Kajo går nu på magsårsmedicin

Kajo kräktes blod i morse och veterinären tror att det beror på att slemhinnorna har blivit irriterade så nu har Kajo fått Andapsin som ska ges tre ggr/dag iallafall tom över helgen.

"Ja, må han leva" - gör fler än födelsedagsbarnet glad

Nu är det två veckor sedan vi kom tillbaka från semestern och vilken skillnad på väder och väder. Där var ju sommar och sol och här är nu VINTER vi har fått massor med snö och det är ca 10 grader kallt.

Däremot var jag tillsammans med Gun upp till mamma i Övertorneå och där var det iofs kallare men de hade inte mycket snö att prata om max 5 cm och bara vägar. Uppochnervända världen eller iaf uppochnervända Sverige just nu.

Förutom att vara upp till Övertorneå så har jag hunnit med en del annat i veckan; jobbat förståss men även firat L-G som fyllt år med presenter på sängen och gräddtårta och gomiddag till kvällen. Vi var alla fem hemma och åt middag tillsammans KUL!

* * * * *
Fast det var ganska kul på morgonen också.... Kajo låg och sov lika lungt som L-G tills vi började sjunga "Ja, må han leva...". På JA rusar Kajo upp, vill vara med och när L-G öppnar paketen tänker hon direkt sno lådor och paket.... Vad har vi lärt henne och så ofta händer det ju inte här 5 ggr per år men ändå vet hon visst vad som är på g!
* * * * *

Sen har jag varit på sminkparty i tisdag hos A-L och beställt lite smink :).

Tjejmiddag hos Kathrin i förra veckan och nu var de flesta överens om att det var dags att FIRA vårt 20-års jubileum, som var för två år sedan. Förslaget som kom nu var en SPA-resa till Riga innan våren. Bollen ligger hos UDK:arna.

Kajo...

... matvägrade igår. Kan det vara för att jag var borta ;-)? Iaf har hon inte varit riktigt OK i magen de sista dagarna men idag har hon iaf börjat äta igen. Nu väntar jag någon dag till och är det inte bra strax så måste någon veterinär utreda henne så vi får veta om problemen med magen bara är ett symptom på någon annat fel???

Kajo.....

... jag kom in alldeles nyss och nu verkar det som om det har vänt. Pro_Kolin+ och Royal Canin ett vet-foder verkar ha hjälpt. Var och hämtade fodret och Pro-Kolin i tisdags och Kajo har inte spytt sedan i måndags och nu hade hon inte diarre, kanske lite lös i magen men ändå.

Men jag fotsätter med vet-fodret några dagar till tills jag vågar blanda i Fodax igen.


forts Kajo....

... i går kväll var Kajo helt slö så vi gav henne vätskeersättning med jämna mellanrum, vilket hon behöll och efter mer än ett dygns svält fick hon även jättelite ris. Allt var OK i natt, trodde iaf jag, så hon fick lite mer ris i morse och sen var jag ut med henne och hon kissade. Åt rätt håll, eller???

Tills tjejerna backade ut bilen från garaget och vi upptäcker att Kajo öppnat garagedörren i natt och sen varit in där och bajsat intill ytterdörren i garaget och det var jättelöst och även blod i avföringen :(.

Orolig, så klart, och fraförallt blev Malin, Hanna o Frida oroliga så de tänkte skippa resan till stan. Ringde sen och pratade med leonberger Anna och hon tyckte som jag att vi avvaktar. Idag blir alltså vätskeersättning, vatten och så rekommenderade Anna majsvälling.

Majsvälling är ju något vi gav åt barnen när de var små och hade problem med magen så det fungerar säkert på Kajo också. Tack Anna för rådet.


Kajo inte bättre...

sen i går em har inte Kajo fått något annat än vatten och hon vill inte heller ha något annat. Hon var ut i natt och var riktigt lös i magen.
I morse drack hon vatten och sen ut och spy och idag har hon spytt fem ggr hittills. Lite orolig blir man eftersom hon inte verkar kunna behålla vatten ens. Fast hon är fortfarande pigg och i natt när hon var ute hörde hon något djur i skogen och ställde sig bredbent och hoppade och gav mörka skall för att skrämma iväg de otäcka djuret som antagligen var en älg eller rådjur.

2010-11-07 kl 05.30

och vi chekar in på Palmera Mar i Amadores. Riktigt trötta är vi allihopa och tänker bara på att få lägga oss i säng.

Fin lägenhet rent och snyggt och inte alls slitet. Stor balkong mot havet och vi känner oss helt nöjda tills vi ska gå och lägga oss, eller Frida hade nog lagt sig.

