Varför inte leva idag...

...  när de som är deprimerade ältar det som hänt och de som har ångest är oroliga för framtiden...

Tre saker som gjort mig glad idag (igår)

 1. Irma, Märta och Hilda var här förbi en sväng idag. Tillsammans med Magnus o Ulrika förståss.
 2. F: Pappa vad står det på skylten "Fladderfia"?      L-G: Nej det står "Filadelfia".
 3. Anders Hallgrens inlägg i senaste Hundsport! Skönt att någon säger vad man ibland tänkt om en del av Cesar:s och andra efterföljares metoder 

OJ JAG GLÖMDE TRYCKA PÅ PUBLICERA IGÅR!


Tre saker som gjort mig glad idag...

... jag hänger inte med riktigt och hinner inte hit varje dag... men idag hann jag eller blir det igår för snart ska ju klockan ställas tillbaka

1.  ALLA tre tjejerna hemma på middag i kväll, det händer inte så ofta mer

2.  ALLA tre tjejerna fixade efterrätten, kaladdkaka med POLLY. GOTT! L-G hade fixat middagen först : )

3.  Vardagsrummet fick en storstädning idag, det händer inte så ofta mer


Betainterferonsprutorna...

.... har varit bra för mig. Jag gjorde ju MR för ett par veckor sedan med anledning av att jag ska byta ut sprutorna mot droppbehandling (Mabthera) och idag fick jag ett brev från min neurolog där han skriver:

....Magnetkameraundersökningen såg bra ut, endast två nya inflammationer jfrt för sex år sedan....

Två nya låter ju bra hoppas jag iaf, lika kraftiga skov som tidigare har jag ju inte haft under betainterferonbehanldingen så, iofs beror det på var inflammationerna sitter och sen vet jag ju inte hur många ärr jag har sedan tidigare inflammationer eller hur "aktiva" inflammationerna är men det tror jag inte min doktor heller kan svara på.

Så nu väntar jag på en kallelse och håller tummarna för att droppbehanlingen ska hjälpa mig minst lika bra som sprutorna. Ska bli skönt att slippa sticka sig varannan dag.

Tre saker som gjort mig glad....

... har jag inte skrivit ner på några dar nu. Inte för att jag inte varit glad för något utan för att jag knappt har haft tid är vid datorn, men nu är det lördag och jag har sovit eftermiddag och är fortfarande pigg så nu satt jag mig här för att skriva ner tre saker som gjort mig glad idag...

 1. Hälsat på hos M och R idag, har ju inte sett M sen förra helgen och R vet jag inte när jag såg honom sist
 2. Slapp middagsbestyr, vi (L-G, F o H) stannade och åt pizza på Melkers när vi kom hem från Umeå
 3. Riktig slapparkväll med eftermiddagslur, F1-kvalificeringslopp, kvällspromenad och fotbollsmatch Valenzia-Barcelona

Varför.....

....kan föräldrar som är oroliga över att ge sina barn saft med aspartam (E-951) sätta sina barn i bilen och köra med dem obältade och inte oroa sig över att något kan hända? 


Tre saker som gjort mig glad idag...

 1. Mellberg
 2. Berg
 3. Anders Svensson
 • Det var en bra match och kul att se  4-1 mot Albanien. Trots trea i VM-kvalet.´
 • Jag hade en köksfri dag - L-G fixade middagen och H disken.
 • H o F tog det lungt i kväll och spelade gitarr tillsammans. Lät mysigt. Sen gjorde de chokladsås till glassen.Varför...

... har en föreläsning om demens så få besökare?


Tre saker som fått mig se positivt på tillvaron idag.

