18 åringen

I lördags var H första gången på krogen Krogen, nu börjar jag kännna mig gammal! M och H tillsammans på krogen.

I söndags hämtade L-G H från stan och så var det hennes tur att bli sjuk nu hon som inte varit sjuk på länge, nu ligger hon iaf här hemma och har ordentlig hosta och hög feber och NU är vi nog ganska säkra på att det är Svininfluensa som cirkulerat omkring. L-G var hemma förra veckan och F veckan innan. Jag undrar hur länge M och jag ska klara oss undan.

Nu kommer L-G och eftersom det är hans födelsedag så måste han väl få svara på alla gratulationer ; )


Ooootroligt fin och dyr råtta....

Idag var vi på Motorcentralen igen. Inte för att titta på Audi R8 utan för att kika på ny tjänstebil. A4:an har ju gått över 12000 mil och då är det dags att byta igen. Vi har ju även kikat på nätet och förstått att det är svårt att få en motsvarande A4 som vårt avtal godkänner. Idag har vi ju en -07 A4 avant 2.0 FSI Quattro (220 hkr) och för att få en motsvarande idag med samma utrustning så är vi uppe 370000 kr. Mycket för en bil, ooootroligt alldels många slantar. L-G har tidigare tittat på en BMW med liknande utrustning och den var uppe i bara 440000 kr. Hmmm tänk om man hade så mycket extra pengar över i fickan..... Jag som kan känna mig rik när toalettskåpet är fullt med toarullar!

Iaf så slutade de med att vi kikade på en PASSAT istället och en disel, vi har en på prov i helgen och faktiskt, L-G är ganska impad av den. Så de blir antagligen så att vi beställer en PASSAT Variant TDI 170 4Motion R-Line, en blå metallic den här gången, den kommer BARA att gå på ca 330 000 kr. SUCK! Men bil måste vi ju ha!

Men vi kikade som sagt var på Audi R8 idag och där tror jag grundpriset var ca 1.400.000 kr! Kollade med säljaren och i Västerbotten var det visst bara Jens Byggmark som had en. :-)

Stolt moster!

Gustaf i elitserien!!! Iofs som reservmålvakt i går men det är väl inte helt fel att vara reser för Hadelöf! Jag bara rös när Gun skickade ett mail och sa att han skulle få vara med!

Dagarna som går...

... jag har upptäckt att jag lägger mindre och mindre tid på bloggandet just nu. Ofta är det så att den tid jag sitter här vid datorn använder jag och kikar in på facebook istället. Det är på något sätt trevligare där blir ju ändå mer av tvåvägskommunikation om inte allt i realtid men ändå. Sen är det ju även trevligt att se vad mina vänner och bekanta sysslar med iaf de som har facebook och loggar in där emellanåt.

För er som inte har facebook och kanske är nyfiken på vad vi gjort sista tiden och för att jag själv ska kunna gå tillbaka och kika när saker och ting hände så ska jag nu skriva några rader!

Tjejmiddag
den 29/10. L-G var kvar i stan för att skjutsa hem mig från tjejmiddagen. M skulle skjutsa mig in till stan, jag ser ju inte så bra nu i mörker pga glaskroppsavlossningen och skadan på näthinnan. F skulle med tilll M eftersom hon hade höstlov och skulle sova över hos M o R. Jag var lite sen eftersom jag hade tid hos frissan samma dag och kom hem och vi var precis på väg när H får ett SMS. A som H känner från Midgårdsskolan hade varit med om en bilolycka och var han som låg illa skadad på NUS efter att kört in i några björkar på Sandbacka i stan. A:s flickvän omkom och även hennes "kusin" den tredje passageraren klarade sig lindrigare men....

... det blev iaf ganska sent innan jag var på tjejmiddagen och den här gången hann inte jag vara med och laga till maten men vi åt iaf en riktig god trerätters middag... och trevligt sällskap är ju inte helt fel....

F sjuk, konrr?
Laserdom och fotbollsavslutning  med Bygdeå tjejerna på torsdag kväll. Frida skulle bara inte vara sjuk! Däremot vaknade hon med hög feber och ordentlig hosta på fredagen och blev hemma från skolan. Hostan har hon kvar än fast hon envisades med att åka iväg på nästa fotbollsavslutning med RIK-tjejerna nu i eftermiddag.

