Tre saker idag också...

 1. Börjar ju bli mörkt med idag hade vi extra ljust i köket och kommer nog att ha det ett tag framöver. Grannarna hade sågat ner en stor rönn som skymde ljuset.
 2. Träffade O som jag inte sett på månader och fick prata lite med honom och höra att han mådde bra. Jag har haft lite dåligt samvete över att jag inte ringt och kollat med honom elr hans mamma hur han egentligen mår idag.
 3. H fixade disken när hon kom hem, jag hade glömt att det var hennes diskdag idag. 

Tre saker som gjort mig glad idag

 1. Kom hem från jobbet och det doftade kaffe. L-G arbetade hemifrån idag och hade kaffe åt mig när jag kom hem. Han hade också hunnit ut med Kajo två vändor, en på morgonen och en längre till lunch.
 2. Hannas klassfoto hade kommit, kul! Nästa gång hon fotograferas med hela klassen blir till studenten. Hjälp!
 3. R kom helt oväntat på besök och kokade kaffe åt oss.

Tre saker som gjorde mig glad idag.....

 1. Räknade svanarna på en lägda när vi åkte in till stan i morse - 25 stycken. Kikade på andra sidan vägen och där bakom räcket promenerade två stycken till alldeles intill vägen. Vad stora de är när de kommer nära.
 2. Var på ICA och handlade i eftermiddag och Eva-Britt som opererat knäet och varit sjukskriven i flera månader var tillbaka bakom kassan. Hon fick en kram av mig!
 3. Idag blev jag glad när jag kom hem och kikade i kalendern och såg att det var bara F:s ridning som var inbokad i veckan. Alla andra dagar var blanka och ffa vi skulle få en helg utan aktiviteter och skjutsningar. Oj, när hände det sist?
  MEN jag sa HEJ förtidigt igen för sen kommer F hem och påminner mig om att de ska ha Disco på skolan på fredag och på söndag ska hon i väg på ridskolan och vara med på en orienteringstävling på hästryggen.

   

Fyra i familjen

I lördags flyttade M hemifrån. Hon och R flyttade till en lägenhet på Grubbe som R:s kompis bor i. De ska bo tre tillsammans men R:s kompis är borta under veckorna och under vintern är han knappt där på helgerna heller. Iaf så är det ju ganska bra för M och R som slipper börja med att köpa en massa möbler och husgeråd, allt finns redan i lägenheten. Det enda de gjort är att inreda sovrummet. Kan väl vara lagom start.

Så nu är M:s rum tomt. Ja, möblerna är kvar men fönsterbrädan, hyllor och skrivbord är tomma. Sängkläderna är borta och i går kväll när jag var upp dit kändes det lite trist faktiskt. Annars har ju M vant oss att hon är borta jämt eftersom hon bott i Bygdeå hemma hos R i stort sett hela sommaren. 


* * * * *
Helgen gick som vanligt fort igen. I fredags var jag på tjejfest hos Marie från Ladok. Vi var tio stycken som åt gott och surrade glatt. Hade två tipstävlingar som lekledaren Maria fixat, kul.
En av lekarna gick ut på att vi alla hade skrivit ner en annorlunda sak som vi gjort och som de andra inte visste om. Sen skulle vi andra försöka gissa vem som gjort vad. Intressant för då fick vi veta vem som tidigare jobbat på dagis, vem som dykt med full dykutrustning och pussat en ful fisk, vem som kunde steppa, vem som varit en "svartrockare", vem som blivit utvisad från USA och inte skulle få resa dit igen osv. Jag skrev att jag tävlingsskjutit pistol med skarpa skott.
Vid 22.30 kom L-G och hämtade mig, kunde inte bli för sen hem eftersom vi skulle upp tidigt nästa dag. Några av tjejerna däremot fortsatte ut på Rex och hade trevligt.

* * * * *

Tre saker som jag blivit glad av idag

 1. Jag orkade stiga upp vid sex i morse, fikade och kunde sen gå och lägga mig igen. Det var ju söndag morgon.
 2. Se när Kajo tror att hon är en fågelhund och har möjlighet att få tag i fåglarna själv.
 3. Fick se Linn döma UIK-match på TV.

Tre saker som gjort mig glad idag!!!

Lyssnade på radion i veckan och de pratade om forskning i lycka och ett råd som de hade var att att man varje dag skulle  tänka efter och varje dag skriva ner tre saker som gjort en glad och lycklig. Det hade visat sig att de som gjort det hade blivit positivare och även lärt sig att uppskatta det de har osv.

Iof känner jag mig väl inte olycklig men att känna sig mer till freds är väl inte helt fel så nu tänkte jag försöka testa det ett tag om inte annat så är det en anledning att blogga varje kväll..