 1. Pratade med min chef idag och han hade massor av positiva saker att berätta. Vi kommer att byta namn i november, äntligen vi som tjatat om det länge tyvärr blev det kanske inte så bra som vi tänkt. Vi kommer även att åka på någon resa med företaget till våren. Sen ser resultatet bra ut så det lär bil ganska hög bonus i år. Löneförhandlingarna på g.
 2. Dags att börja fundera på en ny bil igen =), vår kära Audi har rullat mer än 12000 mil trots att den inte är tre år gammal. Det blir fort en massa mil när vi pendlar 12 mil/dag och sen "jagar fotboll" runt hela Västerbotten på somrarna. 
 3. Kajo är hur busig som helst i kväll, helvild när H kom ner från övervåningen och ville aktiveras. Eftersom vi nyss kommit in från en lång promenad orkade inte jag aktivera mig så jag fyllde hennes lekboll med godis istället. Helglad över bollen rusade hon runt och tömde den snabbt på godis och tog den tomma bollen till sängen och började tugga på den. Det får hon ju inte göra så jag bar tillbaka den i "pannrummet". Efter en stund hör jag hur hon tuggar på något i sängen igen och går och kollar.... där ligger hon och tuggar på bollen. Stängde inte jag dörren till pannrummet? 

Varför...

.... blir inte sorgen lättare att bära när man är flera som bär den?

 


Tre saker som gjort mig glad idag....

... var inte så lätt att hitta dem. Är inte så glad just nu men ska man se positivt på det hela så är första saken idag: Det var ju tur att jag inte backade sönder garagedörren när jag backade in i garaget, träffade en vit knutbräda när jag skulle backa bilen mot släpet. HA HA!!

DEN ANDRA BLIR DÅ - Kajo ville leka med kisse idag men det ville inte kisse jag ropade på Kajo men hon kom inte var tvungen att gå och hämta koppel be henne sätta sig innan hon hängde med.  I kväll står Kajo vid skogsbrynet och där kommer Pelle med sin hund, Kajo ser dem och är på väg från gården men L-G såg också dem och säger att hon ska stanna och gå in. Och Kajo gör såklart som han säger HA HA!!

DET HÄR VAR ÄNDÅ GANSKA KUL - Några av killarna i F:s klass hade bråkat på förmiddagen och p g a detta låser hennes lärare dörren till klassrummet under lunchen. De brukar annars få vara inne och jobba under lunchen om de vill. F som sällan är tyst säger åt fröken "Det är inte rätt med kollektiv bestraffning". Undrar var hon hört det ;) HI HI!

Sen det bästa när jag sitter här kommer L-G in från garaget och säger att den vita färgen på kofångaren är borta och att det inte blev någon buckla! JA! JA! vilken man jag har!

 


Varför...

... är allt närproducerat så långt borta?
Varför hittar jag inte det som produceras i grannbyn i min ICA- elr konsumbutik?

Tre saker idag som gjort mig glad idag

 1. Orkade med lång härlig promenad på förmiddagen och en 45 minuters promenad nu på kvällen.
 2. F klädde ut sig till rik tjej idag. Hon såg riktigt divig ut ala Paris Hilton.
 3. H kom hem i eftermiddag efter att ha varit hos D hela helgen.

Varför...

... har jag alltid så svårt att hitta igen mina glasögon?

Tre saker idag...

 1. Härligt höstväder idag och en härlig, om långsam, morgonpromenad med L-G och Kajo.
 2. L-G och jag har köpt fyra presenter idag : )
 3. Varit på 60-års fest hos Tomas, otrolig god buffé och fick träffa massor av grannar och även lilla Malva och Ebba.

Varför....

... blir alla studenter yngre när mina barn blir äldre? ; )

Varför ..

... går folk med vältränade kroppar på gym?

Varför..

... går vackra människor till skönhetssalonger???

Tre saker ida' som gjort mig gla'

 1. Fredag igen och även L-G slutade tidigt eftersom jag hade förstorad pupill igen och inte kunde köra hem. Det gick bra hos doktorn idag, fick laserbehandling igen och ska dit och kolla ögat om 2-3 veckor igen.
 2. M kom hem med oss idag och har hunnit med massor som vanligt långpromenade med Kajo, tvättat, promenad till ICA och handlat, lagat god middag och gjort äppelkaka åt oss.
 3. L-G ute och städat bort granen han sågade ner tidigare i veckan. Kajo var med men ville inte lära sig att bära bort grenar utan letade istället reda på äpplen som vi slängt i "komposten" och hade en riktig fruktstund där ute.

Tre saker idag....