Skellefteå 
den 7-8/11
L-G och jag åkte ensamma iväg till G & M, vi var ju bjudna dit på middag. H o D stannade här hemma för att ta hand om F och Kajo förståss. L-G och jag åkte iväg och det blev en trevlig kväll i Skellefteå.

H 18 år
den 11/11. Vi väckte henne med present och första gången var inte M hemma på morgonen när hon fyllde år! Däremot var D här och hon fick en riktig fin stjärnkikare av honom. En sån hon önskat sig av hennes föräldrar sen lågstadietiden elr om det var ännu tidigare.
Vid fem tiden på kvällen träffades vi hela familjen och även D o R på Eurasia där vi åt middag inkl efterrätt. Sen kom vi hem och det blev ännu mer glass och chamange för att fira 18-åringen! HURRA!

Vaccin 12/11 o ny MS-broms 13/11 
läs mer här
http://evals.blogg.se/2009/november/vaccin-mot-svininfluensa-kontra-mabtera-som-m.html

Gäster
den 14-15/11
Luleborna K o L-G och Umeborna Kj o E hade vi bjudit hit på middag igår. Trevligt trots att jag var helt slut och känner mig helt slut nu också. Undrar om det är vaccinet sen torsdagen, Mabthera, kortisonet lr Tavegylet sen fredagen eller glöggen o ölen i går. Eller bara allt och att jag inte alls vilade i går trots att jag var helt slut....

Vaccin mot svininfluensa kontra Mabtera som MS-broms

Varför måste allt hända samtidigt? Varför skulle jag byta MS-broms samtidigt som Vaccinet mot Svininfluensan och även Influensan är på g eller tvärtom......

* * * Vaccin kontra Mabterainfusion * * * *
Fick vaccinet i torsdags. Jag velade hit och dit innan jag åkte ner till VC:en och tog sprutan. Inte för att jag inte hade tänkt ta vaccinet utan för att jag dagen efter skulle få första Mabterainfusionen och även kortison och Tavegyl och inte riktigt visste hur det ena eller andra påverkar varandra.
Iaf så tog jag beslutet att vaccinera mig eftersom jag hade ju lyssnat med en av sköterskorna på Neurologen innan förra torsdagen då jag tänkt ta vaccinet men inte fick det för att det var slut och då hade ju sköterskan sagt att det var OK. Men nu kom jag i fredags till neurologen och då var inte sköterskan som skulle ge mig cellgifterna så säker på sin sak men efter att ha rådfrågat läkaren (som också är duktig på immunologi) som sagt att den enda skada som kunde ske var att vaccinet inte gjorde någon ordentlig verkran men det sperlar midre roll eftersom jag även ska ta andra vaccinationssprutan =(

Lite otur iaf att svininfluensan hunnit ikapp oss innan vaccinet funnits på plats. Och här i Robban har de varit lite segare än tex i stan på att få ut vaccinet. Men nu är ju iaf L-G och jag vaccinerade. När de andra i familjen blir erbjuden vaccin har vi ingen aning om och både M o H är osäkra på om de ska ta det. F tror vi ju redan har haft svininfluensan sist när hon blev sjuk eftersom flunsan cirkulerat hemma hos hennes kompisar. Men hon ska nog få vaccinera sig iaf när de blir erbjudna det i skolan.

* * * Vaccinet * * *
Reagerade inte jag mycket på. Kände på torsdag kväll att jag var lite risig men inte mer än efter mina Betaferonsprutor så jag tog en ipren och nästa dag var det OK förrutom att jag hade och har lite ont på stickstället.
L-G reagerade lite mer på vaccinet han har haft både huvudvärk och ont i kroppen i några dagar.

* * * Mabterainfusionen * * *
Förutom Mabtera fick jag ju kortison och tavegyl och Tavegylen kan göra att man blir trött sa sköterskan. Jag somnade inom en halvtimme och sov bort hela tiden jag fick droppet från 9.30-13.30. Ja jag vaknade till när sköterskan kom och erbjöd mig lunch och medan jag åt men sen slocknade jag igen. Vid tvåtiden kom L-G och
hämtade mig och vi åkte hem. Sen sov jag i stort sett hela fredag em och kväll och natten till lördagen..