Bowling, Middagsgäster och Mord till bords

Nu är det söndag och i kväll ska vi hämta hem Hanna från flyget. Hon har haft en riktigt innehållsrik och trevlig vecka i London och verkar vara helt nöjd men vi får väl höra mer i kväll och i morgon och i övermorgon och alla andra dagar.... annars har vi följt hennes och de övriga tjejernas vecka på http://www.londonbabylondon.blogg.se/

Här har varit en riktig sportsöndag idag, massor av sport; slalom, skidskytte och handboll, på TV förståss... Jag och L-G sov ganska länge i förmiddags eftersom vi hade middagsgäster här i går kväll; Ann-Rosi och Kenneth, F:s kompis föräldrar och grannar på vår gata men som vi aldrig tidigare har kommit för oss att bjuda hem. L-G och jag har pratat om att bjuda dem för länge sedan men jämt har det kommit någat annat emellan eller så har det bara försvunnit ur minnet tills nästa gång vi träffat dem. Iaf var det riktig trevlig och vi satt och pratade till ca 2-2.30. Även F och Sofie var vakna så länge.

* * * * *
Torsdag kväll hade vår personalförening på IBS anordnat en aktiviet "Mord till Bords", teater med trerätters middag på Skarinska villan. Man sitter alltså och äter samtidigt som man ser en teaterföreställning, fyra skådespelare, om ett mord som bordsgästerna ska vara med om att lösa. Borden blir uppdelade i "lag" och eftersom får man diverse ledtrådar och till slut efter tre timmar ska man komma med förslag på vem av de fyra som är mördaren och även försöka förklara varför och hur mordet gått till. En riktig trevlig föreställning och riktigt god mat på Skarinska villan.

Onsdag kväll var L-G bjuden av Kj på middag och bowling. David hängde också med och det hade varit en ganska jämt till slut när Kj förklarat för L-G hur han skulle spela. Det är kul första gången L-G spelade bowling så var det Lars-Gunnar som ser sig själv som ganska duktig på bowling (korpspelare) som förklarade för L-G hur han skulle göra och sista matchen vann L-G över sin lärare. Nu var det andra gången L-G spelade bowling och Kj har också spelat i många år, har också eget klot och är visst ganska duktig. Nu var det han som förklarade för L-G hur han skulle göra och L-G hade sånt flyt att han slog honom i sista matchen!!! KUL!

L-G sov över hos Kj eftersom jag inte hade möjlighet att hämta honom. F startade sin ridning igen efter juluppehållet och vi var ganska sena från stallet och sen skulle Kajo få sin kvällspromenad och F skulle i säng och ville inte bli lämnad ensam så sent på kvällen (H var i London och M i Bygdeå). Fast L-G klagade inte, han fick ju sovmorgon och slapp resan till stan på torsdag morgon.

De mörka dagarna försvinner nya ljusare kommer varje dag . . . .

Mormor på besök - Julhelg i Skellefteå - hemma några dagar KALLT men slalombacken ändå - Nyår i Luleå - Lördag i Umeå - hemma någon dag VARMARE F till slalombacken  och sen var julledigheten SLUT......... men det är ganska skönt för nu ser man att vi går mot ljusare tider!

Och det känns riktigt bra när det kommer nya ljusare dagar, en efter en ramlar de över en =)


* * * * * LEDIGHETEN SOM FÖRSVANN * * * * *

L-G och jag hunnit jobba tre dagar på det nya året och trots att vi haft 15 dagars ledighet så kändes det som om julen bara rann förbi och idag  har vi städat bort julen för NU är hela familjens julledighet slut,  F började skolan i torsdags men för H och M börjar skolan i morgon!

Fast för H är det betydligt mer spännande start på terminen än vanligt. Hon åkte iväg med flyg till London i eftermiddag. Tillsammans med tre tjejer till som läser Mediaprogrammet på Midgård och två lärare. Sen skulle två lärare till sluta upp och vara med dem i London den här veckan. De ska göra en hel del studiebesök på flera olika reklam- och mediaföretag och bl a  ett par TV-bolag. Hoppas bara att altt går bra och att de hinner med allt de tänkt göra och ffa att de inte fryser för förra veckan var det visst riktigt kallt där. Brrrr

M kör igång sista terminen på Arenaprogrammet i morgon och hon verkar få en lugn vår iaf när man tittar på hennes schema. Kan ju vara skönt för då kanske hon har tid över och fundera på vad hon ska göra till sommaren och ffa till hösten som kommer. 

