BliXtnedslag


Åskvädret i lördags....

... ställe till med en hel del hos oss. Men som vi ser det så hade vi tur i oturen. Det var bara ogjort att någon av oss inte blev träffade. LG var på väg ut men skulle bara se klart ett inslag på nyheterna annars kunde han varit vid tallen precis när åskan slog ner. Kajo kunde ha varit ute ensam på gården just när det smällde.  Någon av oss kunde ha varit i datorrummet och dragit ut kontakterna precis när det small.
I vanliga fall brukar LG dra ut kontakterna så fort han hör att det är åska och jag bruka tycka att vi kan väl vänta tills det kommer närmare. I lördags var det jag som tyckte att vi skulle dra ut kontakterna medan Lars-Göran tyckte att det var OK att vänta ett tag...

L-G  - Det blixtrar ju inte än...
Eva  - JO nu kom det en blixt, kan inte du gå och dra ut kontakterna?
L-G   - hmm, ja men det är ju 5 km härifrån, jag gör det om en stund
Eva - Och nu ser jag en till och det kan bara komma en smäll på en gång!

Jag kliver upp och tänker gå och dra ut kontakterna......

L-G - jag ska bara se det här

Jag går på toa istället och när jag sitter där så SMÄLLER DET bara sådär! EN smäll och i vår tall!!!!

Jag kliver snabbt upp från toalettstolen, Kajo kommer rusande från tvättstugan eller var det sovrummet och L-G från vardagsrummet.... "Vilken SMÄLL nu var det jävligt nära och går in i datorrummet och här luktar bränt!"

I röret vidare in i värmepumen sen i centralen där säkringar slogs ut vidare till fasadmätarskåpet där en säkring klarade sig?? Även in i garaget där portautomatiken gick sönder osv osv. Det här är listan över vad som pajat och ev vad som kan ha gått sönder och som vi inte hunnit/kunnat testa om det fungerar eller ej:

Värmepumpen fungerar ej

DATORRUMME
väggen bränd
Router fungerar ej
Dator fungerar ej
Extern hårddisk fungerar ej
Mus?
Tangentbord?
Skrivare?
Telefon?
Nätverkskablarna?

V-RUM
Digitalbox fungerar ej
Nätverk kabel?
TV/skärm fungerar - ej testad mot digitalbox

Halltelefonen?

UPPE
Nätverkskabel?
Dator fungerar ej
Skärm?
Mus?
Tangentbord ?
TV?
digitalbox ?
Telefon?
Jacket?
Antennförstärkare fungerar ej
Ringklocka till telefon?

GARAGE
Väggen lite svedd vid telefonjacket
Jordfelsbrytan bryter när lampa tänds
Automatiken till garagedörren fungerar inte

SOVRUM
Telejacket?


Veckan som gick...

.... Lars-Göran har blivit succesivt bättre i ryggen och vågade i väg på MC:turer i slutet av förra veckan. Nu har han även i stort sett gjort klart i groventrén och vi har även rengjort klinker och klinkerfogar. För att göra det lite enklare för oss var vi förbi Jula och köpte en ångtvätt.

I slutet av förra veckan komm även C-G hit på besök, kul, eftersom han är så sällan numera. Han åkte hem i lördags och i lördags och även måndags var Mari och Eero på besök. I lördags på en kopp kaffe men i måndags både middag och så tog de sig även tid att sova över. KUL!

Mindre KUL var besöket vi fick av blixten i lördags och meddelandet i måndags om att mamma låg på VC:en igen.
 

Kajos knölar...

... finns kvar och idag ska jag förbi veterinären. Hon ska bara känna hur dom känns och så fortsätter vi med kortison. Hon vill inte skära eftersom de har gått tillbaka av kortisonet har det om det är lymfom lugnat ner sig lite och bör man en biopsi så kan man reat och köra igåg lymfomen snabbare än om man låter det vara.

Kajo...

För första gången tycker jag att Kajo ser lite tjock ut. Kortisonet gör att hon vill ha mat och vatten jämt och matte har just nu lite svårt att stå emot just nu... Sen kräks hon inte heller nu????? vilket hon gjort hela våren.

Äntligen på plats...

