Värmebölja?

Över tio grader varmt idag och när jag kom hem från vid halv fyra var det fortfarande nio grader varmt!

Nu efter middagen tog Lars-Göran o jag en kvällspromenad tillsammans med A-R o Kenneth. Över sju kilometer blev det :).


Munkviken

Frida på konfaläger igen. Hon är hemma igen på tisdag kväll. Tyst och lugnt i huset, vilken tur Hanna kommer i morgon. Blir det mer livat då???


Jägarna 2

Vaknade sent igår kan kanske bero på ölet och vinet jag drack hos A-R och K. Men vi vaknade iaf innan Hanna slutade jobbet och när hon var klar hängde hon med på en promenad i det härliga höstvädret. Sju km blev det :)

Efter lunch så åkte vi till stan och äntligen kom vi iväg på BIO vi har ju tänkt åka iväg mer än en gång.

Jägarna 2, otäckare än ettan tyckte jag. Kan bero på att det var barn inblandade i den här historien. Det kan också vara en orsak till att jag tyckte 2:an var bättre.
Ingen komedi alltså som M trodde att det var.


Oj nu F1 -Vettel i pool :)


Stressigt?

för Hanna och Dennis som var på snabbvisit i förrgår för att hämta glasskålen till deras nya familjemedlem - en kampfisk


Stressigt…

för Malin som har en dator som är trögare än trögast och all datortid går till att köra Windows update istället för att hon ska hinna arbeta med sina kursuppgifter.


Stressigt.…

Frida ligger också här i sängen. Ont i magen o illamående :( Säkert all stress, mattediagnos idag och två prov i morgon + läxor och all oro över betyg och det nya betygssystemet.
Ett betygssystem som skulle göra det enklare för eleverna att förstå vilka krav som ställs på dem men istället gjort det bökigare och lärarna vet inte ens vilka krav de ska ställa på eleverna för att de ska uppfylla betygskraven? Vi var på kvartssamtal med Frida igår och inte fick vi eller hon någon klarhet i vad som gäller mer än att det bara är att göra sitt bästa som vanligt och så få man se hur långt det räcker.


Onsdag morgon...

och jag ligger kvar i sängen. Jag tog en ledig dag idag :) Jag är ju så pigg just nu så jag ska försöka jobba fyra dagar/vecka. Inge stress här inte!


Betygen

kom med posten idag. Nu ska LG ta ut sin behörighet.


Axel snart 1/2 år

var på besök hos sin farmor och farfar i Skellefteå när vi kom förbi. Även Maria, Henke och Gustaf var också där. Vi fick tårta eftersom Gun fyllde år i går.


Ny runda på 7 km

Fast den här gången på Brändön tillsammans med L-G och L-G och Stina förstås. Härlig söndagspromenad


På Brändön

Ingen Kajo men Stina är här


Och så började...,

.... tårarna rinna ner för mina kinder igen... Kan ej skriva hennes namn utan att tårarna rinner..,


VARDAGSLYX

I höst har det varit så härligt väder och Lars-Göran och jag har tagit oss tid och lägga våra promenader när det är ljust. En vardagslyx som kanske inte är så många förunnat.
Lars-Göran arbetar ju hemifrån minst 3 dgr/vecka och jag försöker vara ledig 1 dag/vecka de andra dagarna är jag ju hemma innan tre och när jag kommer hem så har LG sparat sin lunchpromenad för att göra mig sällskap på min eftermiddagspromenad. Utan Kajo tyvärr men hon gav ju oss rutinen att gå ut och promenera iallafall.


Bloggar från min Iphone


Nu testar jag bloggappen. Kanske det blir fler uppdateringar här nu...

Igår fredag kväll

- fixade jag Malin dator, som hon inte fick igång pga virus och annat strul, så nu snurrar den igen :). Ringde Malin och hon blev så glad.

- åt LG, Frida och jag fredagsmiddsa tillsammans igen, det var länge sen. Sen åkte Frida såklart till UG. Sen hem vid halv tolv och vidare till Linnea och nu sitter hon i bilen med familjen B och är på väg till Piteå.

- vid halv nio kom Hanna som jobbat på Coop hela dagen. Satt och surrade med oss föräldrar en stund. Hon åkte nyss hem.


