Gyttjediken i Sävar och Var är jag?

Igår var jag och L-G på en långpromenad på förmiddagen och efter den promenaden var jag helt slut så jag fick ställa in spårningen som jag tänkt göra med Kajo tillsammans med Anna o Mimmi och deras hundar.  Idag däremot tänkte jag inte gå mig slut innan jag skulle till Sävar. Jag hade så dåligt samvete från gårdagen Kajo hade ju behövt få spåra men... Som tur var hade Anna tid och ställde upp idag också!!! så Kajo fick träffa Diva och Elodia idag och vi fick en rejäl promenad i Sävarskogarna och ffa Kajo fick träffa och rusa utav sig med sina kompisar. Trots att vi försökte koppla dem när vi gick förbi vattendiken och vattenhål så lyckades de ändå hitta massor av små pölar i skogen och till slut var Kajo ganska dyngig. Äh, det är bara att duscha henne när jag kommer hem, och trodde att våran promenad skulle gå omärkt förbi men när jag kom hem var jag så slut och sen var det ju middag mm så än har inte Kajo hamnat i någon dusch och när min ork kom tillbaka så hade min hjälpreda H åkt på teater i Umeå och nu är L-G där och ska hämta hem henne.

Kajo är ju torr men doftar inte speciellt fräscht men duschen kan kanske vänta till i morgon........ Jag undrar om Elodia och Diva fick någon dusch idag?

Sist jag var till Sävar, Tjejsistan förra helgen, glömde jag mobilen i bilen när jag klev ur så ingen fick tag på mig. Varken L-G som var intresserad av hur det gick i matchen eller Anna och hundarna som letade oss bland allt folk.  Idag när jag åkte till Sävar ringde det i handväskan och då upptäkte jag ganska snabbt att det inte var min ringsignal utan L-G:s mobil som ringde i min handväska. M ringde och ville ju prata med L-G och inte med mig. Sen när jag kikade i handväskan så hade jag även min telefon med mig! Såg även till att jag inte glömde någon av dem kvar i bilen när jag klev ut.

L-G skrattade bara åt mig när jag kom hem. Mina mobiltelefonvanor hemma har blivit ett internt skämt! Jag använder ju moblitelefonen som väckare och nästan varje kväll när jag lägger mig kommer jag på att jag glömt ta med telefonen till sängen. Kommer jag inte på det innan jag somnar så kan väckarn ringa var som helst i huset nästa morgon och jag får springa upp och leta efter den d v s om jag hör att den ringer för ibland ringer den ju ute i bilen.  Kommer jag däremot på att jag glömt ta telefonen till sängen får jag göra samma letande på kvällen, jag ringer upp den för att hitta igen den....... 
Jag brukar skoja med L-G att jag ringer upp den för att veta var jag är och har jag tur så är jag där jag ska vara och svarar inte någon annanstans?!?!?!?!? 

Höst och Häst

Lördag och en riktig skogspromenad tog vi idag på förmiddagen L-G, Kajo och jag. Nu är hösten verkligen här..  Kajo ligger ännu och vilar...... Annars rinner dagarna bara iväg och ibland funderar man på vad man fyller dem med förutom jobb, mat, disk och tvätt och ta igen sig mellan varven...

Igår var jag på jobbet redan innan kl 8.00 och det var för att jag skjutsat M till bilskolan hon skulle ha "lilla uppkörningen" . Eftersom jag var tidig på morgonen och ett planerat möte var inställt så kom jag hem redan innan 13.00 och på uppfarten stod Marie och Anna som var på väg till Umeå. Anna skulle till Koskelas ögonklinik och operera bort närsyntheten och Marie hade ställt upp som chafför från Gällivare tor. Fredag kväll med god middag och det sista av mosaiken kom upp.

I förrgår, torsdag, var jag till Karin och klippte mig. Det är skönt att man har en frisör som bor granne, det blir aldrig ett projekt att ta sig till frissan och samtidigt ser hon till att jag bokar in nästa tid 6-7 veckor framåt. I torsdags var det även L-G:s sista arbetsdag på Eltjänst.