Här är tre saker som gjort mig glad idag:

Vi höststädade gården och plockade fallfrukten i skottkärran. Kajo hjälpte inte oss utan snodde äpplen från skottkärran och lekte med dem och åt även upp en del.

Jag hade dukat för tre men vi blev fem M och R kom hem på middag idag!

Slog på TV:en och fick se Tina Tuner och hennes livekonsert från Holland. 2009 och hon fyller 70 i november och "still going on".

Fotbollskläderna på idag igen....

... jag var för snabb att ropa HEJ! För idag får F dra på sig sina fotbollskläder igen!

Tjejerna ska visa upp sig på invigningen av Bygdeås nya Sporthall.

En 12-årings vardag - jag skulle inte orka

Skörda - Veckans ord - Gitarrläxa - Disk - Middag - Ridläxa och teoriprov - Läsläxa
Oj, igår kände jag att det är skönt att F har fått avsluta en aktivitet för den här säsongen.  För när hon kom hem efter skolan så var det först fika och så satt hon här framför datorn sen en stund. Hon skulle ju skörda på hennes "FarmVile" på Facebook, annars kan ju allt ruttna ; ).
Sen var det läxa "veckans ord" skulle tränas in inför morgondagen.
Efter det var det dags för gitarrläxan "Tears in Heaven" och läsa ngt om åttondelsnot osv.
Sen var det hennes tur elr otur att plocka ur diskmaskinen innan det sen var dags för middag. 
Efter middagen var det bara att byta om och sätta sig i bilen till ridskolan men strax innan vi skulle iväg kom hon på att hon hade teoriprov och satt sig ner med ett papper om namnen på hästens olika delar, namn på hästprylar och namnet på olika övningar på ridbanan mm. Hon tog även med pappret i bilen och läste på väg till Sikeå.
Sen var det teoriprov på ridskolan och hem igen!
Väl hemma satt vi oss i soffan och då läste hon några sidor för mig i "Vida Världen" och halvmänniskor, neandertalare osv.. De skulle ha förhör i skolan idag.
Sen var kl 20.00 och då var det ingen IDOL och F blev stressad över att inte ha ngt att göra hon hade ju planerat att se IDOL och vad skulle hon hitta på nu. Jag har ju inget att göra!!!!!!!

Vi har varit på utvecklingssamtal idag... Första utvecklingssamtalet för F i sexan. Allt positivt som vanligt! Vilka tjejer man har men kan det bli något annat med sådana föräldrar ;).


Fotbollssäsong är slut!

JAPP de vann sin serie och helt obesegrade i höst, fast det var de nog i våras också fast då blev de tvåa i serien! Bygdeå tjejer -97 spelade match mot Röbäck i lördags och det blev oavgjort! Enda oavgjorda matchen och ingen förlust och våra tjejer VANN serien! Duktiga tjejer.

På söndagen var det också fotboll och nu spelade Bygdeå F/97 tillsammans med Robertsfors F/9697 (F:s bägge lag) i en 11-manna cup. Tre första matcherna och här blev det vinst mot Bjurholm oavgjort mot Sörfors och Röbäck! Samma Röbäckslag som tjejerna mötte i 7-manna dagen innan och samma tjejer som de spelat oavgjort mot i vårens match och samma Röbäck som var i final i Piteå Summer Games!

Kajo var med oss hela söndagen och kollade fotboll tillsammans med oss eftersom M jobbade och H hängde med på fotbollen. Efter sista matchen fick hon även lite aktivering på stan. Gissa en som var trött i söndags kväll. Inte bara F som spelat tre matcher utan även K som legat i värmen och tittat på dem. Sen var det ju en del andra hundar också som såg matcherna.

Facebook-Hemmyrmarken-Kräftor-Fotboll

FACEBOOK
Jag önskar jag kunde fortsätta att vara lika flitig här som jag varit tidigare men sedan jag börjat "FacebookA" så blir det inte alls lika ofta jag orkar logga in här och tiden som jag hade för att skriva blogginlägg går ofta nu till att läsa andras inlägg på facebook, vilket jag tycker är en ganska trevlig sysselsättning. Jag har nu kontakt med massor av folk som jag aldrig skulle ringa upp och prata med. Nu vet jag vad mina syskonbarn sysslar med, och även vad L-G:s syskonbarn gör. Jag har även fått kontakt med flera vänner jag inte pratat med på massor av år. Sen så har jag ju även koll på vad arbetskamrater gör på fritiden och även en del grannar och massor av andra vänner. Så jag gillar Facebook...

