Välkommen hem igen....

I torsdag pratade jag med M.... Jag tänker flytta hem ett tag, säger hon. Jag funderar på att åka ut och resa och tänkte planera resandet hemifrån istället. Jag flyttar hem på fredag... i morgon alltså :-).

OJ, vart tänker du resa? frågar jag. "Ja, jag vet inte men först blir det nog inte så långt bort... jag får se..."
Ja och det får väl vi också men jag håller tummarna för att hon håller sig i Europa och varför inte i Norden :-)

M som jobbat hela sommaren och sen haft en jobbig höst; läst kurser på designhögskolan och jobb samtidigt (för att slippa studielån) känner nu att hon vill göra något annat innan hon besämmer sig för vad hon ska bli när hon blir stor ; ). Men att bo i stan och betala för boende om man inte har någon inkomst går ju inte och sen upptäckte hon efter en vecka att det inte var så kul att vara ledig och sitta i en lägenhet och inte ha något att göra.... Visste väl jag att det inte skulle gå ;-), hon är precis som sin far....

R bor iaf kvar i stan eftersom han jobbar och inte har möjlighet att hänga med på någon resa.

Funbeat kul sajt!

Oj, nu är det promenader på g. Eller det har det iofs alltid varit men nu har de successivt blivit fler km per dag.... Jag håller iaf tummarna att det ska fungera för mig... tidigare när jag kört igång med någon mer träning typ styrka eller något annat så har det alltid slagit tillbaka och jag har fått vila i några veckor för att sen komma tillbaka till mina vanliga hundpromenader igen. Så den här gången håller jag tummarna för att det ska hålla... och för att ha koll på min träning så har jag gått med i en träningssajt   http://www.funbeat.se/index.aspx   Kul! tycker jag för där kan jag rita mina kartor och få veta hur långt jag gått. Iofs får jag väl passa mig så att det inte blir fler timmar här framför datorn istället för motion ;-)

Fridas skavsår har läkt så nu är man...

... curlingmammam igen. Igår ridskolan Sikeå, idag iväg och köpa ny bikini och ikväll Stantors och pulka/madrass, i morgon kväll badhuset. Torsdag kväll, vet jag inte än om något är planerat än....

L-G är i Stockholm i dag, flygtaxin kom 05.15. Jag var också uppe då och tog en tidig morgonpromenad med Kajo. Men nu är jag trött, trots att jag vilat ca 1 timme sedan jag kom hem men är dålig i magen och har ont i halsen och slut i benen, kanske något på g?
Ååååh snart är det våååår

Det är forfarande kallt men har blivit ljusare och ljusare så nå är det tulpaner som gäller på köksbordet, så härligt....


Man kan fortfarande fynda på Tradera....

När jag för ca 7 år sedan började handla på Tradera gjorde jag jämt fynd. Det är sällan jag gör det nu utan allt brukar stiga i pris så det är lika bra att handla nytt istället. Men nu har jag gjort ett hyfsat fynd iaf. Alldeles fräscha och nästan nya MC-skor för 299 kr + frakt. MC-skor för det priset är svårt att hitta någon annanstans....


Mys med hundar i hundväder


Första Leonbergerträffen 2010  som Leonbergerklubbens lokalombud Anna ordnat.
Kajo och jag var där förståss och sen var det 14 andra lejon med husse och/eller matte.
Tyvärr var inte vädret det bästa, riktig snöblåst, men det spelar väl ingen roll, hundarna måste ju ändå ut och de flesta hundägare är ju van att trotsa alla väder och får man se 15 leonberger i alla åldrar på samma ställe så blir det ju riktigt mysigt...


Enzo och Kajo först på plats så de hann hälsa lite på varandra. Enzo är Kajos halvbror.klicka på bilderna om du vill se dem i större storlek

Sen blev vi fler och fler


klicka på bilderna om du vill se dem i större storlek.

På mittenbilden är lillmatte H tillsammans med Kajo.

Små sår och fattiga vänner ...

... ska man inte förakta.

Förra lördagen var F och sprang efter häst och ryttare och hade på sig sina vinterridskor. När hon kom hem hade hon ett skavsår... Compeed... Söndag var hon på fotbollsträning och på måndag idrott, lek ute efter skolan, nytt Cimpeedplåster, lite bättre... mera lek och på torsdag hela kvällen i pulkbacken och på fredag idrott och på kvällen skulle hon till Stantorsbacken igen! NEJ! sa jag nu måste du ta det lungt så att skavsåret läker och eftersom hon fått ondare i foten så gav hon till slut med sig. När vi senare på kvällen tog bort plåstret så såg det ut så här!!!  
Fredag kväll... Akuten direkt? Sjukvårdsupplysningen? Nä då kom jag på att vi kunde fota utav såret, maila bilden åt Moa som tittade på bilden och tyckte att det var ett rejält skavsår men om F var pigg och inte hade feber så kunde vi vänta till lördag innan vi åkte in till NUS.
L-G åkte in med F och fick antibiotika (Heracillin) som hon nu ska ta i åtta dagar. Läkarna sa även åt henne att hon helst inte skulle ha skor som var över såret vilket innebär att nu blir det inte några utelekar för F, ingen idrott och sen blir det skjuts och hämtning till/från skolan.