I onsdags däremot gjorde jag något jag aldrig gjort tidigare och aldrig trott att jag skulle göra. Jag, som aldrig varit speciellt kompis med hästar, hjälpte F att sadla en häst, Zorro tror jag den hette, och sen gick jag runt halva Sikeå och höll i hästen medan F satt i sadeln. Det ni!! Ångrar att jag inte hade kameran med så att jag hade något bevis att visa till Kerstin som aldrig kommer att tro att jag gjort det. Jag som alltid undvikit hennes hästar. Men hon litar väl på F om F berättar att jag var med ; ).
Iaf var det inte så farligt som jag trodde, kändes som att gå omkring med en större hund... Sen har jag faktisikt suttit i en hästsadel en gång i mitt liv. Det var när jag fyllde 40 och mina syskon skulle jävlas med mig, den gången var jag livrädd när jag upptäckte att sitta i en hästsadel inte alls var som att sitta på en moped eller MC. Det man hade under sadeln levde ju och rörde ju på sig. HJÄLP! och så gick den ju framåt utan att jag gasat och sen fanns det ju ingen broms. Fast det finns det säger de som kan hästar.....

I tisdags var det F:s fotbollsavslutning men den prioriterade jag bort och istället var jag på tjejmiddag hos Maria. Hon hade planerat en riktig avancerad middag som vi lagade tillsammans. Till förrätt blev det Rödlökscheescake med löjrom och färska örter. Till varmrätt, en helt underbar sås, som verkligen rekommenderas!!! Ungsbakad lax med champagnesås
http://www.alltommat.se/recept?recipeid=5864  och så avslutade vi med Kolapaj med vaniljcreme fraiche. Mmmmmm

Måndag - höstdagjämning med helt underbart väder. 20 grader mitt på dagen när jag skulle hem!! Otroligt härlig dag.

Söndag - helt slut efter lördagens heldag i Sävar. L-G var tillsammans med M i Umeå och övningskörde i ett par timmar sen var de och storhandlade på Coop.

Lördag - Tjejsista i Sävar tillsammans med F. Åkte dit tidigt på morgonen F:s kompis F och hennes pappa åkte med oss. När första matchen nästan var slut kom Anna med Diva och Elodia, jätte trevligt för dem har jag inte träffat på hela sommaren. Det är kul att träffa andras hundar när inte Kajo är med för då uppmärksammar hundarna en själv och inte bara ens hund och samtidigt kan man koncentrera sig på annat än sin egen hund. Fast jag hade ju F med mig och hon ser ju till att hon får min uppmärksamhet.  
F tog ut sig så en av matcherna (för lite vatten elr mat) så hon blev alldeles yr och likblek och fick avbryta innan matchen var klar. Johan fick bära henne till bilen där vi fällde ner baksätet så att hon fick ligga och vila och ta igen sig. För missa en till match det kunde hon inte tänka sig och när det var dags för nästa match sa hon att hon var pigg igen. L-G kom med MC:n vid 15.00 för att se F:s lag spela match om 3:e pris! En match som tjejerna spelade jättebra och vann med 3-0.

Det är inte ens tre månader kvar till jul .... Julklappar har jag inte börjat fundera på än för först ska ju H fylla 17 och L-G 51!!!

Mosaiken uppåt väggarna ;-)


 I går stannade L-G hemma istället för att åka och se "Tjejsistan" i Sävar och istället för att titta på fotboll hann han sätta upp en del mosaik i köket. Iofs kom han me BMW:n till Sävar för att se F spela om tredje pris. En match som tjejerna vann med 3-0.


Även tjejerna tycker det här blir bra!! och L-G o jag är nöjda över att vi valde den gråa nyansen istället för den bruna.

