V A R M T ! ! ! !

... det är synd om Kajo, fick vinterpälsen sent och nu är den som tjockast ... sen får hon undvika bad eftersom hon har problem med sina öron ... ingen promenad i värmen utan hon får vänta till sent ... L-G är ute med henne nu... jag orkar bara ta de kortare promenaderna .... på torsdag ska Kajoi till Veterinären igen...

T V Å dagar kvar och behöver T V Å bilar snart!

Två arbetsdagar kvar och sen börjar jag semestern :)

1 juli - 1 augusti är lediga dagar för mig. Känns riktigt härligt att ha en månads ledighet framför sig. Men det känns inte lika bra att ha en massa bokat för saker och ting som måste göras och en massa logistik som ska fungera. Känner just nu att vi skulle behöva en bil till - någon som kan låna ut en ett par veckor???

  • Tisdag -Skjuts av Hanna i morgon till jobbet 10.00. Sen in till stan och jobba. Hämta upp hundmat. Åka förbi Iptor och sen passa så att jag är i Bygdeå kl 16.00 för att plocka upp Hanna på hemvägen.
  • Onsdag - Skjuts av Hanna till jobbet kl 10.00 igen. Sen motorcentralen och sen plocka upp Hanna på hemvägen eller om jag åker hem och sen tillbaka till Bygdeå för att hämta henne eftersom jag bör hinna fixa middag åt Frida innan fotbollsträningen kl 17.00.
  • Torsdag S E M E S T E R fast Hanna måste skjutsas till jobbet 10.00 - inga bussar :( som passar! Kajo har tid hos veterinären på Röbäck kl 15.00 och så ska Hanna hem 16.00. Det borde fungera riktigt bra :)
  • Freda-Söndag Piteå Summer Games. Hur Hanna ska komma till jobbet har vi inte löst än eftersom hon ska vara där 10.00 på fredag morgon samtidigt som vi måste vara i Piteå 10.00. Sen slutar ju Hanna 16.00 och får nog vänta i Bygdeå på bussen som går hemåt 17.00.
  • Nästa vecka jobbar Hanna 8-14 hela veckan. L-G tjänsteresa till Tyskland tisdag-fredag. Jag har semester och hade ju tänkt röra på mig lite... men tyvärr det blir nog att hålla sig runt Robertsfors om inte vi snabbt har en bil till.... eller ska Frida och jag ta flyget någonstans?

Midsommarhelg....

.... tillsammans med Gun och Maffe.

L-G, Frida och jag åkte upp till Skellefteåhamn på midsommarafton för att träffa Gun och Maffe för att fira midsommar på "Christina" som deras båt heter. Vi åkte ut norrut efter kusten och la till på en ö som jag nu har glömt namnet på där det redan var flera båtar somlagt till. De andra som var där var mest barnfamiljer med både barn och föräldrar och vi fick sen höra att flera firat midsommar där sedan 70-talet... Vi kommer nog inte att fira midsommar på den här ön igen utan blir det fler turer för oss en midsommar så blir det säkert någon annan hamn :). Vill ju se fler ställen....


i hamn på Christina och snett mitt emot en likadan Bayliner.
Härligt väder med blå himmel och det blev en trevlig, lung midsommar för oss med fika, sill till förrätt och sedan grillat och till efterrätt jordgubbar med vaniljvisp mums....
... Frida rodde en deloch så blev det fiske för L-G och Frida. Både från land och båt men tyvärr ingen fisk.... men vi såg iaf när de hoppade


Midsommardagen vaknade vi ganska tidigt och alla var riktigt pigga det var bara Frida som tyckta att åtta var alldeles för tidigt att stiga upp en midsommardag. Vi vände iaf söderut och stannade först i Kåge hamn för att tanka och passade på att fylla på med lunch och glass. Vi hade tänkt ta lunche på någon ö men just då såg det ganska oroväckande ut med åskväder till havs. Så vi avvaktade och åkte iväg lite senare och tog kaffet på en liten ö och så tog Frida det efterlängtade doppet fast i iskallt vatten förståss!!!!

