Slut....

... huvud och ffa i benen.... åh vad less jag blir :(

Morsdag

Morgon med frukost på säng och presenter av min man och mina barn (fast Malin i Norge)När jag åt fikat försvann Frida snabbt och kom tillbaka ännu snabbare med en tjusig bukett som hon hittade i skogsbrynet.

Det var jobbigt det där med morsdag ZZzzzz

fler som snarkar.

Sen blev det trädgårdsarbete, F1 på TV, fotbollsmatch RIK F97 mot Hörnefors och våra tjejer vann med 2-0. Kul var också att Frida gjorde ett mål... Fanny det andra. Sen åskväder och efter det grillat till middag.

Nu en promenad med Kajo och sen ska
halas ner.


Städ- och tvättdag

är aldrig kul men jag har ju skjutit upp det tills det skulle bli sämre väder och i morse regnade det... Men kul är det här aldrig och så blir jag ju alltid trött av allt plockande och torkande så jag får ta lite pauser..... Idag har det alltså blivit flera inlägg på facebook.se och flera blogginlägg sen har jag omarbetat/kompletterat min konsultprofil. Ladok ska omförhandla sina ramavtal till hösten.

Men trots alla pauser har jag hunnit en del och även lunch och ut med Kajo också :-)

- håller annars på med sovrummet just nu...
- städat badrummet nere i förmiddags
- plockat ner 41 par sockar från sträcket i tvättstugan.... plus några handdukar
- hängt upp tvätt
- tvättmaskinen snurrar nu med påslakan och örngott från vår säng
- fixat bort vinterkläder, tvättat en hel del redan i veckan som gick och det blev även en säck med ytterkläder till UFF
- fixa skorna för vinterförvaring... massor av skor har vi, jag tror att vi kommer upp i 70-80 par om man ska räkna in alla varianter av skor, här är några av dem och de är bara en del av L-G:s skor...sen har han förståss vinterskor, stövlar, skridskor, skidskor, slalompjäxor, MC-skor. Kan jag har glömt några? Ja de han har på sig idag förståss..

SKOLGATAN 2010

I veckan var L-G och jag på Midgårdsskolan och på MP3:ornas utställning SKOLGATAN 2010 där de visade sina PA100 arbeten. Det finns många unga duktiga talanger, några exempel här nere

och mer av Hannas hittar du på simus.se


av Hampus Wikström

24- av Amanda Sveed                                         23- av Anna Göthesson

av Hanna Nyberg              Emely Hansson           Alexander Burov
klicka på bilderna så får du se dem i större storlek

Hubert Ekvall

Är det inte kärlek sig ; )

Jag var hemma i början på veckan, risig och sov i ett par dygn.... På onsdag morgon sitter vi vid köksbordet och L-G frågar mig hur jag mår:

Ja säger jag det är ganska OK. Jag är inte så pigg i benen men ganska pigg i hjärnan. Jaha, säger han: "You've a pig brain".


He's simply the best :)

- har jag någon gång sagt något annat ....

L-G trivdes ju inte så bra på WSP och sökte jobb och började som konstruktör på Sweco för drygt en månad sedan. Här trivs han riktigt bra - och efter ett par veckor på Sweco sa han "så mycket som jag skrattat de två första veckorna på Sweco har jag inte skrattat på ett år på WSP".

Det var därför också helt självklart att han tackade nej till nästa jobb han blev erbjuden, de ringde för ett tag sedan och sa att L-G var deras förstahandsval till jobbet som vindkraftstekniker. Oooootroligt först bland 256 sökande och när L-G tackade nej så blev de riktigt besvikna men sa ändå att han när som helst kunde ringa dem och då skulle de se till att han får anställning hos dem.

Innan L-G blev erbjuden jobbet och tackade nej så ville han såklart komma upp i ett vindkraftverk och se hur det såg ut.  Vilket var en anledning till att han sökte jobbet från början och även åkte på anställningsintervju och gick igenom en massa undersökningar.
Det började först med en intervju på ett par timmar en anställningsintervju där de helt plötsligt efter ungefär halva intervjun att ställa frågorna på engelska och ville även ha svar på engelska.  - vilket han fixade : )
Några veckor senare kallade de honom till en läkarundersökning och L-G fick gå igenom en hel del testade tom drogtest och även konditionstest, vilket han fixade såklart. I bättre kondition än många som är betydligt yngre än han.
Sen gick det ett tag och så ringde de och ville testa om han var höjdrädd och då hade han ju nått sitt mål och åkte såklart till Hörnefors för att testa. Höjdrädd inte han inte så den testen fixade han också : )


105 m uppåt.....


