Lördag 31 juli ...

... och vilken tist dag att vara ledig på. Riktigt mycket regn på förmiddagen, fuktigt ute och inte mer än 17 grader.

Frida är med Sofie och Linnéa. Sofie ska både äte och sova här eftersom hennes föräldrar är i Haparanda.

Hanna och Dennis åkte iväg till Skeppsvik för att fiska. Dennis har fått ett nytt kastspö i 20-års present.

Lars-Göran har visst till slut upptäkt att han har semester, han liggre och läser "Flickan från ovan"....

Jag sitter här och laddar upp kort från Norgeresan på facebook, bloggar och tidrapporterar så att det är klart på måndag när jag börjar jobba igen.

Känns lite deppigt...... men samtidigt har vi ju noveberresan att se fram emot och nästa helg är det fotbollscup! Sen ska ju jag och mina tjejkollegor på Iptor träffas om tre helger KUL!

Förresten Hanna kom ju hem från Paris och de hade ju haft en jättebra vecka och planerar nu på att åka dit igen men två veckor. Fast Hanna och Anna bokade nu i förrgår en resa till Kanarieöarna istället. De ska väl sola och bara vara och må gott där!


Middagsgäster från Norge

I onsdags var familjen Aas här på middag! Trevligt! Vi har ju inte träffat Niko och Christoffer sedan de flyttade för 12 år sedan! Sissel och Vibeke var förbi här för 4-5 år sedan.

Vi har nu bestämt att det inte får gå 12 år tills vi träffas nästa gång och inte heller fyra fem.



Niko - storrökare men lika underhållande som vanligt!

Sissel - härligt med människor som man inte träffat på massor av år och man fortsätter att prata som om det var igår man träffades sist.



Vibeke 17 år nu


Kristoffer 14 år. Han var nog inte fyllda två när de flyttade.

Jan-Tore som nu är 28 år var hemma hos sig i Narvik.




Var är min laddare????


Jag undrar om alla familjer har minst en sån här?


Min laddare var inte här iaf. Nu ligger alla dessa i var sin plastpåse, kanske bättre kontroll nästa gång?

Min laddare var uppe i Fridas rum :).

Inte lätt med svenskan jämt...

Vargen valpar och får valpar eller vargungar.
Räven valpar och får valpar eller rävungar.
Hunden valpar och får valpar men hundungar... nej????
- - - -
Stoet får ett föl när hon fölar.
Kon får en kalv när hon kalvar.
Rådjuret får ett kid när hon kidar ?? när hon kalvar?? eller när hon föder?
- - - -

Tisdag 27 juli

Väckarn ringde i morse men ganska sent så jag orkade inte iväg till Umeå. L-G var lite piggare och åkte iväg och hämtade Hanna vid flyget. Så var hon hemma igen vid 11-tiden! En vecka i Paris med massor av intryck och skavsår och nu vill hon dit igen fast inte bara en vecka :).

Frida ringde från stan en stund senare. Hon och Sofie hade sovit över hos Linnea och tog sen bussen in till stan. I stan har de shoppat hela dagen och varit på bio.

L-G och jag tog en MC-tur och avslutade den på Brännan. Träffade på Sissel och Niko som senare kom förbi här. Tyvärr hade vi inte så mycket att bjuda på så du kommer igen hit i morgon på middag och då hänger även Kristoffer och Vibeke med.

Kajo har börjat löpa idag. Hon som skulle löpa redan i juni men gör det först nu. Knepigt men väl planerat. Det hade ju varit jobbigt för Kerstin o Lars-Gunnar om hon löpt redan förra veckan!

Måndag - vilken överraskning!

Det bankar på dörren och där ute står Niko. Niko som vi inte träffat sedan han 1998 flyttat tillbaka till Norge. Kul!

Ann-Rosi kom senare förbi och vi bokade en resa tillsammans för vår och deras familj, fast det är klart det är bara Sofie och Frida som hänger med av barnen.

Vi åker i november till Amadores på Gran Canaria! Det känns riktigt skönt för nu ska vi få ett avbrott i mörkaste November och sen känns det nog inte lika jobbigt att gå tillbaka på jobbet på måndag när man vet att man har en solresa inplanerad.