Izor

Tråkiga nyheter igen. Kajos kompis Izor som flyttade ner till Karlstad för några år sedan har nu i går, den 17/10, fått somna in. Izor blev 7 år och var en stor snäll fin härlig gullig kille.....

IZOR med sin husse 2 juli 2006 på vår Leonberger vattenträff
(foto: Anna P)

BLIXT igen men inget dunder

...jobbat lite för länge, trött på väg hem, lite okoncentrerad, lyssnar på nyheter om "pedofilkvinnorna" som slapp undan med böta och villkorligt blir lite arg :(, Bygdeåkorsningen saktar ner till 70, hissar ner rutan, spottar ut tuggummit, reflexmässigt utan att tänka -tre snabba drag på farthållaren och bilen ökar snabbt i hastighet igen och BLIXT!!!! vilket ljus!

FAN! JÄVLAR! har jag tur så kanske jag klarar mig med samma straff som pedofilkvinnorna - var F_N är logiken?????? eller är det det här som kallas att vi alla är lika inför lagen HAHA!

Nu får det vara nog med oooooooootur.... Hur många ggr har jag åkt förbi den där kameran och alltid hållt 70 km i timmen och idag när jag råkar dra på för tidigt så är såklart kameran på!!!

Den här hittade jag på FB

*LER*

sen var det ju alldeles tyst....

... och lungt när jag kom hem trots att jag fortfarande tror att någon ska överfalla mig när jag öppnar dörren och springa runt och prata av glädje.... men det var ingen som hoppade och sprang runt omkring mig och ingen som tog tag i min arm och  "grälade" på mig för att jag varit borta :`(

Tre dygn på Malta

tillsammans med mina kollegor på Isecon. KICKOFF på Malta var inte helt fel.
Den här gången var vi bara fem från Umeå, två från Luleå, tre från Kramfors, en från Stockholm och sju från Gbg. Det blev en lite annorlunda resa än när jag jobbade på Iptor och det mesta berodde nog på att det var så lite folk med från Umeå eftersom de flesta var med på förra resan. Men vi hade ändå riktigt trevligt och jag kommer nog att komma ihåg det här som en matresa för var det något vi gjorde så var det att äta... Först hotellfrukost, sen trerätters lunch och därefter trerätters middag. Fredagens lunch tog 3 timmar!!! Så mycket solande hann det inte bli men jag hann ändå bada i havet och i hotellpolen :), jag och Anna hann med någon morgonpromenad, konferans, sightseeing i Valletta, shopping i Valletta, besök på en vingård (köpte inget vin) sen hann jag också med flera Irish coffee med massor av grädde.

Den här gången delade jag hotellrum med Anna:Vilket tomrum hon lämnade kvar....

Första morgonen går jag förbi Kajos matstälning och reflexmässigt tänker jag fylla på vattenskålen, jag lyfte matställningen i garaget...

Jag öppnar ytterdörren och ingen Kajo som vill hänga med, jag går ut utan hund...

Jag kommer in genom ytterdörren och bara tystnaden möter mig, jag säger "Hej Kajo"...

Väckarklockan ringer och ingen kommer och försöker få upp mig, jag somnar om...

Jag sätter mig i sängen och väntar mig att höra att Kajo kliver upp och kommer och hälsa på mig, men ingen kommer...

Jag ska gå ut från toan och dörren går upp alldeles för lätt, Kajo ligger inte bakom dörren och väntar på mig...

Jag kommer ut ur toan och ingen Kajos som vill ha mig till grovéntren, ingen vill ha mat...

Jag öppnar dörren till tvättstugan och väntar att får möta Kajo, men det är tomt...

Jag sitter och ser på TV och ingen Kajo som pockar på uppmärksamhet och vill gå ut, vi får gå ensamma på promenad...

Jag kliver upp ur soffan och väntar mig att höra att Kajo kliver upp, det är tyst...

Frida öppnar ytterdörren i groventrén och jag väntar mig att höra ljudet av Kajo som möter henne, jag säger "Hej Frida"...

Jag tar fram dammsugaren och ingen Kajo tycker att jag stör henne, jag vill ha kvar hundhår på golvet, tårarna börjar rinna när jag dammsuger....

.... listan går att göra hur lång  som helst .... det är såååå tomt och såååå tyst