... idag var det svårt igen för i kväll har jag varit in på facebook och ser där att varken Elodia och Mayah finns mer och för någon vecka sedan var det Leo. Tre lejon på kort tid, vad lessen man blir... Fast vad vet man de kanske har det bra tillsammans nu....

- - - - - -

 1. Idag var jag på jobbet igen, ser inte bra med ögat men det fungerade iaf och jag fick inte ont i huvudet sov däremot 2 ½ timme när jag kom hem
 2. F: I morgon har vi en riktigt skön slapp dag i skolan. H: Jaha, vad har ni då? F: Ja, först har vi ju idrott inomhus och sen har vi matte och  H: stopp stopp MATTE....  F: Ja, och sen på eftermiddagen får vi se film...
 3. F accepterade ett NEJ i telefon idag, ja hon försökte en gång till men jag sa NEJ igen och sen sa hon inget mer om den saken och inte heller när hon kom hem?? Förvånad!

Tre saker som var positiva idag...

 1. L-G tog sig tid att skjutsa mig till och hem från NUS idag trots att han har massor att göra på jobbet.
 2. Träffade R:s mamma på NUS och pratade med henne om M o R kul!
 3. L-G var ju hemma tidigt idag så vi kunde laga middag tillsammans, en tisdag eftermiddag :)

MR-röntgen och lumbalpunktion

MR-röntgen
Jag åkte in med L-G till stan i morse och han lämnade mig vid NUS eftersom jag skulle vara på MR-röntgen kl 09.00. Jag var en halvtimme tidigare och kunde i lugn och ro gå igenom CD-pärmen och välja vilken artist jag skulle lyssna på när jag skulle ligga inne och höra dunket av röntgen. Det blev nr 74 - Sahara Hotnigths senaste skiva iaf. Sen fick jag även komma in lite innan nio till en riktigt rörig avdelning där de var slipdamm mm i omklädningsrummen så jag fick klä utav mig inne i rummet där de hade röntgen.

Tidigare när jag gjort MR har det gått bra om jag sluppit kontratsvätska, personalen hade läst journalen noga och var förberedda på att jag kunde må riktigt dåligt av den men de trodde det skulle gå bra eftersom jag bara skulle få en fjärdedel mot vad jag fått tidigare. Tyvärr hann jag nog inte få i mig många droppar innan jag mådde pyton och illamåendet pågick även några minuter efter att sköterskan slutat spruta in vätskan. Men till slut mådde jag OK och de packade in mig så jag skulle ligga stilla och inte röra mig.

Sen frågade de vilken CD jag ville lyssna på 74 tror jag att det var sa jag och de satt på mig hörlurarna och frågade om det var rätt "Christer Sjögren" elr va fn han heter sjöng i mina öron och jag skakade bara på huvudet. OJ, de hade trott att jag skulle ha CD 73 eftersom jag inte hade varit säker.... de tyckte nog att Christer Sjögren passad mig bättre än Sahara Hotnigths =)...  sen blev det rätt iaf och med Sahara i öronen åkte jag in i maskin och blev nästan besviken när jag inte hann höra skivan klart innan de rullade ut mig igen efter 20-30 min.


LP

lumbalpunktion
kan ju låta lite skrämmande men sist jag gjorde det gick det bra och jag var inte alls orolig. Klart det känns när de sticker något in i ryggmärgen och mitt högra ben sudsade till några ggr rent reflexmässigt men sen gick det bra och efter ca 10 minuter hade de fått de dropparna de behövde och jag var klar.


"Betaferonprov"
var det sista de skulle ta och tog 3 rör blod plus att de tidigare hade tagit fem rör för att kolla ngt annat vad det nu är....

 


Tre saker som gjort mig glad idag

 1. Kajos syster Molly ska ha valpar om två veckor! Anette har tidigare försökt para Molly och då blev hon inte dräktig men när Molly och Anettes andra leonberger, Valle, tjuvparade sig så blev hon dräktig!
 2. Till Skellefteå idag träffade Gun, Gustaf o Julia, Inga-Lill och sen via Skype Vilmer & co
 3. Såg en grävling när vi körde hem. Har tidigare bara sett överkörda grävlingar.