* * * * *
Midsommarhelgen fick Kajo stanna hemma tillsammans med Hanna och Dennis som firade midsommarafton här hemma hos oss. Kan vara bra att vara ensamma för dem ibland för nu fick de lära sig hur man gör för att få igång grillen... Bara två samtal till L-G för att det skulle blir rätt :).

Sommarfest och räkfrossa

Ingen promendad i kväll - inte riktigt full av krafter än. Blödde såklart näsblod efter gårdagens promenad.

Hemma från en trevlig sommarfest! Maria och Mikael hade fixat massor av god mat. Jag tror de andra festar fortfarande medan jag åkte hem tidigare eftersom Hanna slutade nio och behövde skjuts hem.

I morgon - kl 08.00 Kajo har tid hos veterinären. Hon ska sövas ner så de får rengöra och kika på hennes öron ordentligt. Hoppas hon blir bra i dem trots att jag inte ser någon förbättring fast hon ätit antibiotika och kortison i fem dagar.

I morgon - kl 16.00 Träff på Iptor för fördrink och sen ska vi ner till kajen och på Räkfrossa med en av båtarna. Kul!

Söndag

Fotboll, fotboll, fotboll. KUL! så fort man slår på TV:n finns det någon match att se. Det är så länge sedan jag sett så mycket på TV som sista veckorna. Fotboll RIKF97/98 mot IFK Umeå idag och våra tjejer vann med 4-1. KUL!

Fem till middag igen KUL! - Rasmus kom förbi eftersom han skulle hämta allt Malin "beställt". Rasmus och Johannes åker till Balestrand på onsdag och ska stanna där en vecka. KUL! för Malin och Sara.

Jag har varit på kvällspromenad med L-G och Kajo ikväll KUL! iofs ingen lång promenad men de kändes skönt att orka ett par kvarter iaf.

Först ropade L-G efter MaHanFrida idag, när han ville Frida något. KUL! Någon timma efteråt ropade jag MaHanFrida när jag skulle ropa Frida!

I morgon måndag och som många söndagkvällar så känns det som om jag skulle vilja börja helgen nu - vill ha fredag kväll igen... kanske skulle jag då hinna var pigg lördag eller iaf söndag som då skulle vara tisdag eller hur det nu blir... I morgon är det iaf jobb och sen ska jag på fest hos Maria på Ladok KUL! Jag ska iofs åka hem ganska tidigt eftersom Hanna jobbar till nio i morgon kväll och behöver hämtning.


överraskad....

blir jag sällan över det L-G gör men i morse satt han vid datorn och när jag kom in satt han INTE på någon sida där det stod BMW eller motor utan ABU!!! och sen kikade han på Robertsfors hemsida när de skulle ha fisketävlingar???????

Lördagen gick och prinsessan fick sin prins :)

I måndags när jag var till Karin upplyste Karin mig om att det var på lördag det skulle hända, vadå tyckte jag? Och Karin blev nästan "förnärmad". Visst har jag vetat att de ska gifta sig Viktoria och Daniel men de har ju pratat om det i månader och jag trodde ju att det var i sommar någon gång kanske i juli....

Vår dag igår började med att Hanna och jag klev upp ganska tidigt. Hanna för att jobba och jag för att skjutsa henne till jobbet.

När jag lämnat Hanna åkte jag in till Sävar, trodde det fanns ett apotek där som jag kunde handla det Malin beställt, men inte :(. Så jag styrde bilen mot Skeppsvik där jag skulle hämta L-G vid 10-tiden. OJ, vad fint det är där ute. Vid 10-tiden kom L-G och hans fiskarkompisar med båten till land. L-G i fiskarkläder, vi skulle ju till stan och handla, inget ombyte hade han ju packat men eftersom jag känner honom så hade ju jag det med ibilen ;)

När vi kom hem från stan blev det ett besök på Mats Sport där L-G hade köpt nytt spö och rulle men rullen hade inte varit OK så det var bara att lämna tillbaka den och då fick han en som ersättning som var dubbelt så dyr som den han köpt men han betalade bara halva mellanskillnade. Duktig på att ställa krav som kund som vanligt.