Min man en "bristvara" ;-)

Är hemma idag igen, sover... Jag åkte inte iväg på begravningen och inte på RIK-matchen heller... Utan är hemma och tar igen mig fortfarande... Hoppas jag kommer iväg till F:s match i morgon istället.

I kväll tar vi det lugnt här hemma, F, L-G och jag tar middagen på restaurang. Varken M eller H är hemma i kväll och äter så vi blir bara tre till middagen och då tänkte vi lyxa till det lite. Annars är det hemskt svårt att planera middagarna nuförtiden blir vi två, tre, fyra, fem, sex, sju eller kanske vi blir fler? Vi måste alltid kontrollera med tjejerna innan man planerar middagarna för att veta hur många maten ska räcka till men det stämmer inte alltid ändå. Igår skulle vi först vara alla sju men så kom M & R på att de skulle äta middag hos R istället. F hade inte tid att vänta på att middagen var klar, hon hade bråttom till L där hon skulle sova över, så F fixade mat åt sig själv så i slutändan var det H & O, L-G och jag som åt middag och nu har vi en stor bit av laxfilén kvar i kylen =).  Lunchmat i morgon kanske?

Renoveringer går framåt men nu när jag varit sjuk så går det med snigelfart. Iofs gör inte jag så mycket  men nu när jag varit sjuk får ju L-G ta allt annat också och sen har han även haft mycket på jobbet och jobbat över. I veckan har han iaf gjort iordning med ny el till fläkt och nya kontakter runt spisen. Ett tag var det 5-6 hål i väggen, gamla hål där gamla dosor suttit och nya för nya dosor och så var han tvungen att göra något extra hål får att kunna dra rören mellan dosorna. Utanpåliggande kabel vill han INTE ha i ett nytt renoverat kök . . . Det är ju inte helt fel att han arbetat som elektriker och vet hur allt ska dras och hur allt kan fixas, för honom, på ett enkelt sätt medan jag tycker att det verkar jätte besvärligt och man kan ju undra vad det skulle kosta om man var tvungen och leja en elektriker och först och främst, skulle man få tag på någon? Det är ju en "bristvara" idag. Yrkesfolket som finns är helt uppbokade och många är inte heller så jätte duktiga på sin sak. Det känns tryggt att man är gift med en, han målar, tapetserar, lägger golv, är elektriker, rörmockare om han måste, kakel och klinker lägger han också och det bästa är att det mesta blir snyggt och proffsigt gjort och det är nog därför han själv har svårt att leja bort något eftersom han inte är säker på att de gör de bättre än han själv.....

Han säger inte det själv men jag kan ju säga det; Han är förbannat duktig!! Jag har försökt säga åt honom att det inte är en tillfällighet att han blivit erbjuden alla jobben där han varit på anställningsintervjuv. Han har verkligen kunnat välja och kanske har han nu förstått att han är ganska unik. (det har ju jag förstått för massor av år sedan ;-) Det är inte så många som har praktisk erfarenhet både av stark- och svagström och har jobbat både inom industri och ute på byggen och även med mekanik och hydralik och sen har han ju varit med och arbetat som konstruktör i flera år och kan två av de mest förekommande elCAD-programmen, inköpare, bilmekaniker och nu projektledare...... 

Irjad

Vi har massor av bär i frysen. Trots att vi inte plockat något men mina systrar Marie och Gun gör det och de var förbi här i helgen med hjortron, blåbär och lingon! Vilken lyx! Tack ska ni ha!

Vi som har bär bara några meter utanför husknuten plockar inte bär längre, vi tappade lusten när L-G åkte på sorkpest för ett antal år sedan. Vi vet inte var han blev smittad men det kunde ha varit i bärskogen men vi vet som sagt var inte... 

* * *
Sitter här och har tråkigt... Funderar på om och vad jag ska orka med. Vi har ju bakning till RIK-matchen i morgon. Frida ska vara bollkalle och vi föräldrar ska sälja fika. Vet inte om jag orkar, stannar nog hemma och sover. Fast egentligen hade jag funderat på att åka på Irjads begravning om jag har ork över men ..... 

