Vilket är alternativet?

En kollega beklagar sig över att fylla år och bli äldre....
En annan kollega 50+ säger det är väl inte så farligt när man vet vad alternativet är :)

piggare än i går....

... men inte pigg än. Det är som om det här börjar bli en vana jobb under veckorna och sen vila ikapp sig under helgen.

Hittade det här på DN:s hemsida kan kanske vara värt ett försök. Jag kan ju bli lite, lite, lite piggare :)
http://www.dn.se/livsstil/sa-fungerar-mat-och-sovklockan-under-ett-dygn-1.1199383

Trevlig kväll i går hos Kj o Eva mycket god mat, dryck och massor av prat :-)


forts slutt.....

...vaknade kl 11.00. L-G väckte mig och undrade om det inte var dags för morgonfika. Jag lovar jag hade kunnat fortsätta sova ännu längre trots att jag inte gjorde annat än sov och vilade igår. Var jag vaken i 10 timmar igår så var det bra. Sova sova sova är det enda jag tänker på just nu samtidigt som mina ben är helt slut och knappt bär mig.

Fast i kväll ska jag vara piggare vi är ju bortbjudna på middag hos Kj och Eva. L-G kör eller så anlitar vi Hanna som chafför så går det nog bra :-).

Jag slutttt

Fredag och jag är ledig idag..... eller ledig och ledig, jag gjorde mina arbetstimmar alldeles för koncentrarat den här veckan igen så i går vid middagsbordet blev det näsblod igen :(.

I morse vaknade jag av att jag började blöda näsblod och steg upp och stapplandes till toan eftersom mina ben var helt slut efter nattens sömn :(

Nästa vecka ska jag ta mig i kragen och inte arbeta mer än FYRA timmar per dag. Men det är inte så lätt att sluta efter fyra timmar när det är kul att jobba och jag känner mig pigg. Pigg i huvudet allltså p g a tabletterna jag tar.

Björn Skifs

still going strong trots sina 63 år. Otroligt bra show på nästan 2½ timme och ändå var man inte less. Han är otroligt duktig och Frida du som inte har koll på vem han är kan lyssna här ...

http://www.youtube.com/watch?v=kEwNOWUA4yo

... och så sjöng han ju med Agnes på Viktoria och Daniels bröllop också

http://www.youtube.com/watch?v=H3BYy2TEPRQ&feature=related


Gun bokade biljetter åt oss redan i våras för att vi säkert skulle få plats och föreställningarna blev snabbt uppbokade så de hade bokat in en extra föreställning i går på dagen.

Gun och Maffe hämtade upp oss på nerresan och sen hann vi med en snabb shoppingrunda innan det var dags för en riktigt god trerättersmiddag innan showen. Ost och vin och någon öl efter showen sen i morse en satt jag i mig en riktigt ordentlig middag och med de goda köttbullarna i paprikasås som L-G fixade till middag så tror jag att jag inte behöver äta på en vecka eller två ;-)

Om mina barn var en leksak....

Ibland känner jag att Frida har alldeles för mycket på g och ska både hit och dit och när hon kommer hit så stannar hon en liten stund och stressar sedan iväg till nästa ställe. Så idag sa jag bara åt Hanna att man kan likna Frida vid en studsboll eftersom hon studsar omkring över allt.

Vad är jag då frågade Hanna? Ja, du är ett gosedjur som ligger i sängen och myser hela dagen. Kanske som hennes lilla sköldpadda för hon är ganska duktig på att gömma sig under täcket. Någon gång kan det vara ett gosedjur som har batterier i sig och studsar runt. Måste vara en hund eftersom hon fäller hår som en hund ; ).

Malin då - ja vi kom överens om att hon var en sån leksak som man skruvar upp och som är full av energi tills varven är slut och någon skruvar upp den igen. Ingen duracellkanin men olika pigga leksaker som kan göra det mesta och som kan skruva upp sig själv men sen när dagen är slut blir trött och går och lägger sig och tar det lungt.