Kanarieöarna är väl inte det trevligaste stället att åka till. Det finns ju betydligt fler bättre resmål som man kan tänka sig. Men den här gången åker vi inte till något speciellt utan den här gången åker vi från mörkaste november och då är inte målet riktigt lika viktigt.

Sen ska det även bli trevligt med sällskap och ffa Sofie och Frida uppskattar det.



Söndag 25 juli

och det regnar. Vi fortsätter till Övertorneå och är hos mamma ett tag. Fikar och äter middag sen en sväng till Stig och träffa Ronnie och Jenny vidare till firman och träffar resten av familjen.

Sen bär det av hemåt igen med en mellanlanding och kaffe hos Anne-Maj i Piteå. Vid 22.30 är vi äntligen HEMMA och vår resa på totaltca 370 mil på åtta dagar är nu slut.

Robertsfors-Brändön-Robertsfors-Sundsvall-Tänndalen

-Rörors-Lom-Jotunheimen-Balestrand-Höyanger-Balestrand-Förde-Stryn-Dalsnibba-Geiranger-Trollstigen-Ådalsnäs-Åfarnes-Trondheim

-Åre-Sollefteå-Robertsfors-Brändön-Övertorneå-Robertsfors.

Det blev ganska många timmar i bil  fast timmarna har vi inte summerat. Men vi har sett mycket haft det ganska mysigt och ffa träffat Malin som när vi var där bestämde att hon skulle vara kvar hela september ut.

Lördag

05.30 Efter en del stopp pakerar vi hemma på gården och sängen direkt.

12.00 Ringer telefonen - är Frida hemma?

15.30 Packar vi bilen igen, Frida protesterar och vill inte åka mer bil! Hon är less vill istället vara med sina kompisar. Men det var bara att packa och vi gav oss iväg igen.

18.30 Framme i Brändön och vi får träffa Kajo som såklart blir överlycklig. Middag och övernattning hos Kerstin o Lars-Gunnar.

Fredag - Trollstigen


bilderna talar för sig själv :-)






sen fortsatte vi vår resa mot Trondheim men vi tog en liten omväg via Ådalsnäs och Åfarnes.

Fredag vid 23.30 var vi i Åre - Stugor uthyres ÖPPET! - Ska vi svänga in säger jag. Nej, jag vill hem säger Frida. Jag känner mig pigg säger Lars-Göran och kör vidare.

Fredag - Dalsnibba och Geiranger

. blev en dag i bil. Men milen i Norge var helt underbara. Bra vägar iofs kurviga men det får man ju räkna med i den naturen. Mysiga får och även kor som lufsade lite här och var, höga berg, vattenfall, glaciärer och snö. Vi undvek E6:an så länge vi kunde och tog istället lite omvägar över vackrare och mindre trafikerade områden. Färjor fick vi ta men den här gången hade vi tur och kom precis när det var dags att köra på färjorna. Vilket sparade en del tid. Däremot fick vi stanna efter vägen i bilkö ca 1 timme eftersom det hänt en olycka mellan en MC och lastbil i en tunnel inte långt från Ådalsnäs.

Från Stryn var det inte så långt till Geiranger. Men eftersom vi hade så fint väder så vågade vi oss upp efter den branta krokiga grusvägen till Dalsnibba. Jag säger bara 1500 möh och utsikt ner över Geirangerfjorden.

.
kryssningsfartyget i fjorden är en liten liten prick...


Har man varit här uppe så känns Trollstigen inte så speciell och vi hade ju kört den här vägen tidigare men det var bara Lars-Göran som varit upp på Dalsnibba tidigare och jag är glad att han övertalade oss att vi skulle ta omvägen upp och ner.

nu har vi kört upp för örnvägen och ser Gerirangerfjorden från andra hållet.
Dalsnibba är toppen uppe till vänster.




Torsdag eftermiddag...

... avslutade vi vårt besök i Balestrand med fika hos spågumman. Jättemysigt café med hembakade kakor MUMS.

