Åh nu har Hanna åkt :(

till Holmsund i dag
till Stockholm i morgon
till Kanarieöarna i övermorgon

tillsammans med Anna!

Ha det så härligt tjejer!

Min och L-G:s första Stugsista : )

hos Ulrika och John och tillsammans med familjen Eriksson. Trevligt blev det, gott åt vi och sent blev det också. Den här gången utnyttjade vi Hanna som chafför trots att hon var jättetrött ;).


Läste på Wikipedia om Stugsista eller Lyskväll något som vi har tagit efter från Finland. Startade 1967 i V-botten och har sedan spritt sig i andra delar av ffa norrland.

Spelar roll men trevligt var det iaf!

Vill ni läsa mer kan ni läsa här  
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lyskv%C3%A4ll

Lördag ledig och vi tänkte

åka förbi apoteket och sen till blomsteraffären... Men bor man i Robban kan man inte åka till apotektet och tro att det är öppet en lördag. Så det blev stan, det tog kanske 30 minuter dit apoteket, plantagen och RUSTA, ja vi var på RUSTA varför ja det var jag som hade blivit kär i en RUSTAgroda ;).

Skatt men det kan vara värre ....

L-G har åkt och hämtat Hanna från jobbet.

Frida är på UG i Ånäset. Hm L-G skjutsade dit henne, Hanna, Felix och Joel och ska även hämta dem sen....

Själv sitter jag här och funderar över alla människor som jag träffat de senaste veckorna och vilka livsöden det finns....
jag mött fler positiva och glada människor som tycker att de HAFT TUR för att det inte är värre.....

K som efter en traumatisk upplevelse fick diabetes och då även fick medicin även mot högt kolestorol och blev sämre och sämre i kroppen och idag har en neurologisksjukdom som endast en läkare i Sverige har kunskap om och han finns inte i Västerbotten.... K kom inte ens ihåg namnet på hennes diagnos...hennes barnbarn som idag fyllde två år sedan föddes med cancer i ena njuren och fick sedan cancer i den andra men är pigg idag....

M som fått beterews för några år sedan där läkarna varit in i ryggraden och skulle hjälpa honom och han efter några månader tappat känseln i ena benet. Mitt i livet med sambo 8 barn eller var det 9 och ibland fler eftersom barnen hade pojk-/flickvänner hemma, hund samt stort hus....
N som fick en blödning i hjärnan och fick ordentliga problem med att gå och läkaren på VC:en  skickar honom till en sjukgymnast. Sjukgymnasten misstänker att han har haft en blödning eftersom han sluddrar... han får tjata till sig en röngten som visar vad han råkat ut för och idag orkar/kan han han inte jobba och den f d hockyespelaren är glad när han klarar 50 kg i benpress.
B som fick en stroke i ryggmärgen och kan nu stå om han håller i sig han har jobbat som ambulansförare och har senaste veckan ökat från 20 till 30 kg i benpress och är hur glad som helst,,,
M som haft diagnosen ALS i 20 år och H som haft samma diagnos i endast i ett par år.

M
som med 4 barn åkte båt tillsammans med sin man till Bolivia. Båtresan tog en månad och de blev kvar där i 30 år. Fick fyra barn till där nere och jobbade som missionärer och på måndag kvälls ka de berätta om deras liv där ner och bl a hur de blev rånade och barnen blev hotade med pistol. Idag är hon på neurorehab för sin parkinson och är betydligt sämre än när jag träffade henne där för ca 6 år sedan

Sex-sju andra personer som mitt i livet fått diagnosen Parkinson.... de har inte heller bett om det utan det ...
S som haft MS sedan 1968 och är hur pigg som helst och kör lika "hårt" som jag på morgonsträckningen och vattengympan sen är det även R som haft MS i  56 år och fortfarande kan gå för egen maskin men har käpp för att hålla balansen

H som fick en blödning, inte i hjärnan utan i något "lager" utanför, för drygt 4 månader sedan och som hade tur att hon bodde i närheten av NUS för annars hade hon inte överlevt. Idag har hon en dränering från hjärnan ner till magsäcken och ska börja arbetsträna 25 % nästa vecka och räknar med att vara uppe på heltid igen inom ett halvår.... Jag håller tummarna för henne att hon lyckas : ).
Jag tackar min läkare för att jag fick en remiss till neurorehab och fick lära känna alla dessa positiva, glada och härliga människor som alla är så tacksamma för att de får vara i Sävar och för att de INTE är VÄRRE än det är.

Själv ska jag ALDRIG mer klaga över att vi betalar för mycket skatt i Sverige.

Sköt om er allihopa och ta vara på era nära och kära men glöm inte att ta hand om dig själv och ditt liv som är NU.