L-G klättrade såklart ända upp... Men tänk er att klättra hit varje dag eller kanske flera ggr per dag och när man kommit upp så kommer man på att man glömt något där nere puh....


Utsikten kan man ju inte klaga på.... Fast jag erkänner jag föredrar att ha L-G på en skrivbordsstol och bakom tangentbordet istället för här. HJÄLP!

Höjdrädd - inte

Vi lånade en skylift igår för att komma åt och måla vid nocken - tur att inte Lars-Göran är höjdrädd. Fast har man klättrat högst upp i ett vindkraftverk är det här väl som jag upplever höjder när jag kliver upp på en palll ;-)Frida ville såklart testa....


Frida --- orolig

Frida är på högstadiet idag och idag ska de få veta vilka deras klasskamrater och mentorer blir :). Jag håller tummarna för att hon blir hyfsat nöjd över kompisarna som hon får.

När Malin och Hanna började sjuan fick de ju välja med sig en kompis från sin tidigare klass men de har det slutat med nu utan det är kuratorer, lärare mfl som istället delar upp klasserna. Bra eller dåligt - vet ej - barnen tycker iaf INTE att det är bra.

Hemma

Hemma idag och även igår från jobbet. Jag var risig redan i lördags morse men tog en ipren och körde på efter att jag vilat lite extra och körde sen på med rensning av rabatter och MC-tur med L-G. Men det var ju härligt väder och....
Söndag sov vi till 10.00 men jag kände mig ändå risig och helt slut. Startade med en ipren igen och iväg till Nordmaling för att se fotboll (en match som tjejerna förlorade) hemåt via K-Rauta och hämta Hanna från Holmsund, middag som L-G fixade eftersom jag var helt slut..... och på måndag morgon var jag fortfarande  slut och kom knappt upp från sängen. Sov till 12.00 klev upp men innan jag hann i duchen blödde jag näsblod som brukar vara ett tecken på att jag tagit ut mig. Gick och la mig igen vid 14.00 och sov till klockan fyra. Helt slut ändå i går kväll = hemma idag.

Vet ej varför jag känner mig helt slut har ingen förkyldning med lite frossa. Frida var ju sjuk i förra veckan och jag kan väl ev fått en liten släng av det men eftersom jag inte har lärt mig att ta de lugnt innan jag blir helt slut så får jag väl skylla mig själv :( .

* * * * *

I fredags fick jag en bekräftelse från Neurorehab i Sävar för dagrehabilitering. Men eftersom det kan ta upp till tre månader innan jag kommer dit så bär det nog av till Gå & Löpkliniken så fort jag är piggare.
Lite trist att inte kunna ta mina kvällspromenader som vanligt......

Nu målar VI om huset...

Fast alla förstår väl att VI = Lars-Göran!

För sju år sedan målade L-G och C-G huset från rött till gult och de dagarna satt jag i en solstol och tittade på. Jag hade precis börjat med Betaferonsprutorna och var helt slut och orkade knappt ta mig utomhus... Idag känns det bättre och hade det varit för en månad sedan när jag var som piggast i vinter/vår så hade nog jag varit med på ett hörn och målat.

Den här gången tycker L-G att det är riktigt kul att måla. Bara ett varv och så målar vi inte heller om hela huset eftersom det är helt OK på baksidan men ganska solblekt på framsidan och samtidigt var det några brädor vid garaget som skulle bytas ut.

Innan L-G började måla huset så tvättade han det med någon målarsodatvätt... Riktigt dyngigt var det efter sju års nedfallande aska inte från något vulkanutbrott utan från våra kära grannar som myser vid sina kaminer kalla vinterdagar.....

L-G var ute kl 07.00 i morse och började måla och nu syns skillnaden mellan målad vägg och omålad.

- - Målat vs Omålat - - - - - - - - - - Omålat vs Målat - - - - - - - - - -Målat - -


fast här ser man inte så stor skillnad, brotaket skyddar en del från sol och nedfall :).

Första seriematchen RIK vs Vilhelmina

Ingen kamera hade vi med oss men tjejerna vann med 6-0. KUL! start på säsongen.
Här kan man följa RIK-tjejerna
http://www.laget.se/RIKF9798/25514-serietabell-serie-105195.html

Shopping - Examenskläder Skor men ingen Hatt

Årets första sommardag och jag var ledig! Skönt! Fast jag kunde ju ha tillbringat dagen i solen istället för att "springa" med mitt onda ben på stan.

