En släng av MS....

Är helt slut i armar och ben idag. Helt orkeslös... med spagettiben och -armar! 

Det började för några dagar sedan, slut i benen dagen efter sprutan. Jag trodde först att det berodde på att jag tagit sprutan i benen, 2 ggr i rad, vad nu det ska ha för betydelse? Iaf var min fart och ork som jag har haft senaste månaderna på mina promenader helt borta. Inte heller har jag orkat träna något annat här hemma utan att bli helt slut... Trodde ju ev att det var pga andra orsaker men... I går kväll tog jag ut mig igen och när jag la mig fick jag näsblod igen. Något jag inte haft på flera månader! Sen är jag ju sån jävla optimist så när jag vaknar och kliver upp ur sängen så känns det ju oftast bra och då har jag glömt hur snabbt min ork tar slut och blir så dj_vla besviken när alla krafter är borta bara efter att jag fikat och duschat.

Varför måste det komma just nu på semestern????? Håller nu tummarna för att det ska gå över snabbt, vi är ju på väg till Norrbotten i morgon och om en vecka ska jag ju resa till Norge!

Spruta nu i kväll!?!?!?!

Hur prioriterar jag?

Jag tänkte hälsa på hos Birgitta i veckan
OK - jag tar det någon dag när inte L-G behöver bilen till jobbet utan kan ta MC:n = fint väder och jag kan ta bilen och åka till Birgitta.

Men L-G ville att jag skulle komma till stan på torsdag eftersom han skulle lämna MC:n på service då
OK - jag tar det på torsdag, åker in till stan på morgonen och skjutsar L-G till jobbet efter att han lämnat in MC:n på service, sen åker jag tll Birgitta.

På tisdag kommer F på att jag lovat luncha med henne på Sjöbris under semestern, ni kan väl ta det på torsdag säger L-G.
OK-vi lunchar på torsdag, jag hinner till Birgitta innan lunchen och F kan ju hänga med, och sen lunch med min man och F på Sjöbris.

Sen ringer min bror och undrar om jag kan åka och kolla på en lägenhet i stan åt hans dotter Jenny på torsdag kl 16.00.
OK - det hinner jag fast jag kan ju inte lämna Kajo ensam hela dagen så L-G ska fixa skjuts med Kj på morgonen. Så lunch på Sjöbris och sen till Birgitta efter lunch  och sen titta på lägenheten.

I kväll SMS:ar jag med M och hon vill gärna hänga med till stan kan även hänga med och kika på lägenheten åt Jenny. Ja, det är OK - det går bra Hon kanske också vill luncha med oss på Sjöbris och Hanna är i stan så hon kanske också vill hänga med. Jag får väl åka till Birgitta någon dag nästa vecka, när L-G har semester och bilen är hemma!

Kallt och iskallt. Blött och sjöblött.

Det började i går eftermiddag innan L-G hann hem från jobbet, stackarn körde MC och var alldeles blöt när han parkerade i garaget. Men han är positiv och glad som vanligt när han har kört motorcykel, "nä inte är jag så blöt och inte var det så kallt det är bara här mellan det blir lite kallt" säger han och pekar på magen där vattnet tryckts in av vindmotståndet mellan jackan och byxan i regnstället.  Sen äter han middag och lägger sig i sängen på  värmedynan.....
Inte kallt?

Det fortsatte hela kvällen igår och Kajo som inte bör bli fuktig pga fukteksemet fick sin kvällspromenad runt huset istället för runt samhället, fast det bekymrar inte henne hon vill helst vara lös här på vår gård istället för att promenera efter tråkig asfalt.

Några som är mindre bekymrade över att bli blöta är ju F och hennes kompis S. När vi ringde hem F vid nio tiden i går kväll så var de ute i regnet och ville gärna vara det lite till.... F kom hem med sjöblött hår och iskalla händer men de hade ju haft kul.....
Inte kallt?

Jag däremot påverkas verkligen av det här vädret. Fick inte min kvällspromenad igår och inte min morgonpromenad idag. För vilken hundägare tar på sig regnkläder och går ut i spöregnet UTAN hund? Inte jag iaf. Sen var det sprutdag igår och då är ju kroppen betydligt stelare på morgonen och vakna till det här vädret gör det inte lättare, iaf inte för mig. Så jag sov länge i morse i sängen och det var
Inte kallt!