HEMMYRMARKEN
Barnen är stora nu! Det är bara att konstatera! Förra helgen var vi bjudna till H och B på middag och nu första gången åkte vi hem till dem utan barn. M och H ville stanna hemma och F ville detsamma så de blev kvar här hemma alla tre medan vi föräldrar åkte iväg. Undrar om det hänt tidigare? Ja, kanske om L-G och jag åkt bort någon helg, men annars????
Iaf blev vi bjudna på riktigt god mat och efterrätt som vanligt och trevligt att få sitta och surra igen! TACK, trevligt att inte alla "facebookar" ;-)

KRÄFTOR
Helgen som gick skulle vi ju åkt till Skellefteå för vår årliga kräftmiddag tillsammans med G o M men tyvärr så blev det inga kräftor där i år, iaf inte för oss, pga flunsa.  Ganska typiskt för det var den enda helgen som passat i kalendern och nästa helg som vi och G o M hade möjlighet var i slutet på oktober och det kändes som alldeles för sent för kräftor .... så

det blev kräftor, kantarellpaj, västerbottensostpaj mm här hemma istället. Hela familjen och även R och D var här. Kul! och det kändes ändå ganska skönt att bli kvar hemma eftersom jag var och varit och är ganska trött och slut i mina ben nu.  Jag sitter och väntar på att få hugga i kräftorna men Västerbottensostpajen är inte riktigt klar än så det är bara att vänta.....

 
M fixade dukningen... TACK!


Det som var mindre kul var att L-G blev risig natten mot söndagen och har nu varit hemma två dgr från jobbet. Lite feber, ont i kroppen, huvudet och riktigt dålig i magen =( . Fast vi vet ju inte säkert att det var någon dålig kräfta trots att han idag, tre dygn senare, kände kräftsmak i munnen när han rapade....


FOTBOLL
Söndag förmiddag var det fotboll igen och nu var det RIK/98-97 sista seriematch för säsongen. De vann matchen och blev tredje lag av 18 i Umeå kommunserie! Duktiga tjejer! Nu har Frida bara en seriematch kvar och det är på lördag med Bygdeå/97 tjejerna och då ska de möta Röbäckstjejerna som blev tvåa i Piteå summergames. Sen har de även en fotbollscup på söndag och då slår de i hop bägge lagen och spelar 11-manna för första gånge. KUL! Nu börjar tjejerna bli stora...
Kallelsen...

... kom idag. MR och lumbal punktion den 7:e oktober! Sen hoppas jag att det inte är långt kvar tills jag får byta broms....


I väntans tider........på MS-broms

Nu lät det i ytterdörren! Nu kom de hem L-G och Kajo. De har varit på promenad utan mig eftersom jag känt mig "okry". Håller ändå tummarna för att jag slipper flunsan. F och M har ju varit sjuka, vad det var vet vi inte men Svininfluensan.... Min syster G har också varit sjuk hela veckan och pratade med sin läkare som tyckte att hon skulle ta ett prov till veckan om hon fortfarande var risig. 

Synd att vi inte var krya annars hade vi åkt till Skeå och åkt ut med G o M båt, träffat Henke och ätit kräftor. Men eftersom inte det gick så ska vi äta kräftor här hemma i morgon istället, hela familjen och R och D. Kul!

Annars går jag och väntar på att få ett brev från min doktor. Jag träffade honom för 3 veckor sedan och förklarade att NU var jag less alla sprutor. Känner mig sönderstucken och får ju fortfarande reaktioner på sprutorna, vilket är bra enl honom för då "fungerar" de, och de känns ju bara jobbigt och jobbigara ju längre tiden går. Jag försökte med "kan jag inte sluta med sprutorna och om jag blir risig så kan jag börja med de igen"'???? Som vanligt kan han lätt övertala mig om varför jag ska ta sprutorna men förstår samtidigt mig. Så nu ska jag få testa Mabthera (Rituximab) som inte ännu är ett godkänt läkemedel för MS-patienter utan testas fortfarande, med gott resultat, och som ev skulle fungera även för mig.

Så istället för alla sprutor så skulle jag få dropp 2 ggr/år. två ggr med två veckors mellanrum, med en del biverkningar förståss men sen förhoppningsvis 10-11 månader utan varken sprutor, tabletter eller dropp!! Känns helt underbart att slippa sprutorna varannan dag. Det enda jag behöver göra är att göra ett ryggmärgsprov, och sen MR-röntgen en gång i halvåret för att se aktiviteten på min MS!

Så nu väntar jag på en tid för MR-röntgen och ryggmärgsprov och sen kortisonbehandling innan jag får bli inlagd för dropp och sen håller jag tummarna för att det här fungerar för mig och att jag kan fortsätta som vanligt och slipper ngt nytt skov!