Jag såg en kackerlacka säger L-G, var? säger jag. Där visar han och så ser jag också den - en riktigt stor en bakom micron. L-G tar skon och bankar ihjäl den ordentligt. Dagen efter för vi höra att A-R och K trott att det var någon som sköt.

Finns det en kackerlacka brukar det finnas flera men vi var så trötta så vi lämnade lyset på i alla rum för att de inte skulle komma fram lika lätt och la oss alla tre i sängen och sov och vi sov ordentligt gott.

Frukosten på balkongen kändes också härlig. Alldeles blå himmel och varmt! Frida o Sofie var snabba ner till poolen. Städerskan kom förbi och jag bad henne spraya vår lägenhet snabbt som attan. L-G var ner och pratade med reception och de förklarade att om kackerlackorna var kvar dagen efter så skulle vi få byta lägenhet.

Resten av förmiddagen tillbringade vi poolen och på eftermiddagen gick vi ner till stranden. Bad och sol men inte för mig för jag var så slut att  jag slocknade på solstolen :-)

Sen tog vi tjejer taxi hem eftersom det bara var uppför hem. L-G tog nästan död på Kenneth när han promenerade i sin takt i de branta backarna upp till hotellet.

Första middagen åt vi i hotellets restaurang. 3-rätters middag med dryck gick på ca 1000 kr för tre personer, inte speciellt dyrt om man jämför med här hemma. Gott var det också!

Utsikt från vår terass:


Kajo mår inte bra :(

Idag spyr hon och är lös i magen fast annars är hon pigg. Avvaktar helgen annars måste jag kanske ringa veterinären kanske har hennes päls, eller brist på päls något med det att göra. Vi startar iaf med diet i några dagar för att se om det vänder.

Bättre ork :-)

I morse hade jag sovmorgon och okade STÅ och stryka. Förra lördagen när jag strök inför resan satt jag och strök.

I kväll har jag varit på tjejmiddag hos Kathrin det hade jag aldrig orkat med för två vecka sedan.

Plockade upp Malin hos Julia och Malin körde till Bygdeå, skönt att jag slapp köra hela vägen hem. Jag har så dåligt mörkerseende sedan näthinneavlossningen som jag hade för ett år sedan. Kanske dags att ringa ögonmottagningen.

Tror jag övertalade Malin att tacka JA till en etta i Umeå. Hon stod i kö på andra plats så vi får se om hon får den. Spännande :)-

MEN nu är jag trött igen och det är dags att säga GODNATT!!


Du som läser - läs dagens inlägg om Kanarieöarna

i tidsordning/kronologisk ordning, alltså nerifrån och upp det blir lite bättre sammanhang då!

TUIfly Nordic BLX985 landar på Gran Canaria

och klockan är kring tre - FEM tilmmar försenade - TIO timmars restid till Kanarieöarna!!!

Nu var det ju spännande skulle vi få något bagage? Vi såg att det stod massor av bagagevagnar med väskor utomhus, vagnar som ingen verkade bry sig om men vi gick som vanligt till banden där vi hoppades att vårt bagage skulle komma. Intill banden står högar med väskor som kommit med tidigare flyg och som folk inte orkat vänta på men vi väntar och tillslut efter nästan 1 timmes väntan kommer ALLA våra tre väskor.

MEN när L-G tar tag i vår minsta väska så känner han att det är något på väskan och det luktar SKIT!!! Det visar sig att det är fler väskor som luktar SKIT!!  L-G tänker tvätta av väskan men jag säger bara VI LÄMNAR VÄSKAN HÄR! Sagt och gjort vi öppnar väskan och som tur var hade vi packat skor i plastpåsar så vi tog dem och necessärerna som även låg i den väskan och slängde väskan i soporna. AnnRosi och Kenneth saknade däremot en väska så vi fick vänta ett tag till innan även den kom på bandet.

Åh! Skönt - äntligen bussen! En bussresa som tog ca 1 timme efter ha snurrat runt efter smala, branta och  kurviga vägar till andra hotell.

Nu är jag trött så jag fortsätter en annan dag......

2010-11-06 start från Umeå city ariport

Robertsfors
Vi packade
på morgonen och L-G upptäcker att han glömt badbyxorna i träningsväskan på jobbet!

Bygdeå
Hanna som skulle skjutsa oss till flygplatsen jobbade så vi åkte förbi och plockade upp henne. L-G lite stressad när hon inte var i bilen 5 minuter efter att hon slutat. "Alltid annars är hon ute på EN minut och nu tar det TIO!!!"

