Sista dagen med Kajo....

På natten vaknar jag och släpper ut Kajo ett par gånger, hon är riktigt lös i magen. Vid sextiden är hon ut och vill inte in igen så jag låter henne sova utomhus. På morgonen kommer hon in hyfsat pigg men haltar lite, jag fyller matskålen men hon bara blänger på den, vattenskålen får samma blick. Det går någon timme och hon ser lite slöare ut än vanligt så jag fixar vätskeersättning åt henne men hon vill inget ha. Det går en timme till och jag försöker med en sked, hon vill inget ha, tar då en spruta och försöker få i henne vätska men hon vill verkligen inte ha utan försöker bara spottar ut det.

Lars-Göran och jag cyklar iväg vid 13-tiden eftersom vi ska grilla på RIK:s match. Frida stannar hemma men åker vid tre tiden på fotbollsavslutningen i Umeå. Vi kommer hem vid fyra tiden, L-G öppnar ytterdörren och Kajo kommer ut men orkar inte komma ända fram till mig utan ställer sig och tittar på mig som fortfarande sitter på cykeln. Hon viftar lite på svansen men orkar inte komma och springa runt runt som hon annars brukar göra när vi har varit borta ett par timmar.

Vi går in, jag ser att Kajo har druckit lite av vätskeersättningen men hon är inte särskilt pigg. Hon kommer med oss till köket och ligger där medan vi planerar middagen, vi skulle ha gäster kl 18 (fick reda på det vid 15-tiden, L-G och Kjell hade missförstått varandra) L-G åker iväg och handlar. Malin ringer och jag har inte riktigt tid att prata med henne fast jag ville veta hur de haft det i Prag, de hade ju kommit till Umeå på morgonen. Isället förklarar jag att jag känner mig lite stressad eftersom vi ska ha gäster och Kajo är risig men.... vi får pratas sen.

Jag går till grovéntren Kajo som följt efter L-G när han åkte och handlade ligger nu där och är helt slut. Hon andas riktigt tungt och jag känner igen att jag måste få i henne mera vätska men hon vill inte, jag försöker även få i henne medicin men hon håller ihop käkarna och vill absolut inte ha tabletterna, utan spottar ut dem direkt. Hon som annars har kommit och satt sig fot så fort hon hört att jag öppnat medicinburken. Men fy vad tungt hon andas, jag ringer Hanna och pratar med henne och förklarar att vi nog måste åka med Kajo till veterinären på söndag om hon inte blir bättre....

När jag pratat med Hanna kommer L-G hem efter ett stund, Kajo ligger kvar i grovéntren, L-G räknar hjärtslagen som är 160/min (ska vara 90-120). Lars-Göran börjar med maten och jag försöker få Kajo att dricka igen men hon vill inte utan ligger och andas tungt. Jag tycker hon känns varm och bestämmer mig för att tempa henne - 40,3 som är alldeles för mycket! Vad gör vi nu, jag pratar med L-G klockan är efter halv sex och Kjell och Eva är på väg från Umeå. Hmmm men jag känner att jag inte bara kan börja duka, klä om osv utan tar istället telefonen och ringer Cissi, veterinären på Röbäck.

Jag vet att de inte jobbar helger och inte har någon jour men jag hade ju fått Cissis mobilnr och ringer henne trots att det är lördag kväll. Som tur var svarade hon, jag ber om ursäkt, förklarar läget och frågar om jag kan ge Kajo något t ex febernedsättande. Tyvärr, det kommer inte att hjälpa eftersom hon går på kortison och cellgifter. Det Cicci sa att hon kunde göra var att skriva ut antibiotika men eftersom det var lördag kväll så skulle inte Kajo få någon medicin innan söndagen och med den febern och eftersom vi inte fick i henne ordentligt med vätska (krävs massor när de har hög feber) så tyckte Cicci att vi skulle försöka få tag i någon jourveterinär.

