Pizza, Blommor och Vin

Lördag och familjen E var här på middag. Vi hade redan på Kanarieöarna bestämt att L-G skulle bjuda dem på pizza! Och det var riktigt uppskattat och nu var det så länge sedan jag ätit pizza så jag tyckte också att den var godare än vanligt! Helt plötsligt är "Lars-Görans pizza" min favoritmat!

Vi gjorde en pizzasallad till "förrätt" - inte jättegod men hyfsat. Kan bero på att pizzabageren glömde att sätta 1 dl ättika/vinäger i den. Så vi får göra ett nytt försök någon annan dag!

Pizzabotten hade L-G gjort på Vetemjöl special och olivoljan var en typ "virgin". Kanske därför den var så god eller så var det det som var på skinka, parmaskinka, pepparsalami, vitlök, paprika, champinjoner och röd chili. Men det var riktigt gott och till pizzan hade vi så klart köpt ett italienskt vin:
Det var ett av de godare lådviner som jag smakat.

Efterrätten var riktigt god och helt ny för oss. Jag gogglade på nätet och hittade den här smaskig efterrätt:
Enkelt och gott!

Trevlig kväll men trevliga gäster men som vanligt gick kvällen alldeles för fort och jag tror att gästerna gick vid två halv tre. Frida och Sofie hade gått direkt till Sofie direkt efter efterrätten. Fida skullle sova över där eftersom de idag skull upp lite tidigare för att åka på kaninhoppning i Skellefteå.

Kolla vilka tjusiga blommor vi fick av våra gäster!Fast de var ganska fina de här också som L-G köpte i går :)


Det var jag och 94 andra...

Fick det här mailet i veckan

"Vid ansökningstidens utgång har 95 ansökningar inkommit till tjänsten som Systemutvecklare och systemkonsulter, diarienummer 316-1175-10."

Vi får se hur det går!

Ensam hemma och trött - men törs inte lägga mig

Jag törs inte ta min eftermiddagslur idag för jag är ensam hemma och kommer inte att orka ta mig upp igen innan Frida kommer hem och hon ringde nyss och sa att hon äter hos en kompis och efter middagen skulle de göra något annat och hon skulle bli sen hem. Så om jag vet att Frida inte är hemma förän  nio så lär jag sova till nio. Alltså sitter jag här och försöker "pigga upp" mig HA HA!

Var är de andra då?

Ja, L-G sitter strax på flyget ner till Stockholm. Två dagars fortsättningskurs i E-PLAN och så hade han ju sån otur att årets MC-mässa startar i morgon och i morgon kväll stänger de först 20.00. Så han kände sig tvungen att åka dit ;). Jättekul för honom! Ångrar att jag inte åkte ner med honom, jag skulle ha tagit ledigt på fredag och åkt ner, fixat Frida- och Kajovakt, bokat hotell hela helgen och varit på MC-mässan med honom, shoppat kanske, ut och ätit gott och bara haft det bra........ En annan gång!!

Hanna är väl hemma hos sig...........om hon inte jobbar idag? Nu arbetar hon några timmar i veckan på Telecenter och så läser hon fristående kurser på distans vid Högskolan i  Kalmar. Vad hette kurserna du läser Hanna??????

Malin är inte heller hemma, hon fick lägenhet i stan (inflyttning 1 feb) men hon har redan flyttat halvvägs, till Bygdeå ;). Hon tycker inte att det är någon idé att pendla hit för att sova. Sista veckorna har hon jobbat en hel del. Hon jobbar fortfarande timmar på Telecenter men har även varit på förskolan och fritids i Bygdeå. Ett jobb som hon verkligen trivs med och som jag också tror passar henne riktigt bra.
Fast Malin får jag kanske träffa i morgon, eventuellt skulle hon åka in med mig till stan!

Kajo är ju hemma förstås men hon blir ju bara glad om hon får vila med mig så hon lär inte väcka mig om jag somnar ffa inte när hon redan fått sin middag. Middag - som bara är Royals vetfoder idag eftersom hon direkt blev sämre när jag blandade i lite FODAX i fodret.