Irjad skulle ha fyllt 45 år i höst men i mitten på april fick han reda på att han hade cancer i bukspottkörteln och i levern och nu fyra månader senare är han borta. Irjad fattas oss som arbetade med honom och det är med sorg i hjärtat som man går förbi hans arbetsplats. Idag står där ett foto på honom och ett tänt ljus, det är så trist och orättvist men samtidigt tror jag att det var skönt för honom och för familjen att han inte behövde lida länge. Eller jag vet inte klart man vill vara kvar så länge som möjligt och familjen ville nog ha kvar honom så länge som möjligt......... Irjad tog diagnosen på ett sätt som jag tror få hade gjort. Han bröt inte ihop som de flesta av oss skulle göra utan var fortsatt positiv och tyckte att det här var en del av livet. "Vissa vinner en miljon på lotto andra får en sån här diagnos och vi kan inte styra vilket. Sen kan jag inte göra annat än att överlåta resten åt läkarna."  var ett par av hans kommentarer. "Klart jag vill se min son växa upp men..."  
 När inte cellgiftsbehandlingen gjorde någon verkan visste Irjad att han inte hade långt kvar men hur lång/kort tid han hade visste ingen och vi blev alla överraskade att det gick så hemskt fort.

Började skriva om helgen men sen blev rubriken ändrad till "Irjad"................

  


Håll dig i kopplet!

Äntligen! Efter två veckor har jag orkat iväg på en kvällspromenad! Börjar känna mig betydligt kryare i förkylningen men är fortfarande trött, trött, trött. Resan till Umeå i måndags tog alla mina krafter och sen jag kom hem har jag bara sovit och sovit. Idag var jag upp vid sju tiden och skjutsade sen halta F till skolan kom hem, fikade och kände mig sen så trött så jag la mig i sängen och somnade om och när jag vaknade var kl halv två! Klev upp igen och åt lunch satt här vid datorn ett tag och hämtade hem F från skolan. Vid fyra tiden kände jag att jag bara inte orkade utan la mig och somnade och vaknade först när L-G kom hem vid 17.30. Efter middagen hängde jag med L-G på Kajos kvällspromenad och nu orkade jag gå utan att bli helt kraftlös och även med hyfsad balans men när jag kom hem fick jag vila någon timme igen.

Jag hoppas att inte folk tror att jag är onykter när jag är ute och promenerar.  När jag blir trött så är inte balansen riktigt vad  den ska vara och jag tar lätt stegfel och snubblar. Så för att undvika att snubbla för mycket så håller jag L-G i handen (vi ser ganska nykära ut) men idag skulle han gå med en bajspåse till hundlatrinen och jag skulle stanna och vänta på honom tillsammans med Kajo. "Håll dig i kopplet" säger L-G när han släpper min hand ;-)

VårdCentralen - suck!

I går gjorde F illa sig på fotbollsmatchen men eftersom inget verkate brutet så åkte inte vi in till NUS utan vi sa att vi avvaktar över natten.  Hon hade fortfarande ont i morse och kunde inte "gå på benet" utan fick ta våra kryckor med till skolan och så lovade jag att jag skulle fixa en tid till henne på VC:en idag.  Samtidigt är inte jag kry från min flunsa och orkade inte iväg i morse. Jag som hade ett möte i Stockholm fick ringa och säga att jag inte orkade iväg.... hmmm.

Jag ringde VC:en och telefonsvararen sa "..... vi ringer upp dig på telefonnr 0703...... kl 8.15
Jag väntade och väntade 8.50 ringde jag upp min mobil bara för att kolla att det inte var fel på den...
9.05 kom ett meddelande ring 133, alltså måste de ha försökt ringa mig men inte kommit fram utan på mobilsvar säger de... "eftersom vi inte lyckas få kontakt med dig får du återkomma i morgon...."

