Helgen gick snabbt...

igen fast den här var ju en timma kortare. Annars så har vi haft en riktigt motor helg...

Hela lördagen i Sikeå på SM i IS-racing tillsammans med L-G, Malin, Rasmus och Kajo. Riktigt kul och vilket härligt väder!
Söndag morgon F1 fast vi missade starten men Vettel vann iaf, KUL att det börjar bra det här :)
Söndag till stan på MC-mässa tillsammans med L-G. Tur han redan har en....

Söndag middag tillsammans alla sju och L-G var pizzabagare! Trevligt och gott! Ni får komma hem lite oftare alla tillsammans tjejer.

Idag är Frida hemma från skolan. Hon hade ont i halsen redan i fredags fast sov över hos Fanny som fyllde år, hela lördagen i stan men  fick skippa fotbollsträningen i söndags, var i skolan i måndags men fick skippa ridning. Hemma på tisdag och idag och ingen fotbollsträning idag heller. Antagligen blir Frida hemma hela den här veckan eftersom hon har ganska jobbigt att andas när hon anstränger sig, som att gå nedför trappan och så.... Så hon missar nog UG på fredag och kanske första fotbollsmatchen på lördag....




Fixade ett par till

kärl eller lådor eller rör i går kväll till vår sopsortering...

Det ser betydligt trevligare ut så här än en massa plastpåsar som ligger på hyllorna med innehåll som inväntar transport till nästa återvinningsstation!

Bara så ni vet så har min man...

köpt nya jeans och två Rolling Stones T-shirtar idag allt i "trashig look" ;) !


Kajo har fått...

... en ny madrass till sin bur! Jag tog en av madrasserna från vår extrabäddar, köpte en vaxduk och voila...



Så nu är buren fixad och det är bara resten av arbete i grovéntren kvar men jag hoppas att vi snart har gömt och glömt varför vi köpte buren när hon var valp....

Mitt nästa projekt är en ny bädd åt Kajo under vår trapp i hallen. Hennes BIA-bädd slängde jag när hon var magsjuk sist.

Magen är inte bra på Kajo än trots att hon bara äter Royals vet-food som ska vara bland det bästa för magen så nu har veterinären skrivit ut Andapsin igen som vi nu ska testa i ca tre veckor!

För er som undrar så har jag avmaskat Kajo med MILBEMAX nu i mars men det hjälpte inte  :( . Fast det känns bättre eftersom jag vet att hon satt i sig något som var riktigt illaluktande när det kom upp, kattskit kanske eller så har hon dödat en mus igen.

Ett tack på papper....

... och att arbetsgivaren mottagit min uppsägning och att min sista arbetsdag på Iptor är den 4 maj 2011



sen var det även ett bilaga som påminde oss/mig om vilka sekretessbestämmelser som står i vårt anställningsavtal.... hyssj...

Tvättmaskinen som slukar sockor

Nu måste vi nog köpa en ny tvättmaskin! Jag har försökt övertala L-G att vi behöver byta ut våran tvättmaskin och jag tror nog att han har förstått att det är något som inte är helt OK med den nu. Som alla vet så ÄTER tvättmaskiner sockar och oftast makan till ett par men vår tvättmaskin är betydligt värre än de flesta andra. Den äter inte bara makan utan den äter hela par!!!!!!!!!

I nov-dec 2010 köpte jag massor av nya sockar och tjejerna fick flera par var, jag tror iaf att det var minst tre par var om inte fem! Sen så behöll jag det dubbla alltså minst sex par och idag när jag tog hand om socktvätten så hittade jag bara ett par av de vita "nya" .  Lyssnade med Frida om hon hade ett lager uppe hos henne men det hade hon INTE så......... tvättmaskinen måste nog bytas ut innan vi är helt socklösa här i familjen.

Jag undrar hur det är med tvättmaskinerna där Malin och Hanna bor nu... Äter dessa också sockor eller fungerar de mer som kopieringsapparater ;).


Kompledig fredag...

... och sitter här och tar igen mig efter en ½ timmes promenad efter skoterspåret i skogen. Helt slut :(

Ordning och reda och sopsortera

Äntligen - sopsorterar vi mer än bara tidningar och returflaskor. riktigt kul blev det också när vi fick ordning på soporna....

