Brist på självdiciplin ... aldrig som jag tänkt ...

Det blir aldrig som jag hade tänkt förra året ...

Varje vår upptäcker jag

att jag borde ha tänkt på midjemåtte några månader tidigare . . .

att jag skulle ha gått någon kurs eller läst någon bok om trädgårdsskötsel . . .

att någon glömt att tvätta fönsterna i höstas (eller var det förra våren?)

Fast jag gillar ju överraskningar ; ) 

* * * * *

Sen har jag även förutsättningen varje vår
att jag den här sommaren och ffa semestern ska starta varje morgon med en ordentlig morgonpromenad för njuta av den härliga morgonluften som jag så gärna vill, men tyvärr! Minnet, den galloperande demensen som någon sa, jag har problem med närminnet också eftersom jag i stort sett varje kväll glömmer att jag ska lägga mig i tid för att orka upp i ottan . . .


Veckan som gick - onda tassar och trött matte

Åh, vad skönt det är med långhelg och ffa med det härliga vädret vi har och har haft! Hoppas att det håller i sig till i morgon för då ska Kajo och jag på en träff i Rallylydnad!

Annars har sista veckan flutit på ...

Förra lördagen var L-G på en av alla Fridas fotbollsmatcher och jag var på hundutställning till Piteå. Tim klagade på att Kajo inte var så pigg och när hon kom hem var hon också halt och hade ont i sina framtassar igen =(

I söndags var L-G, och jag till Umeå och såg Bygdeå F97 spela mot Ersboda/Ersmark och den matchen vann de med 8-2. Kajo fick hänga med för att få någon aktivering alls den dagen eftersom vi tog det lugnt med promenader pga tassarna.

I måndags var kylskåpet tomt igen och jag var trött trött trött när jag skulle handla efter jobbet. Fick ändå ihop en sen middag till familjen.

I tisdags jobb igen, utskicksdags så det gäller att testa och testa det senaste. Efter jobbet åkte jag förbi Djurmagazinet och köpte något medel som jag ska testar på Kajos tassar. Frida hade träning kl 17-18.30 och jag var fortfarande trött så det blev mat 19.00. Men varianten på kalops var uppskattad, sa de iaf!

I onsdags jobbade L-G också halv dag men vi hade lovat vänta på M som slutade skolan vid fyra så vi hann iväg och shoppa.
Nya glasögon till mig, fast de får jag först om en månad.
Sen var vi tillsammans på Coop och storhandlade, när har vi gjort det sist? Vi träffade Mona och hennes dotter Madde och det måste ha varit ett par år sedan sist. Mona bjöd oss iaf ner till deras lägenhet i Grekland, synd att vi bara har två semesterveckor tillsammans i år jag och L-G. Sen ska vi ju på semester till Norge i sommar, L-G kör MC och jag och F flyger. Jag har redan bokad flygresan hem från Bergen.
Vi lämnade iaf M i Bygdeå vid fem för hon skulle jobba onsdag kväll, M jobbar extra timmar på telecenter i Bygdeå.
Vid sjutiden skjutsade L-G F till ridningen och jag la mig och vilade, tror jag vaknade när de kom hem. Tro inte att jag sen hade svårt att somna till natten, nä det är bara att lägga sig ner och blunda så sover jag. TRÖTT trött TRÖTT!

 
I torsdags gick L-G, F, Kajo och jag en ordentlig morgonpromenad i ett strålande väder sen när vi kom hem var det massor av utejobb i trädgården, gissa vem som gjorde det mesta? Fast jag hade såklart de flesta idéerna. Till middagen hade vi bjudit Kj, E och Elin. Trevlig kväll blev det och de sov även över.

I fredags gick L-G, Kj, E, Kajo och jag tillsammans på morgonpromenaden och sedan när gästerna åkt hem blev det mer trädgårdsarbete och så klippte L-G gräsmattan för första gången i år. Kajos tassar är fortfarande inte bra, vi badar i såpa 2 ggr/dag och sprayar "plåster på såren".