Vi köpte den för två månader sedan och vi skulle bara tvätta Kajos bäddar och LG:s MC-kläder i den gamla innan vi installerade den nya. Vi tvättade det vi skulle men sen har den nya tvättmaskin ändå stått kvar i garaget. Jag har tvättat och tvättat i den gamla och varit lite smått irriterad på att inte den nya kommit på plats...
Igår gick den gamla sönder igen, kolen slut i motorn igen. LG brukar ju byta ut den och så håller maskinen i ett halvår till. Men nu hade vi ju köpt en ny så han skulle slippa det och nu kunde han ju inte heller göra det p g a ryggskottet. Tyvärr kunde han inte heller byta ut den mot den nya p g a ryggskott. Som tur var kom Rasmus och Malin på middag i kväll och hjälpte oss med bytet av tvättmaskin. Så nu står den nya på plats och som jag trodde så är det inte samma liv i tvättstugan nu när vi tvättar :).

Johan Axel
Det blev bara Frida och jag som åkte på Axel:s dop i Bureå kyrka.
Christian o Helena                            Maria o Henke o lilla Axel
(gudföräldrar)

Gustaf sjöng och spelade gitarr, jättefint. Jag är skitnervös sa han när vi kom dit och efteråt "jag har aldrig varit så här nervös i hela mitt liv" ;)

Trevligt och mycket släkt och vänner och det var trevligt att hinna träffa Henke, Maria och familjen Hedin  i sommar. Mycket go fika...


Semestern har fortsatt....

... med riktigt bra väder, kanske inte lika varmt som tidigare men fortfarande soligt så jag fortsätter med mina promenader och sista dagarna har även Lars-Göran orkat gå några långsamma promenader med mig.  Kajo har också fått hänga med på de långsamma promenaderna.

Lars-Göran träffade en sjukgymnast i veckan som hjälpte honom och gav honom ett träningsprogram och nu känner han väl att det går åt rätt håll men det går låååååångsamt. Lars-Göran har iaf sjukskrivit sig och har inte semester nu.  Fast kanske det är det han har,  eftersom det enda han gör är att ligga i solstolen och vila med en bok som enda sysselsättning.

Kajo

I går på dagen ringde veterinären och talade om att provet hon tagit på Kajo innehöll för få celler för att de skulle kunna bedöma prover. För att kunna avgöra om det är lymfom så måste de operera och skära i henne :(

Men veternären tyckte att vi skulle vänta med det eftersom Kajo svarat på kortisonet och hon tyckte det var positivt att knölarna gått ner så nu ska vi minska kortisondosen och om knölarna inte börjar växa igen så bör det inte vara lymfom, så nu får vi avvakta några dagar till och se hur det går....

Vi fortsätter och hålla tummarna här och tror att lymfsystemet slogs ut av någon infektion/inflammation som hon fått av någon anledning.

1 JULI började vi semestern

och det härliga vädret fortsatte och fortsätter....

Först på semesterprogrammet stod Piteå Summer Games. RIK F97 två förluster, två vinster men inget finalspel. Frida bodde med laget i Fagervik medan L-G, Kajo och jag bodde på Brändön. Kerstin hemma och hade semester medan Lars-Gunnar som vanligt var på Pello Open den här helgen.

Nästa punkt på semesterprogrammet för mig var att orka komma igång och prioritera promenader vilket gick betydligt lättare än jag trott och nu känner jag att jag är på banan igen ;). Lars-Göran och Kajo hängde bägge med i början på veckan men L-G hoppade utav i fredags p g a att han inte kan röra sig ordentligt, han fick ett ryggskott. Kajo fick inte hänga med sen i lördags då vi upptäckte att hon inte var riktigt pigg :(

Prio 1 var annars för Lars-Göran att fixa klart i groventrén så fort som möjligt. Fixa det som Kajo ställde till med för fem år sedan (var det du o jag som skulle fixa det Hanna?). Vi startade iaf med att åka in till stan i måndags och handlade lister, färg mm mm. Sen hann vi förbi Media Markt också och spendera ett par tusen lappar. Lars-Göran körde i gång med groventrén men har nu en ofriviilg paus sedan i fredags morse :(

Sen var det ju hög prio på MC-turer och vi hann två turer innan Lars-Göran tog en ofrivillig paus i fredags ;). En tur till Krokbäcksfallet för att fika fast vi tog ju någon omväg via Bullmark för att få köra efter den "roliga" vägen mellan Bullmark - Botsmark. Den andra gick till Sikeå där vi pausade för en glass i värmen. Nu står allts BMW:n still trots det härliga MC-vädret!

