Utsikt från vardagsrumsfönstret

L-G sitter vid köksbordet nu  i eftermiddag och ropar på mig, "Eva kom och titta" och det här fick jag se..
,,, fem stycken var de som smög förbi uppe i "vår" skog. Åh, vad jag trivs, trots att vi bor i ett villaområde så har vi så nära till naturen.
* * * * * *
I lördags var  vi  hundvakt. Kerstin och L-G  kom hit i fredags och åkte ner i lördags morse till Husum för att vara med på en buggtävling . Tyvärr gick de sämre än vanligt för dem, L-G missade ett par takter i början, så de kom inte till finalen den här gången. Vilket ju var bättre för oss ; )  för då var de ju snabbare tillbaka till middagen.  

* * * * *

Hoppfullt, Hopplöst och en massa andra Hopp

Ute i morse  - 30 grader, men jag drog bara täcket över huvudet och la mig och sova igen.

Nu -15 grader men på framsidan har vi takdropp och så är det så soligt och fint, helt underbart  och känns ganska hoppfullt jag som älskar vårvintern.

* * * * * *
Jag i går kväll + 38 grader och hemma idag och kan inte utnyttja finvädret. Heracillinen har slagit ut min mage och jag häller i mig hälsofil och hoppas att det hjälper..... Känns ganska hopplöst just nu, är det inte det ena så... Men jag tycker faktiskt att jag blivit bättre i baken så förhoppningsvis så hjälper medicinen mot inflammation.

* * * * * *
F var hemma igår, helt mörbultat efter ett fall i slalombacken i ett hopp som hon tog i alldeles för hög fart och landade alldeles för hårt och fick ena skidbinningen i ryggen. Vet ej om det är bara mjukdelar som skadats eller om hon fått någon spricka i något revben.... I dag har hon varit till skolan men har fortfarande riktigt ont så jag vet inte om vi måste åka in med henne så att något "proffs" får kika på det.

"Måste du hoppa", var min kommentar i söndags. "Nä, men alla ville att jag skulle hoppa och då hoppade jag.... Jag, skulle nog ha ridvästen på mig när jag åker slalom" var hennes kommentar.........

F har ju även börja åka "bräda" och snart ska hon väl börja hoppa med den också, tur att jag inte är med i slalombacken.

Däremot är det hoppning i morgon på ridskolan och det är jag som är med i ridhuset . Fast jag undrar ju om hon fixar det med sin onda rygg. "Jag har ju ridväst på mig" . . . . . . .

Jag längtar efter långpromenader....

... i vårvädret.

Vilket väder det varit senaste veckan. Vad glad man blir av den vita solen och snön. Snart måste man rent ta fram solglasögonen. Iaf om man vistas utomhus. Tyvärr har ju inte jag orkat ut så mycket sista veckan utan jag har fått vara glad om jag orkat iväg till jobbet och sen orkat köra hem. I helgen har jag knappt varit utanför dörren men F och L-G har iaf åkt  till Bygdsiljum för att kunna njuta av finvädret och skidåkning.

Kajo har inte heller fått komma ut så mycket sista veckan eftersom hon fått problem med sina tassar igen och är halt. Men idag kikade jag på tassarna och det ser ut som om de läkt ganska bra. Det är iaf tur att vi är risiga samtidigt jag och Kajo. Men Kajo lägger på sig en massa energi (och jag en massa extra kg) så när hon kommer hem efter en promenad och vi släpper henne lös på gården så är det fullt med spring och bus i henne och i den mjuka vintersnön på gården går det betydligt bättre för tassarna än på gatorna.

