Fotbollsjakten tar sommaruppehåll


Fotboll, fotboll, fotboll gissa om vi sett många bollar sista tiden och massor av fotbollsmatcher.

Piteå SG 11 av 52 lag, inte illa

I fredags kl 06.30 åkte F, L-G och jag till Piteå. Tidigt, ja, men F hade första matchen redan kl 8.45. Det var tveksamt om F skulle få spela eftersom hon fortfarande var snorig och hostig men eftersom de är så få tjejer så kände hon verkligen att hon ville. I år spelade hon sjumanna med Bygdeå F97  och de var bara nio tjejer, varav en förkyld F och en tjej som hade ont i ryggen efter att ha blivit sparkad av en häst. Nio tjejer och ooootroligt varmt men det gick ändå bra för tjejerna och man kan ju undra hur de gått om de varit ett par avbytare till.
De vann till att börja med sin grupp sen förlorade de direkt i åttondelsfinal mot ett lag som sedan blev trea totalt.så våra tjejer klev ganska högt i listan iaf. Sen visade det sig att ett av finallagen RÖBÄCK har våra tjejer mött i Umeåserien och spelat oavjort mot så det är som sagt var jämna matcher det handlar om. Det avgörande är ofta vem som får första målet eftersom de bara spelar 2x15 min.
Iaf så var jag och L-G och tittade på totalt 10 matcher i helgen och vi blev kvar och tittade på ett par matcher till trots att flickorna åkt ut och vi kunde åka hem tidigare!

Klockan sju var vi iaf hemma efter att ha stannat på Lufta och ätit en jättegod pizza. Trevligt att se att de fräschat upp stället. Inte så mycket renoverat kanske men riktigt fräscht och rent och god mat och en tjej som arbetade ensam som servitör och som imponerade riktigt på mig eftersom hon verkade vara hemskt stresstålig. Trots att det var mycket folk och mycket att göra, var hon hela tiden glad, vänlig och hade full kontroll. Efter en kvällspromenad med Kajo var det sen dags för nästa fotbollsmatch fast den här gången på TV och  USA - Brazilien 2-3.

I går em ringer L-G och säger att han fått tag på fyra biljetter till UIK:s match och så blev det fotboll igen igår kväll. UIK-Kristianstad 8-0 alltså ÅTTA-NOLL. Riktigt kul att se fast jag och F missade några när vi var på toa och till kiosken och handlade glass.

Men nu har F sommaruppehåll i fotbollen både när det gäller träning och matcher så nu blir det andra aktiviteter som gäller. Knepigt förresten med sommaruppehåll i en sommarsport?? Det är lika knepigt som att hockey har blivit en inomhussport som kan spelas året runt!

Varför allt samtidigt, vill ju hinna njuta av allt!

Hann ni rösta igår? Det gjorde vi. Frida hade fotbollsmatch i Hörnefors som de vann med 5-0 och sen var det järnet hem Vi kom hem vid 20.30 hämtade röstkorten och iväg och rösta. L-G, jag och den här gången även M, hon fyller ju 19 snart.


* * * * DAGARNA SOM KOMMER ÄR FYLLDA * * * *

Känns annars som om jag inte kommer att hinna njuta riktigt av veckan som jag skulle vilja. Varför ska allt hända samtidigt vissa veckor? Känner att jag kommer att missa något, måste meddela fröken att F inte kommer till skolan på onsdag, fotbollstränaren att inte F kommer på träningen på fredag, boka bord till söndag, fixa pengar åt ena och andra hållet, middagar vem har tid med det? Håller tummarna för att vi ska få fint väder i veckan för då kommer det nog att kännas lite bättre....

Tisdag: Kurs på jobbet. Måste fixa present åt F, 19.00 kommer de och hämtar mopeden - den är såld nu, 19.00 har F match i Bygdeå. Sen måste vi baka tårta till onsdagen. Tjejmiddagen hos Agneta har jag fått tacka nej till, hinner inte dit också.

