Trött trött igen....

... vet inte om det bara är det att jag börjat jobba igen eller om det beror på alla...

funderingar
- om hur det ska gå med Kajo
- om när Telia skulle fixa bredbandet
- om hur mycket blixtnedslaget kommer att kosta oss totalt
- om hur mycket försäkringsbolaget ska betala eller inte betala
- om hur svårt det är att få teckna en ny livförsäkring bara för att jag har MS
- om varför inte mina knän och vader orkar med mina promenader
- om hur jag ska bli utav med mina huvudskakningar

eller
- så kopplade vi inte utav ordentligt på semestern trots att vi inte gjorde något ;)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Idag har jag iaf varit till sjukgymnasten och fått akupunktur, antagligen därför jag är så trött trött trött iaf idag...
Fick även råd om träning, det är därför jag inte tränar idag...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Fest på g
I helgen blir det kräftskiva här hemma hos oss TREVLIGT!
Förra helgen var Ulrika och John här hos oss TREVLIGT!
I fredags var jag på fest med Ladok-gänget hos Therese. TREVLIGT!
Till veckan är jag bjuden på middag med hela ITS-gänget. TREVLIGT!
Den 7 september är det bokat tjejmiddag hos Maria. TREVLIGT!

Fotboll på g
I går var det fotbollsmatch i Vännäs TREVLIGT!
Tjejerna spelade bra igen men för få mål. De förlorade, mindre TREVLIGT!
Förra helgen var det fotbollsmatch här i Robban, Frida gjorde mål! TJUSIGT!
De vann TREVLIGT!
I helgen kanske det blir match i Bjurholm TREVLIGT!


Nu har vi fart på bredbandet igen!

I går var de från Relacom här igen och äntligen har vi nu TV, telefon och ett bredband som fungerar :). Men att det skulle ta sån tid och att de lovar och lovar att komma men sen struntar i det och inte hör utav sig.... Som tur var har vi haft en kontaktperson på Telia som jagat på dem på Relacom. Fast han hade kanske inget val så som vi jagade på honom. Iaf har jag bloggen att tacka att vi fick tag på honom. På Telia har de folk som googlar eller skannar igenom nätet för att hitta igen vad som skrivs om dem och deras produkter i annat fall förstår jag inte hur de hittade min blogg...

Jag är så less så jag orkar inte ens skriva ner alla turer som var innann allt var igång igen och allt p g a att blixten hittade just vår tall!

Less...

... trodde de skulle fixa kabeln idag så vi fick någon hastighet på bredbandet men tyvärr... De kommer först på torsdag. Lite irriterande det här med TV:n, stillbild och en massa sprak :( Inga nyheter och ska jag se nyheter på Iphone:n eller datorn så orkar han inte buffra upp och det blir ryckigt och jobbigt och ibland bara ljud.

Positivt är  ju att jag istället har hunnit sy på symaskinen lite, tvättat kläder, plocka ihop, dammsugit, vattnat ute, handlat, suttit och surrat med Lars-Göran, styrketränat lite mm mm.

Fortfarande sommar......

Vilket härligt väder det är igen. Vi tog tag i trädgården och sen tog vi beslutet att vi skulle skippa NOLIA i år och tog en MC-tur istället. Trevligt beslut!

Vi åkte förbi Nyhamsfjärden och hälsade på Lollo o Kalle och sen vidare till Sävar där vi stannade och tog en glass och jag checkade in på FB. Fem minuter efter att jag checkat in kommer Anna! Hon hade sett min inchekning och satt sig i blien. Så kul, det var nästan ett år sedan jag träffade henne sist. FB är inte alls fel :)

Annars är det tomt här i huset nu.... och ffa tyst! Frida är i Munkviken på konfaläger och som vi har förstått av SMS och FB så har de riktigt trevligt där nu.

Det blev också en kortare promenad (2,5 km) i kväll och det gick ganska bra med mina knän....

ADSL fungerar hos oss igen men....

... med ingen hastighet alls. Jo, lite snabbare än mobilt bredband iaf!

Så nu har vi felanmält IGEN och inom tre dagar ska RELAcom vara här igen. Idag var det iaf en kille här och grävde med en liten grävare på tomten, lagade kabeln och det var inte ett kabelbrott utan flera.  Blixten hade ställt till det ordentligt under jord.

Kajo....

... Vi är ledsna idag... men vi fick med Kajo hem från veterinären iaf

Kajo går nu på kortison och en typ av cellgifter men hon får vara kvar här så länge hon är pigg och glad fast vi är nu medvetna om att vi köper tid och vi vet inte hur länge....

Vi var iaf fyra med till veterinären Malin, Hanna, Frida och jag för att vi skulle få svar på våra frågor.... I dag var inte Cissi där eftersom hon har semester. Men de var två andra veterinärer och de har även pratat med Cissi och  Kajos symptomer och resultatet av kortisonbehandlingen visar på en sak och de verkar nog ganska säkra ella tre men inte riktigt 100..... men känslan är att det är 99 % säkra iaf

---- Frågor? och Svar! från veterinären

Virus eller ngn infektion? Virus - Då borde hon haft någon annan symptom också. Infektion - Kortisonet borde ha gett resultat.

Nytt cellprov? Svårt att få ngt bättre för mycket blod i lymfkörtlarna. Biopsi isf... 

Kan det vara ngt annat? Eventuellt ngt autoimmunt.

Biopsi? Ger svar om cancer men antagligen inte om ngt autoimmunt och är det lymfom (cancer) så skyndar vi antagligen på utveckligen... (sen ska hon ju sövas, skäras i o s v....)

