Väskan till Kina måste vara lätt .....

. . . .  så det blev shopping innan resan, för jag hoppas ju att jag har några kg kvar att fylla den med på hemresan. 

I går var jag till Apoteket och KICKS  för att ha ett lite lättare bagage


kan fylla resväskan med annat på hemresan ; )

Sen ska vi ju till Kinesiska muren och då blev det ett litet
paraply  15 kr på rea, jag fyndade för en gång skull och ett helt nytt
vindställ 256 kr (inkl porto) på Tradera, jag fyndade en gång till!!!  sen ska vi på middag och då behöver man någon kappa/jacka och lätt ska det vara i bagaget så det blev en
trenchcoat 80 kr 1ag fyndade en gång till på Tradera!!!
  Ryggan var snygg men dyr och inget fynd, köpt på Stadium....


Jävla KLANT!!!

Jag har arbetat med datorer i snart 30 år och första gången som jag klantat till det så oooooootroligt!! Jag kan ju bara säga att det var tur att jag klantade till det här hemma det hade varit för jäkligt om jag gjort ett liknande misstag hos någon kund någon gång.  Men jag "råkade" alltså plocka bort hela vårt Office paket. Word, Excel, Outlook osv och allt vad det innebär, suck. Skratta ni andra bäst ni vill (ANNA!) men jag var trött och tittade inte nog långt ner i listan över vilka program som vi hade installerade när jag markerade att jag skulle ta bort Front Page.  Iofs så stod det "Window Office Professional Front Page" och jag kikade inte längre ner i listan att det fanns rader med Word, Excel osv utan markerade och valde "Ta bort" och visst togs Front Page bort men alla andra officeprodukter också!!!!!!! Fast det är klart det var ju dags att rensa mailboxen på gamla mail och då kan det ju vara lika att rensa ordentligt! ;-)

Varför skulle jag då ta bort Front Page. Ja, Microsoft håller ju på att veriefiera sina programvaror och vi hade inte ett äkta officpaket installerat på vår dator. När jag körde verifieringen klagade "han" på att vi inte hade någon licens på Front Page alltså ingen licens på Office Professional. Det visste jag så klart eftersom jag fick programvaran av en bekant i samband med att jag blev Webmaster åt RBBK:s hemsida. Men office homepaketet har vi ju så nu är det bara att leta reda på CD:n och installera allt igen!!!! 

Fint väder med sur hund....

Vilka härliga dagar vi har nu, vårvintern kan vara för underbar. Idag var vi ett helt gäng på Kajos morgonpromenad. L-G, M och H men även L-G:s syster A-G, som kommit hit på besök från Oslo, och så jag och Kajo förståss. F hängde inte med oss för hon åkte idag till Bygdsiljumbacken med fyra andra klasskompisar. Iaf så var det riktigt häääärligt idag men som alla hundägare känner till så är det inte så härligt att komma hem med en hund som varit på promenad i vårslasket.
Kajo som var hur dyngig som helst och som inte blivit duschad på ett tag fick nu när hon kom in i eftermiddag gå raka spåret  i duschen och är här lagom sur men nyduschad:
 kan dom inte låta mig vara ifred... och inga våfflor fick jag fast det var ju inte våffeldagen idag!

*** *** *** *** ***
Sen efter våfflorna la jag mig och viade, L-G o M åkte och såg finalen i SM i Isracing i Sikeå hamn.  H stannade hemma och skulle arbeta med ett hemprov i matte (men det visade sig att hon glömt provet kvar på skolan, suck!) A-G tog kameran och en promenad på bruksområdet här i Robban. A-G har en egen hemsida med massor av fina bilder som hon tagit runt om i världen men ffa hemma i Oslo och i deras kring deras "stuga". Gillar man natur ska man titta på hennes bilder här
http://home.online.no/~tmerc/index.cfm

*** *** *** *** ***
 Annars börjar jag få lite resfeber! Visum och kinesisk valuta är fixat!  Fast jag har inte tänkt på vad jag ska packa mer än att det ska vara lite och ffa lätta saker för jag har tänkt shoppa i Peking : ).


Äntligen, kunde ha varit försent....

 Äntligen har jag fixat skylten som ska varna tjuvarna och förhoppningsvis få dem att undvika vårt hus.  

Jag har tänkt sätta upp en skylt för tre år sedan men det har inte blivit. Men för en vecka sedan tog jag tag i saken och det var bara p g a att två grannar i vårt kvarter haft inbrott. Riktigt fräcka var tjuvarna som mellan 16.00-19.00 en lördag gjorde inbrott och plockade på sig guld, smycken och pengar.

I väntans tider på ultraljud ; )

Jag blev inte bra i baken av medicin så neurologen föreslog att jag skulle åka in akut så de kunde göra ett ultraljud för att se om inflammationen var inkapslad och isf behövde dräneras.... Jag satt nästan hela förra måndagen på akuten och väntade... och väntade 10 - 17 tror jag att jag var där bara för att vänta på ett ultraljud som tog fem minuter!!!  Fast det var inte bara jag som fick vänta utan det var långa köer p g a  flera trafikolyckor. Ultraljudet visade iaf att inflammationen satt runt om förhårdnaden och jag slapp dräneringen och idag en vecka senare är jag betydligt bättre fast inte bra än. Då undrar man ju, kunde inte min neurolog skrivit en remiss direkt så jag hade fått göra ett ultraljud och fått en tid och sluppit "störa" de på akuten??

I går, måndag igen, var L-G på Cityakuten och de tyckte han skulle in på akuten för att få göra ultraljud på halsen. Vid 11-tiden skjutsade jag dit honom och efter en massa prover och väntande och väntande så fick han besked att det inte fanns någon tid för ultraljud den dagen utan han skulle få göra det nästa dag istället. 11-18 på akuten och inget ultraljud!!! Fast jag höll honom sällskap halva dagen och sedan kom en gammal bekant till oss och han hade riktigt ont i ryggen något som han inte känt när han låg på intensiven förra veckan, där han hamnat efter en av trafikolyckorna som hände förra måndagen. Då undrar man ju, kunde inte hon på Cityakuten skrivit en remiss direkt, inte till akuten utan så att L-G hade fått en tid för att göra ett ultraljud och sluppit "störa" de på akuten??

I dag efter att L-G gjort ultraljudet var han tillbaka till akuten men nu sa han till dem att han inte hade möjlighet att vänta men de lovade honom att det skulle gå snabbt 11-13, 2 timmar är snabbt på akuten!  Han fick träffa doktorn efter ca en tim och fick veta att ultraljudet inte gett något svar på frågan; vad han har i halsen...  Sen fick han vänta en timme till på att få beskedet att han skulle bil kallad till skiktröntgen inom en vecka.... Då undrar man ju, en sak som var så akut igår varför är den mindre akut idag, så han kan vänta en vecka på nästa röntgen??? Borde inte det som var akut igår vara mer akut idag???  Eller var det det ultraljudet visade, att det inte var fel där de trodde och då var det plötsligt inte akut, eller iaf mindre akut eller????