Efter lunchen var det dags för ridskolans avslutning. Fridas grupp hade inget uppträdande men Frida fick vara med i Sofies grupp som snövit. De hade ett uppträdande "Snövit och de sju dvärgarna." Kul var också att Yngve, från fritids, var där med barn, fru och häst. Hästen INKA en häst som jag tror Malin o Hanna red på när de gick på ridskolan för en herrans massa år sedan.......

Kom hem och satt på TV:n just när släpet kommer ut från bilen och efter släpet kommer Viktoria ut ur bilen.... Vi såg alltså vigseln och det var faktiskt fint! men sen när kortegen snurrat på stan ett tag så bad jag att få se fotbolls VM istället och fotboll blev det sen hela kvällen... När jag gick och la mig så slog Frida o L-G och såg på TV från bröllopsfesten.. Daniels tal osv

Veckan som gick.....

Malin har klagat på att jag inte bloggat i veckan.... men jag har faktiskt en orsak = vårat modem har inte fungerat som det ska. Så vi tar det dag för dag hur trist det än verkar ;)

Lördag - Frida fyllde 13 år! Otroligt vad tiden går snabbt men nu är det en ny epok i L-G:s och mitt liv. Vi har inte längre några småbarn däremot har vi tre tonåringar. Kram på er mina tjejer!! Vi väckte iaf Frida på sängen med presenter, saknade Malin, men då hade vi ju Dennis så vi blev iaf fyra eller fem med Kajo som uppvaktade henne.
På eftermiddagen åkte vi till stan för att äta middag. Frida och Hanna hade valt Eurasia eftersom där fanns både pizza och annat gott. Både Dennis o Rasmus var med. Gott och trevligt!
Jag risig i kroppen ffa benen, tog två öl och helt plötsligt kändes det bättre :). Missade utställningen i Vännäs.
Söndag L-G som städat i lördags fortsatte med att städa, TACK! jag orkar ju inget just nu BLÄ! Ingen hundutställning idag heller, typiskt att jag missade Memos BIR och Gamens BIM hade varit kul att se men nu får jag nöja mig med filmen som Mimmi lagt upp på FB. GRATTIS iaf Tim, Mimmi och Carro. På eftermiddagen var det match i Sörfors. 2-2 slutade matchen. Frida spelade riktigt bra.
Måndag vaknar, fortfarande risig i kroppen... men jobba ska jag ju, det är ju ganska mycket att göra....
Kommer hem och har ju upptäckt att jag bokat Karin-klipp o sling trots att jag borde veta att Frida har ridning. Hanna är räddaren i nöden... hon skjutsar dit, sitter och fryser i ridhuset och skjutsar Frida tillbaka. TACK! Själv sitter jag hos karing och tar det lungt eller iaf så lungt som det kan vara hos Karin. Skönt att ha tid för sig själv en stund. Slingad och nyklippt kommer jag hem. Ingen hemma, ringer L-G och han har tagit en senare buss eftersom vi varit sen i morse.... Sov vi länge?
Fotboll och husse tar Kajopromenaden igen.
Tisdag Frida och hennes kompisar fortsätter att bygga på deras koja. De är riktigt duktiga - de fixar allt själv. L-G behöver inte hjälpa dem utan bara plocka fram virke mm som de får ta till bygget. Jobb för mig och L-G och Hanna överaskar för andra dagen i rad med att ha fixat både disk och tvätt! TACK! Hanna. Fotboll och L-G får ta kvällspromenaden ensam med Kajo igen.
Onsdag Jobb igen, hem och sen åker Frida på fotbollsträning. Hanna, Kajo och jag åker tillbaka till Umeå. Kajo till veterinären p g a problem med öronen igen. Den här gången var öronen så svullna så att hon inte ville rengöra dem utan Kajo fick medicin och en ny tid på tisdag då hon ska sövas ner för att de ska kunna kolla hennes öron utan att plåga henne.
Skjutsade, elr hon körde själv, Hanna till Holmsund. Sen hämtade jag L-G från jobbet och så fick han köra oss hem. Fotbolls VM och ingen promenad för mig :(.
Torsdag Jobb igen, lämnade L-G som sa att han skulle ta åtta bussen hem. Han var bjuden på WSP:s fest, trots att han slutat där :). Hanna kom från Holmsund och skjutsade hem mig, skönt att få vila istället för att köra. Frida och hennes kompisar hade fixat lunch/middag så det var bara att sätta sig vid matbordet. TACK!
Sen var de fulla i målafärg. Flera olika färger för de hade hittat färgburkar och målat kojan det var bara det att de olika burkarna innehöll olika färger så nu är Kojan röd, grön, gul och blå :). Fotboll för mig i stort sett hela kvällen förrutom när jag installerade vårt nya modem.
Lars-Göran hämtade jag vid busstation vid 23.00.
Fredag Tidigt upp eftersom L-G skulle vara i Täfteå 07.30. Idag är han tillsammans med några kollegor på gäddsafari på en ö utanför Skeppsvik. VM för mig när jag kom hem. Två matcher och snart en är det nästa. Hanna åt middag tidigare än Frida och jag eftersom hon skulle jobba ikväll. Frida kom hem vid sextiden hon och Linnea hade varit till stan med Ann-Rosi och Sofie för att välja nya glasögon åt Sofie. För Frida o mig blev det varma mackor till middag och nu är hon med kompisar i kojan och äter chips och målar tror jag eller om det var tapetserar.

