Vilka ryck ; )

Jag skulle behöva få några ryck lite oftare, gäller även bloggskivandet.....

I går skulle jag bada Kajo men så blev det ju inte....... Frida skulle ha nya examenskor så det blev skoaffärn i Ånäset, sen skulle hon ha nya benskydd så det blev sportbutiken här i Robban, sen skulle jag ha mer medicin så det blev Apoteket, filen mm var slut så det blev ICA och så skulle ett klädpaket (Fridas examensklänning) hämtas på OK. Tyvärr passade inte klänningen med skorna och Frida tyckte klänningen var för lång "inte alls så som i katalogen" SUCK!

Sen kom jag på att jag skulle rycka bort hår från Kajos öron och då upptäckte jag att hon just då hade nästan all päls på öronen, jag ryckte och ryckte och inte blev det mindre hår på öronen utan allt resulterade i att jag fick värk i armarna istället.... Varför har jag inte tagit lite varje dag istället... SUCK!

Sen kom jag på att Kajos öron nog behövde sig en genomskjölning och så blev det. Jag är så glad nu när jag rengör hennes öron för de är så rena och fina innan jag börjar. Hon har alltså inte haft någon öroninfektion/-inflammation sedan vi slutade ge henne tuggpinnar....

Sen kom jag ju på att hon skulle badas men skippade det eftersom armarna värkte och de j-kla f-rba-de s###ns myggen är här igen så jag hade inte lust att tvätta henna där ute. Så idag blir det snart eller alldeles strax för nu är det soligt och myggen syns inte till. Sommartid brukar jag tvätta Kajo på garageuppfarten istället för i tvättstugan... det blir mycket enklare så d v s om inte det är en massa mygg förståss....

I tisdags var vi på ringträning och nu var inte Frida så pigg på att gå med Kajo, hon är inte heller så säker på att hon ska visa henne i Piteå, hon känner sig osäker och tycker inte hon haft tid att träna nog mycket....... Jag får väl kanske gå själv och så få det bli som det blir, orkar väl springa runt men det är allt runt omkring som blir för mycket springa runt med henne utan att tänka är väl OK men sen ska man tänka på så mycket och då funkar ju inget för mig : ( Göra två saker samtidigt blir en för mycket ALLTSÅ tänker jag eller så går jag ; ) eller hur det nu blir... SUCK!

I måndags var vi på Musikskolans avslutning, alltid lika trevligt, och nu var det Fridas första avslutning. Hon och Linnn spelade Titanic på tvärflöjt tillsammans.  

Härlig kylig helg!

I kväll känner jag mig riktigt nöjd med allt och hela helgen. Den började bra med fredagsmiddag tillsammans med alla våra tre tjejer + Oskar och Julia. Trevligt!

Sen har jag hunnit på handlerträning men kände att det skulle bli för mycket för mig lyssna, springa och försöka göra något vettigt av det så jag lämnade över till Frida och hon var jätteduktigt och kände sig riktigt taggad för att lära sig att visa upp Kajo. Lena var där med lilla Tina och tränade henne och tog några kort på Frida och Kajo in action och det ser ju riktigt bra ut =)
 image41

Efter träningen hade Frida sin första fotbollsmatch med RIK tjejer 97/98 och de vann med 1-0 mot Ersmark.


Idag har jag varit på leonbergerträff tillsammans med Kajo. Vi var i Sävar vid Segasjön och la spår åt hundarna samt fikade och grillade korv. Det var Mimmi, jag och Anna såklart! Helnöjd är jag för jag trodde först inte att jag skulle orka iväg över huvud taget men sen okade jag både lägga spår, iofs ett kort ett, och även gå spåret med Kajo. Ett plus var även att det gick riktigt bra för Kajo och att hon även lunkade fram lungt i skogen så att jag lätt orkade hänga med.

När jag åkte hem stannade jag i Bygdeå och hämtade upp Hanna hos Oskar  och Malin hos Rasmus. Sen när vi kom hem hade L-G jobbat och nu har vi ett "hål" i väggen mellan köket och vardagsrummet. Det ser jättebra ut och nu undrar jag varför vi inte gjort det tidigare. Det är riktigt härligt att sitta vid köksbordet och se rakt in i den rofyllda skogen bakom huset.......

Mallocra utan sol! och L-G jobbar igen!

Hemma igen efter några dagar på Mallocra tillsammans med några kollegor från IBS. Mallocra har i snitt fyra regndagar i maj månad och så klart lyckades vi vara där alla fyra dagarna. Inte helmulet men regn varenda dag. I övrgit hade vi det bra med ALL inclusive, ett s k åkband runt armen, men här gällde bandet i restaurangen och även baren dygnet runt!
Sammanfattning: Otroligt god och mycket mat, efterätter mm, svaga drinkar men god öl, mycket tyskar på hotellet, bara tyska kanaler på TV:n (fast det gick två dygn innan vi upptäckte att vi hade TV på rummet), sightseeingtur med tvåvåningsbuss i Palma, rundresa i bil tillsammans med Maria, Roffe och Anna som sökte chasher med sin GPS, inget bad i poolen och inget pressande i solen, men massor av trevliga kollegor som jag inte träffar så ofta eftersom jag sällan är på kontoren.

* * * * *
Efter att ha skrivit på anställningskontrakt i måndags, blev L-G erbjuden ett av de andra jobben han sökt  men tackade nej och senare samma dag så ringer de och ville att han skulle komma på anställningsintervju på ett till jobb som han sökt.
* * * * *
Idag gör han iaf sin första dag hos sin nya arbetsgivare. Han tror nu att han valt rätt och vi håller tummarna för att han ska trivas. Han skippade konsultjobben som han blivit erbjuden (kan någon påverkat honom!!! ; )??? och ska nu arbeta som projektledare på Eltjänst i Umeå.  Han tyckte själv att det kändes helt rätt när han träffat VD:n och några andra av de anställda. Det  kan ju vara stressigt om inte stressigare än de andra jobben men som sagt var han slipper "debiteringsstressen" och så slipper han ju umgås med en massa konsulter............ ; ) . 

Annars vet jag inte i detalj vad det nya jobb innebär,  men han ska börja med att "gå dubbelt"  med karln som han ska ersätta. Som jag förstått är det mycket bilåkande runt Umeå för att hålla koll på att deras (el-)projekt flyter på som de ska, hjälpa elektrikerna med att skaffa fram material mm, sitta med på byggmöten och andra möten med uppdragsgivarna, räkna på nya jobb, skriva avtal osv....  han ska även gå en kurs "projektledare med entreprenörsjuridik", sen ska han också dra igång deras AUTOCAD-ritande mm mm,  ett plus är att han fick bättre lön än vad han haft tidigare (kan behövas till resorna in till stan), och så tycker han att de låter jättekul att företaget är involverad i biltestanläggningarna uppe i Arvidsjaure ; ).