I dag lördag vaknade jag av att jag blödde näsblod igen. Det är några veckor sedan sist men jag har ju varit extra trött den här veckan och kör på så länge jag orkar. Vi tog iaf en härlig morgonpromenad, ca 6 km, men efter den har jag varit helt slut igen. Vi lyckades komma ihåg kameran i dag och några fina bilder fick vi. Sen hann L-G även en sväng ut med BMW:n innan det kom en regnskur. I eftermiddag har jag sovit och L-G arbetat med badrummet där uppe. Nä, jag har faktiskt pratat i telefon först med L-Gu och sedan även med min mamma som oroade sig eftersom hon inte hört något från G o M som åkte till Botswana i onsdags!
[klicka på bilderna om du vill se oss i större format ; )  ]
                
 

1:a pris öppen klass och <160 km/h

Med risk för att bli tjatig men det går så fort nu så jag hänger inte riktigt med!

Idag var det dags för årets första utställning för Kajo. Det gick sådär men kul är det iaf. Jag trivs verkligen när det är massor av hundar runt omkring. Kul är det att även få se New Foundlandshundar igen. Iofs tycker jag att de inte är lika fina som förr, jag har svårt att förstå att de har prioriterat NF med platt nos så att de mer liknar Chimpanser än hundar.

Tim och Mimmi från Martenlakes (ägare till Kajos pappa) hjälpte mig med Kajo idag igen. Tim gick med henne trots att de hade fyra egna hundar med sig! Det är så att jag får dåligt samvete att jag inte fixar det själv!!!

Sen var faktist tre av Kajos systrar i Piteå idag och här är jag och två av dem
Kajo, Molly och Skorpan

Jag var ensam upp till Sjulsnäs idag. H i Holmsund, M i Bygdeå och F hade match med RIK/F98 som de förlorade mot IFK Umeå med 2-3. L-G tog MC:n och skjutsade F till Stantors och såg matchen. I morgon har F match igen med Bygdeå GOIF/F97 och då ska vi bägge hänga med till Ersboda och se matchen.

Alltså var det bara jag och Kajo i bilen idag och upp till Sjulsnäs gick det fort så när jag körde hem fortsatte jag i samma hastighet efter E4:an och kollade färddatorn vid första trafikljusen när jag kom till Skellefteå. Ett genomsnitt på 114 km/h mellan Sjulsnäs utanför Piteå (ca 1 mil till E4:an efter bil med släp) och Skellefteå. Sen tog jag det lugnt. Man kan ju inte lyckas jämt ; ).

I natt jag drömde... (en biverkning av medicin)

Jag tar ju medicin som har massor av biverkningar varav en är att man kan få mardrömmar! Jag har också märkt att jag, sedan jag började med medicinen, drömmer jämt men som tur är det inte mardrömmar jag drömmer utan mer eller mindre tokiga och roliga drömmar. Det knepiga är att jag jämt kommer ihåg vad jag drömt och vaknar med en positiv känsla. 

I natt drömde jag igen, två drömmar... 
 
-  -  -  Skogsavverkning  -  -  -

Jag åkte hem från stan mellan Anumark och Sävar efter E4:an men vi fick inte köra efter den utan efter en parallell väg som gick en bit inåt uppåt så vi såg gamla E4:an där nere för det var ganska långt ner och såg gjorde vi bra för de hade avverkat massor av skog och nu när de avverkat skogen så såg jag ett högt berg som jag aldrig sett tidigare p g a alla träd som stått i vägen och skymt berget???!!!

* * * *
Kan min dröm bero på att de i vår avverkat skog inte långt från oss och nu har vi sett en liten kulle i skogen som vi inte tidigare visste fanns där.

