Trevlig lite längre helg!

Ååååh vad bra det kändes när Malin kom hem i fredags! Det kändes/känns ganska mysigt att ha fullt hus igen. Rasmus var ju också här och efter middagen kom även Dennis hit.

På lördagen hade vi inga aktiviteter inplanerade iaf inte på dagen. Hanna jobbade och hade snott bilen så jag L-G och jag tog en promenad ner på Lords för att uppdatera L-G:s garderob eftersom han ska iväg med jobbet till Bad Gastein nästa vecka. Ett par jeans och två nya skjortor hittade han och sen var vi förbi Solrosen. Vi köpte en blomma till Ann-Rosi och Kennet eftersom var bjudna dit på kräftmiddag. Frida hängde ju med och sov över hos Sofie och vi vuxna satt och surrade och helt plötsligt var kl 2.00. Jag förstår inte hur tiden kan gå så snabbt ibland. Åtta timmar är ju annars en hel arbetsdag! Men har man trevligt så har man :).

Söndagen sov vi lääääääänge och var ganska "utslagna" hela dagen så prio ett var F1 kl två!

Måndag var Frida ledig och även jag hade tagit ledigt så vi åkte iväg till stan alla tjejerna och jag. Shopping! Shopping! och Shopping! sen lite lunch förståss. Vi hittade alla något nytt till våra garderober så i tisdags rensade tjejerna ur sina gamla och Frida fick ärva massor av Malin och Hanna. Kanske sista gången hon ärver av dem eftersom hon nu är längst av tjejerna.

Malin och Hanna tog sig också tid att rensa i garderober, skåp och lådor i groventrén. De tog sig även tid att gå igenom ALLA ALLA ALLA skor och rensade bort en del. Något jag tänkt göra länge men inte känt att jag riktigt har haft mandat att göra...  TACK! tjejer för ett bra jobb!

I kväll bakar Malin och Hanna matbröd :)Hundar och tidsbegrepp igen...

När Malin och Rasmus bodde i stan och kom hem någon helg så var det alltid Rasmus som blev mest välkomnad av Kajo när de kom in. Nu när Malin varit i Norge och Rasmus har varit här på besök har Kajo blivit "helgalen" när han hälsat på men i fredags när Malin kom så var det Malin som Kajo "överföll" visst var hon även glad att Rasmus var med men vi såg verkligen skillnaden mot när de tidigar har kommit tillsammans.  Alltså min slutsats - Hundar har något av tidsbegrepp!

Nu blir det mycket mer promenader för Kajo igen. Malin gå riktigt långa promenader med henne men i morse ville inte Kajo hänga med och Malin fick tvinga med henne. Kajo hade varit alldeles oförstående och undrat varför hon skulle ut... Det inte Malin visste var att L-G kommit in bara någon timme innan från en lång morgonpromenad. Han har jobbat hemma idag och kunde inte låta bli att gå ut i det härliga höstvädret.

vecka 37 - 2010

En vecka sedan sist... Nu börjar vi komma in i vardagstrallen måndag och så var det fredag och helg osv. Ganska lika dagar och aktiviteter men lite annorlunda iaf

I måndags och tisdags gick jag kurs: "Avancerad kravhantering"  Jobbigt med nästan fulla dagar så på onsdag tog jag ledigt för att återhämta mig.

Torsdag och fredag vanliga arbetsdagar och det kändes riktigt kul att jobba och få något gjort : ).
Fredag kväll var vi hemma. Hanna åkte till Holmsund efter middagen och Frida på UG i Ånäset.

Lördag var Frida bollkalle och vi skulle sälja fika men jag var inte riktigt pigg så Hanna fick vara min stand in. Sen vid sextiden kom Gun och Maffe hit. Vi hade våran årliga kräftmiddag tillsammans. I år var vi hos oss eftersom de repar huset och hela deras nedre våning är upp och ner.

Söndag och val idag sen blev det stan och Fridas sista fotbollsmatch för säsongen 2-2 mot IFK Umeå.
I kväll blir det valvaka.


Soffliggare eller?

I torsdag kom Hanna hem. Solbränd som bara den fast det är kanske inte undra på hon och Anna hade knappt lämnat solstolarna på en vecka. Riktigt nöjd var hon också över resan. Kul! Snart är det vår tur att åka iväg till Kanarieöarna :).

Vi hann knappt träffa henne i torsdag eftersom hon jobbade 17-21 och sen var så trött så hon somnade i lillsoffan framför TV:n. Där sov hon fortfarande i går morse när vi klev upp för att åka in till stan och jobba.

I går kväll hann vi iaf träffa henne och satt och surrade flera timmar runt middagsbordet fast inte bara om resan utan om massor av annat, valet den 19:e och valet till skola/jobb osv. Trevligt hade vi iaf. Sen var Hanna, L-G och jag på en kvällspromenad med Kajo och vid tolvtiden var det L-G:s tur att somna i soffan framför TV:n. Jag satt kvar och såg en film men eftersom den inte slutate förän kl 2 så hann även jag somna i soffan! Jag undrar när det har hänt senast!


Blir man stressad av att nås eller inte nås?