* * * * * VECKAN SOM FÖRSVANN * * * * * * *

Förra lördagen, första lördagen på det nya året, var vi bjudna till Kjell och Eva (hemma hos Kjell) på middag.  Eva hade med sig Elin så F fick sällskap och slapp sitta med oss vuxna hela tiden, M var ju hos R och H hade valt att stanna hemma. Kjell har äntligen blivit klar med reparationerna (efter vattenskadan) av huset och nu fick vi, läs jag, äntligen se hur det nya köket såg ut.

Vattenskadan hade ju gjort att de var tvugna att riva upp golven i hall, vardagsrum, kök och tvättstuga och när det ändå var gjort bestämde han sig för att riva väggen mellan köket och tvättstugan och ta upp en ny öppning till vardagsrummet. Tjusigt har det i alla fall blivit, trevligare kök och ffa ljusar i både kök och vardagsrum.

Sen kom även David hem och Joakim med familj var på genomresa hem till Borås, Joakim som vi inte träffat på massor av år, kul att få se honom igen... 
  
Trettondagsafton var vi lediga och satt och planerade middagen, vi skulle ha middagsgäster, men innan ví var klara ringde Harry och sa att han hade blivit sjuk och att vi fick ta det någon annan gång.... Måste påminna L-G att han ska ringa Harry  i veckan...

Trettondagen, riktig slappar dag och vi laddade för att börja jobba igen ; ) jag som alltid annars är trött och somnar lätt somnade först kl 3 på natten!

Onsdag, jobb,  och  helt slut..............

Torsdag, jobb och helt slut........... M:s kompis Julia kom från Holmsund på besök. H och Oskar var på chokladprovning i stan och var alldeles saliga när de kom hem. Kanske något man skulle föreslå som aktivitet för vår personalförening på företaget....

* * * * * HELGEN SOM FÖRSVANN * * * * * * *

Helgen som var rann också iväg snabbt! Fyra (M var hos Rasmus) till fredagsmiddagen som inte blev speciellt avancerad. Spagetti med köttfärssås som F beställt. Sen skjutsade vi iväg F till Rebecca där hon, Linn och Fanny skulle sova över. En lugn kväll med hundpromenad och TV som sällskap för L-G och mig. H satt uppe och fixade bloggen som de ska blogga på från London, en länk ska läggas på Midgårdsskolans hemsida.

Lördag fm och L-G och jag hade bestämt oss för att åka till K-Rauta i stan och köpa tvättställ/badrumsmöbel. Vi var väl där i nästan ett par timmar och köpte nytt kakel till badrummet uppe, en massa  primer, 150 kg "kombiplan" (typ spackel/ fuktspärr), 2 hinkar, skruv, takplattor och så en sticksåg! Ingen badrumsmöbel, hmmmm Varför blir det så ....... fast vi hade en riktigt tungt lastad bil på hemvägen.

Sen blev det en snabb runda på ICA-hemma och en snabbt fixad middag eftersom vi bjudit Stig, Inger och Anna hit på fika till 18.00. Lugn kväll igen men betydligt trevligare sällskap än föregående kväll. 

Idag var det slalom hela förmiddagen, på TV alltså och sen bar det iväg till Bygdeå där vi plockad upp M så att även hon skulle få träffa H innan hon åkte till London.  

Sen lite mer avancerad middag i eftermiddag, långpromenad med Kajo och så ringde jag min mamma.