Umeå
Det var ingen fara vi hann hämta badbyxorna i stan och hann i god tid till incheckningen. Vi var absolut inte sist och hann även ta en öl och glass i restaurangen innan vi fick gå ombord. Planet startade lite senare än avsatt tid 16.05 men vi fick senare information om att vi ändå skulle landa på utsatt tid och resan skulle ta ca 5 ½ timme. Länge....... kändes det som och längre skulle det bli...

Flygresan gick annars hyfsat bra dit ner mat, dryck, film, taxfreekataloger, försök till att sova i alla möjliga och omöjliga ställningar men sen närmade vi oss Kanarieöarna till slut. Tyvärr gick inte planet ner direkt som det brukar utan vi skulle få vänta ett tag för på Las Palmas flygplats hade det pågått och pågick inte en vild strejk men en maskningsauktion. Markpersonalen packade inte ur och i väskorna i samma takt som de brukar och det hade pågått sedan eftermiddagen vilket nu lett till att flygplatsen var full av flygplan och vårat plan fick inte plats. Men vi skulle avvakta i luften ett tag....

... det var väl helt OK men vi hade en stökig karl, Ove, ett par rader bakom oss som blivit stökigare och stökigare ju längre söderut vi kom. Han drack inte bara en massa som han beställt utan halsade i sig en massa annat som han hade i sin taxfreepåse....

Teneriffa
Efter 20 minuter får vi reda på att bränslet inte kommer att räcka utan att vi måste till Teneriffa för att tanka och även avvakta där tills vi får landa på Las Palmas flygplats.

Efter nästan 3 timmars väntan i planet och en ännu stökigare Ove känner vi oss alla ganska slut! Frida är ju dramatisk som vanligt och tror ju ALDRIG att vi ska komma fram till Kanarieöarna utan är tvugna att vända tillbaka till Umeå.

Men till slut ska vi starta och alla spänner på sig bältet utom Ove då förståss som efter ett tag när flyget börjar rulla kliver upp och börjar gå framåt i planet, en flygvärdinna går rakt mot honom och trycker honom framför sig tillbaka till stolen medan han lever om... Helt plötsligt kliver en karl, som visar sig vara polis, upp och tar tag i Ove och börjar prata allvar med honom och ser till att han lugnar ner sig.

Vi lyfter igen mot Kanarieöarna..........

En helt underbar vecka på Kanarieöarna...

... var det. Vi ville inte alls åka hem i lördags morse fast....

... veckan kunde ju ha börjat bättre.

- - - -

Jag tror det var i juni som jag sa åt AnnRosi att L-G och jag börjat prata om att åka till solen i höst - för att slippa mörka november och att vi funderat på att höra om någon av Fridas kompisar hade möjlighet att hänga med, det skulle ju bli trevligare för Frida.

AnnRosi var inte sen att hänga på och sa att de gärna kom med hela familjen. Så i augusti satt vi oss och bokade på nätet. På något sätt strulade vi till det och istället för ett FFF+ hotelll som vi tänkt oss så blev det ett FFF-hotell.
Fast på Fritidsresors bilder såg det helt OK ut och det var det också och vi trivdes riktigt bra med varsin lägenhet inntill varandra och balkonger så vi kunde äta gemensam frukost och sitta och mysa i kvällssolen och senare på kvällarna av en helmåne som speglade sig i havet....

Vädret var inte heller något fel på ca 25 på dagen riktigt varmt i solen, varmt i havet och ljumma kvällar... Så det blev riktigt mycket sol och bad fast vi gjorde ju en del annat också......

Vila i drygt en vecka...

... är inte helt fel.

I måndags orkade jag ta trapporna tre våningar upp istället för hissen.
I går orkade jag gå runt kvartet med Kajo.
I kväll orkade jag två kvarter med Kajo + lek på gården och innan dess hade jag orkat kamma igenom hennes päls, eller de hår hon har kvar och det är inte många och absolut inget underhull. Kajo ser alltså inte helt klok ut - en riktig magerskrika. Snart måste jag köpa ett täcke till henne så hon inte fryser utomhus ;-).

SJÄTTE NOVEMBER

Åh vilken härlig morgon.... Alldeles blå himmel, någon grad kallt, vitt på backen och riktigt ljust ute. Vid frukostbordet såg vi en järpe som satt i en buske. Hmmm det var ju inte en sån här novemberdag vi skulle iväg. En sån här dag är ju helt klart bland de bästa med hösten.....

När vi bokade resan räknade iaf jag med att det var ett mörkt regnigt november vi skulle åka ifrån... Fast det kommer nog såna novemberdagar i år också och när vi är tillbaka så är det ju redan mitten av november.