Fast F och hennes kompisar är ganska påhittiga så i går kväll drog Sofie och Linnea iväg med henne på "åkmadrassen" för att fika hos Sofie och i morgon får hon skjuts med Sofies föräldrar till skolan. - "Då behöver jag ju inte stiga upp lika tidigt... åker jag med er måste jag ju upp så tidigt..."

Nu håller vi bara tummarna att det här blir OK så fort som möjligt och nu i kväll säger hon att det inte gör så ont som tidigare så vi hoppas att det håller på att läka.

Senaste fyndet på Tradera, 45 kr + porto

Mitt senaste fynd på Tradera fyllt den med karameller av glas som jag tidigare köpt på tradera! Allt för att undvika godisätande ; ).

Ska kanske köpa lite fler karameller...

Misstag. . .

Visst vet jag att man ska tvätta allt tyg innan man syr....
Visst vet jag att tyg krymper när man tvättar ffa bommulstyg...
Visst la jag till en extrafåll när jag sydde gardinerna...
Visst var jag duktig och tvättade gardinerna, när jag bytte till julgardiner...
Visst var jag duktig och strök gardinerna innan jag hängde upp dem...
Visst glömde jag allt annat och så här ser det ut hos oss nu =(
Lite korta..........Jag tror jag köper nya istället för att sy i de här igen

Sol - ingen promenad - julen bortstädad och sovrummet också!

Ååååhhh vilket härligt väder det var idag. Soligt och -6 grader!

MEN jag kom inte ut på någon promenad jag som i veckan bestämt mig för att göra lite längre promenader för att hålla vikten, det är typiskt, jag behöver alltid bara tänka på att börja träna mera så slår MS:n tillbaka fast den här gången var det inte MS:n utan broddarna! Jag hade på dem på vår kvällspromenad igår och i morse var ena foten ond och alldeles svullen så istället för promenad blev det bandage :-(

Idag har L-G hunnit med att städa bort julen och nu i kväll när foten kändes bättre hjälpte vi till att städa sovrummet ordentligt, allt i garderoberna hade L-G satt ut för vädring tidigare idag, skönt att få det gjort någon gång undrar när det hände sist?

Nu har det vänt . . .

  1. -7 grader visar termometern i kväll, så nu har det väl vänt efter någon veckas riktig kallväder -28 har vi nog haft som mest här hemma
  2. idag hann jag på en promenad efter jobbet innan det blev mörkt! Det var länge sedan det hände, fast sedan vi fick snö i mellandagarna, en dag kom det ca 70 cm, så har det varit betydligt ljusare så nu känns det att det har vänt och om det inte hade kännts så hade jag varit säker på det ikväll eftersom de visade Sverige kartan med solens uppgång och sedan sverigekartan som lägger sig och solens nedgång och så tidskillnaden mot förra veckan!!! ÄNTLIGEN! och nu brukar det gå fort och för att snabba på det ytterligare ska vi städa bort julen redan i morgon och sen köpa en bukett TULPANER! Visst är det dags för en semla snart ; )
  3. sen är det dags i helgen för F att köra igång med vårens fotbollsträning, ridningen startar på måndag och sen börjar skolan på tisdag. H börjar sin sista termin på gymnasiet på måndag.
  4. vi är ju också på det nya året men i år skippade jag helt nyårslöftet, brukar ju ändå inte hålla det MEN när jag efter nyårshelgen upptäckte att jag gått upp ytterligare något kilo så var det dags att försöka inget nyårslöfte men försöka iaf, börjar ju väga lika mycket som L-G, inte många kilon som skiljer... så nu är det mindre och nyttigare mat, inge godis, ingen kvällsmacka, inge ÖL, lite längre hundpromenader osv... Vi får se hur många veckor jag orkar.... Jag återkommer om mer info när VIKTEN vänt om den nu vänder!!!!

2009/2010
- nyårsafton tillbringade L-G, F och jag tillsammans med Kerstin och Lars-Gunnar hemma hos dem på Brändön. Nyårs dagen var vi också där för F var sugen på bowling. Dagen innan nyårsafton var vi en sväng till mamma i Ötå.
Julafton firade vi hela familjen i Skellefteå hos Gun och Maffe med deras barn, respektive och barnbarn. Lyxigt och trevligt som vanligt.... De fixar allt och vi gör inget mer än julgodis som vi tar med.... undrar vem som äter upp det? Sen kom ju tomten dit =)
Mellandagarna kan man säga var vita dagar och vi var här hemma och skottade SNÖ, SNÖ, SNÖ och lite till SNÖ. Det kom massor och vi hade ju lovat att se till Karin o Björns hus (har ju haft tre inbrott i kvarteret senaste året) så vi skottade även där sen var Carolina och Sven även borta så vi plogade bort snön hos dem också... Iofs kom en av våra andra grannar förbi en av dagarna med snöslungan och hjälpte oss med vallarna som snöplogen fixat.

Varför är temperaturen

i Hemavan en riksnyhet bara för att det är kallt i hela Sverige?

I vanliga fall brukar ju inte vädret i Norrland få några stora rubriker i kvällstidningar, DN eller Nyheterna om det nämns så brukar det vara i samband med väderprognoser... Men det är för att "sörlänningarna" ska veta att om de fryser så finns det andra som fryser mer ; )