Pluggandet har Lars-Göran också fått pausa ifrån eftersom han inte kan sitta (. Idag har han iaf fått hjälp av en sjukgymnast som "knäckt" ryggen på honom och sen har han fått ett program som han ska göra så nu håller vi tummarna för att det inte ska bli så långdraget...

Sola var inte prio 1 för Lars-Göran men nu har han legat i solstolen i några dagar och är solbränd men bara på ena sidan! Sola har inte heller varit prio 1 för mig, jag fixar inte att sitta i solen längre, så min solsäng har stått i skuggan.

 


KAJO är sjuk :(

Måndagen den 4 juli matvägrade Kajo, något som hon aldrig gör, hon var även lite slö fast det trodde vi berodde på värmen eller på att hon fått hänga med på Piteå Summer Games. Men hon fortsatta med att äta dåligt och var slö. 

På torsdag kväll upptäckte Hanna att Kajos lymfkörtlar vid armbågarna var svullna och Kajo verkade också stel. Vi ringde inte veterinären eftersom vi trodde att svullnaden kunde gå tillbaka om det var något tillfälligt.

I lördags när jag skulle ta bort Kajos halsband fick jag knappt bort det och skojade med Lars-Göran att hennes huvud hade vuxit... eller tog vi Stinas halsband när vi åkte från Luleå?

I går kom Hanna hem och upptäcker en stor knöl på Kajos kind senare upptäcker vi en på halsen också.

I morse ringde jag vet och då hade knölarna blivit större + att jag hittade en till :(.

Veterinären Cissi undersökte Kajo. Kajo har träffat Cissi flera ggr i vår så hon har hela historien med Kajos kräkningar, medicinering och resultaten från tidigare prov som hon tagit, som då inte visade något alarmerande. Cissi ville direkt ta prover på knölarna för att skicka de för analys och när hon hörde att Kajos mamma och bror dött i cancer så misstänkte hon direkt Lymfom.
Fast Cicci sa att problemen i magen kanske inte ska kopplas till det här utan hon kan ju faktiskt ha blivit stungen av en jordgeting eller något annat djur och reagerar på det här sättet. Isf ska kortisonet hon fått nu fixa det och det är det vi hoppas och tror på nu. Vi vet ju också att Kajo är en sån som hugger efter humlor, bin och getingar och så äter hon ju gräs och kan ha fått i sig någon fuling som bitit henne. 

Midsommaren...

... firade vi som vanligt i Skellefeå. Tyvärr var inte vädret det bästa eller som vanligt gick man och väntade på den där regnskuren som till slut kom. Iaf blev det ingen båtfärd för oss på midsommarafton utan vi var en sväng på Bonnstan och sen firade vi resten av kvällen hos Gun och Maffe, god middag som vanligt och i år var även Gustaf med på middagen. Frida var annars ensambarn men hade ju köpt Hannas systemkamera och var fullt sysselsatt med den...

Midsommardagen blev iaf båtturen utav och vi var i väg på en ö och fikade och njöt av det fina vädret.

Tack Gun och Maffe för ännu en trevlig midsommar!

Oj, är pigg!!!

Nu har jag börjat promenera igen!
29 juni var sänkan nere på 16 och några dagar efteråt började jag känna mig piggare! Fixade Piteå Summer Games orkade iväg på matcherna och promenerade en del!

4 juli fick jag svar på MR:n och den var helt i likhet med den förra, alltså inget skov utan då är det väl tabletterna som startat mina huvudskakningar, vilka jag fortfarande har kvar :(

4 juli började jag med mina promenader tillsammans med LarsGöran och Kajo igen. Tyvärr har jag fått gå ensam de sista dagarna eftersom varken LarsGöran eller Kajo varit eller är kry :(.

Promenerar nu varje dag och hur mycket kan man följa som tidigare på funbeat.se. Vilken rolig sait det är och ännu roligare nu när jag laddat ner appen till min Iphone4 så att jag med automatik får längd och tid på mina promenader och kan ladda upp dessa automatiskt på hemsidan. Jag, som älskar siffror och statistik, blir hemskt motiiverad av att ha koll på mina aktiviteter på den sidan, rekommenderas. funbeat.se eller var det funbeat.com men gå gärna med där och bli kompis med mig så kan vi sporra varandra till aktivieter....