För er som undrar...

... så har jag fortsatt med mina tabletter som ska göra mig piggare. Idag testar jag med att ta en ½ på morgonen och en ½ mitt på dagen. Jag har redan tagit den andra halvan eftersom jag började känna mig trött men nu ska jag ta en kopp kaffe och gå ut på en kortare promenad här i Sävar istället för att lägga mig i sängen. 

Hundar och tidsbegrepp

Kajo - har kanske inte något tidsbegrepp timme för timme men hon har iaf koll på om matte har varit borta en stund, halva dagen eller mer än ett dygn.

Hon blir ju alltid glad när jag eller någon annan i familjen kommer hem. Men jag har märkt att har jag sovit borta och kommer hem så hoppar hon på mig och dra i mina armar och "snackar eller grälar" på mig. Helt YR alltså.
Har jag varit in till stan och jobbat och kommer hem blir hon också glad men pratar inte speciellt mycket och sätter/lägger sig ner ganska snabbt.
Däremot om jag varit hemma och sen är borta någon timme så blir hon glad att jag kommer och sätter/lägger sig nästan direkt.


Skrytmorsan ;-)

Visst får man skryta ibland. Jag var ju hemma igår men har inte annars så mycket koll på vad som händer där hemma. Jag hinner knappt prata med Frida eftersom hon är på g hela tiden så jag har inte hört så mycket om hennes första dagar på högstadiet. Ja, jag har ju läst hennes blogg förståss men där har hon ju inte skrivit allt däremot hade hon berättat åt L-G att de hade haft massor av tävlingar första dagen. Först sjuorna mot varandra och Fridas lag vann sen delades de upp i "fadderlag" (Frida + ett par till i hennes klass och så deras faddrar från 8:an och 9:an) och då hade de också vunnit. Så Frida var helnöjd med första dagen.

Men det Frida inte berättade i sin blogg var att en deltävling var att lösa ett SUDOKU och att hon varit snabbats bland alla som var med från 7-9:an. Duktig tjej! och jag som alltid påstått att hon är lik sin far ;-)

Att Frida fixade det kan ju bero på att hon både det här sommarlovet och förra löst VK:s SUDOKU och i sommar gjorde hon även ett eget som jag fick lösa.

Fridas blogg hittar ni här
http://fridaasimu.blogg.se/ . Stavningen skryter jag inte över ;)

Walkingskor

Innan semestern var jag ju till Gå och Löpkliniken i Umeå och fick hjälp med bra skor! Tyvärr har jag väl inte hunnit utnyttja dem så mycket än men så här ser de ut:Stora som attan ser de ut som  men spelar roll huvudsaken att de känns stadiga och är sköna att gå i.

Idag kör vi Audi A6

L-G var riktigt morgonpigg och körde i morse in till stan till Motorcentralen för att lämna Passaten på plåtverkstan. De ska fixa höger skärm som blev lite skadad när en tjej backade på vår bil.

Han var iaf tillbaka till Robertsfors innan åtta och har sen jobbat på E-six hela dagen. Efter jobbet hämtade han mig från Sävar för jag ville hem och se Fridas match idag. Som hyrbil hade vi en Audi A6:a och såklart känns det både tystare och bättre att sitta i den än i Passaten.

Tyvärr förlorade Fridas lag matchen med 2-3 trots att de nog aldrig spelat så bra halvlek som den sista.

I morgon åker jag med L-G till Sävar igen och så får han hämta hem mig på fredag em. Sen har jag bara två dar till där nästa vecka...

Kan ju tala om....

... att jag INTE sovit idag :) och att Arbetsterapeuten påpekade att det var första gången jag pratade med henne och orkade hålla koncentrationen uppe hela tiden och att jag inte gäspade en enda gång under vårt samtal! Själv kommer jag inte ihåg när jag varit vaken en hel dag! Ska väl ha varit under någon ledig dag eller kanske under semester när jag vaknade sent en morgon.

Jag tror på Modiodal trots att inte min läkare trodde att tabletterna skulle ha någon verkan eftersom de tidigare tabletterna han skrivit ut inte haft det.

läs mer här om Modiodal om du är intresserad ----

http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20011005000203&DocTypeID=7&UserTypeID=2


Ska testa en tablett i morgon också.


Idag testar jag...

.... Modiodal mot min MS-trötthet.  Ska även testa de några dagar till medan jag är här på Neurorehab.

Nu håller jag tummarna att det fungerar. Tänk om jag skulle få var pigg iaf i en ½ dag kanske en hel och sliippa sova jämt och slippa känna att jag sover bort mitt liv.