Schmäck - Chokladprovning

Igår kväll var jag tillsammans med mina Iptorkollegor på chokladprovning på Schmäck. Och det kan sammanfattas med ett ord jag blev MÄTT! Jag som inte äter godis, ja visst har det slunkit ner en eller kanske några mörka chokladbitar men det fick jag höra igår att det bara var nyttigt :) MEN igår blev det för mycket. Men iaf ju mörkare desto nyttigare eftersom kakaon innehåller antioxidanter, mineraler mm och i de mörkare  får man då mindre plats med socker. När det gäller smaken så ska den vara bäst i de sorter som ligger kring 70 %. 90% kakao smakade vi i går och det var inte gott men det sätter fart på förbränningen och är också bra för blodtrycket!

Intressant var iaf att höra kakaobönans historia från majaindianerna och sydamerika till nordafrika och sen europa och Sverige. Se kakaofrukten och fått veta att kakaobönor innehåller till häften kakao och till hälften kakaofett.

Fått höra skillnaden på bra och mindre bra samt dålig choklad. Varför blockchoklad inte smakar gott är för att det är palmolja i den och inte kakofett, så i vit blockchoklad finns det inget av kakao över huvud taget. Eftersom äkta vit choklad inte innehåller kakao utan endast kakaofett och i vit blockchoklad är det palmolja.

Sen berättade "föreläsaren" att kakaon smakade annorlunda beroende på från vilket land den kom och vad som odlades i närheten eller vad som fanns i närheten eftersom kakaon lätt drar till sig ämnen från omgivningen som sen visar sig i smaken. Det är som vin och vindruvsodlingar i olika länder.

Iaf finns det tre sorts kakaobönor och som tur har jag en fusklapp över vad de hette för annars hade jag redan glömt det:

Criolla - Kakaons "Rolls Royce"
Forastero - Billigate och vanligaste sortens kakao.
Trinitario - En korsning mellan de två andra

När en chokladkaka innehåller något annat än Forastero så står det på förpackningen! Sen för att vara säker på att det inte är en massa onödiga tillsatser i chokladen så ska man kika på innehållsförteckningen för ju färre ingridienser desto renare och bättre.
(Vad chokladen ska innehålla tarjag också från fusklappen; )

Vit choklad:
kakaosmör, mjölk, socker, vanilj (sojalecithin)
Mjölkchoklad: kakao, kakaosmör, mjölk/grädde/yougart-pulver, socker, vanilj (sojalecithin)
Mörk choklad: kakao, kakaosmör, vanilj (sojalecithin)

Sen kan ju också chokladen vara smaksatt och vi testade en som var smaksatt med ingefära och en med Körsbär. Bägge var goda!


Jul och till 20:e dag Knut!

20:e knut har varit och julen är slut och julgranen åkte ut förra fredagen. Lite vemodigt känns det att städa bort julen eller ffa alla julstjänor och lamporna i granen. Jag gillar verkligen när det är ljust lite här och där däremot så plockar jag bort tomtar, juldukar, julkulor och alla andra julsaker nästan innan nyårsafton i alla fall innan trettondagen.

Men nu är julen bortstädad fast jag har ju inte hunnit få upp några gardiner i köket utan det blir en av helgens aktiviteter.

Julafton firade vi som vanligt i Skellefteå fast i år var vi ganska få. Gun, Maffe o Gustaf och vår familj + mormor

som vi lyckats övertala att komma ner. Det var kul att hon orkade iväg!

Frida agerade tomte

och delade ut julklapparna!
Vi åt gott och som vanligt fanns ALLT på julbordet och som vanligt hade Gun och Maffe fixat allt och vi hade inte gjort något, ja Malin hade ju bakat förståss men vi andra bara njöt av god mat, dryck, sällskapet och dukningen. Gun hade som vanligt varit ambitiös och till och med fixat servetterna


och dukningen.....

God Jul stod det även på alla ljus på bordet.


Riktigt julfint var det i deras nya kök också. Tack Gun och Maffe för en till trevlig julafton!

Vi åkte hem på julafton, Hanna var chaffis den här gången. På juldagens morgon väckte Malin och Frida oss till en härlig frukost!


Nyårsafton - blev "Back to the old days" ;). Kerstin, Lars-Gunnar, Lars-Göran och jag, två hundare och en katt på Brändön!! Precis som förr!
Frida firade nyår hos Hanna och Dennis i Holmsund och Malin tillsammans med Rasmus i Bygdeå.