Sen fortsatte vi vår dag i bilen. Till Frida hade vi skaffat åksjuketabletter dagen innan så nu gick det bättre att åka efter de kurviga vägarna.

Malin, det var riktigt fint en bit mot Förde. Vi svängde ju utav någon mil innan och hamnade på en campingplats strax utanför Stryn. Igen blev vi glatt överraskade. Vi tog en stuga utan toa och dusch den här gången men de gemensamma utrymmen var även här jätte fräscha. Fräscheten på toaletter är något som de kan skryta om i Norge. Alla toaletter vi varit in på fik, hotell, restauranger, bilfärjor osv har varit jätte rena och fräscha. Sen när vi kom till Sverige var jag på en toalett på ICA Maxi i Skellefteå och jag säger bara en sak - i Sverige vet vi inte längre hur man städar!

Torsdag...

... och idag skulle vi dra vidare :(. Men det började med en otrolig frukost på hotellet. Frida o Malin kom ner igen och åt frukost tillsammans med oss. GRATIS??? Frida skulle ju egentligen sovit med oss på hotellet men hade valt att sova uppe på Granlia hos Malin.

Idag var det iaf dags för ribboatturen. Frida som oroat sig redan kvällen innan fick ont i magen efter frukosten. Chokladpuddingen eller var det något annat?? Hon skulle iaf dö av magonten eller så skulle hon drunkna på båtturen. Hon skulle ju inte orka hålla sig fast och bli avslängd och drunkna......


När vi åkt en bit så med båten så var Frida överlycklig eftersom hon förstod att hon skulle fixa det och att det inte var värre än att åka i Gun och Maffes båt.
Härligt och fort gick det : )


Onsdag...


... och regn tyvärr. Malin hade bokat ribboat åt oss men ringde och ändrade dag. Istället tog vi en biltur för att Malin också skulle få så något annat än Balestrand. Sen ville L-G fiska trots regnet och Frida och Malin besökte ett akvarium där de visade alla fiskar som fanns ute i fjorden. Jag tog korsordet och vilade en stund och sen gick jag ut på balkongen och vinkade ;-).

jag står faktiskt på balkongen högst upp i mitten... lite zoom Frida


Vi hade nog största balkongen med den bästa utsikten på det här stället eller bland de bästa iaf i Norge och i hela Norden eller hela Europa ..... eller????
Så här fint lär vi aldrig bo fler ggr. Tack Malin!
Fast vädret kunde du ju inte rå på och inte heller fisken som inte ville nappa här iaf inte i det här vädret... Fast Lars-Göran var ju nöjd iaf han fick ju testa sina fiskeprylar



Middagen på Ciderhuset


som Malin bokat åt oss var helt fantastiskt! Helt nya smaker och riktigt gott! Tack till Malin och kocken!
Kvällens meny. Malin tog dagens soppa. Frida köttbullarna. Jag pajen och Lars-Göran Turkiska köttkakor. GOTT och efterätten var också helt OK!






Kvällen avslutade vi med kortspel PLUMP och ÖL i baren! Frida vem vann i PLUMP? Ölen var från bryggeriet i FLÅM mmm gott! Visst Ann-Gerd smakade vi på den i fjol uppe på Vattnahalsen efter vår cykeltur från Hallingskein till Myrdal.


Tisdag middag...

... ååååh vilken middag sen. Buffé som hette duga serverades på hotellet. Frida hade aldrig sett se mycket mat serveras vid en och samma måltid och jag tror knappt att det överträffade något julbord jag sett så de var nog detsamma för mig. Sen hade Malin bokat bord åt oss och såklart fixade hennes arbetskamrater ett av de bästa borden för fyra, TACK igen Malin! Vi hade ett bord med utsikt åt två håll och satt där och njöt av allt gott i tre timmar.


Tisdag morgon....