Jag ringer distriktsveterinären i Ånäset och hon svarar direkt. Jag förklarar Kajos sjukdomshistoria och hur hon mår nu och Sara, som vet heter, säger att vi nog bör komma dit och att hon kan ge henne antibiotika men med Kajos sjukdom (mest troligt Lymfom) och om vi hade vant/ställt in oss på att hon inte skulle klara sig hur länge som helst så trodde hon nog att det var mest rättvist mot Kajo om hon fick somna in. HJÄLP! PANIK! jag visste det men jag ville inte veta det!!!! MEN vi visste ju alla att hon levde på övertid. När vi var till vet den 11 juni sa hon en till max fem veckor och nu hade det gått över tio veckor.

Kan du komma nu var hennes nästa fråga.... NEJ säger jag inte NU... vi har tre tjejer som också vill vara med om hon ska somna in och två är i Umeå, och en i Holmsund och jag måste få tag på dem. Men då kan ni komma klockan nio säger Sara och jag säger ja och lägger på luren......

Lars-Göran RING Hanna och Malin... Försök få tag i Frida... och så går jag och kramar om Kajo och sen går jag och sätter mig vid köksbordet och väntar... Kjell o Eva kommer, kul för dem, men vi sätter oss och äter förrätt. Frida ringer, bussen är på OK och hon vill ha skjuts hem, Lars-Göran åker och hämtar henne, Frida går till Kajo. Vi fortsätter med huvudrätten.... Malin och Hanna kommer, Kajo orkar knappt möta dem men orkar går ut iaf.... Malin undrar om vi verkligen kan vänta till klockan nio... Flickorna är tillsammans med Kajo. När vi vill ha in henne orkar hon inte gå in, Lars-Göran bär in henne. Vi fortsätter att prata med våra middagsgäster..... Tjejerna är med Kajo. Frida får i henne skinka, sätter skinka i vattenskålen och får i Kajo vatten... att jag inte tänkte på det???

Gästerna åker, Lars-Göran lyfter Kajo i bilen och vi åker iväg hela famlijen till Ånäset. Vi får vänta på pakeringen en stund innan Sara kommer. Sara som Kajo, jag och Frida har träffat för några år sedan när vi gick en kurs på brukshundsklubben. Kajo orkar gå in sjäv, måste vara skinkan och vattnet, och Sara hälsar på oss och vi får berätta Kajos sjukdomshistoria igen. Innan Sara kännt på Kajo säger hon att vi nog inte ska göra något förhastat men så fort hon tar på Kajos hals och bröstkorg och känner knölarna så säger hon, det är nog ingen tvekan; lymfom....

Sara är lugn och jättegullig och förklarar för oss precis hur det ska gå till, först ska Kajo få en lugnande spruta som gör henne slöare men hon kommer inte att försvinna, vi får tid tillsammans med Kajo, Sara går och fixar med papper, Kajo är lugn och blir tröttare och lägger sig på golvet....

Sen kommer Sara rakar henne på benet och ger henne sprutan, Kajo somnar in med huvudet i mitt knä och de andra kramar/håller i henne....... kl är ca halv tio och Kajo somnar in, vi stannar en stund men lämnar henne sen....

Vill inte!
_ _ _ _ _

Det känns i alla fall skönt att hela familjen var med när Kajo lämnade oss. Det blev ett lugnt och fint farväl trots att miljön inte var den trevligaste. Kajo var lugn, kan kanske bero på att hon var trött men kan också bero på att vi alla var med. Hon har ju inte annars tyckt att det har varit så kul att gå till veterinären. 

Vad skönt att även Frida orkade komma med och vilken tur att Malin och Hanna hann komma hem från Prag. Vilken tur att jag inte var med mina kollegor på Malta, var det ödet som gjorda att jag inte åkte på första resan utan att jag åker i oktober istället?


Du fattas oss......

världens bästa KAJO


... har fått somna in 24/9 kl 21.34


Ledig fredag

Jag tog ut ledighet idag och vad det kändes bra. Jag har hunnit med massor städ, tvätt och sådana tråkiga saker men då är det ju gjort innan helgen :).
 