Nu håller jag på att missa fotbollen så jag hinner inte kontrolläsa det här utan publicerar det direkt. ursäkta alla stav och eventuells syfningsfel.

P.S I kväll eller redan igår kväll kändes det bätter i benen och i morse orkade jag ta alla trapporna upp till Ladok... första gången sedan Valborg.
D.S

Skellefteå och studentfirande

Jag och Frida åkte upp till Skellefteå för att uppvakta Gustaf. Nu är du i MÅL Gustaf! eller nästan iaf. Han spelar i hokeyallsvenskan (Sundsvall) till hösten... och är klar med gymnasiet om ett halvår. GRATTIS!

Vi fick även träffa Vilmer och lilla Sigge för första gången. Kul och vad kul att se hur lik Vilmer Sigge är. Det syns verkligen att de är syskon. Vilmer kunde man säga att han var lik Maffe, Christian, Helena, Gustaf osv men Sigge kan jag bara säga att han är lik Vilmer!

Tyvärr glömde både jag och Frida kameran men här kan man se bilder på
Sigge och snart lägger nog Helena upp bilder från Gustaf:s student här!


S L U T !

Inte bara skolorna som är slut utan även jag....

...trött trött trött men jag orkade iväg till Skellefteå! Frida skulle ha tagit buss om inte vi kommit iväg : ). Men efter att ha vilat en stund så körde vi upp och jag kände mig pigg tills vi var framme.... och så var jag slut igen. Funderade på att ringa L-G så att han fick ta bussen upp och köra hem oss men på något sätt orkade jag sen..  Kände mig fortfarande hyfsat pigg i benen när jag kom hem.
Men igår morse var det samma sak igen helt SLUT!!! och var så hela dagen. Jag har inte gjort något idag Inte en chans att orka iväg på hundutsällningen i Vännäs. Åhh vad jag blir less :(

Men till  Umeå och fira Hanna o Frida med middag det har jag tänkt orka iaf. Eurasia har de bestämt - Dennis kommer med och även Rasmus så det är bara Malin vi saknar. Men det blir nog fler restaurangmiddagar i framtiden som hon också kan vara med på.

* INLÄGGET ovan var från igår men jag publicerade det aldrig *

Trevligt hade vi och gott åt vi :)

Skolavslutning i kyrkan

VILKEN TREVLIG START PÅ ETT LÅNGT SOMMARLOV!

I förrgår skolavslutning och jättetrevligt var det!

I år var det lite mer spex och kul och Frida säger att det beror på deras musiklärare Ulla som är jätte snäll.

Det började iaf traditionsenligt med att sexornas tjejer sjöng från läktarn en psalm... sen sjöng alla en psalm MEN sen var det fyrornas tur och de olika klasserna sjöng varsin låt som det gjort musik och text till :).
Efter det var det femmornas tur och de sjöng och dansade till "Han tog av sig sin kavaj och.... "

Sist var det sexorna som hade en Astrid Lindgrenkavalkad där en del var utklädda KUL!