VA f-n tänker jag och tar beslutet att visst ska de få kontakt med mig och kör ner till VC:n och är väl där vid 9.15 pratar med läkarsekreteraren i reception och hon går och kollar men sköterskan, som inte fick någon kontakt med mig, men hon har redan hunnit iväg på sjukbesök (imponerande effektivt, elr?). Läkarsekreteraren säger att sköterskan hade åkt, men det är inga problem för hon har skrivit att hon ska ringa dig 9.30.... och... säger jag. På mobilen säger hon ju att jag ska ringa i morgon... Ja, men vi har inga tider.... (ja, men tid har jag gott om och behöver ingen mer tid utan jag vill träffa en läkare alt en sköterska) "Då blir det CityMottagningen i Umeå då". Ja det är väl helt OK för mig men jag orkar nog inte köra till stan t o r.

Så nu har de fixat en taxi till F och mig så vi åker dit vid 12-tiden idag.

Nytt golv i hall och trapp... så här blev det

Det fungerade att lägga klinker i trappan! Vi la ju det med elastisk fog för att det skulle hålla och nu är det ca en månad sedan vi la klinkern och det ser ut att hålla riktigt bra. Samtidigt har trappen blivit stadigare och inget av stegen sviktar som de gjorde inna L-G la klinkern, snyggt blev det också, eller???

Sen la vi golvvärme och klinker en bit in i hallen och även nytt trägolv i ask.
Var är Kajo???
Easy cover och färg på väggarna, inte vit färg utan "Latte", syns det???

 Med belysning i ledstång....

I veckan har L-G fortsatt i köket, Easy cover har kommit upp på väggarna och så har han målat två varv. Bänkskivan ovan inbyggnadsugnen är också på plats efter en del strul.... Vi hade ingen ordentlig såg för att såga RAKT i en så tjock skiva så vi lämnade den till en snickare som fixade både sågning och limning av kanten men tyvärr råkade han tappa skivan så att den blev missfärgad framtill. Han har lovat att betala en ny skiva men L-G tog letade fram vit färg och sprayade och nu syns det knappt så vi kör nog med den skivan ett tag, iaf tills vi har bestämt oss om vi ska byta till en skiva i ek elr björk elr något annat.

I kväll fortsätter renoveringen av något som återstår....  täcksidor på köksskåpen, gamla fläkten ska bort, mosaiken ska upp på väggen, fogning och så ska vi, läs L-G sätta silicon, flytta hålet för fläkten, installera nya fläkten, sätta lister under skåpen, installera kontakter och spotar. Sätta en massa övriga lister i köket, taket, golv och dörröppningarna. Sen är det ju fortfarande kvar lister i hallen som ska sättas och så har vi även stolarna i köket som ska kläs om, mattor, gardiner och lampor som ska köpas. Så förhoppningsvis är vi iaf klara till JUL, den här julen inte nästa........  ;-). 


Influensa ...

... med feber, ont i halsen, hosta och nu är jag även snuvig!

Förra fredagen kände jag mig risig och hade lite ont i halsen men sen blev det bara värre och värre. Nu har jag varit hemma hela veckan och vaknat i natt flera ggr med hostattacker och blir hemma även idag. Vad är detta?? jag som gått och trott att förkylningar inter biter på mig eftersom jag tar sprutorna (Betainterferon påverkar immunförsvaret) och inte varit ordentligt förkyld sedan jag började med dem för 5-6 år sedan ......

F har också varit sjuk över en vecka men bara stannat hemma en dag, det är ju så mycket hon kan missa, enl F själv, om hon inte är i skolan. H dras fortfarande med hosta och hon blev sjuk redan någon dag innan skolan startade medan M som hade det här först är kry nu!  Däremot har L-G klarat sig hittills och vi får hoppas att hans dunderkur (vitlök, the, honung, ingefära) som han tog i går kväll gör att han klarar sig i fortsättningen också......