... och idag skulle vi få träffa Malin! Men först skulle vi åka över Jotunheimen. Tyvärr hade vi inte lika tur med vädret den här dagen så det blev lite dimmiga bilder...
Galdepiggen syns lite iaf


Vi fortsatte västerut ner mot Sognefjorden och rullade på. Nu var vi ganska less och ville vara framme hos Malin så fort som möjligt. En bilfärja innan vi var framme och sen var det bara någon mil kvar innan Malin kunde guida oss "hem till henne" på Granlia,

Åh! vad skönt det kändes att få krama om henne igen! och att se att hon mådde bra ;-). Rummet och kök, dusch mm såg inte heller så hemskt ut som vi hade väntat oss. Så klart inte helt tipp topp ställe men betalar men 1500 NOK så kan man ju inte begära mycket mer ffa inte om man tänker att hotellrummet vi bodde i kostade 2400 NOK per NATT! (vi betalade nu inte det eftersom Malin fixat ett betydligt bättre pris åt oss. TACK!)

nästa dag, måndag morgon...


... fortsatte vi över gränsen


till Röros. En riktigt gammal sevärd stad med gamla byggnader fast en del var ju renoverade iaf till hälften :)


vi övernattade i Lom men vi var där ganska tidigt så vi hann ta en promenad, Frida hann hoppa på studmattan och saknade Hanna och Malin eftersom hon inte hade något sällskap på studsmattan. Vi och åt middag på en kro (de har glömt g:et i Norge)
och sen blev det kortspel och korsord.


Söndag (18/7) morgon....

.... skulle vi upp tidigt. Hade vi sagt iaf och L-G hade ställt klockan men på fel dag såklart... Vi vaknade bid halv nio istället och kom iväg sedan. Åkte sen en omväg via Holmsund för att lämna Hanna hos Dennis. Hannas flyg till Paris skulle gå först nästa dag men hon hade redan varit nervös i ett dygn :-)


Vi fortsatte söderut och hade ett stopp vid Höga kusten bron sen på IKEA, sen västerut och sov första natten i Tänndalen i en lägenhet.

nu ligger jag efter men fredagen den 16:e...

... åkte vi upp till Brändön igen. Lars-Göran, Jag och Kajo. Kajo skulle vi lämna hos Kerstin och Lars-Gunnar under vår resa till Norge. Frida och Hanna stannade hemma för att packa! Vilket de såklart inte gjorde. Sen på lördagen åkte vi hemåt. Kajo ville såklart hänga med oss men jag övertalade henne med en brödbit :).
Lördag kväll gick åt till att packa och jag var klar ganska sent men jag hörde att Hanna fortsatte att packa efter att jag lagt mig. Hanna skulle ju inte med oss till Norge utan hon skulle till Paris tillsammans med Dennis.

Frida med HATTEN!


Jag lyckades få några bilder idag :)







15:e jul 2010

Fortsatt soligt... och vi åkte in till stan idag. Kajo ville också komma med och försökte flera ggr via åt mig att jag skulle öppna luckan där bak så att hon kunde hoppa in. Tyvärr hade vi bestämt att hon skulle vara hemma idag.

Det blev en massa shopping idag. Till huset, kläder och även kängor till L-G. Kängor som han ska ha när han ska på "fjällvandring" i Österrike.

Frida köpte en hatt idag och jag har hela kvällen försök få henne att ta på sig den för att jag skulle kunna lägga upp en bil. Men tyvärr, hon vägrar.

Ny ytterdörr till groventrén

Jag har inte gjort något idag :(.
Däremot har L-G fått en massa gjort, som vanligt, och idag bytte han ytterdörren till vår groventré :), den gamla gick ju Kajo hårt åt när hon var valp. Nu är det bara foderbrädor och lister som saknas och så här ser det ut ikväll:






Nu är ju frågan - när ska Hanna och jag orka ta resten av groventrén. Vi har ju sagt att VI skulle fixa det Kajo sabbade när hon var valp..... I augusti fyller Kajo 5 år!






Kan det handla om prioriteringar?

Idag hade vi Stockholmsgäster på fika. Kajsa, Klas, Lucas, Sandra och Christopher, Jessica och Erik. De hade kört uppåt med två bilar och var här hos oss redan vid 12-tiden. Sällan man träffar dem nuförtiden men jättekul att det tog sig tid att iaf komma in en sväng. När var vi förresten ner till Karin och Klas sist???