Velar - ska jag sluta med Betainterferon

Är hemma p g a mitt öga och då har jag ju helt plötsligt tid att fundera... I morgon är det ju dags för ny MR-röntgen och lumbalpunktion sen då? Ska jag verkligen sluta med sprutorna, jo det är klart jag ska vilken lyx att slippa dem, slippa feber varannan natt, slippa fundera var vi ska ta sprutan den här gången, men hjälper den nya medicinen, när har jag tid att vara dålig någon elr några veckor i rad för att ta den,  orkar jag med jobbet, blir jag sjukskriven, vi är ju lite tidpressade, den nya medicinen drar ju ner immunförsvaret, bör jag vara vaccinerad mig för svininfluensan innan jag tar den nya medicinen, ska jag ta vaccinet, jag ska ju få en massa kortison också innan  osv osv...

Tur jag får träffa min neurolog i morgon........

Fast idag ska vi till Skellefteå för L-G ska göra MR-röntgen där. De ska kontrollera om de hittar vad det är som stör honom i hans hals/nacke. Hoppas att MR-röntgen ger de svaren han väntat på i över 1 ½ år....


Tre saker igen - trots hemma för syns skull

Dagen började inge bra, såg inte bättre idag samma dimma och irriterande sotflagor och trådar som stör synfältet, så det var bara att kontakta jobbet och stanna hemma.....

 1. Positivt att jag kan vistas ute iaf och kunde ta en promenad med Kajo i det soliga vädret.
 2. L-G kom hem lite tidigare idag och efter middagen sågade han ner vår gran på framsidan.
 3. Hanna kom hem, henne hade jag inte träffat sedan i torsdags kväll.

Less ögonproblem

Deppig värre idag... Hemskt väder ute F skulle iväg på orienteringstävling till häst men hon ville inte iväg idag och jag förstår henne, vem vill rida i regn och blåst? L-G blev glad för det var han som slapp åka iväg och "springa" runt med henne.

Sen är jag deppig för det här med ögat. Vänster pupill hade gått helt tillbaka när jag vaknade medan höger pupill fortfarande var riktigt stor och har inte gått helt tillbaka än nu i kväll! Fortfarande ser jag suddigt och en massa svarta fläckar som rör sig runt i synfältet.

och tre saker idag söndag

 1. F1 och Vettel vann. Finns det någon som se lyckligare och gladare ut än han när de vunnit. Man blir glad av att se hur glad han är.
 2. M ringde och lyssnade hur det var med mitt öga...
 3. Duschdraperiet "Hannah" har kommit upp i badrummet på övre våningen!

Tre saker idag som gjort mig gladare

 1. L-G och F fixade vinterjacka åt F utan min inblandning.
 2. Hann iväg till M:s lägenhet och fick se hur fint de bodde.
 3. H ringde och sa att hon mådde bättre i sin förkylning.

Glaskroppsavlossning och hål i näthinnan =(

Blixtrar o svarta fläckar - AKUTEN - Laser o svart i ögat

På vår kvällspromenad i går kväll började jag se blixtrar i höger öga. Sett blixtrar har jag gjort tidigare men inte likadana och lika länge. Blixtrandet fortsatte när vi kom hem och jag gick och la mig ganska tidigt för att slippa dem.

I morse när jag vaknade var blixtrarna borta. La mig och tittade på F1:s placeringstävling inför racet i morgon och allt kändes ok. Men eftersom jag var stel som vanligt i benen så ställde jag mig mot vardagsrumsbordet och började stretcha vaderna. Såg då att det inte stämde riktigt i ögat och sen när jag satt mig och åt frukost i vårt ljusa kök så såg jag massor av starta "fläckar och trådar" i synfältet sen blev hela synfältet dimmigt så jag ringde upp sjukvårdsupplysningen som tyckte att jag skulle åka in till akuten.

