blev så sjuk.... Men de gav sig inte trots att både Kerstin och L-G blev sjuka på kuppen. Kerstin sov så lite de första dygnen och fick en blödning i ena benet. L-G tog tidig semester för att orka men blev sjuk antagligen p g a stressen. Efter ca tre veckors vakande fick han Bältros.... Inte lätt att bli "föräldrar" när man är 50++ 

Men vi som känner Kerstin, vet att hon aldrig ger sig och ffa inte när det gäller att rädda livet på djur. Det här är inte första gången som hon kämpar för någon av sina hästar och den här gången gick det ju riktigt bra men det är inte alltid det har gjort det......

Jag kommer ihåg en gång på 70-talet  när Lars-Göran och Lars-Gunnar tänkte slå hjäl en skogsmus och Kerstin vrålade att de istället skulle se till att den kom tillbaka till skogen. Där har hon kanske ändrat inställning idag och har nu katter för att jaga skogsmössen i stallet. Men de enda djur som hon själv tar ihjäl är mygg, flugor och spindlar... och visst förstår man henne.......  
mat på g

fölet studsar och hoppar

 kan själv....

Kajos hemsida....

. . .  hade jag tänkt uppdatera med massor av bilder från vårt besök hos Kicki i Sikfors. Tyvärr! lyckas jag inte komma in via mitt FTP-program på min hemsida och uppdatera den. Jag har felanmält till telia och får höra vad de säger! ANNARS!!!

Iaf gjorde vi ett helt oplanerat besök hos Kajos uppfödare i lördags förmiddag mitt emellan två matcher. Kajo fick träffa sin bror Nalle men även Kickis yngsta Borderterrier Olle och kolla vilken spänst......

Piteå summergames. . .

.... våra tjejer (RIK F97/98) kom till kvartsfinal där de förlorade lite orättvist eftersom de hade det mesta av spelet men tyvärr inga mål och det är ju målen som räknas. Iaf så tror jag att de ändå var ganska nöjda med mascoten Nisse-rik och TACK-ramsan "Huvud, axlar, knä och tår RIK, Huvud, axlar, knä och tår RIK............" och ett härligt väder.Laget, Alvik, som de förlorade mot i kvartsfinalen blev totalt 2:a där de i sin tur förlorade med 0-1 mot Lira BK.

Frida och de övriga 97:orna, fyra stycken är de i laget, var inte så glada eftersom de bara fick spela varannan match. Eftersom tjejerna spelade som ett Flickor 98 lag så blir de överåriga och man får endast ha två överåriga spelare med i varje match. Visst är det kul ÖVERÅRIG vid 11-års ålder, vad blir föräldrarna som fyllt 50 då ; )

Hanna var med oss till Piteå och tog massor av bilder och fler bilder finns på flickornas hemsida
http://www.laget.se/public_lag/default.asp?lagid=113@82@115@8@109@116&page=bilder