Frida som vaknat innan de ringde hörde att det var på väg och körde upp Hanna och sa åt henne att det var bäst att fixa i ordning däruppe ifall någon skulle gå dit upp. Nu tror jag inte någon var på övervåningen men det var ju skönt att det blev någorlunda städat.

Det har annars varit riktigt rörigt där uppe fast iofs lite bättre än det var just när sommarlovet började, så här såg det ut i Hannas rum veckorna i vår när hon hade det som mest hektiskt en massa skolarbeten, Dennis, jobb, Dennis, festande, Dennis och sen var hon ju faktiskt sjuk också så städningen låg nog så långt ner i prioriteringslistan som hon kunde lägga den ;)







J--la skitdag.......

... soligt och fint och vi skulle ut på en MC-tur jag och L-G.
Men jag vaknade i morse med "spagettiben" och har det fortfarande :(. Kanske gick jag för mycket igår när vi var till Skellefteå....

Tisdag 13 juli 2010

God morgon! Klockan halv åtta började klockan ringa i morse. Vi hade lovat Frida och ett par av hennes kompisar att vi skulle skjutsa dem till Skellefteå. De skulle dit på "Boda Borg" och ha kul i några timmar - det blev sex timmar totalt och då hade tjejerna fixat sex celler och kände sig ganska nöjda.

Jag och L-G hade under tiden varit runt och kört bil i Skellefteå med omnejd, varit på stan, handlat och fikat. Det här var ett av våra inköp:

Vi kände att vi behövde en till eftersom Malin tagit vår minsta och största och vi slängt vår mellarsta. Nu ska ju Hanna iväg och behöver en "mellan". Vi ska i väg och behöver minst en väska, vi tar mormors gamla plus ett par trunkar.....

Men vår nya känner jag ska bli betydligt lättare att hitta igen på bandet när man står och väntar på sin väska ffa om vi drar ett gult eller grönt spännband runt den.

Nu ikväll har jag kört igång tvätt- och diskmaskinen. Frida har kört igång Hannas gamla radiostyrda bil och min gamla bärbara PC. Lars-Göran har kört igång högtryckstvätten och bilen är nytvättad.

Semesterhelg - hemma

Hämtade L-G och Kjell från flyget i fredags förmiddag och sen när de varit förbi kontoret så hade även de två semester.....

L-G och jag har vi haft en lång härlig lugn helg här hemma med riktigt fint väder och utan bil.

Hanna har haft bilen hela helgen - på fredag kväll var hon chaffis när hon var ut på krogen med tre av sina kompisar.  Hon kom hem riktigt sent men vi vaknade ändå eftersom vi hade Frida i vår säng, det händer ju inte så ofta nuförtiden men Frida hade gått ner för att borsta tänderna och ramlade och slog sig i både svanskotan och huvudet och vi ville ha koll på att hon inte fått någon hjärnskakning.

Hanna tog även bilen på lördag - till Dennis och bilen kom inte hem förän idag vid 13.00. Vi har alltså klarat oss utan bil i tre dygn! Jag undrar när det hände sist. Fast Frida var inte så glad att vi var utan bil igår när hon och Linnéa ville iväg och bada och inga föräldrar hade möjlighet att skjutsa dem.
Men de två tjejerna är ju inte bangen utan tog varsin cykel och cyklade de 13 km till Ultervattnet - badade där hela dagen och sedan cyklade de tillbaka. När de cyklade tillbaka hade de haft sällskap av en älg som sprungit parallellt med dem i skogskanten lika fort som de cyklade.

I söndags em var även Rasmus här och hälsade på. Kul! att han kommer förbi fast inte Malin är med honom!

Idag har vi planerat resan ner till Balestrand - vilken väg vi ska åka och var vi ska övernatta. Vi har bestämt oss för att köra raka spåret eller så rakt som det kan bli när man ska tvärs igenom Norge. Ett par övernattningar blir det iaf på nerresan. Längtar :)

2010-07-09 kl 00.25

Pratade med L-G nyss och efter en massa strul på flygplatsen i Frankfurt så hade de landat på Arlanda för en dryg halvtimme sedan.