Det är sällan jag och Frida har möjlighet att åka iväg en vardag tillsammans på stan så i går när vi bägge var lediga så passade vi på.

Frida fick dirigera det mesta eftersom det var hon som skulle handla, Vi startade på Ersboda och Stadium (gula Converse fanns inte där) sen H&M och det blev examenskläder, ingen klänning men ett plagg, vet inte vad det heter men shorts+överdel i samma plagg. Sen kom hon på att hon skulle ha en HATT också men det fanns inte där.

Efter det var det ju dags för lunch så vi ringde L-G på jobbet som hängde med och det blev lunch på Scandic. Såklart när L-G hade bilen och det var riktigt soooooligt och vaaaaaaarmt så hägrade Two Wheels så det blev en besök där också :). Efter lunch blev det stan och till slut hittade Frida sina skor men inte gula. Eftersom det var så varmt så satt vi oss i skuggan - Frida med en bägare mjukglass och jag med en KALL flaska med vatten! Sen fortsatte Frida sitt letande efter en svart HATT som vi aldrig hittade. 

Någon mer promenad på stan orkade jag inte just då utan vi satt oss i bilen - Strömpilen där Frida hittade ett par T-shirts och leggings men ingen HATT!

Gjorde sen av med lite tid för handling i stan eftersom vi tänkte invänta att L-G slutade så han skulle få skjuts hem med oss. Så det blev OK på Haga vi skulle ju ha grillkol till kvällen. En varmkorv åt Frida och en 88:an åt mig :). Därefter till ICA på Mariehem och handlade lite som vi skulle ha till middagen...

Sen var ju klockan halv fem så vi passade på att besöka L-G på hans nya kontor på Sweco och hämta med honom hem.


Det också eller inget speciellt

Inga småtjejer längre....
I tisdags var jag med Frida till tandläkaren eftersom hon skulle träffa en specialisttandläkare som skulle avgöra om hon skulle få tandställning eller ej. Tack och lov har hennes tänder vuxit rätt det senaste året och han kunde snabbt avgöra att hon inte behöver någon tandställning. Skönt! att hon slipper det.

Sen när jag lämnade henne på skolan igen så insåg jag att det nog var sista gången jag var tillsammans med något av mina barn till tandläkaren. Frida har ju fixat de "vanliga" tandläkarbesöken sista gångerna själv så hon lär nog göra det framöver också. De börjar bli stora alla tre nu.....

* * * *
Fridas sista skoldag med Eva
I går hade Fridas klass sista skoldagen med deras klasslärare. Eva ska vara tjänstledig resten av terminen och åka som volontär till Uganda och hjälpa till vid ett nystartat daghem. Nästa termin börjar ju Frida sjuan och har då nya mentorer och lärare.

* * * *
Solig dag och gulare väggar på g....
I dag har L-G tvättat fasaden på huset. Han ska måla ett varv ny gulfärg på de sidor som blivit solblekta. På baksidan behövs det inte eftersom där är färgen nästan lika gul som den var när VI målade för sju år sedan.

* * * *
Inga badkrukor inte....
Frida tog årets första dopp i havet idag. Inte för att det var varmt i vattnet utan för att hon badat bastu med hennes kompisar och de då hoppade i för att svalka sig.

* * * *
Ingen promenader än....
Testade igår att gå på hundpromenad men det gick inge bra ont i knäet och "viftade" med foten.... Slut/matt i hela kroppen idag :(

* * * *
Bollkalle
Frida hann även vara bollkalle på RIKS: hemma match idag. Tyvärr förlorade de mot Mariehem med 0-1 och jag som tippat vinst. Det går inge bra för RIK och inget bra för mitt tipse heller :(

* * * *
Shopping
I morgon jobbar L-G medan jag och Frida åker till stan och handlar.


Aktiv tjej

Frida slutade skoldagen med idrott sista timmen
sen cyklar hon hem 1.5 km mest uppför
sen efter middagen till ridskolan och ridning 45 minuter
sen kommer vi hem och innan det är dags för duschen så måste hon ju hinna hoppa en halvtimme på studsmattan
Sen säger de att barnen idag borde röra sig mer Puh! Inte Frida väl?


Kravodlat = Miljövänligt??

Vi köper ganska ofta kravodlade bananer men vi irriterar oss på att dessa oftast är förpackade i platpåsar. Varför?

Jakten har börjat...