Trettondagsafton var vi Frida, L-G och jag hos Harry och Birgitta och åt middag. Gott! som vanligt :).

Annars var vi mest hemma alla andra lediga dagar men vi jobbade tre dagar mellan jul och nyår och tre dagar mellan nyår och trettondagen. Lars-Göran jobbade även den 7 januari medan jag var hemma i snöstormen och skjutsade Frida till Lövånger VC där hon fick sin andra Gardasilspruta.

Fodax vs Royal

Idag börjar jag försiktigt att gå tillbaka till Fodax. Vi får se om Kajos mage håller eller om vi får fortsätta med Royal vet.food.


The Studio - modell för en ½ dag

Malin var där för några veckor sedan och lämnade mitt namn och telefonnr. Igår var Frida och hennes kompis Sofie, jag och Birgitta en Ladokkollega till mig. Vi blev sminkade, vi hade även fått frisyren fixad om vi varit där innan fem, fast iofs de hjälpte Sofie iaf. Sen var det dags för att bli fotograferad i tre omgångar med klädbyten emellan. Vi fick sedan välja mellan 60 kort var och ett 10-tal med Frida och Sofie tillsammans. Jag valde snabbt ut sju på mig av alla sextio och sen hjälpte Birgitta och en tjej i personalen mig att välja de tre jag skulle ha och så här blev de:Kul! Fick ju känna sig lite som en fotomodell ;-), jag sam hatar att stå framför kameran och jag kände direkt att jag skulle sålla en hel del kort som inte riktigt var i de ställningarna som jag brukar stå i till vardags.

Däremot Frida njöt och hon blev bra på 95 % av korten. Jag kunde ha köpt alla men kände att de hade blivit lite dyrt så vi tog bara tre av henne också och ett på henne och Sofie tillsammans. Frida och Sofie valde ut deras kort tillsammans, jag hade väl en del synpunkter eftersom Frida såg ut som en 20-åring på vissa bilder. Fast tjejerna såg det också och valde inte de bilderna, trots att Frida var jättefin på de också. De här bilderna köpte vi p å Frida:Leonberger livräddare eller är det ödet?

I onsdags kväll gick L-G ut med Kajo. Vanligtvis nu på vintern går vi till Lillberget och hålller oss sen ovanför Storgatan men i onsdags när L-G kom ner till Storgatan så kom han helt plötsligt på att han skulle gå ner till ån. Han svängde höger och sen såg han även att det var en gångstig neråt mot ån.

När han närmade sig Lövlunden började Kajo bete sig konstigt och L-G funderade om det var något djur längre ner. Kajo fortsatte neråt och visade att något var där framme så L-G kikade och lyssnade och kunde höra ett svagt HJÄLP. L-G såg inget men lät Kajo gå dit hon ville och när han är nere på gångstigen som går efter ån ser han en äldre kvinna som ligger i snön, dold bakom alla snödrivor.

Kvinnan som har med sin rullator och inte har några ytterkläder på sig ligger där och klagar att hon inte kommer upp så L-G hjälper upp henne och de följer spåren efter rullatorn till Lövlunden så de går in där och L-G ber den stackar frusna kvinnan sätta sig på en soffa och sen går han tillsammans med Kajo och letar efter någon personal. Tomt överallt men han letar vidare och träffar till slut på en kvinna som när L-G berättar vad som hänt säger "det kan inte vara någon från den här avdelningen" medan L-G står på sig och ber henne komma och ta hand om kvinnan oavsett från vilken avdelning hon tillhör............

Ja, hon tog hand om kvinnan men vad hade hänt om inte L-G gått ner mot ån, om inte Kajo hört kvinnan, om inte L-G låtit Kajo visa vad det var hon var orolig över o s v. Hade vi dagen efter fått läsa någon otäck artikel i VK????

Curriculum vitae eller Meritförteckning

När jag gjorde det här sist för drygt 13 år sedan hette det inte CV (Curriculum vitae) utan meritförteckning. Då fick jag jobbet jag sökte men tog det inte och i morgon skickar jag in min CV och hoppas att jag får jobbet som jag söker nu.