Tyvärr så verkade det som att Kjell var utan bagage igen. Hans väska var borta när då i tisdags landade i Fankfurt och efter en sväng till Bergen hade han igår fått igen sin väska men nu var den inte med till Arlanda igen utan snurrade på något annat band i ett annat land.

L-G hade som tur var bara handbagage :-) med sig.

2010-07-08

För tjugo år sedan var det här Malins första dag. Vi låg på BB i Umeå i en stor sal med fem andra mammor.
För tio år sedan var vi för första gången hos Karin och Klas i deras nya villa. Vi firade även Malins 10 års dag där.

Vaknade tidigt - 8.15. Kan bero på att jag tyckte sängen var så stor och tom. Nu får han komma hem! Det gör han ju i morgon, jag ska hämta honom från flyget och sen får även L-G börja semestern!

Jag började morgen med en Kajo promenad, vi gick in till Erikssons eftersom Frida var där och så tänkte jag lyssna om vi skulle åka till Killing idag. Det var ju varmt här men tyvärr var vindarna sådana att vi räknade ut att det nog inte alls var varmt vid havet. Iaf inte lika varmt som här :-). Sen var inte heller tjejerna så sugna på att åka iväg morgontrötta som de var efter andra natten i rad i tältet.

Kajo och jag gick hem igen med flera stopp för att prata med grannar - kul med sommar alla andra är också ute, inte bara vi hundägare ;).

Okej, vad skulle jag hitta på då.... satt mig i solen en stund men jag har ju inte riktigt ro med att sola så jag började med ogräsbekämpning runt plattorna. Kokade vatten flera ggr i en stor gryta och hällde på maskrosor o dyl för att ta död på dem. Vi får väl se om jag lyckas men jag hade ju något att göra därute iaf.

Samtidigt fortsatte jag städningen som jag började i går kväll, ingen stress här inte, utan lite i taget och av och till och jag blev klar alldeles nyss :-).

Sen när Hanna kom hem så fixade hon middag och så har Hanna och Frida tagit Kajos kvällspromenad. TACK tjejer!

Vi hann också en sväng till Andra Varvet idag. Storsade runt där men hittade inget intressant. Tyckte inte att det alls fanns några intressanta saker eller är det för att jag inte behöver något som det känns så. Men nu har jag varit där iaf minst en gång den här sommaren :-)


SJUNDE i SJUNDE - GRATTIS MALIN!!

Kl 19.30 för 20 år sedan blev vi föräldrar till vår tjej MALIN!!! Kämpig förlossning som hållt på i massor av timmar och när det var som värst talade jag om för L-G att jag aldrig skulle dit fler gånger. Ett barn räckte just då!! Nu idag fyller alltså vår underbara tjej 20 år. Visst hade vi velat fira med dig men vi får väl göra det när vi kommer till Balestrand!

Idag försvann Hanna iväg på jobbet med bilen och när jag vaknade vid tio tiden var jag och Kajo alldeles ensamma. Efter fika och att jag suttit här ett tag och konstaterat att jag var utan bil och att solen som alla andra lyste med sin frånvaro så bestämde jag mig för att ta och offra en semesterdag till städdag. Jag hann inte tänka mer än tanken så ringde Frida och frågade om jag skulle hänga med fam Eriksson till Burträsk på marknad.

Jag var inte speciellt svårövertalade och la städningen på "hyllan" och gjorde mig i ordning för att åka iväg istället. Burträsk marknad var bland de större marknaderna som jag varit på och det fanns en hel del att handla men jag kom därifrån med servetter och några andra småsaker.

Trött i benen men inte halt kom jag hem men jag hann träffa Hanna iaf som tog bilen till Holmsund där hon skulle fira Dennis pappas födelsedag. Sov en timme och sen ringde jag hem Frida på middag och hon var bara här och vände, skulle sedan iväg och spela brännboll på sjukhusudden. I natt sover hon och Sofie i tält igen.