 * * * * * MINNET SOM FÖRSVANN * * * * * *

MAMMA MIA (inte filmen eller musikalen) men när jag pratade med mamma så påminde hon mig om att Gustaf fyllt år i veckan vilket jag helt tappat bort sedan M och H pratade om det någon dag innan han skulle fylla år. Hur kunde jag missa det helt och hållet. SKÄMDES riktigt mycket för är det någon som minns mina barns födelsedagar så är det Gun. Avslutade snabbt telefonsamtalet och ringde upp Gustaf istället och GRATTADE honom i efterskott, tyvärr utan något trevligt kort eller present men jag lovade honom att ordna något via Swedbanks hemsida.....


 

Du har hotat mig i hela mitt liv......

Söndag morgon och F kommer och myser med oss i våran säng..... Efter en stund frågar jag henne: Snälla F kan inte du fixa fika åt oss? NEJ får jag till svar. Men snälla F fortsätter jag visst kan du det ANNARS kanske inte jag fyller på ditt mobilkort idag. Får då till svar:

MEN mamma sluta hota mig du har ju hotat mig hela mitt liv!!!

Woooops!! Hotat mitt barn. Gör jag det??? Kan inte vara möjligt..... Men det är klart om jag börjar tänka efter, hur ofta har jag sagt ANNARS åt mina barn? Ffa åt F, åt M har jag iaf slutat, jag vet inte när, eller har jag behövt ordet ANNARS åt henne??? H får nog höra det fortfarande och stackars F hör visst det jämt.......... Jag ska försöka förbättra mig.


Husägare - aldrig arbetslös!?!

Åh, så skönt nu när hallen och köket är klart. Nu ska jag ta det lungt med renoverandet ett tag och till sommaren blir det MC-körning som prioriteras . . . . och sen nästa höst kanske vi tar badrummet nere för då är vi ju en mindre hemma och då är det lättare att klara sig med ett badrum. MEN det blir ju inte alltid som man tänkt sig, efter att köket varit klart i någon vecka började jag klaga över att det doftade MÖGEL i vår hall. Kan inte vara möjligt tyckte L-G men jag var helt säker, är det något jag känner igen är det doften av mögel!

Sen gick det några veckor och även H och M tyckte att det luktade knepigt utanför badrumsdörren. L-G fick ge sig, han tog bort en väggdosa och dosan till taklampan, snusade och konstaterade att vi nog hade rätt så nästa steg var bara att riva sönder delen av taket (som vi målat för någon månad sedan) utanför badrumsdörren och så här ser det ut nu hos oss...
 


Det har trängt in liiiiiiiiite vatten runt golvbrunnen i övre badrummets dusch, tyvärr så lite åt gången så att inte vi märkt något här nere men alldeles tillräckligt för att det blivit en fuktskada och mögel.
L-G tänkte börja riva allt på en gång men jag stoppade honom och så ringde vi försäkringsbolaget för att kontrollera vad de hade att säga, skulle vi få någon ersättning över huvud taget eftersom det var L-G själv som repade badrummet för 10-11 år sedan. Besiktningsmannen konstaterade att L-G hade gjort allt helt rätt och enligt de normer som gällde för 10 år sedan. Han hade tom gjort mer än vad som gällde då och även förstärkt golvet, något som de har krav på  nu men som inte var ett krav för 10-år sedan. Besiktningsmannens kommentar: så här blir det förr eller senare i trähus som man lagt klinker/kakel i på övre plan..... Så nu blir det antagligen en plastmatta på golvet där uppe......

Ersättning kommer vi att få för väggar och "undre delen" av golvrenoveringen men inte något för golvvärmen och klinkern. . . . . allt enligt reglerna hos Länsförsäkringar och plötsligt visade det sig att vi skulle vara glada för det och att det var tur för oss att vi hade reparerat för mer än 10 år sedan. För hade det varit mindre än 10 år så hade inte försäkriningen gett oss något utan då ska garantin från de som repat badrummet gälla. Man måste alltså se till att man får 10-års garanti om någon annan gör jobbet och gör man det själv så får man stå för garantin själv, alltså betala ALLT själv igen! Men antagligen kommer vi, läs L-G, göra mesta jobbet själv eftersom det inte är någon garanti att bolaget man anlitar finns kvar i 10 år till! Fast blir det plastmatta tar vi nog hit en mattläggare....... Kanske man kan få ROT-avdrag?