Härligt höstväder och L-G har ju varit i Bad Gastein - IGEN

... och jag tycker synd om de som jobbar och sitter inomhus idag. L-G t ex fast han tar kanske sig en lunchpromenad. Han är ju riktigt bra på att göra det i nästan alla väder. Trots att han promenerar en hel del här hemma på kvällarna tillsammans med Kajo men även för att gå in sina nya kängor. Kängorna som han köpte och ville gå in innan han skulle till BadGastain.

Han var där med sitt jobb några dagar i början på oktober och de var tre stycken som valde en alptopp som de skulle upp på. En topp som ligger nästan 2500 moh, högre än Kebnekaise. De gick 6 timmar uppåt innan de nådde toppen och sen tog det 2-3 timmar ner igen.
Duktigt gäng, de andra två hade ju såklart fjällvandrat flera gånger tidigare men L-G hängde på dem istället för att ta den "organiserade avancerade fjällpromenaden" som han egentligen bokat in sig på. Men han var sen glad att han inte valt den eftersom den bara var drygt 3 timmar och där de startade med att ta en lift en bra bit upp på ett fjäll och sedan ta en promenad upp till en alptopp, fika och ner igen.

Nu kom iaf Kajo ut på en promenad i det här fina höstvädret. Malin gick precis ut med henne och när Malin går så blir det lååååånga promenader. Hanna ligger kvar i sängen.....
Näsblod igen :(

Värmen i morgonduschen gav mig näsblod igen. Kände mig redan slut i benen i går och bestämde att det blir en ledig dag idag (tur att det gick). Annars har jag inte blött näsblod på 10 dagar sedan sist då jag blödde näsblod minst 1g/dag i drygt en vecka.

Trist är det, jag orkar ju inte iväg på längre promenader och inte vågar jag iväg till VC:en och träna :(. Men nu håller jag tummarna att det bara var idag och att jag inte kommit in i något näsblodsskov igen.

Jag har iaf vågat ut på gården med Kajo men någon längre promenad blir det inte för mig idag. Synd! eftersom det är sååååååååååå fint höstväder där ute.

Ensam hemma....

... inte riktigt än men snart :-). Jag ska strax väcka Frida som ska iväg på fotbollsavslutning idag megazone och fortet. Hanna tog bilen hon jobbar idag 10-17 men först skulle hon skjutsa L-G, Malin och Kajo till Siknäs. De ska ta en längre promenad efter flottarstigen. Något jag och L-G har pratat om att göra men tyvärr så får det bli någon annan gång för min del. Jag har inte riktigt hämtat mig efter min sista down-period =(.

Undrar vad jag ska hitta på, det blir nog lite balans- och styrketräning, tvätt, disk och så lär jag nog sitta här ett tag för att vila upp mig under varven.

Disputationsfesten ,,,,

var trevlig! Mycket sång och en hel del tal! Sen fick vi ju träffa de små. Kul! Jag hade ingen kamera med men hoppas kunna lägga upp några kort här från kvällen när våra tjejer har tömt deras kameror.
Structural Studies of FocB and Transthyretin...

... kikat igenom avhandlingen men förstod inte mycket. Fast blev lite klokare när jag var in här och läste-

http://www.teknat.umu.se/om-fakulteten/aktuellt/nyhetsvisning/rundvandring-i-proteinernas-varld.cid141637

Stolt moster får jag vara idag för duktiga Ulrika har disputerat  och i kväll åker hela vår familj på disputationsfest.

ta det lungt...

... Anna åkte först helikopter till Sundebyn sen Ambulansflyg till Umeå och nu är hon och Markus i Umeå. Det är en baby till att ha det bråttom vecka 27-28 ska man ta det  lungt och ligga kvar i sin mammas mage. Det blir så mycket lugnare så. Nu håller vi tummarna att det lugnar ner sig och att lillbabyn hinner bli över 30 veckor gammal innan han/hon kommer ut.

Jag tror iofs inte att Anna prioriterar att uppdatera sin blogg just nu men här kan man annars följa henne
http://annaankmamma.blogg.se/index.html

Sista utomhusbadet...

... för Kajo i år. Iaf sista tvättningen av Kajo utomhus i år hon kan ju få för sig att bada själv i ån eller så :) .

Det här gillar hon inte och det visar hon verkligen