Onsdag: Tagit ledigt hela dagen. L-G och M ska vara 07.00 i stan, hjälp jag blir utan bil. Jag ska fixa här hemma innan buketterna ska hämtas och sen bussen till stan kl 09.00. F ska hänga med och 11.30 ska vi vara på Midgårdsskolan för då kommer studenterna ut. Sen ska de snurra runt stan på lastbilsflak och sen ska vi hem till Robertsfors och fika. Kl 16.00 ska jag vara på 60-årskalas vid Nydala, jag känner att jag kommer att bli sen. L-G ska skjutsa mig för han måste ha bilen så F kommer till ridningen i Sikeå kl 19.00. När och hur M skulle ta sig till Umeå igen på kvällen har jag ingen riktig koll på men hon kommer nog dit ; ). L-G hämtar väl hem mig hoppas jag.

Torsdag: F slutar skolan och sjunger i kyrkan på förmiddagen, jag jobbar em missar ett ganska viktigt möte på fm. Men vad gör man? Ibland inkräktar jobbet för mycket på fritiden ; ) . Kajo ska badas innan helgens utställningar, vilken tur att M o R ville boka om "studentmiddagen" till söndag istället. Ska vi baka tårta igen? Golvläggaren kommer hit och spacklar golvet i badrummet uppe...

Fredag: F fyller 12 år! Tidig morgon och gratta henne och så iväg till Umeå jag ska jobba fm. Tillbaka hem för att äta lunch och hämta F och Kajo och sen järnet till Vännäs där Leonbergerutställningen börjar kl 15.00. Ska jag gå med Kajo? Golvläggaren kommer hit och lägger mattan i badrummet.

Lördag: En sak i kalendern - utställning i Vännäs! Fast det är ju Brukets dag och så öppnar Andra varvet i helgen och Hamnmarknad i Sikeå, hinner inte på det....

Söndag: Vännäs igen. Studentmiddag för M, R och D och examensmiddag för H och F och födelsedagsmiddag för F i Umeå på någon restaurang vid 18.00. Vi måste vara hemma innan 21.00 för att hinna till RIK:s kansli och betala F:s fotbollskola som hon ska gå måndag-onsdag nästa vecka.

Nästa vecka fortsätter det med jobb igen på måndag, L-G fest på WSP på tisdag, jag fest på IBS på onsdag och så hade visst F match sen skulle hon visst ha kalas på torsdag och så var det visst ridskolans avslutning och så var det midsommar helg i Skellefteå, sen vågar jag inte vända på kalenderbladet för midsommaren tänker jag bara njuta av och jag tänker inte fundera på vad som kommer veckan efter!!!!!


Studentbal, studentbiljett och kriget i Ratan

KÄNDIS no 1   ; )
På tal om kändis [från förra inlägget] var M och R på studentbalen igår och kom dit i en Cadillac Eldorado. R:s pappa körde och Sara och Johannes var också med. Det var massor med snygga äldre och nyare bilar och vi stod där i 45 minuter och tittade och när vi åkte så var köerna fortfarande långa. 
foto fr VF

Sen fick de ju gå upp efter röda mattan med massor av folk som stod intill  och ville titta. Sen var både VK, VF och Västerbottensnytt där. M och R var med på flera bilder i tidningarna och blev även interjuvade av SVT. Så när vi såg på 22.15 nyheterna så får vi se de där som riktiga kändisar ;  ). ´

foto fr VF

Måste säga att de påminnde lite om när jag var i Nice och det var filmfestival i Cannes och vi såg kändisarna som gick efter röda mattan. 

* * * *
KÄNDIS no 2
H och D var också där men tittad på. D går ju också ut nu men hade inte fått tag till någon biljett till balen. Biljetten till balen och även balaffichen var det H som gjort i år och biljetten var också med i VK i veckan i ett repotage om balen. Så här såg biljetterna ut som H designat:


KÄNDIS no 3
I förra veckan var även F med i Västerbottensnytt. F var med skolan till Ratan där de hade en historiedag och fick information och slaget i ratan och även med aktiviter som bl a exercis och utgrävningar.
 