Nu har jag varit vaken iaf i några timmar och det här vädret borde ju vara gjort för inneaktiviteter typ städa, plocka ihop, fixa det ena och det andra. Men inte för mig iaf.  Jag får inget gjort, ser inte heller att det finns så mycket att göra, allt hundhår och skräp och smutsiga fönster som fanns tidigare när solen sken har försvunnit eftersom det är så mörkt och trots att alla lampor är tända ser jag inte, eller vill inte se, det som borde städas. Men tusan jag har ju semester.... måste jag städa bara för att...
Det är kallt?

Tittar på termometern 12 grader och ut genom fönstret igen och det är grått och strilar ner. Hm tittar på 
www.yr.no och "Time for time" och det ser ut att jag får vänta till i morgon vid lunch innan solen kommer fram här i Robertsfors. Kanske bäst att hitta på något att få upp värmen med.
Göra det mindre kallt!

Träning på "Röda mattan"  (200 situps mm) eller i vårt "hemmagym" (3*10 för triceps, för biceps och bröst och rygg) eller kanske ska jag baka istället och sätta ugnen på 200 grader och då blir det varmt i köktet iaf och så kan omfånget runt midjan få sitt.

Familjefotboll

Lördag och alla tre tjejerna hemma på middag! Jag undrar när det hände sist en lördag kväll? Iaf var det trevligt att ha dem här alla tre. Tacos blev det till middag som säkert var uppskattat iaf av de två yngsta. Sen efter middagen cyklade tjejerna iväg till Stantors för att träna fotboll på konstgräs. Jag och L-G stannade kvar men sen var även L-G sugen på att sparka boll så vi tog bilen och åkte dit.

En lördag kväll hela familjen och sparka boll, undrar om det någonsin hänt tidigare. Ja tjejerna och L-G kanske gjort det men då har det varit här hemma på gården eller på lilla Wembly.

Kul var det iaf! 

* * * *

Kvällen innan var det också fotboll men här hemma. Vi hade ätit middag grillat och L-G hade nog fått sig ett glas för mycket eftersom han erbjöd F 3000 kr om hon kunde göra mål på honom. 3000 kr inte 300 eller 30 som hade varit nog så mycket utan 3000 kr. F och H kom överens om att dela på pengarna om hon lyckades och såklart laddade hon för allt hon var värd, L-G räddade men returen åkte i stolpen och in i MÅL! F tjöt jag är RIK RIK RIK och hoppade och skuttade. Jag som fick höra vad som hänt blev riktigt förbaskad 3000 kr för att göra mål på en onykter pappa! Vet inte vem som var mest optimisisk av de två.....

Felsägning HA HA

Det är inte jag bara jag som får fel ord i mun utan i kväll sa M:
Kolla de har ett kök uppe i källaren......
och tidigare i veckan sa H:
De ringde i morgon och frågade om han skulle jobba idag....

Kul att få skratta åt tjejerna ibland när de jämt skrattar åt mig och mina felsägningar.

Fart på renoveringen av badrum uppe...

Vi, läs L-G, har inte haft den farten med renoveringen som han brukar ha detta antagligen p g a att han var tvungen att riva något som såg helt fräscht ut, det var ju avloppet i duschen som var orsaken till vattenskadan, Sen var det ju inte så enkelt att riva golvet heller klinker, hårt golvspackel och golvvärme. Men nu har iaf Peters golv varit och lagt matta, precis som försäkringsbolaget helst ville att man skulle ha i badrum i trähus. 
Det blev alltså inte klinker den här gången inte heller någon golvvärme. Förutom mattan har L-G gjort allt jobb själv igen förutom med lite hjälp av H som här slipar badrumsdörren innan hon ska lacka den.
Nu är det iaf nästan bara det roliga kvar; väggarna är klara för att kaklas och inredningen ska sen på plats.
 
Ny toastol blir det iaf med ny spolning. Fast den ska ju inte stå här i entrén förståss....