Ikväll - en promenad med Kajo. Sätter på mina nya skor för att testa mera... Sen hem och så blir det semifinalmatchen Tyskland-Spanien. L-G är iaf på rätt ställe för att se den matchen fast jag tror att om han var hemma så skulle han som jag hålla på Spanien.

Tisdag 6 juli!

För 20 år sedan förvärkar hela dagen!

I går - hela familjen upp med tuppen. Hanna och L-G till jobbet. L-G skulle sen med flyget till Tyskland. Lite lyxigt att få åka iväg tre dagar på mässa så här innan semestern. Fast jag ville ju att han skulle vara ledig och hemma med oss förståss.

Jag och Frida var runt i stan och shoppade. Vi hittade inte så mycket men jag köpte ett par silverringar varav en passade till halsbandet och öronhängen som jag fick till morsdag. Sen var jag förbi GÅ OCH LÖP för att köpa nya ordentliga promenadskor. 1300 kr fattigare och hoppas nu att skorna ska göra så att jag orkar gå långa kvällspromenader igen utan att bli halt och/eller att bli helt slut. Optimistiskt eller?

Frida försvann till Sofie på kvällen för de skulle sova i tält på Sofies gård. Hanna somnade tidigt och själv satt jag mig med en öl och såg fotbolls VM  Uruguay-Holland.

Blev även kreativ och letade fram foton från Malins födelsedagar när hon var liten. Fotade korten och la upp kort från det hon var 1 - 20 i ett fotoalbum på facebook. Kvalitén blev inte den bästa men kul var det ändå att kika i gamla fotoalbum.

- - - -  - KAJOS hemsida - - - - - -
Telia har stängt hemsidorna där jag hade Kajos hemsida. De har helt enkelt lagt ner tjänsten. Visst visste jag att de skulle göra det men jag har ju skjutit upp jobbet med att flytta allt till vår simus.se. Ska göra det vid tillfälle men kanske ska jag göra en eller be Hanna göra en ny förstasida åt henne. Sidan får vara ett tag tills jag bestämt hur jag ska göra.





Måndag 5 juli

Riktig skön slappardag för mig här hemma, sov länge.... Sen var det mest tvättmaskinen som snurrade.

Frida sov också länge och hade även hon en riktig slappardag med en massa film och någon bok.

Hanna hade L-G lämnat på jobbet och trots att hon slutade två var hon inte hemma förän vid 15.30. En resa som tar en kvart med bil tar 1½ timme med kommunalt SUCK men det är ju miljövänligt ;).

L-G jobbade och jobbade tom över några minuter = sen middag eftersom jag inte haft någon bil och inte kunna handla mat. Skulle jag väntat på bussen så hade vi inte haft någon middag än ;) men det hade ju varit riktigt miljövänligt.


.....
För 20 år sedan var det beräknat att jag skulle på BB den här men Malin lät oss vänta ett par dagar till. Istället åkte jag och L-G upp till Ötå för att hälsa på min pappa som var riktigt sjuk och de var inte säkert att vi skulle hinna träffa honom men envis som han var fixade han det och även drygt ett par veckor till.

Piteå Summer Games helgen.

Ensam hemma och har tid för det här!

RIK F/97 - Gruppspelet 1 vinst, 1 oavgjord och 1 förlust och de blev trea i gruppen. Placeringsmatchen på söndag vann de :)

L-G och jag bodde hos Kerstin. Lars-Gunnar var på golfturnering med golfkompisar.

Frida bodde tillsammans med sina kompisar på Fagervik. Vilket hon tyckte var betydligt roligare än att bo med oss???

När vi åkte hem så var vi förbi hos Gun och Maffe. Hann alltså träffa Sigge och Vilmer igen och Vilmer blir överlycklig över att få träffa Frida. Här kan ni se bilder på Sigge och Wilmer när de var på Gustafs student
http://picasaweb.google.se/lindvallhedin/Juni2010#

Sen när vi fortsatte bestämde vi oss för middag hos Melkers i Sikeå och ringde även efter Hanna o Dennis som varit hundvakt och varit hemma hela helgen. Innan vi hann till Melkers ringde Patrik Falk och sa att han var på väg till Piteå med sin familj och de strålade då samman med oss på Melkers. KUL! Frida och Hanna fick träffa sin kusin och jag och L-G frik träffa Patrik som vi inte träffat på ca 15 år. Sen fick vi träffa hans Vibeke och deras lilla dotter Tuva.