Ska bli skönt att åka iväg...... första gången jag åker utomlands en höst..,

En bild som väcker olika känslor...


En bild som man känner glädje över att se på våren och som gör en vemodig när man ser den på hösten;


Borde börja packa ....

... men sitter här istället. I morgon åker vi men innan dess har jag en lång "att göra lista". Tänk om jag hade en lika lång kö av ork :). Ska bli skönt iaf när planet lyfter i morgon. Sen ska vi bara njuta i en vecka.

Annars....

- jobbar L-G idag, han tog bussen till stan och missade visst frukosten....
- Hanna jpbbar idag och jag har precis skjutsat henne till Bygdeå. Hon fyller 19 på torsdag och då är vi INTE hemma..
- Frida har hämtat matteböckerna från skolan och vid ett-tiden ska vi på vårdcentralen. Hon ska få sin första Gardasilspruta.
- Malin skulle boka hemresan från Linköping idag och kommer nog hem i helgen fast oss får hon inte träffa förän nästa lördag då vi är tillbaka igen.
- Kajo får stanna här hemma med Hanna och Malin när vi åker


Annars.....

... så åkte L-G iväg och tvätta bilen alldeles nyss
... Malin som var i Karlstad i helgen åkte sen till Linköping och är fortfarande där och hälsar på Sara
... Hanna är uppe på rummet med Dennis. Hon jobbar i morgon och f o m v 47 jobbar hon heltid. Hon fick ett vick på några månader på Telecenter...
... Frida har höstlov och har nu åkt på UG - där de har filmmaraton fr kl 19.00 till 09.00 i morgon. Vi får se om hon väcker oss i natt och vill hem...
... Jag sitter här och kikar på Kajo som är på väg upp till Hanna hon såg skålen med popcorn som Hanna bar upp...
... Nu tänker jag ringa till mamma och lyssna om hon har några funderingar över hur hon vill tillbringa julen, ev kanske vi kan få ner henne hit på något sätt...

I trav i trav i kängor

I måndags orkade inte jag iväg med Frida till ridskolan utan L-G slutade tidigare för att hinna till Sikeå med henne.

Dubbellektion skulle de  ha den här gången - "ta på dig så du slipper frysa i det där kalla ridhuset" och L-G klädde sig riktigt ordentligt åkte iväg och kom hem sjöblöt...

Det inte vi visste var att tjejerna skulle iväg på utritt i mörkret och en av tjejerna ville ha hjälp och frågade L-G om han inte kunde hålla i hästen och det är klart L-G som ändå tänkt gå rundan sa att det var OK. Sen att tjejerna travade nästan hela tiden hade han ju inte tänkt på och när en häst travar så innebär det ju att den som går brevid inte kan gå eller trava utan måste springa...

De var ute i ca 40-45 minuter... HI! HI! 

L-G konstaterade att han inte behövde någon mer motion den dagen ;-)

fortfarande spagettiben...

.... Åkte till jobbet igår em kände mig hyfsat pigg i huvudet men inte i benen. Arbetade em så jag skulle kunna få skjuts hem med L-G.

Idag åkte jag iväg med L-G på förmiddagen 1½ tablett igen och jag kände mig ganska pigg när jag kom till stan men inte i benen :(. Efter fyra timmar skulle jag hem igen trött som tusan, åkte till kontoret för att få ta det lugnt och vila en stund sen kom jag på att jag kunde åka och sola för att få slappna utav ordentligt i 20 minuter.

Nu är jag bara trött trött......

Sova sova sova

Det här börjar kännas midre kul. Måndag morgon och jag försökte kliva upp med L-G men kände att jobba var nog inget jag skulle prioritera idag.

Morgonfika meddelande till jobbet att jag inte kunde komma och VK i säng där liggerVK  fortfarande ouppslagen och oläst. Jag somnade direkt igen när jag la mig och hörde senare att Hanna åkte till jobbet, Frida klev upp men sov vidare och vaknade sen av mig själv 12.30!!! Hur kan man vara så trött??

Ett plus idag iaf är att jag orkat gå ut och ett varv runt huset tillsammans med Kajo men nu sitter jag här igen och är alldeles kraftlös. Fast jag vet ju att det vänder men frågan är ju bara när, det brukar ju räcka med en helg men men kanske skulle vi skippat middagen hos Kj och Eva, fast det ville vi ju inte, vi har ju försökt att boka in en helg hela hösten och vem vet hade de inte blivit nu så kanske vi inte hade lyckas att få det datum på den här sidan årskiftet.