Nu var vi på högstadiet igen :-)

Fort gick det, nyss började hon fyran sedan var det läxläsning och några föräldramöten och så var det väl något jullov och sommarlov men nu är sommarlovet slut och Frida börjar SJUAN!

Både L-G, Frida och jag var där ikväll och träfface eleverna i 7C samt föräldrar och deras mentorer Lena och Renata. De hade även delat upp klassen i två grupper och Fridas grupp fick Renata som mentor.

I morgon är det friluftsdag men på onsdag börjar allvaret igen. 08.20 varje morgon!


Idag är L-G tillbaka på E-six...

.... men inte som anställd utan som konsult. Han ska dit och rita något i E-plan. Kul! för honom att de behöver honom fast han inte jobbar där mer.

Vår årliga tjejträff!

...hade vi i helgen.  Den här gången samlades vi Iptortjejer hos Lollo. Det blev en lyckad helg i hennes o Kalles nybyggda hus.

Maria från Luleåkontoret och jag kom till Lollo redan på fredag kväll för att förbereda mat mm. Vi passade även på att äta kräftor och annat gott. Tyvärr var jag ganska slut efter Sävarveckan så jag somnade i soffan medan Lollo och Maria surrade på till ettiden.

På lördagen kom Anna och så Anna-Carin, Karin och Tina från Kramfors och sen blev det mycket prat och god mat men tyvärr regn så vi fick hålla oss inomus. Ja, några tog en promenad i regnet medan jag gick upp och sov för att orka med kvällen.

Kort kommer från helgen men just nu sitter jag i Sävar och här har inga kort här att lägga upp :). 

Godmorgon!

Fredag och jag har lite tid över innan jag ska ta bilen och åka till Neurorehab i Sävar igen. Sista dagen den här veckan och det har varit en "kämpig" vecka med mycket träning men även träff med arbetsteraput. Natten mellan tisdag och onsdag sov jag även över där och det hade nog blivit fler nätter men det ska ju fungera här hemma också. Tidigare år har det ju varit enklare eftersom L-G har jobbat här i Robban och kunnat ta hand om markservicen.

I går ringde Hanna från Persön hon och Dennis satt där och tog en pizza. De hade fått för sig att ta en tur norrut och i natt har det sovit hos mamma.

Frida har fullt schema som vanligt. Fotboll och sen grillkväll med kompisar i går. Match i förrgår mot Obbola som slutade 1-1 och i tisdags var hon på Killing med Linnéa och brände sig i solen.

Annars känns det som vi går mot höst. Det är kyligare nu och förra helgens heta luft är helt borta :(. Tur vi bokat en resa i november så man inte bara har kyla att se fram emot.

Fast först har jag ju helgen att se fram emot. Vi tjejer från Iptor ska träffas och umgås hela helgen :). Tur att vi inte planerat in så mycket fysisk aktivitet för det känns inte riktigt som om jag skulle orka med det den här helgen. Får se hur jag orkar annars men trevligt ska det bli iaf.


Jag har nog ärvt ...

... det av Stig sa Frida idag --- ja, ni vet det där om att byta mobiler. Hon har nu börjat fundera på att skaffa sig en ny mobil. Den förra har hon inte haft i ett år än. Jag undrar hur många mobiler hon haft sen hon fick sin första?

Frida är också på G med en ny hemsida åt Kajo något jag inte orkat med sedan Telia upphört med tjänsten som var gratis. Jag har tänkt flytta sidorna till vår simus.se men har inte orkat med det heller så ikväll har Frida kört igång med en ny sida åt Kajo. Hon kommer iofs att lyfta över en del från den gamla men annars så ska jag inte lägga mig i så mycket om hur den ser ut. Jag återkommer när hon hunnit en bit på vägen med ny webbadress.

Brändöborna var på besök...

... i helgen som gick. Även Kjell kom hit på middag på lördagen. Kul att sitta och surra igen. Iofs var jag ganska trött och gick och la mig först av alla.

På söndag morgon och då menar jag morgon klev Kjell upp och väckte Lars-Gunnar och Lars-Göran eftersom de skulle ut på golfbanan. Klockan sju var de redan där. Lars-Göran hängde med för att testade lite och promenerade sen runt alla 18 hålen. Nu gick det inte bra varken för Kjell eller Lars-Gunnar undrar om det kan bero på sent i säng och tidigt uppe ;-).

Annars hann vi inte så mycket annat här hemma i helgen. Lars-Göran har grävt upp stubben som blev kvar när han sågade ner en gran i fjol. Sen har vi sågat ner en tuja och mätt ut var "trädgårdslandet" ska ligga på framsidan.

vecka 32

och 20 veckor kvar av året! Det går fort det här.