Vapenvård elr? (foto fr Tundalskolans hemsida)

Utgrävningar i Ratan (foto fr Tundalsskolans hemsida)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Sen kan man ju undra varför man inte blir förvånad

M - som stilig kvinn med flärd på väg på bal - (Hon har alltid gillat att synas ffa på fotografier)
H - som får visa det hon är duktig på (Hon har alltid gillat att vara i bakgrunden och bakom kameran)
F - som aktivt får testa på saker och ting (Hon gillar att göra saker och vill gärna vara med på bild)

Något för ögon och något för öron

I går fick jag ett SMS, mina glasögon som jag var och köpte för ca 2 veckor sedan var klara, och idag var jag och hämtade dem. Kul med nya glasögon, det blev två par, bägge med samma styrka men ett par som solglasögon. Så nu måste jag inte ha linser på mig för att kunna använda solglasögon något jag längtat efter i massor av år.

_ _ _ _ _
 
Idag fick F skippa en ridlektion igen och detta för att hon skulle spela piano och sjunga på musikskolans vårkonsert. Kul, det känns som en av vårens höjdpunkter. Vi har ju varit på dem sedan M var med första gången i fyran elr var det femman ca 7-8 år sedan iaf.
I år var det barn med från årskurs 3 till 9 och en del var riktigt duktiga och man märker att alla gör sitt bästa trots att de kanske inte trivs med att stå på scen och få all uppmärksamhet. Musiklärare gör också allt för att uppmuntra och sporra dem och lärarna är också riktigt duktiga på det de gör. 
 Sen är det ju ganska kul att de är samma scen där bla Sahara Hotnigths och  Frida Hyvönen uppträtt första gången, då när de var lika små som de här barnen är nu!
Frida Hyvönen är också en av sommarpratarna i radion i sommar! Kul! det måste man bara lyssna på. M har ju haft henne som musiklärare och hennes pappa som lärare i åk 4-6 och sen bor ju Frida H:s mamma i samma kvarter som oss, det ni, nu blev jag ju nästan kändis själv, eller??? ; )

11-åring som fixar frisyren själv

Nej, hon klipper inte sig själv. Hon har nog sett kort på hur hon såg ut när hon gjorde det sist själv. Hon var ca 2 år då när hon kom med saxen i hand och alldeles för kort hår på vissa ställen och sa MAMMA JAG SER INTE KLOK UT!

Utan nu har hon de två senaste åren helt skött sina besök hos frissan alldeles själv.  Hon går dit och beställer tid, sen går hon dit själv och bestämmer tillsammans med Karin hur hon ska klippas. Jag vet ju att Karin inte skulle låta sig övertalas till några tokiga frisyrer utan att ha konsultera mig eller be F att kolla med L-G eller mig först. Men igår överraskade de mig iaf, Karin hade klippt lugg på henne;
 och det blev ju inte alls tokigt och F var också själv nöjd!


Tandvård - Pälsvård - Bilvård

TANDVÅRD
Förra tisdagen fick F skippa fotbollsträningen som hon skulle ha vid fem tiden. Det är sällan hon skippar någon träning eller match över huvudtaget men nu hade hon varit hos tandläkaren och dragit ut en tand bara en timme innan träningen. Tanden de drog ut var en mjölktand och trots att det var en mjölktand så fick tandläkaren kämpa på ganska bra för att få ut hela tanden. De ville iaf dra ut den för den tanden hindrade en ny från att komma ner rätt och risken fanns att den istället skulle komma ut i gommen.