Medicinering? Är det någon autoimmun sjukdom medicineras det på samma sätt. Med kortison alltså... så det var ganska lätt att bestämma att de inte skulle skära i henne och vi var överens alla fyra.

Nu har vi journummer till veterinären om det skulle bli akut.....

Lilla gumman.......

Veterinären i morgon

Knölarna blev riktigt stora igen så vi tog själva beslutet att öka kortisondosen i fredags. Vi var oroliga att hon skulle få alldeles för svårt att andas annars. Nu har knölarna minskat i storlek igen men dem är fortfarande kvar. :( Stackars lilla gumman....

Fast hon verkar inte alls ha ont, kanske lite öm. Men hon är riktigt törstig och hungrig av kortisonet.

Nu kom hon in från kvällspromenaden. L-G har varit ute med henne. Jag stannade inne eftersom jag har fått problem med knäna. Promenerade nog för mycket under semestern jag tror att det blev mer än 20 mil!!!

80 ÅR

fyllde mamma i fredags och i lördags hade vi fest för henne hemma hos Stig. Det var alla mina syskon, flera syskon barn och några av mammas barnbarnsbarn. Trevligt med fint väder och Ronnie och Jimmy fixade middagen medan Marie stod för efterrätten.

Jag tror mamma tyckte det var riktigt trevligt och en som verkligen gillade det var Kajo som rörde sig runt kockarna hela tiden!

Hade varit läge och lägga upp bilder här men inte med den här hastigheten på bredbandet.... det kanske kommer senare.


TRETUSENTVÅHUNDRA kronor

... visst hade vi kunnat göra annat för pengarna.

Fast Lars-Göran hade ju kunnat bli av med körkortet. 90-väg och från början när de mätte var det 126 km/h men i slutet 120 km så de var hyggliga och skrev ner det till 120. Nu blir det lugnt efter vägarna ett tag.... De talade om för Lars-Göran att om han åker fast för en ny fortkörning inom två år så kommer han att förlora körkortet.

MC-säsongen hade kunnat bli kort för Lars-Göran i år.

Tror ni att vår otur ger med sig snart? Ska vi testa och börja köpa lotter, visst borde det vända.

Vilken sommar
1. Ryggskott
2. Sjuk Kajo
3. Blixtnedslag
4. Sjuk mamma
5. Fortkörningsböter
6. Allt strul efter blixtnedslaget - Fast idag har det varit här och grävt på gården, kanske vi kan se på TV i morgon kväll. Jag saknade TV:n första gången i fredags och även i går kväll.

Vi hade ju iaf tur med vädret....

...tills blixtnedslaget kom. (skrev jag det här eller på FB tidigare?)

Vår semester blev ju inte annars som vi planerat....
ja det började iaf som vi planerat med Piteå Summer Games och sen hann L-G börja fixa groventrén och jag började med att komma igen, från min jobbiga vår, med promenader... och jag har verkligen kommit igång nu :)

Men annars blev vår semester mest hemmavid med en
L-G i solstolen pga ryggskottet
Sjuk Kajo som ändå är pigg så att hon rymde hemifrån en kväll, inte så långt men till lekpaken i vårt kvarter...
Sjuk mormor som blev inlagd pga hjärtflimmer, hon fyller 80 den 5:e

En semester till gick och vi har fortfarande inte varit och paddlad kanot i Sävarån, det skulle vi ju göra i år! (det har vi sagt de senaste 5-7 åren....
Ingen längre MC-tur men vi hann ju iaf tre och en av dem efter ryggskottet :) Fast Åsele marknad eller Lycksele blev det inte... Inte heller till Skellefteå lr till Agneta o Tommy lr till Birgitta...
Marknaden i Ötå hade vi tänkt till eftersom det var fler år sedan vi var där och så skulle vi även ta en IKEA sväng... IKEA finns kvar och NOLIA nästa vecka är nog inte helt fel...
Ulrika o John eller Harry o Birgitta skulle vi ju också hinna bjuda på middag under semestern och vi gjorde faktiskt ett försök med U o J fast det var samma dag som de skulle på husvagnssemester. Sommaren är inte slut än så vi hinner kanske göra ett nytt försök. Förresten så var vi ju till Rasmus föräldrar, Jens och Lenita, på en trevlig middag i lördags. 

Utan TV, ADSL och fast TELEFON

fungerar det också. Väntar fortfarande på att Telia/Relacom ska komma och gräva och laga våra teleledningar.
TV klarar jag ju mig annars också utan det är nyheterna som jag saknar men de kan jag ju se här elr på Iphone4:an på SVTPlay elr TV4Play.
ADSL klarar vi oss också utan eftersom Iphonen funkar som modem och så har Telia gratis mobiltbredband i 3 månader.
TELEFON är nog bara de som ringer hit som har problem vi har ju inga problem med att ringa från våra mobiler. Fast det kan ju bli dyrt när man får sitta timmar i Telias telefonkö 90200 har varit ett populärt telefonnr de sista veckorna.


Kajo 6 år igår :)

och Frida hade gjorde en tårta åt henne. Bild finns men i Fridas kamera och just nu har hon ingen dator att tanka ner sina bilder i så tyvärr så får ni inte se den. Kajo tyckte iaf om den och började med översta lagret och åt lager för lager :).

I går var också första dagen Kajo var utan diagnos och tyvärr.... Lymfkörtlarna har blivit större igen... Jag blir sååå ledsen :(