Malin, är du inte stolt över oss nu ;)

Fast vi nöjde inte oss med att få ordning på soporna utan har försökt städa upp lite i  pannrummet/förrådet. Vi är inte riktigt klara än men så här blev det efter IKEA-inköpen:

Mina skor i ena skoskåpet och Fridas ridsaker i det andra.


Paraplyer i olika storlekar i vårat paraplyställ från IKEA. Frida kanske borde rensa bort bland sina paraplyer...

Skohyllan skruvade vi fast i väggen, så att man lättare kommer åt att dammsuga.

Allt är inte rostfritt

I helgen var jag med alla mina tre tjejer till IKEA. Vi handlade massor och jag handlade en hel del fast den här gången skulle jag undvika det rostfria för jag har insett att det nog räcker med allt rostfritt vi har köpt tidigare. Det blev bl a ett vitt skoskåp till grovéntren en vit madrass, vita besticklådor, ett vitt skåp, vita galgar, vita tavelhyllor, blåa handdukar och blåa frukostskålar, röda skoskåp till förrådet och röda och blåa kärl för sopsortering, en röd soptunna och röda ljuslyktor, gröna handdukar, ljuslyktor och sängkläder och en ekdörr till ett skåp till tvättstugan mm mm men inget rostfrit, JO, förresten handtaget till skåpet som jag köpte till tvättstugan var ju rostfritt och Hackman-stekpannan jag hittade på Iitala Outlet. Men annars....

... annars har jag börjat inse att jag måste variera mig lite så när jag blev less brödpåsarna som låg framme jämt så bestämde jag att vi skulle ha ett brödskrin. Tänkte först ha ett rostfritt fast det blev ett svart som Malin och jag hittade på Clas Ohlson för någon vecka sedan



och det kanske inte blev så tokigt med tanke på altt rostfritt som vi redan har på köksbänken

Rostfri blomvattenkanna som vi köpte för något år sedan på Popshop...
Rostfri salt- och pepparkvarn, med lyse, som vi fick för några år sedan...
Rostfritt? grytunderlägg från IKEA som vi köpte när vi gjorde om i köket...
Rostfri pappershållare som vi också köpte när vi gjorde om köket...
Rostfri perkulator, jag undrar om det är den 4:e vi har nu och ren är den jämt nu sedan Rasmus lärde oss att den kunde man rengöra genom att köra maskindiskmedel i den :)


Fast vi har ju lite färg också se pannlapparna från IKEA och här på hyllorna är det ju också färg :)

en mass kokböcker som inte jag använder längre när jag lagar mat eftersom jag letar alla recept på nätet så de här står bara här och samlar damm. Men!!! där är ju en randig kokbok som tillhör Malin eller är det där Hannas? Vem glömde packa ner den i flyttlådorna?

Tidningsstället, köpt på IKEA, köksklockan som är Fridas men som hon inte vill ha på sitt rum längre
och huset som hänger fick vi av Gun och Maffe i julas.


Det är verkligen vår nu....

... vi har haft plusgrader i en vecka i sträck och vissa dagar nästan 10 grader varmt. Härliga skogspromenader efter skoterspår i helgen och takdropp och sen har ju all snö kommit ner från taket och nya tulpaner till köket varje helg. Snart visar de sig nog i rabatten ute också... fast snart är ju ett relativt begrepp ;)


Sportlov....

... och ingen fjällresa inplanerad. Första gången på massora av år som vi inte tagit ledigt under sportlovet.  Men i morgon ska L-G till Bygdsiljum tillsammans med alla tre tjejerna, alltid något. Fast det blir ju säkert bra eftersom alla tre tjejerna hade tid att hänge med i morgon.

.... och en resa upp och hälsa på mormor är inplanerad till på lördag. Jag och tjejerna åker upp ev skulle Gun också hänga på, L-G stannar hemma och pluggar och tar hand om Kajo. Sen får vi se om mormor fortfarande ligger inne på VC:en då eller om hon fått komma hem till helgen. Iaf blir det inget längre besök utan vi åker upp på ett snabbt besök och sen en svägn till IKEA också.

.... och Frida sover över hos Sofie.

.... och jag borde lägga mig eftersom jag ska upp tidigt i morgon igen och har tagit ett uppehåll med mina "piggpiller". Fast jag kanske tar dem i morgon eftersom jag har möte på förmiddagen, ska jobba och sen middag samt infoträff på Plaza i morgon kväll.