PÄLSVÅRD
På onsdag kväll fick F skippa ridningen eftersom jag behövde bilen till stan. F var inte sen att skippa ridningen när hon fick veta vart jag skulle och att hon själv hade möjlighet att få hänga med. Jag skulle till DjurMagazinet på en pälsvårdskväll som Leonbergerklubben ordnat. Vi fick alltså komma dit efter stängningsdags och få information om Espree´s olika shampon och balsam av Elle (en kompis till vårt lokalombud Anna). Elle visade även en massa olika saxar, kammar mm och gav oss en massa tips och råd om hur vi sköta vara hundar. Jag fick tex rådet att köpa en av Espree's produkter till Kajos tassar och det är det bästa jag testas på hennes såriga tassar, de läkte bara efter några få behandlingar!!  Sen köpte jag ju en del schampon också så nu har Kajo mer schampoflaskor än resten av familjen har tillsammans. Här på Västerbottens leonbergerklubbs hemsida
http://www.svenskaleonbergerklubben.se/vasterbotten/default.asp?sida=palsvard 
kan du se bilder från träffen.

BILVÅRD
Jaaaaa! Jag har hittat en till fördel med att L-G jobbar i stan. För i tisdags kunde han lämna och hämta bilen på service, vad skönt! Det är ju jämt jag som fått göra det tidigare och ta alla diskussioner med kundtjänsten på Motorcentralen. Så det känns verkligen skönt att han som vet vad han pratar om får ta diskussionerna om vad som skall göras, gjorts och inte gjorts på bilen. Som vanligt hade de inte fixat allt och det knepigaste av allt var att de INTE hade tändstift hemma utan jag var tvungen att åka dit igen på måndagen för att få nya stift. SUCK!

RALLYLYDNAD

Söndagen den 24 maj
     
Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.

Förra söndagen var vi morgontidiga L-G, F, Kajo och jag. L-G och F skulle in till stan för F hade en tidig match och sen skulle de köpa examensskor åt henne. Jag däremot hade tidigare bokat in dagen för en prova på dag i Rallylydnad så Kajo och jag skulle vara hos Anna i Sävar för att få skjuts med henne ner till Öre. Det var Maggan och Peter från Unique Dogs  http://www.uniquedogs.se/ som ordnat en riktigt lyckad dag på bygdegården i Öre med både gofika och lunch och även riktigt fint väder. Kanske lite för varmt för hundarna men jag tror att alla andra njöt av solen.

Det var iaf Monika från fyrtassen http://www.fyrtassen.se/ som höll i kursen, en kurs varvad med teori och praktik. Det blev en ganska intensiv dag med mycket att komma ihåg.
- Vad står det nu på den här skylten, vad betydde tecknet, skulle jag gå vänster eller höger eller runt eller var det Kajo som skulle gå runt här?
- Hur får jag Kajo att göra det som står på skylten utan att använda kopplet över huvudtaget?
- Hur nära skylten är jag nu? Skulle Kajo vara mellan mig och skylten här? Vänster elr höger sida om mig?
Såklart gick det bättre för en del än för andra och Kajo som hade ont i tassarna var inte alls glad över att gå på gruset.

Vi fick sen testa att lägga egna banor och sen var det dags för den "stora finalen" då vi alla fick visa vad vi lärt oss och INTE lärt oss men kul hade vi iaf. En riktigt trevlig träff med ett bra tema och jag tänker faktiskt fortsätta att testa mer här hemma nu i sommar.

F och L-G hann också komma ner innan vi var klara och jag tror att de här övningarna hade passat F och Kajo bättre än vad de passade mig och Kajo. F var ändå nöjd att hon hunnit få komma dit och se alla lejonen och lite vad rallylydnad gick ut på. L-G var nog mest nöjd över att han fick komma och vila i solskenet ; )


- - - - - - - - - -

När vi kom hem på eftermiddagen fick vi höra om rånförsöket mot Loomis. Iofs hade L-G förstått att det varit något på g eftersom en polishelikopter snurrat runt stan hela tiden han var där. Vi kom också på att jag och Anna åkt förbi där ca ½ timme innan den värsta skottlossningen och F och L-G hade åkt där bara några minuter innan.......