Nu är den igång igen. Bolljakten. Fridas första match för säsongen och nu i år spelar hon 11-manna i RIK. För att få ihop spelare har de i år slagit ihop fjolårets Bygdeå-97 och RIK-96 till ett lag.
De startade med en träningsmatch mot Sävar-97 som Sävar vann med 0-2.

Från 67 och neråt

En hel månad utan godis! GRATTIS! visst är jag duktig ;).
I påskas vräkte jag i mig godis, mådde illa sen, det gick några dagar och sen var det mer godis igen, mådde illa igen. Ställe mig på vågen och den visade 67 kg!!!!! 67 kilo det har jag vägt när jag varit gravid men inte annars så det var ett lätt beslut. Inget godis på ett tag och trots att det funnits godis hemma och på andra ställen har jag kunnat motstå det. Samtidigt har jag minskat på allt sockerintag. Jag har INTE slutat med socker och kolhydrater men jag har minskat intaget av dessa. Jag har även, och det är väl det som kännts jobbigast, försöka byta ölen mot vin ;(

Iaf så ställde jag mig på vågen i morse, samma våg som jag ställde mig på för en månad sedan och i morse visade den 62,5!!!!!!!!!!

Visst låter det enkelt MEN samtidigt har jag ju promenerat ca 4 km/dag. Jag/vi har ju hund - Kajo - som kräver och vill en del. Så minst en promenad/dag. Tyvärr har jag inte lyckats riktigt här heller utan senaste veckan har det blivit 0 km p g a att mitt vänstra ben inte är helt OK och fixar ingen promenad just nu :(.. Så ni som följer mig på funbeat.se. Jag har inte glömt att registrera någon tid utan jag har tyvärr inte kunnat gå senast4e veckan.


Nemo - vår nya granne

Nemo flyttade in hos Karin och Björn den första maj. Så sööööt!

helt underbar :)

gillar inte kopplet


söt korsning mellan Papillon & Bichon frise

Lumbal punktion

Läkarbesök idag och provtagning, några rör blod och ett rör ryggmärgsvätska.... Jag tog ledigt utifall jag skulle få huvudvärk på eftermiddagen men än så länge har jag sluppit det.

- - - - -
Läkarbesöket resulterade i en remiss till Björkgården och till sjukgymnasten där.
Ska få hjälp och råd mm om hur jag ska träna d v s gå. Över 50 och går visst inte rätt ;-).  Skämt åsido - nä men ev kan jag behöva något stöd och/eller inlägg till min fot eller träna så att jag slipper ha ont i foten som sen antagligen medför att jag får ont i knäet och höften. Jag har även tänkt gå till GÅOCHLÖPKLINIKEN för att få hjälp med bra skor.


12-åringens skämt....

Barack Obama bor han i Vita huset??? borde inte han bo i en svart barack ;)

Har vi blivit miljömedvetna, eller??????????

Valborg firade vi som vanligt tillsammans med Gun och Maffe och i år var vi i Skellefteå. Trevligt med god mat, dryck och även korvgrillning. Hanna skjutsade upp oss eftersom hon behövde bilen både igår och idag till jobbet. Frida hade med en kompis, Linnea, så hon skulle ha något trevligare sällskap än oss vuxna. Kajo fick stanna hemma med Hanna i tryggheten för att slippa alla smällare och raketer.

I dag åkte vi hem. L-G, Frida, Linnea och jag tog bussen hem!!!!! Iofs kunde väl Hanna komma och hämta oss efter jobbet men L-G och jag tyckte att vi kunde åka buss för en gångs skull. När vi sen satt på bussen kom vi på att det är första gången vi två åker buss tillsammans iaf i Sverige. Vi har åkt buss tillsammans när vi varit utomlands. Vi har åkt tåg och tunnelbana, båt och flyg tillsammans men de flesta gånger vi åker någonstans så tar vi bilen!!!!!! och buss har vi sällan sett som något alternativ.


MINA duktiga syskonbarn....

... Gustaf ska spela i hockey Allsvenskan till hösten - och har skrivit på för Sundsvall
http://www.folkbladet.nu/?p=173045

... Ronnie har skrivit på för Trackstar Racing i Formel Renault 2.0 Sverige.
http://www.formelrenault.se/3F108F6421BB4DBE8BC611284EA0B0AE

Malin bloggar från Norge...

... det här kommer att bli min mest besökta sida de närmaste halvåret :) http://malinsimu.blogg.se/

PA100

I torsdags redovisade Hanna sitt PA100 arbete. Se http://simus.se/