Det är iaf tur för Kajo att vi är så stor familj som vi är, när inte jag orkar  finns det alltid någon annan som kan ta ut henne och i veckan har hon haft sällskap här hemma alla dagar utom fredag. M var ledig i måndags, F var hemma från skolan i tisdagsoch H i onsdags och sen var M ledig igen i torsdags. Jag som var orolig när L-G började arbeta i stan att Kajo skulle få vara ensam alldeles för mycket men så har det inte blivit. Utan de dagar som ingen annan varit ledig, slutat tidigt eller haft sovmorgon så har jag sett till att jag har varit hemma till kl 13.00. Så max fem timmar ensam känns inte så farligt och när jag kommer hem har hon inte ens bråttom ut utan hon går ut för att jag går sen när jag ska vila någon timme behöver jag bara fråga henne om hon vill vila med mig och då går hon snabbt och lägger sig på golvet i sovrummet.
Fast ibland kan det faktiskt bli längre dagar i ensamhet för henne som förra torsdagen när jag var ner till Stockholm i jobbet. F skulle skynda sig hem direkt efter skolan sår att Kajo inte skulle behöva vara ensam så länge (8-15) men den dagen had Kajo sån tur att H hade kort dag och redan var hemma innan F kom hem.
 

Ettusen sprutor och nu Penicillin

I fredags stod jag inte ut längre efter att ha haft ont i baken över en vecka och även feber av och till så jag ringde neurologen. Fick komma dit nästan direkt och träffa läkaren och fick penicillin som förhoppningsvis ska hjälpa att få bort inflammationen i ena skinkan. På något sätt har det blivit något galet vid injektionsstället från en av sprutorna och nu är det inflammerat o s v... Håller bara tummarna för att medicin ska hjälpa annars får de ta till skalpellen ....... 

Har jag inte varit less mina sprutor tidigare, (det har jag varit) som jag  tagit varannan dag i snart sex år så är jag less dem NU.... (365/2 * 6 = ca 1000). Du kan väl funder om du inte ska testa Novantrone istället sa sköterskan......... Åh, vad jag längtar efter bromsmedicin i tablettform
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Saxat från Kristas
http://www.omms.se/ hemsida:

Om Novantrone
Novantrone (mitoxanthrone) kan ge en fördröjning av försämringen hos personer med skovvis förlöpande och sekundär progressiv MS. Novantrone är ett cellgift som används vid cancer. Effekten av Novantrone är ofta mycket god, men det kan ge svåra biverkningar. Det är cardiotoxiskt dvs giftigt för hjärtat, varför man bara kan behandlas under en viss tid, ca 2 år. Det finns också en minimal risk, några promille, att man utveckar en form av leukemi, som dessbättre är behandlingsbar. Vanliga biverkningar kan vara illamående och lätt håravfall.
Det ges i dropp på sjukhus var 3:e månad, totalt 8 gånger. På vissa kliniker i Sverige kan man få Novantrone, om inga andra behandlingar har effekt.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Skor för allt och alla!

Jag springer inte i dem men jag springer jämt över dem. Jag behöver bara komma in i groventrén så har jag några par som ligger och dräller framför mig på golvet, om det inte är flera par som ligger på hög som ett skoberg. Sen har vi ju två skoställ i groventrén som är FULLA i skor. Vårat fd pannrum har, sedan vi installerade bergvärme och slängde ut vår panna, blivit ett skorum. Skor, skor, skor i januari har det hunnit bli tre par till här hemma M och H har köpt var sitt par vinterskor på januarirean och F fick i förra veckan ett par teromridstövlar så hon inte ska frysa om fötterna i ridhuset. 

Hur många par skor hinner man använda under sin livstid? Det finns ju skor för alla tillfällen och aktiviteter och F som bara är 11 år har ju hunnit igenom en hel del redan och just nu har hon säkert 15-20 olika par. Det är ju skridskor, skidpjäxor, slalompjäxor, snowbordskor, ridstövlar, vinterridstövlar, gummistövlar, vinterkängor, ett par lättare vinterskor, två par joggingskor ett par som bara får användas inomhus, två par fotbollsskor, två par CROSS,  sandaler, finskor jag har säkert glömt något par. Mycket skor blir det iaf och vi som har tre barn... och när fötterna på barnen slutat växa så tenderar det att bli ännu fler par skor här hemma. Det var bättre när de växte ur paren så man sedan kunde slänga dem men nu står de kvar eftersom de kanske kan behöva dem någon gång igen, eller så kan ju F ärva dem.... Sen kommer ju inte tjejernas kompisar och M och H:s killar hit utan skor utan deras skor ligger också direkt när man kommer in i hallen........