Efter väntan på akuten fick jag komma upp på ögonmottagningen där läkaren kontrollerade mitt öga och då visade det sig att jag hade fått en glaskroppsavlossning och att det blivit ett hål på näthinnan. Ett hål som om man går för länge med det kan leda till näthinneavlossning. Så det var bara att acceptera att han direkt skulle ge mig laserbehandling för att fixa hålet i näthinnan. Nu lyckades han inte helt idag, han kallade tom in en till läkare som försökte, utan jag ska dit igen på fredaga för att få ytterligare laserbehandling. 

Laserbehandlingen gjorde inte ont, jag hade fått en hel del dropp med lokalbedövning och även dropp för att utvidga pupillen. Sen har jag ju inte speciellt känslig hornhinna och är inte heller rädd för att hålla på med ögonen efter 30 års linsanvändning. Läkaren satt även dropp i det andra ögat för att kolla det men det ögat var OK.

Ni kan ju gissa hur ljuskänslig jag varit i det soliga vädret idag med två pupiller helt öppna. Nu har den ena gått tillbaka helt i kväll men den andra är fortfarande stor! Snacka om att se svart ut i ögonen.....

Hoppas bara att det lycka med laserbehandlingen så att jag inte får näthinneavlossning eftersom de isf måste in och operera.

Tre saker igen

 1. Helt underbar syn i Sikeå i morse. Ca 25 svanar tillsammans i sjön, minusgrader, lätt dimma över sjön annars soligt och klart.
 2. Fick ett paket som jag väntat på med posten.
 3. Behövde inte laga middag i kväll. L-G, F och jag åkte till Melkers i Sikeå och åt pizza i kväll.

Mycket för syns skull....

Mina glasögonfodral


och det finns ett par glasögon i varje. Det är inte lätt när man börjar bli gammal jag menar äldre ; ), vilket handikapp man får när man inte ser på nära håll. Man ser inte maten man äter, när man står i duchen vet man inte vad som är schampo elr balsam. När man ska sminka sig har man ingen aning om var fransarna är och hur ser man ut sen?? När man handlar mat ser man inte "bäst före datum", man kan inte räkna med att kunna läsa någon karta eller tidning osv. 
Iofs finns det fördelar med att inte se allt, slipper se sina egna och andras rynkor, all hundhår på sina kläder och när man är och handlar kläder har man ingen aaaaaaaning vad de kostar innan man betalar vilket gör att man köper det man vill ha HI HI.

Ja, iofs ser jag riktigt bra på läsavstånd om jag inte har linser på mig men sätter jag linser på mig ser jag inget på nära håll och måste då ha glasögon för att se något. Men tyvärr det blir aldrig riktigt bra så jag har testat progressiva linser och glasögon men det fungerar inte så bra för mig.  

Så för tre år sedan köpte jag ett par terminalglasögon som jag skulle ha till linserna. I våras kom jag på att jag skulle skaffa ett par nya glasögon för min närsynthet. (handlade där jag fick tre par till priset av ett) så det blev två par i våras och så hämtade jag ett par för någon vecka sedan samtidigt som jag skaffade ett par terminalglasögon igen, ett par som jag har på mig när jag inte har linser på mig. Så nu gäller det att veta vilket par jag ska ta på mig på morgonen och vilket/vilka par jag har i handväskan. Vilket har jag i bilen... Jag kan ju säga att det inte alltid är så lätt att hitta rätt...

.....sen har jag ju massor av engångslinser. Fast där är det ju lättare att välja.

Aha! Tre saker som jag blev glad av idag

Jag börjar förstå varför man blir lyckligare och gladare av att skriva ner tre saker varje kväll som gjort en glad under dagen.
De här sista dagarna har jag så fort något positivt hänt tänkt "Det här är något som jag måste komma ihåg till i kväll" alltså fokuserar jag längre stund på det trevliga som hände och tänker på det flera ggr per dag och prioriterar de olika positiva sakerna mellan varandra och sen när jag sitter här så tänker jag på allt igen och ibland är det svårt att välja vilka tre saker jag ska skriva ner.

 1. Malin kom hem i kväll. Hon jobbade i kväll och jobbar i morgon på morgonen så hon sover över här.
 2. Sofie och Seven var med i leonbergernytt.
 3. Har fått ett mail från Mimmi om leonbergerträff nästa söndag.