Iaf har veckan för mig innehållit 3 dagar på Neuroreha i Sävar och 2 dagar jobb. Ska även vara i Sävar vecka 33 och 34 + ett par dagar till.

Den här gången kommer jag inte att bo där varje natt eftersom det är dagrehab men nu när jag varit där några dagar så tyckte personalen att jag skulle få mer ut av rehabiliteringen om jag även sov över där. Så några nätter blir det där iaf.

Söndag i Ostnäs och Skeppsvik med napp

Flera somrar i rad har vi blivit bjudna till Karins och Bjlörns stuga i Ostnäs och i fredags när jag stod och pratade med Karin och Björn här på gatan säger Frida "Mamma, vi borde åka till Karins stuga i sommar också". Karin hör såklart vad Frida säger och bjöd ut oss till på söndag. Iofs hade de varit förbi här ett par gånger när vi var i Norge och tänkt bjuda oss till stugan.....

jättefint läge med egen stand och brygga

Sen var ju Lars-Göran och Frida sugna på att fiska och Björn var inte alls svårövertalad. Det blåst så mycket så det var inte någon tanke på att ta båten den här gången utan istället åkte vill till Skeppsvik och metade.
Skeppsviks herrgård

Det var en hel del folk redan där men Björn satt sig på sin vanliga plats och det märktes att han visste var fisken fanns. Han drog upp fisk hela tiden iofs massor som var så små så han kasta tillbaka dem igen.


Fast Lars-Göran och Frida fick också napp.
(klicka på biderna så syns fiskarna)

Karin och jag var mest publik men satt också och solade på bryggan :-)
Sen när Karin blev "less" så åkte vi tillbaka till stugan och blev bjudna på en jättegot köttgryta. Fiskarna sparade vi till idag istället.

Fångst:


Lördag och fotbollscup

Fotbollscup i Vallen . Våra tjejer som saknade en massa spelare, endast två avbytare, så de förlorade två matcher och vann sen den sista :). Det var iaf riktigt jämt i alla matcher och första matchen borde de ha vunnit eftersom de hade massor av chanser men lyckades inte få bollen mellan stolparna.

Kvällen var vi hemma alla tre och Frida hjälpte oss i trädgården.Hon fyllde även luft i däcken på Lars-Görans senaste "leksak" och sen var de ju tvungen och testa om det räckte ;-)

Idag äter vi ute igen


Frida, Lars-Göran och jag. Härligt varmt och klockan är sju.
Hanna missade middagen eftersom hon jobbade till sex och sen åkte till Dennis.

Kycklingfilé med sallad. mmmmmmums!

En vecka har vi hunnit jobba efter semestern :-). I morgon är det Fotbollscup för RIK F 97/98 i Vallen, Lövånger.

Kajo får nog stanna hemma den här gången eftersom hon löper.
Rasmus was here...

...yesterday : ) Kul!


Vår skinnsoffa...

Idag träffade...

... jag Börje, min bästa chef någonsin, på ICA här i Robban.
Han slutade väl hos oss för ca 4-5 år sedan och gick över en konkurrent.
Åh, vad jag saknar pratstunderna med honom och jag vet att det är fler hos oss som gör det.


Första dagen....

... efter semestern på jobbet. Känns lite halvtrist.
Sen hem och slängde i mig en tallrik fil och Kajo in i bilen. Kajo som har problem med höger öra nu det var det vänstra sist.

Vaccinerade även henne och fick nu reda på att vaccination mot kennelhosta skulle man ge varje år och det andra varannat för att vara på den säkra sita :-).

Hur ska jag nu komma ihåg det???


Tre tjejer som fixar i köket...

... Frida, Sofie och Linnéa fick göra chokladbollar på ett villkor - att de skulle fixa disken efteråt. Det gör de just nu :-). Sen ska de sova i tält i natt här på våran verande andra natten i rad. Ett till krav från mit - det ska vara tyst kl 11.00 eftersom både vi och alla grannar ska jobba i morgon.

Semestern är slut :(

MC-tur tillsammans med min man :-)


Idag tog vi en tur Robertsfors - Överklinten - Botsmark - Gravmark - Bullmark - Sävar - Norum- Ratu - Ratan - Bygdeå - Rickleå - Robertsfors. Det blev drygt 12 mil och gissa vem som är trött : ). Inte är det chuffören.

Fast vissa sträckor var jag ganska sugen på att köra själv idag. Hmmm kanske måste ha en egen lite mindre.... eller?


Idag fyller våran minsting 5 år!

GRATTIS KAJO!

Hon ser inge glad ut i dag. Kan det bero på att hon löper och inte får gå lika fritt som vanligt!