S E M E S T E R ! - - - INTE - - - eller

Första semesterdagen har snart gått och jag började den med att stiga upp med Hanna fika, duscha ut med Kajo en sväng och sen skjutsade jag Hanna till jobbet: När jag var på väg hemåt igen såg jag hur det riktig blixtrade över hela Robertsfors. Frida som var ensam hemma med Kajo hade vaknat av att hela huset skakade så det slog antagligen ner någonstans uppe på Rotberget. När jag kom hem satt jag kvar i bilen en stund... jag tänkte INTE bli sjöblöt av regn på min första semesterdag.

Kom hem och det var dags att bädda, plocka tvätt och disk och sitta här en stund. Städa behövs ju men det tänkte jag INTE göra min första semesterdag

Vid lunch satt Frida, Linnea och jag vid köksbordet och åt och samtidigt skrev jag en packningslista åt Frida. Då kom hon på att hon inte hade någon jacka, hon har ju vuxit ur alla jackor. Utan jacka till Piteå, tänk om det inte blir så varmt som de lovat, så det blev en sväng till Mats sport som idag hade börjat sin Jackrea, ibland kan man ha tur! Frida hittade även en Five Season jacka som vi fick för halva priset. INTE hade jag tänkt gå på REA min första semesterdag. Sen blev det en sväng till Carolas eftersom vi skulle köpa en present till Patriks lilla tös.

När vi kom hem var det dags att åka till Umeå eftersom Kajo hade återbesök hos veterinären. Jag trodde ju att hon skulle totalvägra att gå in där eftersom hon blivit lämnad och nersövd där sist men INTE utan hon gick in utan att protestera. Däremot var det lite bökigare att få henne på undersökningsbordet den här gången men med lite list från matte gick även det bra. Det bästa var iaf att veterinären tyckte att hennes öron såg riktigt bra ut nu :)

Besöket hos veterinären kostade inget den här gången och glad i hågen åkte jag och Frida iväg. Vi skulle till apoteket, H&M osv men startade med att tanka bilen. Vi åkte iväg till Shell på Teg sen åkte vi vidare till COOP:s parkering på Ersboda och Frida gick snabbt iväg på HM, bråttom som vanligt, jag skulle bara se till att lämna ett par fönster öppna och slå av larmet, minns ej hur man gjorde det på den här bilen och fick läsa insruktionsboken innan jag hittade knappen. Sen skulle jag glatt iväg och upptäcker att jag INTE har någon handväska i bilen. Kvar hos veterinären såklart, tankkortet hade jag haft i bilen. Det var bara att vända tillbaka till Röbäck.

Apoteket på NUS blev nästa anhalt och sen var det redan dags att hämta L-G som skulle hänga med oss hem. Men eftersom Frida o jag INTE hunnit på något fik, som jag tänkt, så var vi riktigt hungriga och ville ha middag så fort som möjligt. Så det blev en pizza uppe på Berghem. Gott!

Hem igen; tvätt och kaffe, nyheter på TV och så här för att kolla om det fanns något livstecken från Malin. Tror jag ringer henne snart,eftersom jag INTE haft kontakt med henne på en vecka. Fast jag tror inte att hon har igång telefonen eftersom det blir dyrt med en massa telefonsamtal från Sverige. Får väl installera skype på den här datorn.
Iofs förstår jag att hon inte tänker så mycket på mamma när Rasmus varit där men en hälsning på FB är väl inte så mycket begärt eller ett blogginlägg, eller. Tur att Sara varit inne på sin blogg och FB så man vet att de lever.

Nä, nu ska jag dammsuga groventren och fixa Kajos bur, sen blir det packning eftersom vi ska iväg på Piteå Summer Games hela helgen. Kajo ska INTE hänga med utan får stanna här hemma med Hanna och Dennis i helgen.