Frida stiger upp på morgonen vid 07.15 och åker hemifrån innan åtta. Telefonen hinner säkert ringa minst tre ggr på den tiden.

Vid middagstid ringer alltid någon och frågar efter Frida. Har vi hängt av luren så ringer någon på hennes mobil. Några SMS hinner också ramla in.

Över 100 SMS i snitt/dag hinner Frida själv skicka. Sen är hon ju även inne på FB, Apberget, skriver i sin blogg och läser andras.

* * * * * *

Fridas dagar är annars fulla med skola, läxor, kompisar och aktiviteter.
I går fredag slutade hon skolan vid två. Sen till en kompis och hem vid fyra. Åt middag och sen vid fem iväg för samling innan matchen som började klockan sex. Hem vid halv åtta in i duchen och iväg till Linnea vid åtta för hon och även Sofie skulle sova över där. Hanna hämtade hem henne idag vid halv ett och hon hann in och vända innan hon strax efter ett åkte till Fanny och sen med tvåbussen in till Umeå.
Just nu är hon i Umeå med fyra kompisar de äter middag där och sen på bio - åtta bussen hem, sen kika på TV lite och i säng för i morgon har hon lovat att städa och tvätta bilen innan hon ska iväg på fotbollsmatch igen vid ett tiden.....

Inte undra på att hon tycker att veckorna och helgerna går fort!


24 september 18.40

landar Malin i Umeå!!!  Skönt att hon snart är hemma igen!


Trött igen och

ont i hela kroppen måste kanske stretcha nu. Jag har varit till sjukgymnasten här i Robban idag vi gick igenom mitt program och nu ska jag träna här på VC:en 1 gång/vecka. Ska även försöka träna här hemma minst en gång i veckan det är ffa styrka i vä ben och höft samt bålen som jag ska träna.

Gick en promenad i kväll. Jag tog med Kajo till Sikeå och gick en sväng där medan Frida och de andra var på uteritt. Jag försökte inte ens hänga efter i hästarnas takt : ).

Man har alltid något att se fram emot : )

18 dagar kvar tills Malin kommer hem från Balestrand. Nu går det fort! Längtar! Fast jag upptäckte att hon kommer hem den 24:e och vi är bortbjudna till grannar på middag den 25:e.

3 dagar kvar tills Hanna kommer hem från Kanarieöarna. Hon skrev ett meddelande på FB åt mig att hon och Anna har det så bra där de är så de tänker stanna ;-).

2 dagar till och L-G kommer hem. Han åkte idag till Stockholm och ska gå en kurs för nyanställda på Sweco. Han är hemma på onsdag kväll.

Helgen som gick...

.... blev lugnare än vanligt. Frida blev sjuk redan i fredags så hon missade både lördagens och söndagens match. Vi var iofs och såg lördagens match eftersom RIK hade fotbollens dag och vi skulle sälja hamburgare mm en stund.

Lördagen blev istället en riktig härlig ute dag här hemma. Grannar kom förbi och mycket av tiden gick åt till surr fast L-G hann iaf bli klar med kantstenarna till vårt nya "trädgårdsland" och jag han sopa plattorna från allt barr.

Söndag morgon packade L-G fika och tog MC:n för att åka en dagstur med några av hans arbetskamrater till Lycksele. Frida kraxade vidare här hemma och jag började städa eller fortsatte där L-G slutade i lördags innan vi hade bestämt att lördagen skulle vara en utedag. Sen fortsatte vi städa hela aöndag kväll både uppe och här nere eftersom det kommer en tjej från Swedbank på torsdag som ska värdera vårt hus.
NEJ vi ska inte sälja huset men på Swedbanks hemsida erbjuder de gratis värdering av huset och vi har ju aldrig värderat vårt och eftersom vi gjort så många förändringra så tyckte vi att det skulle vara kul och se vad de värderade huset till.

Piggare idag...

... har inte sovit än och orkat att vara förbi ICA, tjattrat med grannar och även tränat lite styrka mm.
Det kanske kan bero på att jag idag följde läkarens ordination istället för sköterskans förslag när det gällde tabletterna. Sköterskan tyckte jag skulle testa om jag kunde ta mindre dos/dag än vad doktorn skrivit ut.

Ska ta en kopp kaffe nu vilket jag inte brukar hinna fixa innan middagen : )


Trött trött ....... 53 åring

Födelsedag igår. Rasmus, Gun och Maffe var förbi! Trevligt! Fast uppvaktningen började ju redan på morgonen av L-G och Frida. Sen kom Anna och uppvaktade mig i Sävar och då hörde ju personalen där att jag fyllde år och sedan även en del av de andra gästerna så massor av Grattis. Sen fick jag ett par SMS, mail från Kajsa, telefonsamtal från Malin och Hanna, mormor, Luntti och Marie :) På facebook hade ca 50 st gett mig grattishälsningar... Jag undrar om jag någonsin fått så många GRATTIS! på någon tidigare födelsedag :-) Fast räknas FB?

Idag har jag jobbat första dagen efter min rehabperiod och nu är jag trött, trött, trött... Jag som var så pigg igår.