Frida o Hanna som Tjorven


Nino som Karlsson på taket o Emil E som EMIL


Linus som Pippi

Sen när alla elever sjungit in sommaren var det dags för prästen att hålla tal och hon hoppade hopprep och hage och spexade på lite i samband med att hon så att barnen skulle ta vara på sitt lov och inte bara ha en massa göranden utan även varanden....

och så klart

Den blomstertid nu kommer.....
Stolta föräldrar 2

För hon har tagit studenten, ja hon har tagit studenten och fy FAN vad hon är BRA!Jättefina betyg och stipendium på 500 kr och blommor.GRATTIS Hanna!!!Stolta föräldrar 1

Frida kom hem igår med en sopsäck full med böcker, anteckningsblock mm som hon gjort under mellanstadietiden. Massor av fina saker och massor av prov som visar hur duktig hon är.

Hon hade också med sig sista provet. ett SO prov, som hon säger att hon inte var så stolt över eftersom hon missat så många poäng men ändå var hon en av bara tre som var godkända på provet och nästbäst.

De flesta hade inte tagit provet på allvar eftersom det är sista veckan i sexan men Frida har ju sån vinnarinstinkt och vill inte vara dålig eller sämre än någon annan så trots att hon dagen innan inte pluggade utan sa att hon kunde det så fick L-G till slut förhöra henne på några frågor innan hon la sig.... 

Duktigt Frida att kämpa hela vägen fram!

I veckan har Hanna....


Vår älskade fina Hanna!

- gjort sitt sista skolarbete trots massor av andra uppgifter, stress, strul med sin dator och vårt nät, migrän o s v... DUKTIGT!
- varit barnvakt hos Ulrikas trollungar fast Märta och Irma var på dagis det var bara minsta trollet Hilda som hon skulle passa, HANNA ta kameran med dig dit nästa vecka så vi får lite bilder på tjejerna. MYSIGT!
- varit till Karin och fixat håret innan balen, TJUSIGT!
- varit på studentbal, L-G skjutsade henne och Dennis, Frida var fotograf, jag hemma :( fast jag hann ju ge henne en kram och ta en massa bilder innan de åkte iväg : ) ROLIGT!


Jag fick flera gånger säga att det var bal de skulle på och inte vigsel ; )men tjusiga är de och lite nervösa....

Uppladdat från
VF

och det här var för ca 1 år sedan....


då var det Malin och Rasmus som skulle på bal och blev tom interjuvade av TV på röda mattan...
Malin och Sara
som nu är tillsammans i Norge....

Malin som vi inte träffat på 39 dygn!!! Vi saknar dig gumman... Älskar dig vår stortjej och massor av kramar från oss om du läser det här! PUSS! Fast i juli så!!

I veckan har jag ....

- varit risig och även fått riktigt ont i halsen! SHIT! är hemma idag, fredag
- jobbat mycket eftersom extraleverans! STRESSIGT! får fortsätta stressa på måndag
- varit hos Marit på tjejmiddag TREVLIGT! trots att flera lämnat återbud men inte Carina och Kathrin.
- träffat Kjell som repar Eva:s kök och L-G var där och hjälpte honom samtidigt som jag fick skjuts hem från tjejmiddagen SENT blev det.
- sett två fotbollsmatcher och det var inte förVM : ) SPÄNNANDE! tjejer.
- haft lunchträff med Birgitta, Lena och Annica ÄNTLIGEN! och gott var det
- fotograferat Hanna o Dennis innan de skulle iväg på balen. SNYGGA var de.

I veckan har Frida...

- vunnit en fotbollsmatch med 2-0 och Frida gjorde världens snyggaste mål! TJUSIGT!
- haft uteritt med ridskolan och hon var utan förälder eftersom jag är slut i benen och inte orkar skritta lika fort som hästarna ROLIGT!
- förlorat en fotbollsmatch med 0-5 eller var det 0-6. Frida kämpade ändå på bra. STARKT!
- fått tillbaka engelska provet och massor av poäng, inte många fel. DUKTIGT!
- varit standin fotograf för mig när Hanna o Dennis gick på röda mattan. TACK!