Är vi fattiga?

frågade Frida när hon på torsdag morgon skulle fixa morgonfika åt sig och det såg ut så här i kylen


Ingen mjölk, fil eller juice - översta hyllan helt tom, jag undrar när det hänt sist?

På torsdag em åkte L-G och jag och storhandlade så nu är det fullt igen :).

Ibland enkelt att förhandla om ränta på lån

I förra veckan fick vi ett brev från vår bank som innehöll en handling som vi inte skrivit på i samband med att vi satte om två av våra lån i början av året. Banken hade helt enkelt glömt att be oss skriva det så nu skickade de det istället.

Först förstod jag inte alls vad det var frågan om men sen efter en del funderande så trodde jag att jag uppfattat vad de menade. För säkerhets skull ville jag bar kontrollera att jag förstått allt rätt så jag satt mig ner och skrev ett mail. Kände att de på banken borde förstå att man kan uttrycka sig lite klarare när man skickar handlingar som kräver kundernas underskrift.

Sen kunde jag ju inte låta bli att skriva att jag tyckte vi hade hög ränta på topplånet och bad henne kika på det. Oj, jag tror jag har lärt mig något av L-G för när hon svarade på mailet så sa hon att hon skulle titta på det och nu såg jag att hon sänkt räntan med 0,7 %.

En del letar efter nycklar.....

.... andra letar efter nyckelhål och lås!


Vårt nyckelskåp!
Dags att tömma skåpet kanske, jag tror jag lägger alla nycklar i en påse och knyter igen den och om inte påsen öppnats på ett eller två år så kan vi nog kasta alla eller ska jag låsa igen skåpet och skaffa ett nytt nyckelskåp för nyckeln till det är nyckelskåpet ;).

Trendsättaren i familjen är numera....

..... Lars-Göran :)


Han var och köpte en snygg T-shirt för 150 kr!


Det ska va lite "trashig look" sa expediten och L-G köpte det och T-shirten.


Jag undrar vad han sagt om någon av hans döttrar kommit hem med tröjan och betalt 150 kr för den ;)
"Sån tröja brukade jag ha på jobbet då för 25 år sedan när jag arbetate som bilmekaniker"!!

Sen vet vi vem i familjen som tittar och "går på" TV-reklam :)

Nycklarna - saknades i min handväska och

det var någon annan som hittade dem

vem det var vet vi inte men det är inte dumt med en nyckelbricka ibland.


Vinterpromenader....

... fyra dagar i rad och det har gått bra :) !

1 kg+1 kg+1 kg = många kg

Om jag får en medicin där en biverkning är viktuppgång eller viktnedgång så går jag alltid upp i vikt av medicinen. :(

Om medicinen har biverkning minskad eller ökad aptit så ska jag såklart få ökad aptit.

Om man inte sen kan punktträna del av kropp för att tex bli smalare runt midjan, hur kommer det säg att när man går upp ett kilo eller två så hamnar det kilot direkt runt midjan?

Slutet på vecka sex 2011

Helgen.... Underbart väder :)
Fredag.... Hanna och Frida fixade middagen. Frida på UG Ånästet sen en snabb sväng hem innan hon åkte och sov över hos Linnéa. Hanna sov över här eftersom hon skulle jobba på lördag.
Lördag.... Jag och L-G på en härlig promenad tillsammans med Kajo förstås. Frida hem vid ett och sen var hon faktiskt hemma hela dagen och kvällen utan kompisar!!!
Söndag.... Frida fotbollsträning till 12.00 och sen åkte L-G och Frida till Bygdsiljum. Första slalomåket 2011. Jag hemma och "tråkpysslade" och en kortare promenad med Kajo och sen har jag varit irriterad på mina ben som inte kan kännas OK mer än någon kortare stund då och då under dagen.... less.... Kajo har nog slutat löpat för den här gången så nu blir det nog bad av henne vilken kväll som helst.

Träningsrum lr gästrum

Frida ville ju ha ett mindre rum så nu huserar hon i Hannas gamla rum. Jag ska ta kort där någon dag också.... Iaf blev lördagens projekt - vårt nya träningsrum.

Så här blev det,


och gästrum;

marimekkotavlorna ska bort och plastblomman men vi ska först hitta något annat istället. Hittar nog någon tavla som passar bättre när vi går igång på förrådet nästa gång.
De röda vaserna + en röd stol ställde vi in för att inte träningsbänken skulle se helt malplacerad ut.

Livskvalité

Härligt väder och en lunchpromenad med min man och Kajo.
Jag tog en ledig dag idag och L-G jobbar hemifrån. Vilken lyx!
Skönt att vara hemma en torsdag och vara så pigg i benen att jag orkar ut och gå, det har varit lite av den orken på sista tiden. Fast L-G fick ju inte samma motion som han brukar eftersom han inte kan ha samma hastighet som när han går ensam på sina lunchpromenader.

Vad har du i din handväska?

Det här är innehållet i min....Vad saknas? Vad letade jag efter?

Malin flyttade ut och L-G flyttade in....

I går eftermiddag gick Malins flyttlass till Linljansberget och idag flyttade L-G in i hennes rum. En del kvar att fixa med kablar och annat men L-G tänker jobba hemifrån redan i morgon.

Nu har L-G ett eget rum jag har ju mitt här nere :). Men nu kom jag på han har ju två egna rum här i huset han har ju garaget också! Orättvist!!! Fast jag vet vad han skulle säga om han såg att jag skrev det här nu. "Du ju också två du har ju tvättstugan"! Inte min väl, snälla......
Finn ett fel, jämför bilderna här nere...

Jag kunde inte låta bli, visst blev det bättre så här ;).Nästan alla kollegor med

Idag har jag skrivit på ett anställningsavtal efter att jag ett par sekunder innan skrev på min uppsägning.

Tjusiga tjejer som inte är syskon...

... eller vad sa vi åt dem på The Studio?

Två av mina systerdöttrar - fast de är inte syskon

I förrgår blev Ulrika, min systerdotter mamma till en liten grabb! Hon är otrolig den tjejen! På 8-9 år har hon hunnit med massor; hon har gift sig, fött fyra barn, byggt hus och i höstas blev hon doktor i kemi. Man kan ju undra hur en del hinner med allt och ffa vad har jag gjort de sista 10 åren? Sovit eller?

Idag fick vi en inbjudan till H&C bröllopp! Känns kul att de ska gifta sig! och trevligt att vi är bjudna! Trots att det bara stod våra namn på inbjudningskortet så har Frida bestämt sig för att hon är bjuden! För det har Julia sagt! Kanske bäst att prata med den blivand bruden ;).Kul och inte

För två månader sedan skjutsade jag Hanna till stan för att hon skulle hämta ut nycklarna till hennes och Dennis lägenhet. Idag åkte jag till Strombergs väg och hämtade ut nycklarna till Malins lägenhet.

Hmmmm, jag har inte riktig bestämt mig för hur det här känns.... Malin sover här iaf i natt och Hanna kommer hit och sover här kanske redan i morgon men iaf natten mln torsdag och fredag!