Fukteksem - jobbigt både för hund och ägare

Andra dagen i rad som jag var tidigt upp och gick ut med Kajo. Kajos eksem är inte bra och jag vill inte att hon ska behöva vistas i värmen i onödan. Tror att värmen kan förvärra eksemen.

Jag tycker synd om henne inte nog med att eksemen irriterar henne ordentligt utan så ska även jag vara där och torka bort varet. Hon är ändå duktig hon ligger lugnt stilla när man tvättar henne trots att man ibland ser på henne att det är ganska ömt på vissa ställen. Men hon tycker inte om det och visar det ganska tydligt på andra sätt som t ex 

I går när jag tog fram nagelborttagningsmedel men Kajo trodde såklart att det var något jag skulle badda henne med så hon sprang fort iväg till groventrén öppnade dörren till hennes bur och la sig där inne och borrade huvudet djupt ner i madrassen. Stackarn....

Nu på morgonen låg hon i vårat sovrum och kikade in i köket när jag plockade fram allt för att tvätta eksemet igen. När jag ställt allt på golvet hörde jag henne gnälla och pipa tyst därinne. Medan jag sen gick ut på baksidan och drack upp mitt kaffe så hörde jag hur hon smög in i köket, luktade på flaskorna och sprang till sin säng i hallen, Nu när jag kom in försvann hon från sin säng in i groventrén igen. Men jag måste nog hämta henne därifrån snart.

Eksemet rengör jag med alsollösning och sen smörjer jag med alsolgel som förhoppningsvis ska torka ut det. Ser det inte bättre ut till på måndag så blir det nog veterinären.

Hur många barn har vi?

Vi fick ett brev med posten idag och fick reda på att nu hade vi inte längre tre utan bara två barn. Bara ett flerbarnstillägg och inte två längre... OJ, M börjar visst bil stor nu men jag har aldrig reflekterat över att vi helt plötsligt skulle ses som en tvåbarns- familj av myndigheter trots att vi har tre barn, för visst är ens barn alltid barn oavsett hur gamla de är eller?
Nästa år vid den här tiden har vi alltså bara ett barn!!!

Fast det är klart visst har jag varit medveten om det att barnen börjar bli vuxna och att F också börjar bli stor (läs lång) upptäckte jag senast när vi var på stan och jag gick där med M och F och träffade bekanta och skulle presentera dem "det här är M min äldsta tjej och det här är F min yngsta"  och så tittade jag på tjejerna och tänkte OJ! hur ryms det en till där mellan i längd alltså.... F är ju inte så mycket kortare än M. (Måste mäta F och H igen och se om F vuxit ikapp)

Upp som en stock på röda mattan

I morse var det en pinne som klev upp ur sängen, elr kanske en stock med tanke på vikten... Iaf fanns det inte en led som gick att böja utan det var bara att stappla sig fram.... jag gick inte efter utan satt mig på "röda mattan" och sträckte ut kroppen i ½ timme för att kunna röra på mig men sen gick det bättre och det blev även 150 situps på röda mattan...
 
Nu har jag även tvättat ETT fönster i köket på insidan iaf och strax kommer L-G hem, han ska jobba hemma i eftermiddag. Tänkte iaf hinna med alla tre fönster idag + lite mer städning i köket.... och badrummet förståss!

* * * *  FUKTEKSEM * * * *
Kajo har det inte så skönt just nu, varmt och så har hon fått fukteksem hmmmm. Bad i ån och dusch är kanske inte så bra när man inte får torka henne med fön!! Men det är ju så varmt och fuktigt just nu också så det kan ju vara det också men iaf så blir hon klippt nu och tvättad med alsollösning.


ÅSKVÄDRET avbröt mitt bloggande = (


Kajo gillar inte våra promenader med högt tempo

Morgonpromenad på 5 km idag med en hund som var pigg för en gångs skull, kanske för att hon fick springa lös i skogen första biten. Sen fick hon även bada i ån fast det blev ju dusch igen här hemma eftersom åvatten inte luktar någont gott!