* * * *

-  -  - Hundutställning  -  -  -

Hela familjen är på hundutställning och Kajo ska ställas, jag mår inte bra och känner att jag inte bara fixar att springa i ringen med Kajo. Försöker få någon annan att ställa upp men ingen vill så jag ringer A eftersom jag vet att hon finns där någonstans. 
- Snälla A, tror du att du kan? T ropar i bakgrunden att de ska inte ställa någon av sina hundar den dagen och han kan gå med Kajo!
När det är dags för Kajo och alla andra Leonbergertikar att gå in i ringen så finns varken A eller T där. Så jag tar Kajo som är alldeles oborstad, borstar snabbt utav henne och går mot ringen.
När jag kommer fram så visar det sig att vi hundägare ska börja med att DANSA med våra hundar till hög musik. Man ska alltså visa för domaren vilken kontakt man har med sin hund =). Jag försöker få M att dansa istället för mig men hon vägrar och just då kommer T och tar Kajos koppel och ska in i ringen men tyvärr för sent enligt domaren och Kajo får inte vara med och i kritiklappen står sedan att hon inte kunde bedömas pga sen ankomst!!

Iaf fortsätter bedömningen av de andra hundarna och varje gång en ny hund kommer in i ringen får de starta med att gå från domaren rakt in i ett av hörnen där det är en liten skog och när förare och hund kommer fram till "skogen" så ramlar burkar eller något som ger av sig ett riktigt skrammelljud. De hundar som reagerar "fel" på skrammlet bedöms inte heller exteriört utan får lämna ringen med "KEP"?

* * * *
Kan min dröm bero på att Kajo och jag ska på ringträning i morgon, utställning nästa helg  (jag fundrerar på vem som kan gå med henne) och  i går skickade jag ett mail och anmälde oss till Rallylydnadskurs.

* * * *

Valborg och 1 maj 2009

I går var det valborg och F räfsade gräsmattan och sen kom studsmattan fram. Jag trodde aldrig att snön skulle försvinna så snabbt. I vinter har vi haft ovanligt mycket snö och för två veckor sedan var det drygt en meter, om inte mer, snö  på tomten. 
_ _ _ _ _

I dag har det däremot varit riktigt varmt (20 grader) och nu är det sommar igen för fotbollsjakten har dragit igång och idag har F haft sin första match tillsammans med Bygdeå F97. F som annars spelar back i RIK fick spela forward och gjorde ett mål.  Det kommer antagligen att bli mycket fotboll för F (och oss) i sommar eftersom F ska spela i två lag; både med RIK-F98 och Bygdeå F97.
_ _ _ _ _


I går kom G och M hit och firade Valborg här hemma med oss. H, F o D var också här medan M och R var i Bygdeå där det var en riktig ordentlig brasa, hela bygdegården brann ner, se bilder här på VK:s hemsida http://www.vk.se/bildspel_nara.jsp?article=274339 

Här hemma hos oss gick det också ganska hårt till D trillade ner från studsmattan och landade på ryggen och idag ser L-G:s  fot ut så här    den är riktigt svullen, man kan ana sig till fotknölen och så är den blåröd både på ut och insidan. L-G råkade trampa snett på en vägkant när vi promenerade ner till majbrasan i går kväll. Han fick sedan halta hem men har idag kunnat vara med på F:s match, köra bil och även MC men i kväll när vi kikade på foten såg den alltså ut så här! 

_ _ _ _ _

Vi har inte demonstrerat idag, när har vi gjort det?

Flaggan missade vi att hissa upp trots flaggdag!

Deklarera skulle vi göra idag men vi har inte orkat!

M:s studentklänning fixade G klart idag!

Kvällspromenaden fick jag ta ensam tillsammans med Kajo!

Jag har däremot kommit ihåg att tidrapportera idag - månadsskifte!
_ _ _ _ _

I morgon har vi middagsgäster igen, K o Bj, och menyn är redan klar och allt utan sherryn till sherrysåsen är inhandlat!