Tisdag kväll…

…och vi är hemma alla fem :-)

I morgon åker tjejerna och jag till Ötå för att hälsa på mamma som är inlagd på VC:en. Mamma blev inlagd i förra veckan efter att ha trillat på natten. Trillade gjorde hon antagligen för att hon var svag i benen pga feber o trötthet. Tyvärr har hon inte blivit piggare sedan hon lades in utan säger att hon är trött trött trött…


Femtiofyra år fyller...

…min man idag. Flaggan i topp och Frida och jag "sjöng" och väckte honom med present och kaffe.
I eftermiddag hängde Malin och Hanna med mig hem och sen kom Rasmus. Nu har vi alla ätit gott och tårta till kaffe! Jag stod för både middag o kaffet med lite assistans av Malin.


Också Karin :)


Vi firade 50-åringarna

Tre av "tjejerna" från vårt tjejmiddagsgäng har fyllt 50 (vi är fler som fyllt tidigare) och det firade vi i måndags med sminkning och shopping på Body Shop. Vi hade hela lokalen för oss själva och tre "makeup artist:er", champagne, tilltugg och även glögg. När alla var sminkade och klara gick vi till Lottas krog och åt middag! Trevligt!
Vi får tacka Maria som fixade allt, härligt att någon tog tag i det :-)


Ledig!

Ledig dag igen :-). Det är skönt att vara så pigg så att jag orkar jobba ihop mina veckoarbetstimmar på fyra dagar. Sparar ju både tid, mil på bilen, disel, pengar och miljön ffa. ;-).

Och är vädret som igår blött, disigt och mörkt och ingen sikt alls så är det inte alls kul att köra efter vägarna... Jag som alltid föredragit bil framför buss börjar tänka på att ta bussen istället när det är så här mörkt, snälla snö kom, så att det bara räcker med tanken ;-).
Men allvarligt talat så har jag betydligt sämre mörkerseende sedan näthinneinflammationen och så kanske åldern också påverkat synen något.


Vinter hallå!! Vi väntar!

Vitt på gatan men inget mer. Vi som trodde på snö i helgen.
Fast Lars-Göran och jag fick ju en härlig höstpromenad igen :).
Sex km blev det idag.


och så lilla Tuva li


Fast Frida kan ju fortfarande vara klockren ;-)

Less på sin tjatiga mamma;

"Mamma, du är som ett gökur"

- ho ho Har du pluggat?

- ho ho Kom och ät!

- ho ho Ta disken nu!


Etc…


Ibland är man ledsen över att ens barn har blivit vuxna, saknar såna här självklara kommentarer:


Ledig dag igen

Det är skönt att vara pigg :) och orka jobba ihop fler timmar per dag så att jag kan ta en ledig dag mitt i veckan. Idag har jag hunnit med en del också klockan är bara 2 och jag har hunnit vara till sjukgymnasten och fått akupunktur, en promenad på 5 km tillsammans med Lars-Göran, städa fläkten, tvättstugan, lunch, disk och bäddat sängen förstås.
Just nu ligger jag här i soffan och spelar Wordfeud med mina föräldralediga systerdöttrar Moa och Anna :)

Nu tänkte jag ta i tu med bankärenden, det är en hel del som måste göras - trist men det är L-G som velat byta bank. Inget vinner vi på det heller det vi slipper i avgifter det förlorar vi i sparräntor... Kanske det blir någon kr i vinst eftersom det blir ngt lägre ränta på lånen. Men inte är de kronorna värt allt jobb :(


Farsdag

Frida väckte sin far med fika på sängen Tack Frida!
Malin hade fixat farsdagstårta dagen innan Tack Malin!
Hanna låg hemma och var sjuk Stackars Hanna!

Jag kom hem och vi fick en skön promenad i det härliga höstvädret. Fortfarande ingen snö…

Farsdagsmiddagen fixade jag och Malin :)


111111-111113 Luleå helg

I september fick jag en inbjudan av Maria M till en föreställning med hennes soul-band. Är den 12/11 ok?
Visst svarade jag och hade ungen tanke på att det skulle bli den 11/11 och att jag skulle missa Hannas födelsedag IGEN. Sen för ett par veckor sedan upptäckte jag även att jag skulle vara borta på farsdag iaf halva dagen. Hm miss av mig men iaf så blev det en riktigt trevlig helg!

Anna-Carin och Karin hade rest halva dagen när jag klev på bussen i Sikeå. Lollo hade klivit på i Umeå och vid halv fem tiden var vi på Luleå busstation och möttes av Maria :).

Tillsammans fixade vi middag o Roffe gjorde oss såklart sällskap. Sen kom även Micke (också det en ICECON-kollega). Tyvärr var jag trött och la mig redan innan 24 medan de andra varupoe några timmar till.

Lördagen ägnade vi åt shopping någon pub, middag hos Maria igen och sedan Brusto Norrland där det var riktigt drag! En trevlig kväll igen :-) Tack Maria!


111111 och 20

Idag fyller vår lilltjej (räknat i centimeter) 20 ÅR!
Snabbt gick det fast börjar jag tänka efter så var det hemskt länge sedan det här kortet togs och vilken tjej det blev av den här gullungen! Kram och Grattis Hanna! Älskar dig :)


Nu blommar det...

Solen skiner och +10 och det är den 8:e november.
I rabatten blommar vårblommorna och ogräset blommar också.
En geting på garageväggen och en mygga på bron.
Jag får kanske omvärdera min syn p november som en mörk, blåsig, kall, blöt och regnig månad…


FUNBEAT.se

och så har jag laddat ner deras app på min Iphone och det är därför jag har koll på varje kilometer och minut jag rör mig.

Iofs har jag tidigare (i fjol) ritat mina rundor på funbeat men nu är det bara att starta appen så håller den kollen på hur långt och hur länge jag gått. Sen när jag är hemma laddar jag bara upp rundan på hemsidan och så får jag all statistik där och kan dela den med mina funbeat-kompisar. Kul!! ffa för mig som älskar siffror och statistik.


Många minuter har det blivit…

Hela våren var shit :( på midsommarafton orkade jag knappt gå Jag satt på en pall när vi var på Bonnstan. Sen vände det :) och semestern använde jag för att komma igång igen och gick o gick. I augusti hade jag ett par veckor med ganska många vilodagar pga av att mina knän började ta stryk. Men sen började jag träna lite styrka och i september blev det även cykling och så här ser mina senaste 90 dagars träning ut!!!!! Styrkegympa i styketräning är samma sak, träning på matta och i maskin…
Oooootrolig statistik eller hur! Nu håller jag tummarna att det här håller... länge länge.


Tänk tanken som den andra tänkt!

Vi går på en eftermiddagspromenad och efter Jomarksvägen kommer en stor Amerikansk Jeep och svänger in till Åströms "garage".
Stor, bränsleslukande och tung som ett as tänker jag och säger högt "de där bilarna är helt onödiga och borde inte behöva finnas iaf inte här…" Var på L-G säger: precis vad jag tänkte "en helt onödig bil, dom där kunde hålla sig i USA …". ;-)

Fredag kväll, vi har hyrt en film "Animal Kingdom" och jag och Lars-Göran sitter i soffan och en halvtimme in i filmen säger jag: "den här filmen skulle man ha sett i en större TV..."
varpå Lars-Göran säger "precis vad jag tänkte säga, vi borde köpa en större TV"

Knepigt??? Tankeöverföring? eller tycker vi bara då lika… Kul iaf!