Annars så vill Kajo helst inte gå från gården just nu oavsett väder och vind. Hon bara ställer sig och spjänar emot. Man får säga åt henne på skarpen att hon ska med eller så får man spexa lite grann för att hon ska gå. I förrgår kväll visade hon ordentligt att det där med promenader kunde husse och matte ägna sig åt själv utan henne. Hon var ute på gården när vi började sätta på skorna och tog fram kopplet. Ingen svansviftning här inte utan Kajo sprang IN istället och la sig i sin bur. Tryckte ner sitt huvud det djupaste hon kunde i täcket och bara blängde på oss, Gå ni jag stannar här! såg det ut som. Jag tror att hon tycker att vi är riktigt tråkiga  på våra promenader och att det är härligare att ligga här hemma och mysa, jaga humlor och lukta på blommorna.....

* * * * *
I fredags direkt efter att L-G slutat jobbet åkte han och jag upp till Luleå. Jag körde och när vi parkerade på gården hos K o L-G visade färddatorn att vi kört i två timmar. Måste lugna mig snart, det här kan inte gå bra hur länge som helst. Kanske måste vi köpa en äldre segare bil som inte är så rolig att köra. Middagen var iaf klar när vi kom fram och det blev grillat och allt till. Gott! Sen satt vi och surrade om massor och funderingar på att starta eget, var och en eller alla tillsammans. Alltså L-G, Kj och L-G. Inte K och jag eftersom vi då skulle störa mer än hjälpa ; )

Igår fm var en härlig dag uppe på Brändön SOL och värme!! Skönt att känna att det vänt men vi vände ju hem på em och här hemma var det inte riktigt lika varmt och i natt kom även en regnskur igen SUCK. Här hemma fixade iaf H och D middagen åt oss och senare blev det en riktigt lång kvällspromenad med Kajo, som egentligen inte ville hänga med igen.....

* * * * *
Sjäv är jag betydligt piggare än på länge och orkar med promenader med ordentligt högt tempo, iaf med mina mått mätt.

Mördad mördarjävel... usch Malin nu svor jag

Jag har semester och går på, vill inte kalla det morgonpromenad men, första promenaden på dagen med Kajo. Kajo bajsar för andra gången på samma promenad, det händer sällan, och som tur var har jag en till bajspåse med mig. Böjer mig ner och ska ta upp bajset och då rör sig något svart slemmigt i det fuktiga gräset! HJÄLP! Jag känner igen den, har sett sådana förr men då har det varit hos min syster söder om Stockholm och då såg jag dem i massor. Det var en MÖRDARSNIGEL svart, slemmig, ca 2 cm bred och 6 cm lång. Ingen kamera eller mobil med men jag kunde ju inte lämna den där utan DÖ skulle den göra direkt, så den hamnade snabbt ner med Kajos bajs i bajspåsen och nu ligger den där och krälar bland skiten i hundlatrinen.

Jag ska senare idag gå till samma område och då ska jag ha kameran med mig! Men shit de får bara inte finnas här för finns det en så finns det fler = (. 

* * * * *
I går firade vi våran 19-åring med go middag och sen på kvällen kom några av M:s kompisar och så var det gofika, som M, L-G och H fixat!  RABARBERPAJ - KLADDKAKA - PAVLOVA - DAIMGLASS med jordgubbar!

Johannes o Sara       Anna, Hanna och Idah

Två 19-åringar

H jag fick med dig också!!!!


* * * * *
Jag sov länge i dag igen och var utvilad när jag vaknade. Det är andra gången på en och samma vecka som jag är utvilad. Jag har glömt bort hur det känns att känna sig pigg och med ork så nu känner jag verkligen mig motiverad att försöka köra igång med någon form av träning, något projekt här hemma - kanske dags att fixa grovéntren som Kajo sabbade när hon var valp... eller jag börjar med tvätten att ta en promenad till Apoteket, ska lyssna om H ska med.

* * * * *
F är i Brändön tillsammans med Sofie på något de kallar ridläger. Ja, de har fått rida på Kerstins hästar två dagar i rad men nu skulle de iväg i dag till Nordpolen i Boden och bada.
Kerstin och Lars-Gunnar var här hela helgen som gick och F har länge pratat med dem om att komma dit en sommarvecka och äntligen blev det utav....


19 ÅR

Vad är det??? En stekpanna????


OJ, det var nog tur för föräldrarna att det var något mer i stekpannan!

Det spöregnade så i år kom inte flaggan i flaggstången upp utan