Sen har jag även hunnit tränat styrkegympa matta + maskin. En lunchpromenad tillsammans med Lars-Göran som jobbade hemifrån idag också. Kajo tog vi med oss och hon orkade och verkade inte alltför slut innan vi var hemma. Fast det är svårt att veta om man ska dra med henne eller om vi ska låta henne bara vara här på tomten och mysa. En kvällspromenad på 5,5 km fast nu lät vi Kajo ligga hemma och vila och så fick hon vara ute med oss på gården en stund istället.

I morgon blir det Stantors, vi grillar hamburgare på RIK:s hemmamatch. På kvällen ska vi till Rickleå till Kjells stuga, han och Eva ska vara där i helgen. Frida tänker inte komma med eftersom hon har fotbollsavslutning med middag i Umeå.

Malin och Hanna är på väg hemåt från Prag nu, de landar nog alldeles strax på Arlanda. I natt sover de på hotell i Märsta eftersom det var fullt på Rest and fly och hotellen vid Arlanda. SKÖNT! att ha dem i Sverige igen ;). NU ringer de!


Bankbyte...

Kan man vinna något på att byta bank? Det återstår att se, vi som varit trogna Sparbank - Föreningsbank - Swedbank kunder i alla år är på väg att göra det nu. Fast det tar nog ett par år tills allt är flyttat iaf lånen där räntan är låst i 2 år till.

Nu vill jag också resa!

Känns just nu som om jag inte kommer längre än till Umeå och sen tillbaka till Robertsfors. Umeå - Robertsfors - Umeå - Robertsfors - Umeå - Robertsfors - Umeå - Robertsfors och inte längre! Känner mig riktigt less och vill i väg någonstans så när jag lämnade L-G på jobbet i går morse så sa jag åt honom "Jag ringer när diseln är slut och jag stannar och tankar, kan det räcka till Stockholm kanske?"

Jag skulle nog ha behövt vara med på första resan till Malta! Halva ICECON är på väg nu i natt sover de i Stockholm och i morgon tidigt lyfter tlll Malta. Ååååh vad dum jag var som inte sa till att jag ville på första resan men i våras när jag fick ett mail om önskemål så var jag så risigt så jag orkade inte ens tänka på att resa och än mindre att ha några önskemål om resmål eller när i tiden jag ville iväg. Nu får jag vänta till vecka 41 SUCK!

Sen är Malin och Hanna också utomlands nu. De fick ett ryck för en vecka sedan och bokade flyg och hotell och nu är de i Prag och myser. Lite avis, kom på att jag ju kunde ha hängt med ;).


Fotbollssäsongen...

... Fridas alltså, börjar ta slut. I går spelade Frida sista matchen för i år. Iofs har laget en match på lördag men då har Frida "konfahelg" i Bygdeå.

Första föräldramötet i höst hade vi i går, ny läroplan och betygsskala. Undrar om det blir någon skillnad?

Lördagen som gick var Kenneth och AnnRosi här på middag. Planerar ev att boka en solresa tillsammans med dem till våren. De vill till Turkiet men dit vill ju inte L-G så vi får se hur det blir. Men en vecka med all inclusive låter inte såååå dumt, bara slappa!


Marie också sjuk...

... :(.

Inlagd för ett par veckor sedan och sjukskriven. Giftstruma - inge kul! Så typiskt att hon fick gå med det så länge innan de upptäckte vad hon hade för fel... De borde tagit strumaprover redan i våras när hon var risig - men så är det väl kvinna över 50 och rökare lägger man inte så stor kostnad på inom vården :(.


Nio stygn i ryggen...

... och fyra i ljumsken.

Tagit bort ett par födelsemärken idag.

Kajo...

... vi fortsätter med cellgifter och kortison. Kajo är inte piggare men orkar med som vanligt och ffa glad och med. Sista dagarna har hon dock blivit flåsigare, som om det är sommarvärme hela tiden. Knölarna kanske är lite större men det är svårt att bedöma och kan vara olika från dag till dag...

Nio nålar i ...

huvud, nacke, händer och rygg. Testar akupunktur mot mina huvudskakningar...

Tyvärr märker jag ingen förbättring när det gäller skakningarna....